Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite

Maart 2018
(1)

© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.Zondag 4 maart 2018

Holtheme: dode man gevonden
Rond zes uur zondagavond werd via 112 bij de politie gemeld dat er op de weg de Haandrik in Holtheme langs de weg een dode lag.
Gezien de verdachte omstandigheden werd zo snel mogelijk een uitgebreid sporenonderzoek ingesteld door Team Forensische Opsporing.
Het slachtoffer lag bij het bruggetje over de Vecht. De brandweer verlichtte de Plaats Delict.
Vanwege het onderzoek is de weg vanaf de Anerweerdweg tot de Scheerseweg afgesloten. De politie gaat uit van een misdrijf.
In Coevorden is in verband het deze zaak een arrestatie verricht.
Het onderzoek wordt maandag hervat.
Onderste twee foto's: Peter Kramer


Gasselte: zware schade na brand in bungalow

Rond half twee zondagmiddag werd brandweer Gieten opgepiept in verband met een schoorsteenbrand in een bungalow achter op bungalowpark De Kremmer bij Gasselte.
Door snel het schotwerk en het isolatiemateriaal rond de schoorsteen te verwijderen kon de brandweer bij de brandhaard komen en werd een grotere brand in de kiem gesmoord.
De schade aan het interieur van de bungalow is aanzienlijk.

Een bijdrage van van Oost Media


Hooghalen: auto tegen boom en door het ijs

Een auto is zondagmorgen rond half twaalf vanaf het Oranjekanaal Noordzijde in Hooghalen het met ijs bedekte kanaal in gereden na een boom geraakt te hebben.
Door de ijslaag, die de val van de auto brak, hield de bestuurder droge kleren. Hij zat enige tijd vast in de auto, maar was wel aanspreekbaar en nam ondersteund plaats op de brancard.
Hij is nagekeken in de ambulance en naar een ziekenhuis gebracht

Een bijdrage van van Oost Media


Zaterdag 3 maart 2018

Ommen: brandweer voorkomt grote brand

Zaterdagavond 3 maart zijn hulpdiensten groots uitgerukt naar een woning op de Vosseboerweg in het buitengebied van Ommen dichtbij de grens met Den Ham en daarmee de gemeente Twenterand. Onder andere de brandweer van Den Ham, Vroomshoop en Almelo kwamen in actie.
Er bleek brand te zijn ontstaan in een ruimte rondom het schoorsteenkanaal tussen de eerste verdieping en de zolder van de met riet gedekte woonboerderij.
Door snel en kordaat ingrijpen van de brandweer kon uitbreiding worden voorkomen. Met een motorzaag werd een stuk van de wand verwijderd zodat er geblust kon worden. De bewoners waren op het moment van uitbreken thuis, maar konden de woning tijdig veilig verlaten.

Een bijdrage van Ardesch Media


Genemuiden: auto tolt Zwartewater in
. Een inwoner van Genemuiden zag vanmorgen , tijdens het maken van een foto, zijn auto pardoes het Zwartewater in rollen.
De man wilde de pont tussen Genemuiden en Zwartsluis nemen om te gaan schaatsen in Belt-Schutsloot. Omdat de veerpont nog aan de andere kant was en ijsbrekers druk bezig waren om de vaarweg vrij te maken besloot de man een foto te maken van het schouwspel.
Vanwege de kou liet de man de motor lopen, maar vergat hij de handrem te gebruiken.
De auto rolde langzaam richting het water zonder dat de man iets kon doen. Eenmaal in het water bleef de auto nog even drijven.
Snel werd een spanband aan de auto vastgemaakt om te voorkomen dat de auto geheel onder water verdween. Ondanks dit liep de auto langzaam vol en verdween steeds verder onder water.

Bergingsbedrijf Hooikammer kreeg de taak, de auto uit het water te takelen.
Met wat hulp van het personeel van de veerpont kon een kabel aan de trekhaak van de auto worden vastgemaakt en werd het voertuig aan wal gehesen en afgevoerd.
Van schaatsen kwam voor deze onfortuinlijke fotograaf deze dag niets meer.
Een bijdrage van Henry Wallinga

Vrijdag 2 maart 2018

Ommen: twee auto's zwaar beschadigd door botsing

Vrijdagmiddag heeft een verkeersongeval plaatsgevonden op de kruising van de Nering Bögelstraat en de Smitstraat in de Ommer woonwijk de Laarakkers.
Een donkerkleurige stationwagen reed op de Nering Bögelstraat in de richting van de Chevalleraustraat, toen er ter hoogte van de kruising met de Smitstraat een beige personenauto van rechts kwam en een aanrijding niet meer te voorkomen bleek.
De beige personenauto reed op de Smitstraat in de richting van de Baron van Fridaghstraat en ramde de stationwagen hard op de rechter achter deur.
De stationwagen tolde en eindigde op een stoep aan de Nering Bögelstraat, waar op dat moment gelukkig niemand liep.

De bestuurster van de donkerbruine auto bleef ongedeerd.
De bestuurster van de beige auto is kort in een opgeroepen ambulance gecontroleerd: ze had een dikke bult op haar hoofd.
Zij is door het personeel van de ambulance naar haar woning, een paar straten verderop gebracht.
Haar echtgenoot heeft met hulp van de politie de schadeafhandeling afgerond.

Een bijdrage van Ardesch Media


Rijssen: zware brandschade in woning

Donderdag om 16:31 uur werd alarm geslagen vanwege brand in een woning aan het Beatrixplein.
Toen de brandweer arriveerde sloegen de vlammen al uit het dak van de boven een Plus supermarkt gelegen woning.
Een minuut na de eerste melding werd al opgeschaald naar “middelbrand”; zestien minuten naar ‘zeer grote brand’. Brandweereenheden uit Rijssen, Holten Enter, Wierden en Vriezenveen kwamen daardoor in actie.
De woning liep desondanks zware schade op; de supermarkt zal vanwege zware waterschade een aantal dagen dicht zijn.
De brandweer heeft twee honden uit de brandende woning gered. 

Een bijdrage van Jan Willem Klein Horstman

Donderdag 1 maart 2018

A28: rijbaan vol glasscherfjes
Op de A28, tussen Zwolle en De Lichtmis, ondervond het verkeer donderdagmiddag vanaf 15:30 uur flinke vertraging. Een glaszetbedrijf was namelijk een glasplaat verloren. Deze spatte in duizenden stukken uiteen over de drie rijstroken van de drukke snelweg. Enkele auto’s raakten hierbij beschadigd en werden langs de weg geparkeerd.

Verkeer werd door een passant naar de rijstrook met de minste glasscherven geloodst en ondertussen werd Rijkswaterstaat ingelicht.
Deze sloot vanuit de centrale meldkamer twee rijstroken af en stuurde met spoed een weginspecteur. Het glaszetbedrijf nam de gegevens op van de gedupeerden om de schade vergoeden, waarna zij allen hun weg vervolgden.

Ondertussen was een botsabsorber aangekomen om de taak van de auto van de weginspecteur als afzetting over te nemen. Ook een auto met een rolbezem was onderweg om de snelweg zo snel mogelijk weer vrij te krijgen.
Na een paar keer heen en weer rijden met deze rolbezem was het wegdek weer bereidbaar.
Rond 17:15 uur waren alle werkzaamheden klaar en werd de weg weer geheel vrijgegeven. De file loste vrij snel op.
Een bijdrage van Henry Wallinga

Woensdag 28 februari 2018

Ane: MMT assisteert ambulancepersoneel na bedrijfsongeval aan de Schansweg
Dat de bemanning van traumaheli Lifeliner Europa 4 ook bij 8 graden onder het vriespunt en bij harde wind nog steeds vliegt werd woendagavond duidelijk, toen tegen half acht om hun hulp verzocht werd vanwege een ongeval bij een boerderij aan de Schansweg in Ane. Gelukkig kon de heli vlak bij de plaats des onheils landen,
Het gewonde slachtoffer is rond 20:15 uur per ambulance naar een ziekenhuis overgebracht

Eschebrügge (D): twee honden zwaar mishandeld
Onbekenden hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag in Eschebrügge twee jachthonden zwaar mishandeld. De dieren overleefden dit slechts omdat dit feit bijtijds ontdekt werd.
De eigenares had de dieren voor de nacht in een met een warmtelamp verwarmd niet-afgesloten bijgebouwtje van haar boerderij aan de Aatalstraße ondergebracht. Toen ze ze de volgende ochtend vrij wilde laten ontdekte ze dat de ene hond in een hoekje lag te rochelen en de andere meerdere hevig bloedende  sneden tussen de achterpoten en bij de genitaliën had.
Uit toxicologisch onderzoek bleek dat de eerste hond vergiftigd was, zoals een te hulp geroepen dierenarts reeds vermoedde.
De politie onderzoekt deze dierenmishandelingszaak.
Getuigen kunnen contact opnememen met de politie in Emlichheim: 0049 5943 92000


Wanneperveen: man valt door de mand bij autobrand
Op de Zomerdijk in Wanneperveen keek een automobilist raar op toen zijn auto plots vreemd  begon te doen en er opeens vlammen onder de motorkap vandaan kwamen. De man kon zijn 4 jaar oude Mini Cooper nog net langs de kant van de weg zetten en alarmeerde de brandweer.
De brandweer van Zwartsluis werd op pad gestuurd om de autobrand te blussen. Een bewoner van de Zomerdijk begon snel met het blussen want het brandende voertuig stond vlak voor zijn woning vanwege met rieten dak. Bij aankomst van de brandweer stond het gehele motorcompartiment in  brand. Met enkele stralen hoge druk waren de vlammen snel verdwenen.
De politie wilde gegevens van de 52-jarige automobilist uit Zwartsluis opnemen maar merkte tijdens het gesprek met de man wat vreemds. Hierop werd de man meegenomen naar het politiebureau voor een ademanalyse. Die resulteerde in 910 ug/l en een proces verbaal.

Bergingsbedrijf Hooikammer kreeg de opdracht de totaal vernielde Mini van de weg te halen en af te voeren.
Een bijdrage van Henry Wallinga

Dinsdag 27 februari 2018Maandag 26 februari 2018

Lingen: man biedt goederen aan onder valse merknaam
In de afgelopen weken zijn er meerdere gevallen van merkenfraude geconstateerd op de parkeerplaats van de drankhandel Hoffmann op Meppener Straße. Een onbekende man bood daar inferieure pannen en messen, voorzien van het merk "Swiss Royal".
De man werd omschreven als ongeveer 50 jaar oud en van stevig postuur. Hij is ongeveer 1,70 tot 1,75 meter lang, heeft een vol gezicht en donker haar. Hij sprak Duits met een Nederlands accent en reed in een auto met een NL-kentekenplaat.


Denekamp: professionele hennepplantage ontdekt
Naar aanleiding van een politie-onderzoek werd maandagmorgen een pand aan de Eurowerft doorzocht. Er werd een hennepkwekerij aangetroffen met ruim 1.700 hennepplanten.
Op last van de officier van justitie werden de planten en de kweekinstallatie vernietigd.
De burgemeester van de gemeente Dinkelland laat het pand sluiten op basis van artikel 13b van de opiumwet.
Foto's: Politie


Gijsselte: auto vast in heg

Maandagmiddag is bij het buurtschap Gijsselte, tussen Ruinen en Hoogeveen een auto uit een bocht in de Gijsselterweg gevlogen.
De Toyota Yaris reed richting Hoogeveen toen de bestuurder een black-out kreeg en de controle over het voertuig verloor. De auto reed zich vast in een stevige haag.
Omwonenden waarschuwden de hulpdiensten en verleenden eerst hulp. De bestuurder is overgebracht naar een ziekenhuis voor nadere behandeling. De auto werd uit de haag getrokken door een berger.

Een bijdrage van Persfotografie Hoogeveen


Ommen: schoorsteenbrand De Ruyterstaat

Kort na half twaalf maandagmorgen werd brand in de schoorsteen van een woning aan De Ruyterstraat in Ommen gemeld.
De brandweer van Ommen rukte uit met de eerste tankautospuit en de tankwagen; de brandweer van Hardenberg werd ook opgeroepen met hun hoogwerker.
Er kwam rook uit ventilatiegaten rondom de schoorsteen in het midden van de twee-onder-één-kap woning. De brand zou woeden aan de kant van rechter woning.
Na een aantal keer aanbellen bij de linker woning kon hier met een warmtebeeldcamera een controle worden uitgevoerd. Hier bleek geen warmte door te komen.
Na wat draai- en keerwerk werd de hoogwerker opgesteld en voor de zekerheid werd een slang klaar gelegd. Van uit de hoogwerker werden loodwerk en een aantal dakpannen rondom de schoorsteen weggehaald. Er bleek geen brand meer te woeden.
Al het losliggende materiaal werd mee naar beneden genomen in de hoogwerker, zodat dit niet naar beneden kon vallen.

Een bijdrage van Ardesch Media

Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media
(dus ook op onze Twitter-accounts!) rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst- en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht
en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel.