k
Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite


Juli 2018
(1)

© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.Zondag 8 juli 2018

Nijverdal: heidebrand snel onder controle

De brandweer is zondagochtend 8 juli om 06:45 uur gealarmeerd vanwege een heidebrand op de Sallandseberg aan de Nijverdalsebergweg.
Een natuurfotograaf ontdekte de brand bij toeval toen hij foto’s wilde maken en alarmeerde de brandweer, die met groot materieel uitrukte.
Brandweereenheden uit Nijverdal, Hellendoorn, Holten, Wierden en Rijssen werden ingezet bij het bestrijden van de heidebrand, die gelukkig snel onder controle was, hoewel het nablussen nog enkele uren in beslag nam.
Er is een gebied van 50 bij 100 meter in vlammen opgegaan.

Een bijdrage van Jan Willem Klein Horstman


Hoogeveen: quad gaat in vlammen op op de Buizerdlaan

Op de Buizerdlaan in Hoogeveen is zaterdag tegen middernacht een quad onder het rijden in brand gevlogen.
De bestuurder dacht even dat zijn richtingwijzer bleef hangen, maar de oranje gloed bleken vlammen.
Hij kon ongedeerd van de vierwieler stappen.

Een bijdrage van Persfotografie Hoogeveen


Balkbrug: VW Transporter klemgereden na achtervolging * update
Een spectaculaire achtervolging van een Volkswagen bestelbus door de politie is vanavond door de politie tot een einde gebracht op de Zwolseweg (N377) in Balkbrug. Op de rijbaan richting Dedemsvaart vlak voor de kruising met de Ommerweg werd de bestelauto door de politie met geweld klemgereden. De bestuurder is door de politie aangehouden.
Politiewoordvoerster Nanda Kappers kon zaterdagavond weinig bekendmaken.
Wat in ieder geval duidelijk is dat de politie het voertuig een stopteken gaf om het te controleren in het kader van de wegenverkeerswet, maar dat de bestuurder hier geen gehoor aan gaf.

De achtervolging begon op de Heerenweg in IJhorst, toen de man een stopteken van de politie negeerde en op de vlucht sloeg.  Al snel kreeg de achtervolgende eenheid van de politie assistentie, waarop het voertuig in Balkbrug aan de kant kon worden gezet.
Uit verhalen van omstanders wordt duidelijk dat het voertuig zou de bestuurder vervolgens in een bocht van de Meppelerweg -wat in het verlengde van de Oud Avereest ligt vlak, voor het openluchtbad Heuveltjesbosbad- rechtdoor zijn geschoten een bos in en via het bospad op de Zwolseweg (N377) uit te komen.
Hier heeft de politie een einde gemaakt aan de achtervolging door het voertuig vlak voor pizzeria Mamma Mia klem te rijden.
Op straat liepen op dat moment veel mensen die op de terugweg waren van het Truckfestijn in het dorp.
Bij het klemrijden zijn het VW-busje en een politievoertuig fors beschadigd geraakt; volgens een omstander heeft de politie met een bus de passagiersdeur van het voertuig klemgereden zodat de bestuurder /een 36/jarige man uit de gemeente Hardenberg/ opgesloten zat.
Niemand raakte gewond bij het klemrijden.
Zowel het achtervolgde voertuig als het politievoertuig zijn door bergingsbedrijf Autax afgevoerd.
Een bijdrage van Ardesch Media en Henry Wallinga


Zaterdag 7 juli 2018

Hollandscheveld: bromscooterrijder zwaargewond door eenzijdige aanrijding
In Hollandscheveld is zaterdag een snorscooter tegen een boom gereden.
De berijder werd gelanceerd en kwam in de sloot naast het fietspad aan de Riegshoogtendijk terecht. Een getuige verklaarde tegen de politie dat hij had gezien hoe de nek en rug van de bestuurder dubbelklapten.
Het MMT assisteerde het ambulancepersoneel. Het slachtoffer, een inwoner van het dorp, is per ambulance met spoed en onder begeleiding van een MMT-arts naar het ziekenhuis in Zwolle gebracht.
Een bijdrage van Persfotografie Hoogeveen


Dedemsvaart: kortsluiting in meterkast van varkenshouderij aan Het Bergje
De brandweer van Slagharen, Hardenberg en Dedemsvaart reed zaterdagmiddag met spoed naar Het Bergje in het buitengebied van Dedemsvaart, waar brand zou zijn uitgebroken bij een agrarisch bedrijf.
De ventilatie in de varkensstallen bleek te zijn uitgevallen na kortsluiting in een meterkast, waardoor de temperatuur hoog op dreigde te lopen,
Het probleem met de luchtverversing werd opgelost door de deuren van de stallen tegen elkaar open te zetten.


Laar (D): apparatuur en gereedschap uit loods gestolen
In de nacht van donderdag op vrijdag is in een loods in de Gewerbestraße in Laar ingebroken. De daders zijn over een hek geklommen en hebben zich toegang verschaft tot het gebouw door een raam open te breken, waarna ze bouwmachines en gereedschap meenamen.
De schade loopt in de duizenden Euro's.


Vrijdag 6 juli 2018
Donderdag 5 juli 2018

Klazienaveen: brandweer naar brand politiebureau
De brandweer spoedde zich rond kwart voor vier donderdagmiddag naar de Jonkheer M.W.C. de Jongestraat in Klazienaveen, waar brand werd gemeld in het politiebureau. Dat het menens was werd al snel duidelijk toen er om assistentie werd verzocht en zelfs om de inzet van een hoogwerker.
In de gevelbeplating van de aan de entree grenzende ruimte woedde een uitslaande brand. De gevelplaten en het isolatiemateriaal werden natgespoten en verwijderd, waarna het gevaar was geweken. De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak.
Het politiebureau is tot nader order gesloten.


Veeningen: automobilste gewond door botsing met tractor
Rond kwart voor zeven donderdagmorgen is op de kruising Markeweg - Veeningen in Veeningen een ernstig ongeval gebeurd.
Een BMW uit de 3-serie, die op de Veeningen reed, kwam daar in botsingen met een tractor, die van de Markeweg de Veeningen op reed.
De personenauto werd zodanig in elkaar gedrukt, dat de bestuurster bekneld raakte en door de Zuidwoldiger brandweer met zwaar redgereedschap bevrijd moest worden.
Het ambulancepersoneel kreeg bijstand van een Mobiel Medisch Team, dat per heli arriveerde.
Het letsel van de vrouw viel -gezien de immense schade aan haar auto- nog mee: voor zover bekend een arm- en een beenfractuur.
De achtienjarige tractorbestuurder kwam met de -hevige- schrik vrij.
De kruising is geruime tijd vanwege het sporenonderzoek afgesloten geweest, waarna berger De Jonge het wrak op kon halen

Woensdag 4 juli 2018

A1: file na zware aanrijding tussen Bathmen en Holten

Woensdagochtend 4 juli om 07:15 uur is er een ongeval gebeurd op de A1 tussen Bathmen en Holten, waarbij een trekker met oplegger en twee personenauto’s betrokken waren.
Zoals het zich liet aanzien is de zwarte Toyota Aygo tegen de achterzijde  van de vrachtwagencombinatie gebotst, die aan het eind van een file stond. De auto kantelde en schoof tegen de achterzijde van een Suzuki Swift.
Eén gewonde is naar een ziekenhuis overgebracht.
Beide personenauto’s zijn door een bergingsbedrijf afgesleept. De trekker kon met de beschadigde oplegger verder rijden.

Er ontstond een lange file van Hengelo richting Deventer; er waren twee rijstroken afgesloten.
Een bijdrage van Jan Willem Klein Horstman


Hellendoorn: fietsster gewond na aanrijding met vee-aanhanger
Woensdagmiddag 4 juli is omstreeks kwart over twee een vrouw gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Stobbelaarweg in het buitengebied van Hellendoorn. De vrouw fietste samen met iemand anders in de richting van de kruising met de Meerseweg toen het vlak na waar de Hallerhoek over gaat in de Stobbelaarweg mis ging. De twee fietsers werden ingehaald door een personenauto met een aanhanger met kalfjes toen de vrouw werd geraakt door de aanhanger en ten val kwam.
De vrouw viel in een sloot naast de Stobbelaarweg en haar fiets werd overreden door de aanhanger.

Het is bij de politie niet duidelijk of de vrouw ook is overreden door de aanhanger van de veehandelaar. De vrouw heeft in ieder geval meerdere diepe wonden opgelopen en is na een korte behandeling op de plaats van het ongeval per ambulance naar het ziekenhuis in Almelo vervoerd.
De veehandelaar en omwonenden vingen de vrouw direct op. Een vrouw die in de buurt woont zorgde voor glazen water voor de betrokken personen.
De veehandelaar kon na het doorgeven van zijn gegevens zijn weg vervolgen.
Een bijdrage van Ardesch Media


Meppel: opnieuw botsing op beruchte kruising

Op de inmiddels beruchte kruising van de Handelsweg met de Edison en Setheweg heeft dinsdagavond weer een aanrijding plaatsgevonden.
De bestuurder van een Volkswagen Golf kwam vanaf de Edison en wilde rechtdoor naar de Setheweg. Bij het oversteken van de kruising zag de automobilist een van rechts naderende auto -mogelijk door de laagstaande zon- over het hoofd, met een aanrijding als gevolg.

De Volkswagen werd vol op de rechter voorzijde geraakt door een van rechts komende Renault. Deze schoot na de aanrijding de berm in en kwam op een bermblok tot stilstand.
Vanwege het uitklappen van de airbags werd besloten om alle betrokkenen te laten controleren door ambulancepersoneel. Uiteindelijk bleek dat er niemand gewond was geraakt en kon berger Hooikammer in actie komen om de kruising vrij te maken.

Een bijdrage van Henry Wallinga


Belt-Schutsloot: motorrijder gewond door aanrijding met afslaande auto
Op de Blauwehandseweg is dinsdag aan het einde van de middag een motorrijder gewond geraakt na een mislukte inhaalmanoeuvre.
De motorrijder reed op de N334 vanaf Beukers in de richting van de Blauwe Hand. Ter hoogte van het strandje wilde de man een aantal auto’s inhalen. Op hetzelfde moment besloot één van de automobilsten af te slaan naar de parkeerplaats en kwam daarbij in botsing met de inhalende motor.
De auto raakte met de linker voorzijde de motor waardoor deze onbestuurbaar raakte. De motor kwam in de berm, raakte enkele paaltjes en botste daarna tegen een verkeersbord.
De motorrijder is overgebracht naar het ziekenhuis. De inzittenden van de personenauto bleven ongedeerd.
De verkeersongevallendienst deed ter plaatse een onderzoek, waarna bergingsbedrijf Hooikammer de taak wachtte de motor en de auto af te voeren.
Een bijdrage van Henry Wallinga

Dinsdag 3 juli 2018

Meppen (D): bejaarde man valt van losgeschoten aanhanger en sterft
Na nu pas bekendgemaakt is, is zaterdagmiddag een 78-jarige man omgekomen ten gevolge van een bizar en vermijdbaar ongeval, dat zich voordeed op de Overbergstraße in Meppen. De bejaarde man zat op een met hooi geladen tractoraanhanger, toen deze losschoot van de tractor en tegen een boom reed.
De man liep ernstig letsel op toen hij op de grond viel en overleed zondag in een ziekenhuis.
De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Oost-Europeanen met drugs in hun onderbroeken betrapt op de A30
Douaniers uit Osnabrück hebben 29 juni 200-tabletten en tien gram marihuana met een straatwaarde van circa € 1600 gevonden tijdens een voertuigcontrole op de A30
De drugs bevonden zich in de onderbroeken van twee Oost-Europeanen die in de auto zaten. De 24-jarige bestuurder vertelde dat hij in Nederland gewerkt was en nu naar huis onderweg was voor het weekend. Bij hem werden de XTC-tabletten gevonden; de marihuana werd vervolgens aangetroffen in de onderbroek van zijn 21-jarige passagier.
Foto: Haupzollamt Osnabrück

Maandag 2 juli 2018

Gieten: schuur in de as gelegd

Maandagmiddag brak rond twee uur brand uit in een schuur bij een boerderij aan De Bonnen in Gieten. Hoewel in de eerste berichten sprake was van twee schuren, bleek er gelukkig maar één vol in brand te staan. De brandweer wist het vuur dat al overgeslagen was naar de stal bijtijds te blussen.
De brand ging gepaard met zware rookontwikkeling, die in wijde omgeving van Gieten te zien was.
De schuur -met landbouwmachines en stro- is volledig afgebrand.
De brandweer van Gieten werd ondersteund door collega's uit Borger, Gasselternijveen, Stadskanaal (hoogwerker), Rolde, Zuidlaren, 2e Exloërmond en Veendam, alsmede door de firma Hoitink met watertanks.

Een bijdrage van van Oost MediaWaarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media
(dus ook op onze Twitter-accounts!) rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst- en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht
en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel.