Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite

Juni 2018
(3)

© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.Zondag 17 juni 2018

Schapen (D): laveloze Roemeen achter het stuur betrapt
De politie van Spelle (D) betrapte zaterdagavond rond 21:40 uur een 31-jarige Roemeen, die slingerend op de Frerener Straße reed.
De bestuurder van de Fiat was overduidelijk zwaar onder invloed en blies 2.73 promille, waarna een bloedproef is genomen.


De Krim: nachtelijke reddingsoperatie na ernstig eenzijdig verkeersongeval
Rond kwart over twee in de nacht van zaterdag op zondag werden de blusploeg van De Krim en de B-ploeg van de Hardenberger brandweer gealarmeerd vanwege een ernstig verkeersongeval op de Dommerswijk in De Krim. Ook ambulancepersoneel en het Mobiel Medisch Team van Lifeliner 4 werden opgeroepen. Men trof een totaal vernielde personenauto aan, die met hoge snelheid van de weg was geraakt en tegen een boom was gereden. De berging van het zwaargewonde slachtoffer nam geruime tijd in beslag.


Zaterdag 16 juni 2018

Ane: auto brandt uit tijdens Autosoft Vechtdal Short Rally

Tijdens de zaterdag in de omgeving van Hardenberg verreden Autosoft Vechtdal Short Rally brak op de Keizersteeg in Ane brand uit in een rallyauto. De wagen kwam op de Nieuwlandweg tot stilstand en brandde volledig uit. De bestuurder en de navigator konden ongedeerd uit de auto komen.
De wedstrijd werd direct stilgelegd. De blusgroep Gramsberger doofde de vlammen.
Berger Wolves ruimde het totaal uitgebrande wrak op.Vriezenveen: sporenonderzoek na schietincident op de Paterswal
De politie is een onderzoek gestart na een schietincident op de Paterswal in Vriezenveen op zaterdagmorgen, waarbij een 72-jarige man uit Vriezenveen om het leven kwam.
Omstreeks 06.00 uur werd bij de politie gemeld dat een jager zwaar gewond was geraakt. Hulpverleners hebben nog geprobeerd om het slachtoffer te reanimeren, maar dat lukte niet meer. De dienst Forensische Opsporing startte een sporenonderzoek, dat moet uitwijzen of het om een ongeval of een misdrijf gaat. Een 46-man uit Vriezenveen die bij het incident aanwezig was, is meegenomen naar het bureau. Zijn betrokkenheid bij het incident wordt onderzocht.

Getuigenoproep:

Mogelijk zijn er getuigen die zaterdagochtend 16 juni op of rond de Paterswal iets gezien hebben wat kan helpen bij het onderzoek.
Zij kunnen contact opnemen met de politie via telefoonnummer 0900-8844.
Melden kan ook anoniem via 0800-7000 of via www.meldmisdaadanoniem.nl.
Een bijdrage van Alwin Winkel


Genemuiden: man bekneld

Bij een bedrijf aan de Nijverheidstraat is in de nacht van vrijdag op zaterdag een man gewond geraakt. Hij kwam tijdens zijn werk met zijn vingers bekneld te zitten in een elektrische pompwagen. De pompwagen stond in een trailer voor het laaddock en werd door een aantal mensen overeind gezet. Door onbekende oorzaak kwam de man met zijn vingers tussen de lepel en de wielen van de wagen.
De brandweer van Genemuiden werd opgeroepen om de man uit zijn benarde positie te bevrijden. Het hydraulisch redgereedschap werd klaargemaakt om ingezet te worden.
Na kort overleg tussen de hulpverleners en medewerkers van het bedrijf werd besloten om de pompwagen te bedienen in plaats van de inzet van zwaar gereedschap.
Na een proef op een gelijke pompwagen kon de wagen uiterst voorzichtig worden bediend en kwam de man eindelijk met zijn vingers vrij.
De man werd op een brancard gelegd en is -na de nodige controles- overgebracht naar het ziekenhuis in Zwolle.   

Een bijdrage van Henry Wallinga

Vrijdag 16 juni 2018

Geesbrug: auto ramt vijf bomen aan de Coevorderstraatweg
Op de Coevorderstraatweg is vrijdagmiddag een een Hyundai Coupé met twee inzittenden tegen een vijftal bomen gereden.
De auto reed richting Noordscheschut en kwam door nog onbekende oorzaak in de berm aan de andere zijde van de weg waarbij de bomen werden geraakt. De auto kwam zwaar beschadigd rechts van de weg tot stilstand in de berm.
De twee inzittenden werden door medewerkers van de ambulance verzorgd, waarna ze naar ziekenhuizen in Emmen en Hoogeveen vervoerd zijn.
Een bijdrage van Persfotografie Hoogeveen

Donderdag 14 juni 2018

Hollandscheveld: vrouw overvallen in haar woning

De politie onderzoekt een woningoverval aan het Zuideropgaande in Hollandscheveld.
Donderdagmorgen rond 08.30 uur drong een man de woning binnen, bedreigde de bewoonster met een mes en eiste geld. Hij nam wat kleine elektronische spullen mee en ging er te voet  vandoor.
De bewoonster is lichtgewond geraakt.
Er is een burgernetmelding uitgegaan, waarin omwonenden opgeroepen werden uit te kijken naar deze man.
De verdachte is nog niet aangetroffen. De politie vraagt getuigen zich te melden bij via 0900-8844. Hoogeveen: politie-onderzoek in moordzaak Hoogerbrugge

De politie heeft donderdag 15 juni aanvullend onderzoek gedaan in en rond de bovenwoning waar Marcel Hoogerbrugge op 20 december 2017 dood is aangetroffen.
Ook is er gedregd in de Industriehaven die vlak achter de woning ligt.
De politie zoekt een huurfiets met het nummer 114 op het achterspatbord, die mogelijk rol heeft gespeeld bij moord.
In het TV-programma ‘Opsporing Verzocht’ is voor de tweede keer aandacht geschonken aan deze moordzaak. De politie kreeg drie tips binnen na deze uitzending.
De hoofdofficier van justitie van OM Noord-Nederland looft € 15.000,- uit voor de gouden tip in deze zaak.

Een bijdrage van Persfotografie Hoogeveen


Laar (D) vrouw op pedelec zwaar gewond door aanrijding
Woensdagavond rond kwart over zes is een 68-jarige vrouw zwaargewond geraakt ten gevolge van een verkeersongeval op de Hauptstraße in Laar.
Het ongeval ontstond toen een 37-jarige inwoonster van Laar met haar Land Rover op de Hoher Esch rechtsaf wilde slaan naar de Hauptstraße, maar de 68-jarige vrouw op haar pedelec over het hoofd zag.
De 68-jarige vrouw kwam te vallen en liep ernstig letsel op. Ze is naar een ziekenhuis overgebracht.


Almelo: brand richt grote schade aan in woning
Woensdagavond 13 juni werd groot alarm geslagen vanwege een uitslaande brand in een woning aan de Pater Bleijsstraat in Almelo. De vlammen sloegen bij aankomst van de eerste brandweerwagens al hoog uit het dak.
Gelukkig hadden de bewoners zich inmiddels ongedeerd in veiligheid gebracht
De schade is zeer groot; ook aan de belendende percelen. Ook voor de bewoners van deze panden is vervangende woonruimte geregeld.
Burgemeester Gerritsen liet zich ter plaatse op de hoogte brengen en sprak met de bewoners.
Een bijdrage van Floris Kayim


Woensdag 13 juni 2018

De Krim: twee man gearresteerd wegens vondst buit
In de nacht van dinsdag op woensdag wilden politiemensen een witte bestelbus controleren, die op de Hoofdweg in De Krim in de richting van Coevorden reed.
De bus stopte langs de weg en de bijrijder nam de benen naar een weiland, maar staakte zijn vluchtpoging en liep terug naar de agenten.
Hij en de bestuurder werden gearresteerd omdat ze zich niet konden legitimeren.
In en bij de auto vond de politie goederen die mogelijk afkomstig waren van autoinbraken, waaronder twee gereedschapkoffers.
De politie is op zoek naar de rechtmatige eigenaar en getuigen. U kunt zich melden via 0900 8844
Foto: politie


Holtheme: verdachte bekent doden van 28-jarige Coevordenaar
Daniël de V. uit Holsloot, de 29-jarige verdachte van de moord op de 28-jarige  Coevordenaar Ahmed Alkanany, heeft het misdrijf bekend.
Het slachtoffer werd op 4 maart 2018 zwaargewond gevonden in de berm van de weg De Haandrik in Holtheme, waar hij kort daarop overleed.

De V. schoot daarna met een illegaal pistool op de deur van het politiebureau in Coevorden, omdat er niet werd opengedaan toen hij zich wilde melden.
Een bijdrage van Peter Kramer


Dinsdag 12 juni 2018


Maandag 11 juni 2018

Coevorden: zware brand- en roetschade in verenigingsgebouw BSV Tuindorp

De leden van Buurt- en Speeltuinvereniging Tuindorp wachtte maandagmorgen een wel zeer onaangename verrassing, toen de deur openging: het complete interieur van het verenigingsgebouw aan de Wethouder Donkerstraat was zwartgeblakerd en beroet.
De brandweer constateerde dat de brand spontaan uitgegaan was bij gebrek aan zuurstof en ook, dat de verbrande inboedel inmiddels "koud" was.
Waarschijnlijk is de brand achter de bar ontstaan, aangezien daar de meeste brandschade was; ook aan het plafond.
Het gebouw werd met een overdrukventilator van giftige gassen zoals koolmonoxide ontdaan.

Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media
(dus ook op onze Twitter-accounts!) rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst- en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht
en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel.