k
Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite


Juli 2018
(2)

© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.
Maandag 16 juli 2018

A28: motorrijder uit de bocht gevlogen Staphorst

Op de afrit van de A28 bij Staphorst is zondagavond een motorrijder gewond geraakt.
De man kwam vanuit het Noorden en verliet bij afslag 23 de snelweg. Hij schatte echter de bocht verkeerd in waardoor hij de controle over de motor verloor. Hij botste tegen een verkeersbord en kwam in de berm terecht.

Omwonenden, die het ongeval hoorden, kwamen direct in actie. Zij verleenden direct eerste hulp en alarmeerden de hulpdiensten.
De gewonde motorrijder is per ambulance naar het Isala ziekenhuis in Zwolle overgebracht.
De beschadigde motor is door bergingsbedrijf Hooikammer afgevoerd.

Een bijdrage van Henry Wallinga


Zondag 15 juli 2018
Zaterdag 14 juli 2018

Itterbeck (D): opnieuw brandstichtingen
Vrijdaggmiddag tegen 15:50 uur braken er twee branden uit in een bosgebied aan de Wilsumer Straße. De brandweer was er snel bij en wist de vlammen vlot te doven.
In de nacht van donderdag op vrijdag woedden er in dit gebied ook al drie branden, waarbij aanwijzigen waren voor opzettelijke brandstichting.
Heeft u iets relevants gezien? Bel dan de politie in Emlichheim: 0049 5943 9200


Hardenberg: jongen neergestoken op de Brink (update), verdachten gearresteerd
Zaterdagochtend vroeg is een jongen neergestoken na een ruzie over een in een café gestolen GSM en enkele pasjes.
Naar verluidt gingen enkele jongens achter de daders aan en kregen de telefoon terug, maar enkele pasjes die ook ontvreemd waren, niet.
Het slachtoffer ging achter vier mannen aan, die de telefoon van een meisje gestolen hadden en eiste ook de pasjes terug. Daarop zou de jonge man (19, uit De Krim) zijn neergestoken. Hij is met spoed naar een ziekenhuis overgebracht en inmiddels buiten levensgevaar.

UPDATE: De politie heeft vier verdachten uit de gemeente Hardenberg gerresteerd: 33, 27, 19 en 13 jaar. Inmiddels is bevestigd dat het om asielzoekers gaat.


Slagharen: schuur in de as gelegd Coevorderweg
Even na half twee in de nacht van vrijdag op zaterdag werd brand gemeld in een schuur bij een woonboerderij aan de Coevorderweg in Slagharen. Toen de brandweer even later arriveerde stond het gebouw al volledig in brand.
De brandweer slaagde er wel in de woning te behouden.


Zwolle: motorrijder gewond door botsing met afslaande auto
Op de afrit van de A28 bij de kruising met de Kranenburgweg heeft vrijdagavond rond 19:30 uur een ongeval plaatsgevonden tussen een auto en een motor. De motorrijder liep meerdere botbreuken op en is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.
De inzittenden van de auto bleven ongedeerd.

Het ongeval ontstond toen de bestuurder van de auto vanaf de A28 voorsorteerde om linksaf richting Hessenpoort te rijden. Hij was echter vergeten, dat hij zijn collega af moest zetten bij de carpoolplaats aan de Ordelseweg, waarop de automobilist besloot om toch rechtsaf te gaan. Op hetzelfde moment kwam vanaf de snelweg een motorrijder die rechtdoor richting Ommen wilde. Plots zag de motorrijder de auto dwars op de weg staan en begon te remmen.
Ondanks de rempoging was een aanrijding onvermijdelijk. De motor botste net achter het rechter achterwiel tegen de auto en de motorrijder werd gelanceerd. Volgens een getuige maakte de man een salto en vloog enkele meters door de lucht om vervolgens hard op het asfalt terecht te komen.

Door het ongeval werden vier van de vijf rijstroken afgesloten voor het verkeer. Men moest, komende vanaf de A28,  verplicht linksaf richting Hessenpoort. Automobilisten die deze verplichte rijrichting aan hun laars lapten werden direct op de bon geslingerd. Enkele tientallen automobilisten kregen een verbaal.
Ondertussen waren verkeersongevallenanalisten begonnen met hun onderzoek.
Na dit onderzoek mocht een bergingsbedrijf de motor en de auto afvoeren naar het depot.

Tegen 22:45 uur waren alle werkzaamheden klaar en werd de afrit volledig vrijgegeven
Een bijdrage van Henry Wallinga


Vrijdag 13 juli 2018

N34: dode en gewonde door meervoudige aanrijding (update)
Om 19:10 uur vrijdagavond is op de N34 bij de afrit naar de (N381 / Beilen - Emmen-Centrum) een zwaar ongeval gebeurd, waarbij twee personenauto's en een motor betrokken waren.
Een Opel Mokka, die op het viaduct op de verkeerde rijbaan in de richting van Borger reed, kwam met de linker voorzijde in botsing met een zware Honda Pan European motorfiets, die in de andere richting onderweg was. De personenauto raakte daarbij een been van de passagier van de motor (een 63-jarige vrouw uit Emmen), die daardoor zwaar letsel opliep.
De motor raakte uit de koers en botste vervolgens frontaal op een Renault Megane, die richting Borger reed,.
De motorrijder (64 uit Emmen) overleed ter plaatse; zijn zwaar gewonde passagier kwam een eindje verderop tot stilstand.
Een politieman in burger, die toevallig het ongeval achter zich zag gebeuren, alarmeerde direct de hulpverlening, waabij ook de Emmer brandweer en een MMT in actie kwamen.


Wilsum, Itterbeck (D): brandweer blust nachtelijke natuurbranden

Vrijdag om 02.07 uur werd de Ortsfeuerwehr Wilsum gealarmeerd vanwege een bermbrand in de buurt van de weg „Steinberg“.
Een oppervlakte van circa 600 vierkante meter struikgewas stond in brand.
De brandweer bestreed het vuur met meerdere stralen en verhinderde zo dat de brand zich kon uitbreiden.
Dank zij de aanwezigheid van een brandkraan was er voldoende bluswater voorhanden.
Er deden twintig man en zes voertuigen mee aan de actie, die twee uur in beslag nam.

Tegelijkertijd rukte de Ortsfeuerwehr Uelsen uit vanwege een soortgelijke brand in het vijf kilometer verderop gelegen Itterbeck.
De politie doet onderzoek naar de oorzaak van  de branden.

Foto's: Ortsfeuerwehr Wilsum

Donderdag 12 juli 2018

Ommen: ravage op de Balkerweg
Na een ongeval op de Balkerweg in het buurtschap Emsland, tussen Ommen en Witharen, zijn vanmiddag twee personen per ambulance naar een ziekenhuis vervoerd.
Kort na half vier ging het mis toen een taxi achterop een afslaande auto botste. De bestuurster van de rode personenauto kwam vanaf Ommen en wou naar een erf links afslaan. De bestuurder van een achteropkomende zwarte taxi had dit mogelijk niet tijdig door en botste hard tegen de rechterachterzijde van het rode voertuig.
Op dat moment kwam een zwarte bestelbus uit de richting van Witharen over de Balkerweg. De bestuurder van het busje zag het ongeval voor zich gebeuren en probeerde de vooruitschietende rode auto te ontwijken. Ondanks deze uitwijkmanoeuvre werd de bus door de voorkant van het rode voertuig in de linkerflank geraakt.
De bus raakte in een slip en eindigde in een brede sloot aan de oostelijke kant van de weg. De twee mannen in de bus van een stukadoorsbedrijf kwamen met de schrik vrij en konden zelf uit het voertuig klimmen.
In het rode voertuig zaten naast de bestuurster twee jonge kinderen. Het voertuig werd bestuurd door de oma van de jongen en het meisje, die hen beide net had opgehaald van school. Toen zij linksaf wou slaan naar het thuis van de kinderen botste de taxi achterop.

De vrouw werd opgevangen bij de woning waarvoor het ongeval had plaatsgevonden, het personeel van de eerste ambulance nam later de zorg over. Na een behandeling in de ambulance op de plaats van het ongeval werd de vrouw per ambulance naar een ziekenhuis in de regio vervoerd.

Beide kinderen werden door het ambulancepersoneel nagekeken, Ze bleken fysiek ongedeerd, maar waren wel hevig geschrokken.
Ze kregen een troostbeertje van de ambulancebroeders en zijn later opgehaald door hun opa.
De bestuurder van de taxi leek afhankelijk ook met de schrik te zijn vrijgekomen maar werd later niet lekker. Een tweede ambulance kwam met spoed naar de plaats van het ongeval en heeft de man later naar het ziekenhuis in Hardenberg vervoerd.

Bij het ongeluk ontstond een kleine ravage op de Balkerweg. De plaats van het ongeval lag bezaaid met wrakstukken en glassplinters. Het verkeer werd langs het ongevalsplek geleid over het naastgelegen fietspad.
De verkeersongevallenanalyse van de politie heeft onderzoek gedaan na het ongeval. Bergingsbedrijven hebben alle voertuigen afgevoerd.

Een bijdrage van Ardesch Media


Ommen: oldtimer weet niet van ophouden
Twee personenauto’s zijn bij een botsing in Ommen fors beschadigd geraakt.
De bestuurder van een blauwe Renault personenauto reed donderdag rond kwart over zeven over de Smitstraat in westelijke richting, toen er bij de kruising met de Nering Bögelstraat een grijze Mercedes-Benz vanaf links overstak.
De bestuurder van de Mercedes-Benz reed vanaf het centrum in de richting van de Chevalleraustraat en stopte niet op tijd voor de van rechts komende auto.
De blauwe personenauto botste op het rechter voorwiel van de Mercedes waarna beide tot stilstand kwamen op de kruising. Na een korte controle in de ambulance bleek geen van de betrokken personen gewond te zijn geraakt. Beide auto’s raakten bij het ongeval fors beschadigd en zijn afgevoerd door een bergingsbedrijf. De motor in de 32 jaar oude grijze Mercedes-Benz 200-500 (een 2,3 liter diesel viercilinder), wist na het ongeluk niet van ophouden. De bestuurder zette het contact af en nam de sleutel er uit maar de motor bleef stug door lopen, de auto ging uit eigen beweging ook nog een paar meter rijden.
Handige en behulpzame omstanders wisten met een koevoet van de politie en wat gereedschap de motor uiteindelijk het zwijgen op te leggen.
Een bijdrage van Ardesch Media


Woensdag 11 juli 2018

Ommen: voorbijganger ontdekt fataal ongeval (update)
De woensdagavond was nog maar net begonnen of er werd een ernstig verkeersongeval gemeld in Ommen.
Een automobilist die op de Beerzerweg vanaf Zeesse in de richting van Ommen reed, kwam door nog onbekende oorzaak naast de weg en botste op een boom. Dit gebeurde in de laatste bocht in de Beerzerweg, enkele tientallen meters verderop gaat de weg over in de Zeesserweg bij de kruising met De Schammelte.
Na de botsing tegen de eerste boom eindigde het voertuig met het dak tegen een andere boom op de kade van de Oude Vechtarm.
De om de boom gevouwen grijze personenauto werd ontdekt door een voorbijganger.
Voor zover nu bekend heeft niemand het ongeval zien gebeuren.
Alle hulpdiensten reden met spoed naar de plaats des onheils maar het slachtoffer was al overleden.
De hulpdiensten gaan er vooralsnog van uit dat de bestuurder -een 34-jarige man uit de gemeente Twenterand- de enige inzittende was.

De Beerzerweg werd na het ontdekken van het ongeval direct afgesloten door de politie met hulp van omstanders.
Team Verkeersongevallenanalyse heeft de plaats van het ongeval onderzocht.
Een bijdrage van Ardesch Media


Emlichheim: opslagloods afgebrand aan de Aatalstraße
Tegen 01:00 in de nacht van dinsdag op woensdag kregen de brandweer van Emlichheim en van Laar opdracht naar de lange en afgelegen Aatalstraße te rijden, nadat een automobliste gemeld had dat in de verte vermoedelijk  stro of iets dergelijks brandde.
Toen men rond 01:20 uur bij de brand aankwam bleek echter dat het voorste gedeelte van een opslagloods met zakken een kippenmest in brand te staan en werd er onmiddellijk opgeschaald naar B3. Men rukte in totaal uit met veertig man in zes voertuigen.

Het bluswerk werd bemoeilijkt door de aanwezigheid van zonnepanelen op het dak.
Om 02:01 uur werd ook de hoogwerker uit Coevorden opgeroepen om van bovenaf te controleren op resterende verborgen brandhaarden.

Dinsdag 10 juli 2018

Ommen: illegalen verrassen nietsvermoedende trucker

Een vrachtwagenchauffeur schrok zich vanmorgen een hoedje, toen hij een lading banden wilde gaan lossen bij trailerbouwer Pacton aan de Strangeweg op industrieterrein De Strangen in Ommen.
Toen hij rond acht uur het schuifzeil van zijn trailer opende, sprongen vier mannen uit de oplegger.
Het gebrekkig Engels sprekende viertal nam de benen richting het centrum waar de Bissingh jaarmarkt net was begonnen. Eén van hen vroeg daar aan een passant de weg naar het treinstation, De politie kon de vier echter aanhouden op de Stationsweg; nog voordat ze het station konden bereiken.

Het kwartet werd aangehouden omdat ze illegaal in Nederland bleken te zijn. Uit welk land ze afkomstig zijn is de politie nog niet duidelijk.
De mannen zijn overgedragen aan de vreemdelingendienst, die uit gaat uitzoeken waar de mannen vandaan komen en beslist wat er verder met hen gaat gebeuren.
Het is niet duidelijk waar de mannen in de trailer zijn geklommen. Volgens Rudo van der Vegt, leidinggevende bij trailerbouwer Pacton, komt de vrachtwagen uit Luxemburg en zal het viertal waarschijnlijk hebben gedacht dat ze mee konden liften naar Engeland.
“Denk dat ze Londen er een beetje vreemd uit vonden zien. Ze konden hard lopen”.
Of het viertal in Luxemburg al in de trailer is geklommen of dat dit later is gebeurd is niet helder.

Een bijdrage van Ardesch Media


Zwolle: drie auto's beschadigd door kettingbotsing

Op de Marsweg heeft maandag rond 17:50 uur een aanrijding plaatsgevonden tussen een drietal voertuigen.
Een bestuurder van een Subaru busje zag een rij wachtende auto’s over het hoofd en botste vol achterin een Peugeot Partner. Deze schoot op zijn beurt door tegen een Toyota Proace.
De bestuurder van de Subaru werd behandeld in een ambulance, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

De oorzaak van het ongeval was al snel bekend. In de tunnel van de Marsweg was een auto zonder brandstof komen te staan wat een kleine file veroorzaakte. Die werd te laat opgemerkt met het ongeval als gevolg.  
De inzet van de opgeroepen brandweer bleek gelukkig niet nodig zodat zij direct kon inrukken.
De Marsweg werd vanaf de kruising Ittersumallee/Gerenweg afgesloten voor het verkeer.
Bergingsbedrijf Wolves heeft  twee van de drie betrokken voertuigen afgevoerd. Ook de gestrande auto werd meegenomen en bij een tankstation afgezet.

Een bijdrage van Henry Wallinga


Maandag 10 juli 2018

Rheezerveen: strobalenpers en akker in brand
Tijdens het binnenhalen van stro op een akker aan de Rheezerveenseweg vloog de inhoud in de balenpers in brand en vervolgens stro op de akker.
Hoewel de brandweer rond maandag 14:00 uurr een prio-2-alarmering kreeg voor een bermbrand, gingen al snel de toeters en bellen aan: naast de stoppelakker stond nog een graanveld, dat gevaar liep. In totaal rukten er drie wagens uit.
De brand in de machine werd door de machinist geblust, terwijl het brandende stro te velde met hogedrukstralen en later door het waterkanon op de watertankwagen flink onder handen werd genomen.
Tot slot liet Pluvius nog was spettertjes vallen, maar dat was te weinig en rijkelijk aan de late kant...


Bergentheim: uitwijkpoging mislukt: angstige momenten voor vrouw en kindje
Angstige momenten voor de bestuurster van een Ford Focus en een kindje. De vrouw reed op 't Lijntje in het buitengebied van Bergentheim, waar ze moest uitwijken voor een haar tegemoet rijdende tractor. Toen ze met de rechter wielen in de berm kwam verloor ze de macht over het stuur, waarop de auto de diepe bermsloot in kantelde en op zijn dak tot stilstand kwam.
Naar aanleiding van de melding "auto te water" reden een ambulance, twee surveillanceauto's en ploegen van de brandweer Bergentheim en Hardenberg uit: er werd rekening gehouden met de mogelijkjheid dat de auto in het kanaal lag. Dat bleek gelukkig niet het geval, waarop de Hardenberger brandweerploeg rechtsomkeert kon maken.

De vrouw ging mee met de ambulance voor een aanvullende controle in het ziekenhuis; het kindje werd -een troostbeertje rijker- opgehaald.
Berger Wolves lierde de verfomfaaide Focus vakkundig uit de sloot en bracht 'm naar een garage in Hardenberg.


Nijverdal: heidebrand snel onder controle

De brandweer is zondagochtend 8 juli om 06:45 uur gealarmeerd vanwege een heidebrand op de Sallandseberg aan de Nijverdalsebergweg.
Een natuurfotograaf ontdekte de brand bij toeval toen hij foto’s wilde maken en alarmeerde de brandweer, die met groot materieel uitrukte.
Brandweereenheden uit Nijverdal, Hellendoorn, Holten, Wierden en Rijssen werden ingezet bij het bestrijden van de heidebrand, die gelukkig snel onder controle was, hoewel het nablussen nog enkele uren in beslag nam.
Er is een gebied van 50 bij 100 meter in vlammen opgegaan.

Een bijdrage van Jan Willem Klein Horstman


Hoogeveen: quad gaat in vlammen op op de Buizerdlaan

Op de Buizerdlaan in Hoogeveen is zaterdag tegen middernacht een quad onder het rijden in brand gevlogen.
De bestuurder dacht even dat zijn richtingwijzer bleef hangen, maar de oranje gloed bleken vlammen.
Hij kon ongedeerd van de vierwieler stappen.

Een bijdrage van Persfotografie Hoogeveen


Balkbrug: VW Transporter klemgereden na achtervolging * update
Een spectaculaire achtervolging van een Volkswagen bestelbus door de politie is vanavond door de politie tot een einde gebracht op de Zwolseweg (N377) in Balkbrug. Op de rijbaan richting Dedemsvaart vlak voor de kruising met de Ommerweg werd de bestelauto door de politie met geweld klemgereden. De bestuurder is door de politie aangehouden.
Politiewoordvoerster Nanda Kappers kon zaterdagavond weinig bekendmaken.
Wat in ieder geval duidelijk is dat de politie het voertuig een stopteken gaf om het te controleren in het kader van de wegenverkeerswet, maar dat de bestuurder hier geen gehoor aan gaf.

De achtervolging begon op de Heerenweg in IJhorst, toen de man een stopteken van de politie negeerde en op de vlucht sloeg.  Al snel kreeg de achtervolgende eenheid van de politie assistentie, waarop het voertuig in Balkbrug aan de kant kon worden gezet.
Uit verhalen van omstanders wordt duidelijk dat het voertuig zou de bestuurder vervolgens in een bocht van de Meppelerweg -wat in het verlengde van de Oud Avereest ligt vlak, voor het openluchtbad Heuveltjesbosbad- rechtdoor zijn geschoten een bos in en via het bospad op de Zwolseweg (N377) uit te komen.
Hier heeft de politie een einde gemaakt aan de achtervolging door het voertuig vlak voor pizzeria Mamma Mia klem te rijden.
Op straat liepen op dat moment veel mensen die op de terugweg waren van het Truckfestijn in het dorp.
Bij het klemrijden zijn het VW-busje en een politievoertuig fors beschadigd geraakt; volgens een omstander heeft de politie met een bus de passagiersdeur van het voertuig klemgereden zodat de bestuurder -een 36-jarige man uit de gemeente Hardenberg- opgesloten zat.
Niemand raakte gewond bij het klemrijden.
Zowel het achtervolgde voertuig als het politievoertuig zijn door bergingsbedrijf Autax afgevoerd.
Een bijdrage van Ardesch Media en Henry WallingaWaarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media
(dus ook op onze Twitter-accounts!) rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst- en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht
en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel.