Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite

Juni 2018
(2)

© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.
Zondag 10 juni 2018

Darp: man uit Diever overlijdt na ongeval

Bij een eenzijdig ongeval op de Ruiterweg in Darp is in de nacht van zaterdag op zondag een 51-jarige man uit Diever om het leven gekomen. Rond 02:15 uur botste de auto door nog onbekende oorzaak tegen een boom.
Een 23-jarige inzittende raakte gewond.
De afdeling Verkeersongevallenanalyse doet onderzoek naar de oorzaak van dit ongeval.Gieten: brand verwoest woonboerderij na blikseminslag
In de nacht van zaterdag op zondag trok een hevig onweer over Gieten. Hierin was één harde knal te horen, die haast wel een inslag moest zijn.
Een bewoner van een woonboerderij aan de Oude Wildervanksterweg merkte dat zijn aardlekschakelaar uit was gesprongen. Hij ging op onderzoek uit en rook een brandlucht.
Zijn speurtocht bracht hem naar de achterzijde van de boerderij, waar  brand bleek te woeden in de nok van het rieten dak.
Hierop werden de hulpdiensten opgeroepen en rukten brandweereenheden uit Gieten, Borger, Zuidlaren en de hoogwerker van Stadskanaal uit.
Al snel bleek echter dat er geen houden meer aan was en liet de brandweer het vuur gecontroleerd uitbranden.

De bewoners konden tijdig het huis verlaten en werden opgevangen door de buren.
Loonwerker Kolthof heeft met een graafmachine de muren omver gehaald om de bluswerkzaamheden te vergemakkelijken
Een bijdrage van van Oost Media

Zaterdag 9 juni 2018

A28: trekker met oplegger gaat rechtdoor in bocht op knooppunt

Een vrachtwagencombinatie uit Litouwen is zaterdagmorgen op de A28 uit de koers geraakt en gekanteld. De chauffeur reed op knooppunt Hoogeveen op  de uitvoegstrook naar de N48, maar ging in de bocht rechtdoor de berm in, waarbij enig wegmeubilair sneuvelde.
De trekker met oplegger kwam vervolgens in de droge bermsloot, ramde een duiker, schoot door en schampte een tiental bomen.
De trucker is voor een medische controle met een ambulance naar een ziekenhuis vervoerd.
De vrachtwagencombinatie wordt in de loop van de dag geborgen door berger De Jonge.A31: autotransporter in brand bij Schüttorf
De A31 is vrijdagmorgen ter hoogte van Schüttorf-Oost in de richting van Oberhausen geruime tijd afgesloten geweest, omdat er een autotransporter in brand stond.
De brandweer van Schüttorf en Emsbüren slaagden er in de vlammen te doven, maar de auto’s op het laadplateau waren total loss.
De schade wordt geschat op 120.000 Euro.
De 57-jarige chauffeur kwam met de schrik vrij.
Foto's: Polizei

Balkbrug: sloopwoning brandt volledig af
Zaterdagmorgen rond vijf uur werd brand in een woning aan De Pol in Balkbrug gemeld. Het bleek te gaan om een vrijstaande woning, op een steenworp afstand van de N377.
Toen de brandweer arriveerde ging het al om een uitslaande brand, die het pand uiteindelijk volledig verwoestte.
Het huis stond na het overlijden van de bewoonster al bijna een half jaar te koop en was slooprijp.Vrijdag 8 juni 2018
Donderdag 7 juni 2018

Gramsbergen: brandende lading hooi op veilige plek gelost

Even na half acht donderdagavond ontdekte de bestuurder van een tractor van een loonbedrijf uit Collendoorn toen hij door de bebouwde kom van Gramsbergen reed, dat de lading hooi in z’n silagewagen vlam had gevat.
Hij besloot door te rijden -met z’n fiks rokende lading- naar de Kanaaldijk om buiten de bebouwde kom het hooi te lossen.
Zo gezegd, zo gedaan: de brandweer kon er op deze manier goed bij en de tractor en de aanhanger kwamen er zonder schade vanaf.
Wel was het verkeer geruime tijd gestremd.
Voor bevelvoerder Gert Gaasbeek (op de laatste foto in het midden) was het de laatste uitruk na bijna 34 jaar trouwe dienst.Laar (D): man (74) zwaargewond op de B403
Een 74-jarige inwoner van Ringe is woensdagmorgen zwaargewond geraakt ten gevolge van een eenzijdig ongeval op de B403 (Coevordener Straße)  in Laar.
De man reed in zijn Peugeot 508 in de richting van Emlichheim, maar kwam door onopgehelderde oorzaak naast de rijbaan en raakte een boom. De auto kwam zwaarbeschadigd in de berm tot stilstand.

Het slachtoffer is naar een ziekenhuis overgebracht.
De schade wordt geraamd op zo’n zesduizend Euro.


A28: drie man gearresteerd op verdenking van dumpen drugsafval

De politie heeft woensdag rond 20:00 uur op de A28 ter hoogte van de verzorgingsplaats Dekkersland drie mannen aangehouden na een achtervolging. Het drietal was betrokken bij een afvaldumping.

Getuigen zagen in het Drentse Zuidwolde dat er uit de kleine vrachtwagen vaten gedumpt werden, waarop het kenteken werd genoteerd en de politie werd ingelicht.
Agenten zagen de kleine vrachtwagen rijden op de N377 en gingen in de achtervolging. Op de A28 kon het bewuste vrachtwagentje aan de kant worden gezet. De inzittenden sprongen allen uit de cabine en sloegen op de vlucht. Al snel kon de politie twee van de drie mannen inrekenen.
De derde werd uiteindelijk met behulp van een politiehond gevonden en kon eveneens in de boeien worden geslagen.

De Staphorster brandweer werd opgeroepen om metingen te verrichten. In het vrachtwagentje stond namelijk nog een IBC container met daarin 900 liter  aan onbekende vloeistof. Na diverse metingen werd duidelijk dat er geen gevaarlijke vloeistof of damp vrijkwam waarop het voertuig door de politie is verplaatst naar een andere locatie. Mogelijk gaat het hier om drugsafval. Onderzoek zal daar later uitsluitsel over geven

In verband met het onderzoek werden het tankstation en de verzorgingsplaats afgesloten voor het verkeer. Ook de derde rijstrook richting het Noorden werd ter hoogte de verzorgingsplaats afgesloten. Rond 22 :00 uur werd de afzetting opgeheven.

Een bijdrage van Henry Wallinga


Woensdag 6 juni 2018

Lemelerveld: brand in stal
In een stal aan de Dijkweg in Lemelerveld heeft woendagmiddag brand gewoed in een voorraad hooi en stro.
Om het materiaal effectief te blussen moest het met een mobiele kraan uit elkaar worden getrokken en elders op het terrein flink natgespoten worden. Er was geen vee in de stal aanwezig.
Een bijdrage van Jan Willem Klein Horstman


Bad Bentheim: drugssmokkelaar betrapt met ruim een kilo cocaïne (update)
De Autobahnpolizei heeft in de afgelopen nacht op de Isterberger Weg in Bad Bentheim een drugssmokkelaar gearresteerd.
De 25-jarige man reed met een huurauto over de A30 vanuit Nederland Duitsland in en werd daardoor agenten gecontroleerd, waarbij hij zich in tegenstrijdigheden verstrikte.
Daarop doorzochten de politiemensen de auto en vonden onder de bestuurdersstoel twee pakketten met zo’n 1.2 kilo cocaïne.
De man -een uit Kosovo afkomstige inwoner van Wolfsburg- werd gearresteerd en voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Dinsdag 5 juni 2018

Maandag 4 juni 2018

Ommen: twee gewonden bij ongeval op de Hessenweg-West

Rond kwart voor zes maandagmiddag 4 juni zijn twee gewonden gevallen toen een bestuurder de macht over het stuur verloor. Hij reed in een blauwe Honda personenauto op de Hessenweg West vanaf de Balkerweg in de richting van de kruising met de Bossteeg. In een bocht waar de Hessenweg West afbuigt van de N48 ging het mis: de auto slipte volgens een getuige en de man trachtte te corrigeren, maar dit mislukte, waarop de auto met de linker achterzijde hard tegen een boom botste, die op de rand van een droge sloot stond. Hierna tolde de auto rond en eindigde op de rechterzijde.

Bij aankomst van de hulpdiensten was de bestuurder al uit het voertuig en werd opgevangen door een omstander die zijn nek stabiliseerde. Andere omstanders hielden de bestuurders deur open en stelden de nog vastzittende vrouwelijke passagier gerust. De vrouw is door de uitgerukte brandweer bevrijd uit het voertuig. Ze werd in de eerste ambulance opgevangen.
Voor de man arriveerde een tweede ambulance.
Na een korte behandeling zijn beide gewonden per ambulance naar het Isala ziekenhuis in Zwolle vervoerd.
Beiden spraken Pools.

Waardoor de bestuurder de controle over het voertuig verloor is niet duidelijk.
De verkeersongevallenanalyse van de politie heeft ter plaatse onderzoek gedaan.
Een bergingsbedrijf heeft het zwaar beschadigde voertuig afgevoerd.

Een bijdrage van Ardesch Media


Ringe Neugnadenfeld: nieuw voertuig voor de vrijwillige brandweer
Het was dit weekend feest bij de Ortsfeuerwehr Ringe / Neugnadenfeld.
Zaterdag was het zover: het nieuwe “Hilfeleistungslöschgruppenfahrzeug” (oftewel  HLF) werd offcieel overgedragen.
Vijf man hadden zich bijna vier jaar intensief bezig gehouden met de planning van dit nieuwe voertuig, in nauw overleg met fabrikant Magirus.
Het resultaat mag er zijn: vijftien ton zwaar, 290 pk sterk, terreinwaardig. De wagen heeft verder een 2000 liter watertank plus een 200 liter schuimmiddeltank.

Zondag werd het voertuig, dat € 290.000 heeft gekost,  tijdens een gezellige en informatieve  open dag aan het publiek voorgesteld.

Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media
(dus ook op onze Twitter-accounts!) rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst- en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht
en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel.