k
Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite


Juni 2018
(4)

© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.Zondag 24 juni 2018

Hardenberg: tiener beroofd in fietstunnel
Een zeventienjarige jongen is zaterdagavond rond 22:15 uur met een wapen beroofd in de fietstunnel 'de Vissekom" op de JC Kellerlaan.
De dader zou een blanke man van begin 20 zijn, die een witte Nike-pet droeg met een logo op de zijkant.
Hij had een piercing in zijn linkeroor. De dader droeg een wit vest, een lichtbruine broek en witte Nike schoenen.
Korte tijd later kreeg de politie te horen dat een vrouw op dezelfde plek lastig was gevallen. Heeft u info? Bel 09008844


Zaterdag 23 juni 2018

Kerkenveld: auto tegen boom; bestuurder naar ziekenhuis
Zaterdag rond 18:00 uur is een Toyota Yaris op het Gedempte Hoofddiep in Kerkenveld tegen een boom gereden. De bejaarde bestuurder is waarschijnlijk tijdens de rit onwel geworden. Zijn toestand was aanleiding om naast de Zuidwoldiger brandweer en een ambulanceteam ook een MMT op te roepen. Traumaheli PH-ELP landde in een nabijgelegen weide.
De patient was inmiddels al naar de ambulance overgebracht, waar hij langdurig behandeld werd. De man is per ambulance naar een ziekenhuis overgebracht.

Almelo: schuren in de as gelegd; twee arrestaties
Op zaterdag 23 juni om 05:05 uur kreeg de brandweer een melding vanwege brand in een schuur achter woningen aan de Geraniumstraat in Almelo. Er bleken meerdere schuren in brand te staan.
Er is door de brandweer al snel opgeschaald naar “grote brand”.
Er klonken meerdere ontploffingen, waarschijnlijk van gasflessen. Het kostte de brandweer de nodige moeite de brand te kunnen bestrijden Men moest via verschillende achtertuinen om te kunnen blussen.
Hoe de brand is ontstaan is onduidelijk. De politie heeft twee aanhoudingen verricht; waarom is nog onduidelijk.
Een bijdrage van Floris Kayim

Vrijdag 22 juni 2018

Georgsdorf (D): auto te water na botsing met afslaande oplegger, bestuurder gewond
Vrijdagmiddag even na half drie is op de Adorfer Straße in Georgsdorf ter hoogte van de turffabriek aan de Schwarzer Weg een ernstig verkeersongeval gebeurd.
De 49-jarige bestuurder van een Mercedes Benz personenauto reed op de Adorfer Straße in de richting van Adorf. Hij haalde een personenauto in en voegde in achter een daarvoor rijdende trekker met oplegger, maar besloot direct daarop ook die in te gaan halen.
De richtingaanwijzer van de vrachtwagencombinatie gaf echter aan dat de truck linksaf zou slaan, waarop een harde confrontatie tussen de Mercedes en de oplegger onvermijdelijk werd.
Na de botsing schoot de personenauto vlak voor de brug het kanaal in.

De gewonde automobilist -een inwoner van Twist- werd door de vrijwillige brandweer van Georgsdorf, Veldhausen en Twist uit het wrak bevrijd, waarna ambulance-personeel zich verder om hem bekommerde.
De brandweer voorkwam dat de auto verder het kanaal in kon glijden en legde een barrière in het water om verspreiding van olie te voorkomen.
De firma Heidotting uit Wietmarschen takelde de onherstelbaar beschadigde  Mercedes uit het water.  

Donderdag 21 juni 2018

Ane: Toyota Yaris slipt tegen boom

Een automobiliste uit Ane verloor donderdagmiddag in een flauwe bocht op de Veldkamp in haar woonplaats de macht over het stuur.
De auto slipte en sloeg met de linkerzijde regen een boom.
De jonge vrouw kwam er met een beurse plek vanaf; haar ruim 15 jaar oude Toyota Yaris was economisch gezien niet meer te herstellen.


Woensdag 10 juni 2018

Schuinesloot: twee man aangehouden na vondst drugslab

Een arrestatieteam heeft in de nacht van dinsdag 19 op woensdag 20 juni een groot drugslaboratorium opgerold. Het laboratorium bevond zich in een schuur bij een vrijstaande woning aan de Elimmerweg in Schuinesloot.
De bewoner (een 50-jarige man) en een 44-jarige man uit Tilburg zijn aangehouden. Er zijn aanwijzingen dat er op het terrein ook afvalstoffen in de bodem zijn geloosd.
Het laboratorium kwam in beeld na tips. De politie startte meteen een onderzoek. Het onderzoek leidde dinsdagnacht tot een instap door een arrestatieteam.

Het lab wordt geïnventariseerd en met assistentie van de dienst Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO) ontmanteld en vernietigd vanwege mogelijke gevaren voor de veiligheid van politiemensen en het milieu.
Vermoedelijk worden er duizenden liters aan chemicaliën zoals fosfor- en mierenzuur afgevoerd. Daarnaast zijn er sporen veiliggesteld en is de woning doorzocht.
Een drugslab brengt ernstige gevaren met zich mee. Denk daarbij vooral aan ontploffingsgevaar en de aanwezigheid van gevaarlijke stoffen
Foto: Politie


Dinsdag 19 juni 2018

Dodelijk ongeval op de A1
Dinsdagochtend om 07:19 uur werd alarm geslagen vanwege een ernstig verkeersongeval op de A1, waarbij drie vrachtwagens en een bedrijfsbusje betrokken waren. Een 25-jarige vrachtwagenchauffeur uit Barneveld is hierbij om het leven gekomen.
Hij bestuurde een trekker met oplegger, die tegen de achterzijde van een zandkiepwagen botste.

Door de kettingbotsing ontstond een forse ravage en het verkeer moest tussen Rijssen en Lochem via de binnenwegen omgeleid worden, waardoor er ook op de omleidingsroutes een verkeersinfarct ontstond.

Experts van de afdeling verkeersongevallenanalyse stelden een onderzoek in om de toedracht te achterhalen.
De bedrijfsbus en twee zwaar beschadigde vrachtwagens moesten geborgen worden; de autotransporter kon met lichte schade verder rijden.
Een bijdrage van Jan Willem Klein Horstman


Politie doorzoekt diverse panden vanwege drugs
De politie is dinsdagmorgen een groot onderzoek gestart en doorzocht zes panden in Assen, twee in Roden en één in Steenwijk, Amstelveen en Amsterdam.
Dat gebeurde, nadat in Assen twee mannen van 44 en 46 jaar aangehouden waren in het kader van een onderzoek naar witwassen, fraude en handel in drugs.

Maandag 18 juni 2018

Nooitgedacht: brand op terrein recreatiepark
Zondagavond brak er brand uit in een tijdelijk leegstaand gebouw op vakantiepark Hof van Saksen in Nooitgedacht. Het pand brandde volledig af.
De politie is bezig met sporenonderzoek en sluit niet uit dat de brand opzettelijk gesticht is.
Het gebouw en de directe omgeving zijn daarom tot “plaats delict” verklaard.
Het houten gebouw werd net opgeknapt om verder gebruikt te worden als jeugdhonk
Een bijdrage van van Oost Media


Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media
(dus ook op onze Twitter-accounts!) rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst- en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht
en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel.