k
Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite


Juli 2018
(4)

© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.


Zondag 29 juli 2018

Zaterdag 28 juli 2018

Ommen: brandweer ruimt over de Bergweg gevallen eik op
De brandweer van Ommen is op het einde van de zaterdagmiddag 28 juli in actie gekomen vanwege een grote eik die dwars over de Bergweg was gevallen. De boom zag er van buiten nog vrij goed en had nog groen blad, maar de stam bleek van binnen behoorlijk verrot.
De brandweer ging aan de slag om de weg weer vrij te maken. Met een motorzaag werd begonnen met het verzagen van het deel van de stam dat over de weg lag.
Nadat de takken waren verwijderd was de stam aan de beurt, maar de motorzaag van de brandweer kon de klus amper aan, waarop een zaag met een langer zaagblad werd opgehaald.
De brandweerlieden rolden de afgezaagde delen de berm in.


Schuinesloot: stormachtige wind betekent einde voor kastanje
Een plotselinge rukwind tijdens een onweersbui betekende zaterdagmiddag tegen vijven het eind van het aards bestaan voor een kastanjeboom in de voortuin van een twee-onder-een-kap-woning aan de Schuineslootweg in Schuinesloot. Erger nog: de boom viel tegen de gevel, maar de bewoner was niet thuis.
Hij werd telefonisch door zijn buurvrouw van het voorval op de hoogte gebracht, Ze belde ook 112, die de blusgroep Slagharen er op af stuurde.
De spuitgasten besloten na kort overleg de door de boktor aangevreten boom in zijn geheel om te zagen, hetgeen geschiedde.
Gelukkig viel de schade aan de woning erg mee.
De knetterbijl maakte korte metten met de boom en de Slagharenaren ruimden de takken en talloze kastanjes keurig op.Vrijdag 27 juli 2018

Hollandscheveld: bromfietser ernstig gewond op de Riegshoogtendijk

Vrijdagavond is in Hollandscheveld op de Riegshoogtendijk een scooterbestuurder ten val gekomen, vermoedelijk door het hoogteverschil tussen het wegdek en de berm. De mannelijke bestuurder raakte zwaargewond bij dit eenzijdige ongeval.
De traumahelikopter met een medisch team aan boord kwam voor assistentie van het ambulancepersoneel. En dat dit noodzakelijk was bleek even later. Toen de man op de brancard naar de ambulance werd gebracht greep de trauma-arts in en moest ter plaatse bij het slachtoffer een endotracheale tube (beademingsbuis) worden ingebracht.
Daarna is de man met spoed en met begeleiding van een trauma-arts, per ambulance naar de Isala Kliniek in Zwolle gebracht.
Een bijdrage van Persfotografie Hoogeveen

Lemelerberg: twee bosbrandjes tegelijkertijd
Zaterdag 28 juli ontdekten twee mountainbikers rond kwart voor tien een bosbrand op de rand van het bos van de Lemelerberg tussen Ommen en Lemele.
Zij belden de brandweer die direct groots uitrukte. De fietsers vingen de brandweerwagens op en leidden hen naar de plek van de brand. Ongeveer 230 meter hemelsbreed ten westen van de parallelweg van de Lemelerweg (N347) bleek een stuk van ongeveer 12 bij 6 meter bosschage te branden.
De brandweer had dit vuur relatief snel onder controle.
Toen de brandweer begon met inpakken werd plots een tweede -beduidend grotere- brand ontdekt. Ongeveer 110 meter ten noordnoordwesten woedde brand in een dichte begroeiing vlak naast een pad.
Een aanwezige trekker van de bosbrandweer met tankwagen reed direct door naar het gebied en ging achterwaarts het bos in om de vlammen neer te slaan. Dit lukte grotendeels en de brandweer bluste de nog resterende vlammen.
Toen het vuur goed en wel onder controle was begon het flink te regenen. De brandweer spitte de randen van het zwartgeblakerde gebied om. De oorzaak van de brand is onbekend. Dat er twee branden vlak bij elkaar en op hetzelfde moment worden ontdekt is op zichzelf apart. Hoewel er volgens de politie geen aanwijzingen zijn dat het om brandstichting gaat, wordt dit niet uitgesloten.

Balkbrug: brand achterzijde woning bijtijds geblust (update)
Blusvoertuigen uit Dedemsvaart en Balkbrug en de hoogwerker uit Hardenberg reden begin donderdagavond "met toeters en bellen" naar de straat De Korte Schoor in Balkbrug, waar brand in een woning gemeld was.
Daar de bewoners niet thuis waren, moest de voordeur geforceerd worden voor de binnenaanval.
Achter de woning bleek een felle brand te woeden onder een afdak.
Hoe de brand heeft kunnen ontstaan is niet zeker. De politie heeft in overleg met de brandweer besloten geen verder onderzoek te gaan doen. Volgens de Officier van Dienst van de politie zal een combinatie van warmte, droogte en de kracht van de zon de brand hebben veroorzaakt.
Volgens een buurtbewoner heeft mogelijk een kleine barbecue achter de woning gestaan, volgens anderen stond een glazen schaal op de tafel onder het afdak.
Hoewel de omvang van de brand relatief meevalt is de schade aan de tussenwoning groot. Meerdere kozijnen zijn zwaar beschadigd en de muur is door de hitte van het vuur en het koude water van de brandweer gaan afbrokkelen.
De kunststof platen op het afdak zijn gesmolten en het vuur is vanaf daar ook onder de dakpannen van de woning gekomen.
De bewoners van de woning, een oudere man en vrouw, zijn door de politie op de hoogte gebracht.

De stichting Salvage komt naar de plaats van de brand en woningcorporatie De Veste heeft aannemersbedrijf Ter Steege ingeschakeld om de beschadigde woning in ieder geval tijdelijk af te sluiten.
Een buurtbewoner heeft de brandweermannen van koel water voorzien.
Foto's: U S Media en Ardesch Media


Uelsen: kippen gedumpt in bosperceel

Woensdag zijn 100 tot 200 kippen illegaal  gedumpt in een bosperceel aan de Mühlenweg in Uelsen.
Toen de dieren rond half acht ’s avonds gevonden werden, leefde een deel van hen nog. Een dierenarts moest hen in laten slapen.
Waar de vogels vandaan komen is nog niet bekend.
Heeft u relevante informatie, bel dan met de politie in Emlichheim: 0049 5943 92 000
Donderdag 26 juli 2018

Haren: vermiste Nederlander dood in meer aangetroffen
Donderdagmorgen is het stoffelijk overschot van een 54-jarige Nederlander in het Dankern-meer bij het Duitse Haren (Emsland) gevonden.
De man was woensdagmiddag na zijn werk met twee collega’s naar het meer gereden en zwom rond half vijf in de richting van de waterskibaan. Daar verloren zijn collega’s hem uit het oog. Ze zochten eerst zelf naar hem en belden toen de politie.
Er werd met de brandweer van Haren en Meppen en met behulp van drone een grootscheepse zoekactie op touw gezet, waarvoor het meer tijdelijk afgezet werd.
De zoekactie duurde tot half twaalf ’s nachts en werd om half negen donderdagmorgen hervat; nu ook met een heli. De bemanning daarvan ontdekte het levenloze lichaam, dat vervolgens door de brandweer geborgen kon worden. Het slachtoffer woonde in Emmen.
De doodsoorzaak is nog niet bekend.


A30: snelwegpolitie vindt potentieverhogende tabletten
Tijdens een controle op parkeerplaats Waldseite-Süd aan de A 30 vonden agenten van de Autobahnpolizei in de afgelopen nacht 1000 tabletten met de werkzame stof "Sildenafil" in een tas op de achterbank van een 33-jarige automobilist.
De man verklaarde desgevraagd dat hij de alleen op recept verkrijgbare medicijnen (waarde € 3.000) in Nederland gekocht had voor familieleden en kennissen. De Viagra-achtige medicijnen zijn in beslag genomen.

Woensdag 25 juli 2018

Gasselternijveen: brand tijdens oogst

Op een akker  aan de Hambroeksdijk bij Gasselternijveen is woensdagmiddag brand uitgebroken tijdens het oogsten van graan. Brandweereenheden uit Gasselternijveen, Gieten en Borger hadden het vuur snel onder controle.
De Hambroeksdijk was tijdens de bluswerkzaamheden afgesloten voor het verkeer.

Een bijdrage van van Oost Media

Dinsdag 24 juli 2018

IJsselmuiden: tractor verbrand

Aan de Kamper Wetering in de Mastenbroekerpolder is dinsdagavond een tractor door brand verwoest. De tractor stond in een weiland water uit de wetering te pompen om zo de landerijen te beregenen, toen het landbouwvoertuig plots vlam vatte.
De brand ging gepaard met een flinke rookontwikkeling. Met name de banden en de brandstof zijn de oorzaak van de enorme rookwolk die tot in de verre omtrek te zien was.
Ondanks het snelle optreden van de brandweer was de tractor niet meer te redden en hij is dan ook helemaal uitgebrand.

Een bijdrage van Henry Wallinga


Linde: combine vliegt in brand: machinist naar ziekenhuis
Rond zes uur dinsdagavond werden brandweereenheden uit Zuidwole en Slagharen opgeroepen vanwege een "berm/ruigte-brand' aan de Linderveldweg in Linde. Er bleek een combine in brand te staan en de vlammen waren overgeslagen op het stro op de akker.
De brand was snel bedwongen, maar de machinist van de maaidorser is met een ambulance naar een ziekenhuis overgebracht vanwege tweedegraads brandwonden aan zijn handen.
Het veld bleek zachter dan verwacht; de tankautospuit van de blusgroep Slagharen reed daarom achteruit terug (vandaar de stofwolk aan de voorzijde!) en de watertankwagen van Zuidwolde loste eerst voor alle zekerheid een deel van z'n bluswatervoorraad.


Hoogeveen: begin van brand in school bijtijds gedoofd

Dinsdagmiddag even na half vier is de brandweer van Hoogeveen gealarmeerd voor een schoolbrand aan de Mimosastraat.
Tijdens verbouwingswerkzaamheden is er in een boeideel van het platte dak van de evangelische basisschool De Fontein (voorheen speciaal onderwijs De Windroos) brand ontstaan. Het vuur werd door arbeiders gedoofd met een stuk textiel dat nog op het dak lag.
De brandweer controleerde of de brand inderdaad goed uit was. De schade bleef beperkt door het snelle handelen.
Aan de school vindt momenteel een verbouwing plaats, waarvoor de gemeente ruim € 700.000,- investeert.

Een bijdrage van Persfotografie Hoogeveen

Maandag 23 juli 2018

A28: lange file na dubbel ongeval

Op de A28 tussen De Lichtmis en Staphorst zijn maandagmiddag rond 15:00 uur een auto en een vrachtwagencombinatie met elkaar in botsing gekomen. Bij het ongeval raakten twee personen gewond. Ze zijn overgebracht naar een ziekenhuis.

Door de aanrijding, het politieonderzoek en de berging waren twee rijstroken afgesloten, wat resulteerde in een file van ruim elf kilometer.
De bestuurder van de personenauto met daarin vijf inzittenden is vermoedelijk in slaap gevallen en achterop de vrachtwagen gebotst, aldus een woordvoerder van de politie. Door de botsing raakte de auto onbestuurbaar en kwam in de berm tot stilstand.

Een andere automobilist moest voor het ongeval flink in de remmen waardoor ook een aanrijding ontstond. Bij dit ongeval raakte niemand gewond.
Het overige verkeer ondervond flinke hinder van de ongevallen. De ANWB adviseerde het verkeer om te rijden via Emmeloord. De vertraging liep op tot meer dan een uur. Rond 17:30 uur waren alle werkzaamheden afgerond en kon de weg worden vrijgegeven

Een bijdrage van Henry Wallinga

Veel autobanden lekgestoken in Vroomshoop
Maandagmorgen omstreeks 06.00 uur kreeg politie Twenterand een melding over lekgestoken banden in de Marijkestraat in Vroomshoop.
Daar bleek dat er bij in ieder geval twaalf auto's één of meer banden waren lek gestoken.
De politie is een onderzoek gestart en vraagt getuigen om zich te melden. 
Er is vVooral in de omgeving van de Marijkestraat erg veel belangstelling bij camerabeelden van deze vernielingen.
Wat gezien of gehoord? Meld het via 0900-8844, Meld Misdaad Anoniem 0800-7000 of stuur een pb!

Gedupeerden kunnen aangifte doen via internet. De politie adviseert foto's te maken van de schade.


Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media
(dus ook op onze Twitter-accounts!) rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst- en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht
en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel.