Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite

Juni 2018
(1)

© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.Zondag 3 juni 2018

Hoogeveen: auto tegen boom na botsing
Zondagavond vond er op het viaduct van de Middenveldweg een aanrijding plaats.
Een automobiliste,  die vanaf de afrit van de A28 de Middenveldweg op wilde rijden, zag een vanuit richting Hoogeveen naderende auto over het hoofd. Een rem- en uitwijkmanoeuvre haalde niets uit en een aanrijding was het gevolg.
De aangereden auto schoot door via de berm en het fietspad onderaan het talud aan de Fluitenbergseweg en klapte tegen een boom.
De bestuurster van deze auto was aanspreekbaar en ging zelfstandig naar de ambulance, waarna ze naar het ziekenhuis werd vervoerd.
Een bijdrage van Persfotografie Hoogeveen


A28: auto over de kop bij Veeningen
Zondagavond is een personenauto ter hoogte van Veeningen over de kop geslagen.
De chauffeur werd door de brandweer uit het voertuig gehaald.
Voor assistentie was Lifeliner 1 met het traumateam opgeroepen maar de komst werd afgelast het slachtoffer eenmaal in de ambulance lag.
De oorzaak van het ongeval is niet bekend.
Een bijdrage van Persfotografie Hoogeveen

A1: twee zwaargewonden door kop-staartbotsing bij Holten
Zaterdagavond is een Duitse personenauto op de A1 ter hoogte van Holten vol op de achterzijde van een vrachtwagencombinatie gebotst.
In de auto zaten twee mannen, waarvan er één (49) zwaargewond werd en drie kinderen, waarvan er ook één (13) ernstig letsel opliep. Ze zijn met spoed naar het ziekenhuis in Enschede overgebracht; de andere inzittenden (de bestuurder (44) en twee kinderen van 13 en 14 jaar oud naar het ziekenhuis in Deventer.
De auto had nog slechts schrootwaarde.
Vijf auto’s liepen schade op door wrakstukken op de weg.
De snelweg is vanaf half twaalf tot half vier afgesloten geweest tussen de afritten Bathmen en Markelo.
Een bijdrage van Jan Willem Klein Horstman


Hoogersmilde: tractor kantelt op brug
Zaterdagavond vond in Hoogersmilde een spectaculair ongeval plaats.
Een tractor, die van de Rijksweg afsloeg naar de Pieter Hummelenbrug over de Drentse Hoofdvaart nabij de zendmast Smilde, kantelde en kwam ondersteboven tot stilstand midden op de brug.
Op de tractor zaten twee personen, waarvan één gewond raakte. Beiden zijn naar het ziekenhuis gebracht.

Al snel kwamen familie en anderen in actie om de ravage op te ruimen.
De tractor werd van de brug getrokken en op de Vaartweg op zijn wielen gezet.
Een dieplader stond al klaar en zodra de zwaar beschadigde tractor was opgeladen werd deze afgevoerd.
Ondertussen werden de glasscherven en losgeraakte onderdelen opgeveegd en was het nog een kwestie van het wegdek reinigen van de olie en diesel.
Een bijdrage van Persfotografie Hoogeveen


De Wijk: bestelwagen met gevaarlijke stoffen strandt in bosperceel

In een bosgebied aan de Heerenweg in De Wijk zijn vanmiddag enkele tientallen vaten met gevaarlijke stoffen aangetroffen bij een Mercedes bestelbusje. In de eerste melding werd gesproken over een busje dat in brand zou staan, maar dat bleek niet te kloppen: uit een aantal vaten kwam witte damp, die werd aangezien voor brandrook.
Vier agenten zijn met ademhalingsklachten voor observatie naar het ziekenhuis gebracht. De klachten over geprikkelde ogen, waar de politie eerder melding van deed, bleken van de agenten afkomstig en niet van omwonenden. Daarna is de waarschuwing om ramen en deuren gesloten te houden ingetrokken.
Het was niet duidelijk welke gevaarlijke stoffen in de vaten zaten.
De vaten en het busje zijn weggehaald voor nader onderzoek door de politie. Het gebied waar de vaten lagen was afgesloten voor het publiek.

In de buurt van het busje zijn twee mannen gezien die in de richting van De Wijk gingen. 
Het ging om twee getinte mannen, waarvan één modder op zijn kleding heeft.
Wie deze mannen heeft gezien, wordt verzocht 0900-8844 te bellen.

Een bijdrage van Henry Wallinga


Hasselt: trekker met oplegger kantelt op rotonde

Op de rotonde van de N331 ter hoogte van de Euroweg is zaterdagmorgen rond 08:15 uur een trekker met oplegger gekanteld.
De vrachtwagenchauffeur bleef ongedeerd.
Hij had net zijn wagen geladen in Genemuiden en was weer met vervolg.

Vermoedelijk is de buitenlandse chauffeur bij de werkzaamheden verkeerd gereden en wilde hij op de rotonde de combinatie draaien.
Hij was driekwart rond op de rotonde toen plots de combinatie kantelde. Mogelijk is de instabiele lading de oorzaak van het ongeval.

Voordat bergingsbedrijf Hooikammer kon beginnen met de bergingsoperatie moest de lading van rollen tapijt worden overgeladen in een andere de vrachtwagen. Door het ongeval werd verkeer komende vanuit Zwolle in tegenovergestelde richting over de rotonde geleid.
De wielerwedstrijd “Omloop van de IJsseldelta” ondervond hinder van het ongeval. Er was slechts één rijbaan van de rotonde te gebruiken. Desondanks alles verliep het passeren soepel.
 Toen de lading eenmaal was overgeladen verliep de berging ook voorspoedig. Binnen enkele seconden stond de combinatie weer op de wielen en kon hij worden afgevoerd.
Als laatste werd de wegdekreiniger ingezet om de weg te ontdoen van olie en wrakstukken.
Rond 14:00 uur waren alle werkzaamheden klaar en werd de rotonde weer geheel vrijgegeven

Een bijdrage van Henry Wallinga

Zaterdag 2 juni 2018

Haren (D): Nederlandse vrachtwagencombinatie botst tegen bomen
Vrijdagmiddag laat is een Nederlandse vrachtwagencombinatie op de weg Segberg tegen twee bomen gereden, nadat de chauffeur op een recht deel van de weg de macht over het stuur verloor en de combinatie de berm in reed.
De chauffeur bleef ongedeerd.
De schade wordt geschat op 52.000 Euro.


Neuenhaus (D): THW-voertuig betrokken bij kop-staartbotsing: drie lichtgewonden
Vrijdagavond tegen zeven uur is een voertuig van de THW (Technisches Hilfswerk) betrokken geraakt bij een kop-staartbotsing op de Südring in Neuenhaus.
De THW-wagen was met sirene en optisch signaal op de B403 onderweg naar Emlichheim.
Twee auto’s reden dicht tegen de rechterkant van de rijbaan om het THW-voertuig te laten passeren en daarachter reed een trekker met oplegger, waarvan de automatische reminstallatie geactiveerd werd door de stoppende auto’s. De THW-auto kon niet meer op tijd tot stilstand komen en botste er vol op.
Drie inzittenden (20 tot 39 jaar) van de THW-wagen liepen lichte verwondingen op.
De schade wordt geraamd op 11.000 Euro.

Vrijdag 1 juni 2018

Opnieuw zware regenval, ook over de grens
Hoewel Zuid- en Midden-Drenthe vrijdagmiddag de volle laag aan neerslag en bliksem kregen, hielden N-O-Overijssel en de Grafschaft het ook niet droog.
Hier wat foto's uit Emlichheim, waar de brandweer de handen uit de mouwen moest steken o.a. vanwege ondergelopen kelders en assistentie kreeg van de brandweer van Ringe-Neugnadenfeld, Hoogstede, Laar, alsmede hun collega's uit Wilsum, Neuenhaus en Veldhausen en de THW. Niet zo gek: er viel 100 liter per vierkante meter.
Overenthousiaste automobilisten werden meer dan eens "beloond' met verdwenen kentekenplaten of -erger- met volgelopen motoren...

Donderdag 31 mei 2018

Lemelerveld: zware brandschade aan nieuwbouwwoning
Donderdagmiddag om 12:20 uur werd de blusgroep Lemelerveld gealarmeerd, omdat het dak van een twee-onder-een kap nieuwbouwwoning aan De Houtwal in brand stond.
Tien minuten later werd uit voorzorg opgeschaald, omdat er rook over de volle breedte van de nok tevoorschijn kwam en het vuur zich mogelijk naar de aangrenzende woning verspreidde. Ter controle werd een hoogwerker ingezet.
De brand is waarschijnlijk ontstaan in de zonnecollectoren op het dak.
De bewoners, die thuis waren en niets in de gaten hadden, werden door buren gewaarschuwd.

A28: bakwagen van de weg

Een bakwagen is woensdagavond na een mislukte inhaalpoging van de A28 geraakt en in een greppel tot stilstand gekomen.
Vanwege het ongeval werden direct politie, brandweer en ambulance gealarmeerd. Al snel was duidelijk dat de bestuurder ongedeerd was waarop de brandweer en de ambulance konden inrukken.

Om het overige verkeer zo min mogelijk te hinderen werd besloten dat de berging maar moest plaatsvinden vanaf de parallelweg.
Na kort overleg met de berger bleek dat dit geen optie was. Om de bakwagen te kunnen bergen moest de derde rijstrook afgesloten worden.

Voor de bergingswerkzaamheden konden beginnen moest eerst een botsabsorber komen om te zorgen voor een veilige werkplek. Nadat het bergingsvoertuig van de firma Wolves goed gepositioneerd was op de afgesloten rijstrook werd de bakwagen voorzichtig tegen de steile wal op getrokken en later afgevoerd naar het depot. Het verkeer had weinig hinder van de afsluiting.

Een bijdrage van Henry Wallinga


Woensdag 30 mei 2018

Staphorst: bedrijfsbusje botst op oplegger

Bij een botsing tussen een bestelbus en een vrachtwagen is woensdagmiddag een gewonde gevallen. De man zat als bijrijder in de bestelbus, die vanuit het noorden richting Staphorst reed. Het duo reed op de eerste rijstrook en botste door onduidelijke oorzaak op de achterkant van een vrachtwagen die op de tweede rijstrook reed.

Rijkswaterstaat sloot enige tijd twee rijstroken af in verband met het ongeval. Al snel kon dit worden teruggebracht naar één afgesloten strook. Desondanks ontstond er een file van enkele kilometers. De Staphorster brandweer, die voor een "ongeval met beknelling" was opgeroepen, kon al snel weer terug naar de kazerne. Van een beknelling was gelukkig geen sprake.
De gewonde man lag inmiddels al in de ambulance en is later overgebracht naar het ziekenhuis.

Bergingsbedrijf Hooikammer heeft de zwaar beschadigde bestelbus afgevoerd. De vrachtwagen kon -zij het met lichte schade- op eigen kracht verder, maar zal zo spoedig mogelijk moeten worden gerepareerd.

Een bijdrage van Henry Wallinga


Oudleusen: bijna-frontale botsing op de N340
Op de N340 tussen Oudleusen en Ommen heeft woensdagmorgen 30 mei een aanrijding tussen twee personenauto's plaatsgevonden.
Daarbij viel één gewonde, die  per ambulance naar een ziekenhuis is  vervoerd.
De weg was in beide richtingen afgesloten vanwege het onderzoek en de berging van de voertuigen.
Het verkeer werd omgeleid via de parallelwegen. De hoofdrijbaan van de provinciale weg was rond negen uur weer vrij.
Een bijdrage van Floris Kayim


Nauwelijks schade door blikseminslagen in het grensgebied
Aan de Duitse zijde van de grens was het dinsdagavond ook bal, maar de schade door blikseminslagen viel gelukkig mee.
Een vrijstaande woning aan de Hagels Kamp in Schüttorf werd rond 20:30 uur getroffen door de bliksem, waardoor er brand ontstond.
De brandweer van Bad Bentheim en Ohne was er snel bij en wist het vuur tijdig te blussen.

Iin Haren (D) werd een woning aan de Heuwiesenweg getroffen door hemelvuur, maar in dit geval bleef de schade beperkt tot een begin van brand in een wandcontactdoos en viel er voor de brandweer niets te blussen.


Dinsdag 29 mei 2018

De Krim: windvlaag velt acht bomen
Dinsdagavond even na kwart voor zeven werd de blusgroep van De Krim verzocht naar de Coevorderweg (N377) te rijden vanwege een "stormschade boom/tak'.
Bij aankomst -precies op het eind van de bebouwde kom- bleek het niet om één boom of tak te gaan, maar maar liefst acht, waarvan er zes over het fietspad en deels over de hoofdrijbaan lagen en twee halverwege in andere bomen hingen.

Gelukkig was de tankautospuit met genoeg mensen uitgerukt, zodat de in moten gekettingzaagde bomen in no time keurig opgeruimd werden. De bomen waren vermoedelijk geveld door een zware windvlaag of windhoos

Hasselt: transportpen heftruck doorboort auto, automobilist zwaargewond

Een automobilist is dinsdagmorgen zwaargewond geraakt bij een ongeval op een bedrijfsterrein aan de Randweg.
De man reed met zijn auto op het terrein en kwam in botsing met een heftruck. De pen die vooraan de heftruck zit en die gebruikt word om rollen tapijt te vervoeren,drong rechtsvoor ter hoogte van de koplamp het voertuig binnen en kwam via de linker achterdeur naar buiten.
De bestuurder werd hierbij geraakt ter hoogte van de heup.

De chauffeur van de heftruck reed direct achteruit en sloeg alarm.
De Hasselter brandweer, twee ambulances, een traumahelikopter en de bedrijfshulpverlening werden ingezet om de man te helpen.
Vanuit het Isala ziekenhuis werd met spoed extra bloed aangeleverd voor de patiënt.

Nadat de man uiterst voorzichtig uit de auto was gehaald is hij met spoed overgebracht naar het ziekenhuis.
De trauma-arts ging ter ondersteuning mee in de ambulance en zal later worden opgepikt door de overige leden van het mobiele medisch team. Onderweg naar het ziekenhuis vond nog een rendez-vous plaats tussen de ambulance en de officier van dienst geneeskunde om opnieuw eenheden bloed af te leveren.
De inspectie SZW van het Nederlandse Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid zal onderzoek doen.
Informatie over de toestand van het slachtoffer is op dit moment niet bekend.

Een bijdrage van Henry Wallinga


Maandag 28 mei 2018

Slagharen: grasmaaimachine brandt uit aan de Coevorderweg

Maandagmiddag even na half drie kreeg de blusgroep van Slagharen opdracht naar de Coevorderweg te rijden, omdat daar een voertuig in brand stond.
Ver hoefde men niet te rijden: de brand -in een rotormaaier- woedde schuin tegenover de kazerne, maar ondanks de snelle aankomst was duidelijk dat de machine niet meer te redden was: zware zwarte rookwolken stegen ten hemel.
De hoog oplaaiende vlammen werden ras gedoofd met water en daarna met schuim, zodat de vlammen niet over konden slaan op de struiken naast het fietspad.

Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media
(dus ook op onze Twitter-accounts!) rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst- en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht
en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel.