k
Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite


Juni 2018
(5)

© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.
Zondag 1 juli 2018

Laar: Opel Corsa brandt uit tegenover onderkomen brandweer
Zondagavond tegen half acht werden de brandweer van Laar en van Emlichheim met een B2-alarm opgeroepen vanwege een voertuigbrand in Laar.
Toen ze op de opgegeven lokatie -de Bahnhofstraße- arriveerden bleek er een Opel Corsa al volledig in brand te staan, nota bene tegenover het onderkomen van de brandweer Laar. De spuitgasten spoten eerst water op de auto en daarna schuim.
De politie doet onderzoek naar de oorzaak van de brand.


N377: fataal ongeval op parallelweg bij Nieuwleusen (update)
De bestuurder van een Volvo stationwagen is zaterdagavond om het leven gekomen, toen hij op de ventweg van de N377 (Den Hulst) in de berm kwam en de macht over het stuur verloor, waardoor de auto zijwaarts tegen een boom klapte.
De man -een 26-jarige inwoner van Staphorst- was op slag dood.
De N377 is tussen Nieuwleusen en Balkbrug geruime tijd afgsloten geweest vanwege het onderzoek.


Zaterdag 30 juni 2018

Hollandscheveld: buren blussen brand achter woning
De blusgroep van Slagharen reed zaterdagmiddag even na tweeën met gezwinde spoed naar een vrijstaande woning aan het Zuideropgaande in Hollandscheveld, waar een keet/hok/schuurtje in brand zou staan.
Bij aankomt was er nog wel wat rook zichtbaar, maar omwonenden hadden hun best gedaan met blussen, zodat "Slagharen" alleen nog wat nabluswerk hoefde te verrichten.
De bewoners waren niet thuis.
De oorzaak van de beginnende brand in een schutting was niet te achterhalen, maar er was aanvankelijk een flinke kans op overslag op schuurtje en andere bebouwing, mede door de harde en hete wind...


Zwolle: ongeval door noodstop op de afrit Zwolle-Noord
Op de afrit van de A28 bij Zwolle-Noord is vrijdagavond een automobilist gewond geraakt.
De man kwam, volgens getuigen, met hoge snelheid de afrit af.
Toen hij af wilde remmen werkten zijn remmen niet. Om toch tijdig tot stilstand te komen besloot de man om dan maar aan de handrem te trekken.
Door deze actie slipte de auto en botste achterwaarts tegen een andere auto en daarna tegen een oplegger van een truck. De man raakte hierbij gewond en is overgebracht naar het ziekenhuis.
De drie inzittenden van de geramde auto en de chauffeur van de truck bleven ongedeerd.
Door het ongeval was een gedeelte van de afrit afgesloten. Bergingsbedrijf Wolves heeft de twee beschadigde auto’s afgevoerd.
De oplegger had lichte schade en kon nog gewoon verder.
Een bijdrage van Henry Wallinga


Hoogeveen: opnieuw een auto uitgebrand bij de Weg om de Oost
Vrijdagnacht is een VW Golf in vlammen opgegaan op de parkeerplaats aan de Weg om de Oost nabij de rotonde met de afslag naar Noordscheschut. Voor de brandweer viel er weinig meer aan te redden 
Op deze parkeerplaats is al menigmaal een auto in brand gestoken. Ook nu zijn er vermoedens van brandstichting.
De brand werd ontdekt door de beveiliging op het industrieterrein.
Een bijdrage van Persfotografie Hoogeveen


Nijeveen: woonboerderij in de as gelegd
Aan de Bremenbergweg is vrijdagavond een rietgedekte woonboerderij compleet verwoest door brand.
De brandweerkorpsen van Meppel en Ruinerwold kregen om 22:30 uur een melding van de brand. Bij aankomst van de Meppeler brandweer sloegen de vlammen al uit het pand en had het vuur zich al door de gehele bovenverdieping verspreid.

Ondanks bluspogingen van binnenuit kon de brandweer niet voorkomen dat het pand verloren ging. De bewoners konden zich op tijd in veiligheid brengen, maar moesten met lede ogen toekijken hoe hun thuis verloren ging. Uit een naastgelegen stal konden nog enkele paarden worden gered en naar een veilig onderkomen gebracht.

Hoe de brand, die vermoedelijk op de bovenverdieping van de woning is begonnen, is ontstaan is niet bekend. De politie wilde daar nog onderzoek naar doen maar men was ondertussen al begonnen met sloopwerkzaamheden om het blussen te vergemakkelijken. 
Het nablussen nam de gehele nacht in beslag.
Een bijdrage van Henry Wallinga

Vrijdag 29 juni 2018

Emmen: flinke schade bij ongeval op de Ericasestraat
Op de Ericasestraat nabij Parc Sandur is vrijdagavond een ongeval gebeurd tussen VW Caddy bestelauto (met een autoambulance-aanhanger met daarop een Opel Vivaro bestelauto) en een Peugeot personenauto.
Gelukkig vielen er geen gewonden, maar er ontstond wel flink wat schade.
Waarschijnlijk is de aanhanger gaan slingeren, waardoor de combinatie niet meer te beheersen was en de tegemoet komende Peugeot raakte.
De VOA deed onderzoek om de feiten te achterhalen en daarom was de Ericasestraat tussen Grote Rietplas en Zuidbargerstraat afgesloten voor het verkeer.
Een bijdrage van van Oost Media


Dalen: vijftienjarige knaap rijdt auto tegen boom; drie jongeren gewond
De auto die vrijdagmorgen vroeg op de Burgemeester ten Holteweg in Dalen tegen een boom reed en in brand vloog, werd bestuurd door een 15-jarige jongen uit de gemeente Hardenberg.
De andere inzittenden waren een meisje van 17 uit de gemeente Hardenberg en een jongen van 18 uit de gemeente Coevorden. De auto was eigendom van een familielid van één van hen.
De drie jongeren raakten gewond; het meisje ernstig, maar ze konden bijtijds uit de auto komen voordat die in brand vloog.
Het voertuig brandde volledig uit.


Zwartsluis: aanhanger met hooi brandt uit op de N331
Op de provinciale weg N331 is woensdagmiddag om  17:49 uur een aanhanger met hooi in brand gevlogen.
De bestuurder van de tractor zag al rijdend een vonkje uit de uitlaat van de oldtimer tractor komen en over zich heen dwarrelen. Toen de man even later achterom keek waren er al vlammen zichtbaar in de grote bult hooi.
Hij probeerde een veilige plek te bereiken, maar het vuur werd zo hevig dat hij besloot de aanhanger van de tractor los te koppelen op de drukke doorgaande weg.
De brandweer van Zwartsluis was er snel bi,j maar kon niet voorkomen dat de aanhanger compleet werd verwoest. Een grote rookwolk was van ver al te zien.
Voor de blus- en opruimwerkzaamheden werd een rijbaan afgesloten en werd het verkeer door agenten om beurten langs de brand geleid. Dit zorgde voor enig oponthoud.
Rond 20:00 uur waren de werkzaamheden klaar en werd de weg weer volledig vrijgegeven.
Een bijdrage van Henry Wallinga

Donderdag 28 juni 2018 - update 21:35 uur

Bathorn (D): tractor met balenpers uitgebrand

Een tractor met een balenpers is donderdagmiddag op een akker aan de Siedlerstraße in Bathorn in brand gevlogen, waarschijnlijk ten gevolge van een technisch defect aan de pers.
De rookkolom, die ver voor Georgsdorf al te zien was, wees de brandweer de weg.
De vlammen sloegen van de balenpers over op de tractor en het stoppelveld. Meerdere strobalen en een deel van de akker gingen in vlammen op. De bestuurder wist zich bijtijds in veiligheid te brengen.
De brandweer van Hoogstede, die drie voertuigen inzette, bluste de brand, maar trekker en pers gingen volledig verloren.Dalfsen: bosbrand snel onder controle
Kort na het middaguur van donderdag 28 juni ontdekten twee wandelaars een bosbrand in het bos van het Landgoed Rechteren tussen Dalfsen en Vilsteren. Ze ontdekten rook in de verte: er bleek rook uit de grond onder een stel kleine, dicht op elkaar staande dennen te komen.

Het was een flinke puzzel voor de melders en de brandweer om de exacte locatie duidelijk te krijgen. Het pad waar de brand bij woedde -de Rietmansweg- heeft geen aangegeven straatnaam.
Men werd in eerste instantie naar de Diezerstraat gestuurd, waar vandaan de melder de brandweer op het goede pad hielp.

Het gaat volgens de brandweer naar een eerste schatting om een stuk van ongeveer 200 vierkante meter. Ook al was de locatie van de brand duidelijk was het voor de brandweer nog niet gemakkelijk om bij de brand te komen: de motorzaag kwam er verschillende keren aan de pas om brandgangen vrij te maken.
De broer van de melder, Hans Pekkeriet van het gelijknamige loonbedrijf, kwam met een trekker met een tankwagen met 7000 liter water de brandweer te hulp en verzadigde de grond aan de rand van de Rietmansweg.
De brandweer kon met behulp van de brandgangen in het bosgebied de brand binnen de perken houden en had deze na enige tijd onder controle. De ‘hand-crew’ van het korps Dedemsvaart werd ook opgeroepen.
De oorzaak van de brand is vooralsnog niet bekend. De melders hebben geen andere personen gezien toen de brand werd ontdekt.
Een bijdrage van Ardesch Media


Woensdag 27 juni 2018

Holthone: gaslek tijdens graafwerk voor aanleg tunnel N34
De blusgroep Gramsbergen werd woensdagmiddag opgeroepen vanwege een gaslek ter hoogte van de Scheerseweg in Holthone pal naast de N34.
De leiding was gesneuveld tijdens graafwerk voor de aanleg van een tunnel onder de N34. Een medewerker van netbeheerder Cogas was inmiddels gearriveerd.
Na verkenning oordeelde men dat het lek geen gevaar opleverde voor de directe omgeving en vertrok de brandweer naar de kazerne.


Zwolle: vrachtwagen gekanteld op de N331
Op de Hasselterweg in de Zwolse wijk Stadshagen is woensdagmorgen een vrachtwagen gekanteld. In z’n val nam de vrachtwagen een lantaarnpaal mee. De lading van de vrachtwagen kwam gedeeltelijk in de berm te liggen.
De chauffeur kwam met de schrik vrij en kon zelfstandig uit de cabine klauteren.
Het ongeval ontstond toen de chauffeur vanaf de Westenholterallee linksaf wilde slaan de Hasselterweg op. Mogelijk door een iets te hoge snelheid en een instabiele lading begon het voertuig te kantelen.

Voordat de bergers van bergingsbedrijf Stouwdam aan het werk konden moest eerst de lading uit de container gehaald worden. Hiervoor werd naast een collega van het getroffen bedrijf ook een kraan ingezet van de firma van de Kolk.

Voor de berging moest de Hasselterweg volledig worden afgesloten vanaf de Westenholterallee tot aan de Teunisbloemweg. Rond 08:45 uur werd de weg afgesloten en kon worden begonnen met de bergingswerkzaamheden.

Naast het zware bergingsvoertuig werd ook een kraan ingezet om de vrachtwagen weer netjes op de wielen te krijgen. De berging verliep soepel waarna het wegdek kon worden gereinigd.
Ook werd de gesneuvelde lantaarnpaal weggehaald. Deze zal eerdaags worden vervangen voor een nieuw exemplaar.
Om 11:45 uur werd de afsluiting opgeheven en kon het verkeer weer volledig gebruik maken van de Hasselterweg.
Een bijdrage van Henry Wallinga

Dinsdag 26 juni 2018

N377: opnieuw botsing bij De Pol
Op de kruising De Pol - N377 deed zich rond kwart over twee dinsdagmiddag een verkeersongeval voor. Hierbij waren een Fiat Panda -bestuurd door een vrouw- en een Citroën C3 Picasso -met een oudere man en vrouw- betrokken.
Naar het zich laat aanzien reed de bestuurster van de Panda vanaf de Pol de kruising op zonder de Citroën, die op de N377 in de richting van Slagharen reed, vrije doorgang te geven.
De neus van de Panda raakte de C3 ter hoogte van het rechter achterwiel, waardoor deze ruim een halve slag in de rondte maakte en naast een lichtmast tot stilstand kwam.
De vrouw die in de C3 zat is per ambulance naar een ziekenhuis vervoerd. De man in de C3 en de bestuurster van de Panda bleven ongedeerd.

Maandag 25 juni 2018

Emlichheim: blusvoertuig blusgroep Laar kantelt greppel in tijdens spoedrit
Even na kwart over acht maandagavond gaf de meldkamer in Nordhorn door aan de brandweer van Emlichheim en van Laar dat er in de keuken van een woning aan het Westerfeld brand was uitgebroken.
Het huis bleek een flink eind van de weg Westerfeld te liggen aan een smal toegangsweggetje met bomen erlangs.
De chauffeur van de wagen van de blusgroep Laar week iets naar links uit vanwege takken en kwam daardoor met de linker wielen naast het verharde deel van de weg. Het voertuig bleek direct weg te zakken en kantelde een greppel in.
Gelukkig kwamen de mensen van de blusgroep Laar met de schrik vrij.

Berger J+B Küpers uit Osterwald begon rond zonsondergang met de berging, nadat er enkele bomen weggezaagd waren om de telescoopkraan meer ruimte te geven,
De brand stelde niet zo veel voor: een aangebrand pannetje. Twee bewoners hadden rook binnengekregen en zijn ter controle naar een ziekenhuis overgebracht.


Hardenberg: verdachte van beroving snel aangehouden dankzij Facebookvolgers
De politie heeft een 24 jarige man uit Hardenberg aangehouden in verband met de beroving van afgelopen zaterdag in de fietstunnel
"de Vissenkom".
Mede dankzij de Facebookvolgers kwam men de verdachte op het spoor

Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media
(dus ook op onze Twitter-accounts!) rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst- en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht
en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel.