Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite

Maart 2018
(2)

© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.Zondag 11 maart 2018

Nieuw Schoonebeek: auto tegen boom aan de Europaweg

In de nacht van zaterdag op zondag tegen kwart voor vier verloor een automobilist de macht over het stuur op de Europaweg in Nieuw Schoonebeek en botste de auto tegen een boom.
Hierop werden de hulpdiensten opgeroepen. Het Mobiel Medisch Team arriveerde met de auto.
De bestuurder had ernstig letsel en is na zijn berging met spoed naar een ziekenhuis vervoerd.
De auto was total loss.
De VOA doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval.
De Europaweg was geruime tijd afgesloten voor het doorgaande verkeer.

Een bijdrage van Fox Eye Press / van Oost Media

Zaterdag 10 maart 2018

Emmen: ernstig ongeval op de Boslaan
 Op de Boslaan in Emmen ging het behoorlijk mis in de nacht van vrijdag op zaterdag.
Een auto met daarin een man en een vrouw botste tegen en boom en kantelde.
Het ongeval  liet zich ernstig aanzien, zodat het MMT uit Eelde ook werd opgeroepen, maar dat maakte de reis per auto vanwege de weers-omstandigheden.
De brandweer had enige tijd nodig om de slachtoffers uit de auto te bevrijden.
Beide slachtoffers zijn overgebracht naar het ziekenhuis in Emmen.
Team Verkeersongevallenanalyse van de politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval.
Een bijdrage van van Oost Media


Vrijdag 9 maart 2018

Vinkenbuurt: botsing bromscooter - fietsers
Vrijdag 9 maart tegen het eind van de middag heeft een ongeval plaatsgevonden op een fietspad dat parallel loopt aan de Balkerweg in Vinkenbuurt ter hoogte van de kruising met de Zuiderweg.
Een groepje fietsende scholieren kwam in botsing met een bromfietser. Allen kwamen ten val na botsing.
 Alle betrokkenen zijn gecontroleerd door een ambulanceteam, maar niemand bleek ernstig gewond. De jongen die brommer bestuurde liep wat moeizaam, maar kon worden opgehaald door een naaste en hoefde niet naar een ziekenhuis te worden vervoerd.
Alle fietsers kwamen met de schrik vrij. Wel raakten twee fietsen zwaar beschadigd. Deze fietsen zijn met de bus van de politie naar het einddoel gebracht.
De bromscooter is door familie van de jongen opgehaald. Met een emmer water werd het wegdek gereinigd.
Een bijdrage van Ardesch Media


Dalmsholte: zware schade na crash op beruchte kruising
Op de ochtend van vrijdag 9 maart is een bestuurster gewond geraakt bij een botsing op de kruising van de Dalmsholterdijk met de Dalmsholter-weg in Dalmsholte.
Een donkerkleurige stationwagen reed op de Dalmsholterdijk in de richting van de Lemelerberg. Een grijze personenauto reed op de Dalmsholterweg in de richting van Ommen. Dit voertuig kreeg geen voorrang en een forse botsing volgde.
De laagstaande zon is mogelijk de oorzaak.
De brandweer rukte met spoed uit, maar hoefde geen levensreddende verrichtingen te verrichten: het afsluiten van de accu’s van beide voertuigen was voldoende.

De mannelijke bestuurder van de donkerkleurige personenauto werd kort gecontroleerd door het ambulancepersoneel  en bleek ongedeerd.
De bestuurster van de grijze personenauto is na een korte behandeling in de  ambulance naar de Isala klinieken in Zwolle vervoerd voor een verdere controle.
Een bijdrage van Ardesch Media

N377: bedrijfsauto brandt uit op parkeerplaats bij Dedemsvaart
Op de vroege ochtend van vrijdag 9 maart is een busje van een Hardenbergse bloemenboetiek in vlammen opgegaan op een parkeerplaats naast de Coevorderweg (N377) boven Dedemsvaart.
De bestuurder reed op de Coevorderweg (N377) in de richting van Balkbrug, maar bij het overgaan van de viaduct over de Zuidwolderstraat merkte hij dat zijn voertuig vermogen inhield. Niet veel later ontdekte hij rook en zette hij zijn bus stil op de parkeerplaats ter hoogte van hectometerpaal 24,3.
Kort daarop stond de bus volledig in brand en was er geen redden meer aan.

De bestuurder bleef ongedeerd en is opgehaald door zijn vrouw. De volledig verwoeste bus is door een berger afgevoerd.
De brandweer zette bij het blussen van het voertuig blusschuim in. De deuren van het laadruimte van het voertuig konden door de hitte niet meer worden geopend dus heeft de brandweer met een zogeheten Halligan koevoet gaten gemaakt zodat toch kon worden geblust en dat de warmte de bus kon verlaten.
Behalve van de afsluiting van de parkeerplaats heeft het verkeer op de Coevorderweg (N377) geen hinder ondervonden. Een afvalbak op de parkeerplaats is zwaar beschadigd door de warmte. Ook een deel van het wegdek is beschadigd geraakt
Een bijdrage van Ardesch Media

Donderdag 8 maart 2018

A28: waardetransportwagen met pech
Een voertuig van een waardetransportbedrijf, dat rond kwart voor vier met pech strandde, heeft donderdagmiddag op de A28 -tussen Zwolle en De Lichtmis- een file veroorzaakt.
Het voertuig kwam net na verzorgingsplaats De Markte op de vluchtstrook tot stilstand met een losgelopen wiel.
De chauffeur schakelde via zijn centrale een speciale procedure in om de wagen te laten bergen.
Een politieteam van de Landelijke Eenheid hield de boel scherp in de gaten.
Bergingsbedrijf Hooikammer werd opgeroepen om de zwaar bepantserde auto te bergen.
Tijdens het gereed maken voor de berging werd rijstrook 3 afgesloten. Ook moet het verkeer een moment geheel werden stilgezet om het bergingsvoertuig te laten draaien op de snelweg.

Zodra de transportwagen vastgekoppeld zat aan de bergingsauto werd tegen het verkeer in naar de verzorgingsplaats gereden om daar de combinatie te draaien om zo weer met het verkeer mee te kunnen rijden.
Rond 17:00 uur waren de werkzaamheden klaar en vertrok de stoet, onder politiebegeleiding, naar het depot van Hooikammer.
De afgesloten rijstrook werd weer vrijgegeven en de file loste snel op.
Een bijdrage van Henry Wallinga


Oud-Lutten: twee woningen zonder elektriciteit na blikseminslag
Een behoorlijke winterse hagelbui, die rond 17:30 uur over Lutten en Slagharen trok, ging gepaard met meerdere bliksemflitsen.
Om 17:40 uur sloeg Donar toe aan de Keienweg in Oud-Lutten, met stroomuitval in zeker twee vrijstaande woningen als gevolg.
De schade -o.a. uit de muur geklapte wandcontactdozen- viel zo te zien mee, maar of er schade aan electronische apparatuur is ontstaan moet nog blijken.
De blusgroep Slagharen, die met zes man uitrukte, controleerde een en ander in beide panden.


Geesteren: woning door brand verwoest
Woensdagavond  7 maart om negen uur werd brand gemeld in een vrijstaande woning aan de Vinckenweg in Geesteren.
Toen de brandweer aankwam bleek de brand al uitslaand te zijn.
De brandweer schaalde op naar “grote brand” om over voldoende manschappen en materieel  te kunnen beschikken.
De brandweer probeerde te voorkomen dat een naast de woning gelegen stal met paarden ook een prooi der vlammen werd. Dat lukte.

De bewoners waren niet thuis. Wel waren honden in huis, die op tijd zijn gered.
Er lag vuurwerk opgeslagen op de zolder van de woning.
Een bijdrage van Floris Kayim

Woensdag 7 maart 2018

N35: bijrijder om het leven gekomen bij Haarle
Woensdagmorgen vroeg is op de N35 ter hoogte vann Haarle (Gemeente Hellendoorn) een 31- jarige inwoner van Nijverdal om het leven gekomen bij een verkeersongeval.

Rond 05:20 uur werd een verkeersongeval op de N35 ter hoogte van Rendac gemeld: een bedrijfsbus zou op een vrachtwagen zijn gereden.
De vrachtwagen kwam vanaf Raalte en reed in de richting van Nijverdal. Ter hoogte van Rendac is de vrachtauto links af geslagen. De oplegger van de vrachtauto stond nog op de N35, omdat de bestuurder vermoedelijk door de mist een verkeerde weg was ingereden.
Het bestelbusje kwam vanuit de richting Nijverdal en reed richting Raalte. De bestuurder heeft de oplegger waarschijnlijk door de mist niet tijdig gezien.

De passagier van de bedrijfsbus overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. De bestuurder is met lichte verwondingen overgebracht naar een ziekenhuis. De bestuurder van de vrachtwagen bleef ongedeerd.
De Verkeersongevallenanalyse van de politie Oost-Nederland doet onderzoek naar de oorzaak van de aanrijding. De resultaten daarvan zijn nu nog niet beschikbaar. Of de mist een factor is geweest in dit ongeluk wordt ook onderzocht.
De N35 is 's morgens tijdelijk afgesloten geweest
Een bijdrage van Jan Willem Klein Horstman

Dinsdag 6 maart 2018

Neuenhaus (D): automobiliste zeer zwaar gewond op de B403

Maandagmiddag tegen zessen reed een 65-jarige vrouw met haar Suzuki Swift over de B403 van Nordhorn in de richting van Neuenhaus, toen ze rechts naast de rijbaan kwam en frontaal tegen een boom botste. De 65-jarige vrouw uit Neuenhaus werd daardoor zeer ernstig gewond en zat bekneld in haar voertuig, dat haaks op de weg tot stilstand tot stilstand kwam.
De B403 werd daardoor en vanwege de naweeën van de botsing afgesloten tot ver in de avond; het verkeer werd ter plaatse via de parallelwegen omgeleid.Neuenhaus (D): binnenbrand tijdig gedoofd

Dinsdagmorgen tegen half zeven roken de bewoners van een woning aan de Veldhausener Straße in Neuenhaus een brandlucht. Er bleek brand uitgebroken in een keuken op de eerste verdieping, waarop de brandweer van Neuenhaus en van Lage met spoed met zes voertuigen en 25 man uitrukten.
Tijdens de binnenaanval werd duidelijk dat er iets op het brandende fornuis vergeten was en dat de vlammen inmiddels op de afzuigkap en ander meubilair waren overgeslagen. De brandende spullen werden via het raam naar buiten gegooid, nadat er het een en ander gesloopt was. De woning werd met een overdrukventilator gelucht.
De politie onderzoekt de zaak. De woning is voorlopig niet bewoonbaar.

Foto's: Brandweer Neuenhaus


Maandag 5 maart 2018

Markelo: brommobiel total loss, bestuurder naar ziekenhuis

Maandag rond half tien werd alarm geslagen voor politie, brandweer en ambulance: er lag een brommobiel ondersteboven in een greppel langs de Oomsdijk in het buitengebied van Markelo. Het wagentje was in de berm beland, waarna de bestuurder een ruk aan het stuur had gegeven en tegen een boom kantelde. De bejaarde man is door de brandweer uit zijn benarde positie bevrijd. Vervolgens is het slachtoffer met spoed naar een ziekenhuis gebracht.
Berger Wolves bracht het totaal vernielde wagentje in veiligheid.

Een bijdrage van Jan Willem Klein Horstman


Holtheme: politie zoekt getuigen van dodelijk schietincident De Haandrik (Update)
De politie is op zoek naar getuigen van een schietincident op de Haandrik in Holtheme (vlakbij Gramsbergen) op zondagavond 4 maart.
De 28-jarige Achmed A. uit Coevorden raakte daarbij zwaar gewond en overleed ter plekke aan zijn verwondingen. Een 28-jarige man uit de gemeente Coevorden werd aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het incident.

Incident politiebureau Coevorden

Omstreeks 18.00 uur was er een ander incident bij het politiebureau in Coevorden. Een man schoot zonder aanleiding met een vuurwapen op het bureau, waarna agenten hem snel aanhielden. De 28-jarige man verklaarde dat er een schietincident had plaatsgevonden in de omgeving van Gramsbergen. Agenten gingen op zoek in de omgeving en korte tijd later troffen zij op de Haandrik het zwaargewonde slachtoffer aan. Er werd direct gestart met reanimatie, maar helaas overleed het slachtoffer ter plaatse.

Rechercheonderzoek

De politie startte een grootschalig rechercheonderzoek naar het schietincident om te achterhalen wat er precies is gebeurd en wie daarvoor verantwoordelijk is. Het sporenonderzoek ter plaatse is maandag voortgezet. Ook wordt de verdachte gehoord over zijn mogelijke betrokkenheid bij het incident. De politie is daarnaast op zoek naar getuigen.

Het is nog onduidelijk wat er precies is gebeurd en wat de toedracht is. Daarom hoopt de politie dat er getuigen zijn die zondagavond 4 maart omstreeks 18.00 uur iets verdachts hebben gezien in de omgeving van Gramsbergen/ Holtheme. Mogelijk zijn er ook mensen die meer informatie over de betrokkenen en wat mogelijk heeft geleid tot het schietincident. Kunt u de politie helpen? Bel dan met telefoonnummer 0900-8844 of gebruik onderstaand tipformulier. Melden kan ook anoniem via 0800-7000 of online via www.meldmisdaadanoniem.nl.
Ook maandag ging het onderzoek in Holtheme verder.

De weg De Haandrik was in ieder geval tot 16.00u volledig afgesloten. De bestuurder van een trekker met oplegger had dit te laat door en moest draaien op het smalle weggetje.
Vanmiddag is er een speurhond ingezet en werden er beelden gemaakt van de PD met behulp van een drone.
Om 16.00 uur bleken al diverse voertuigen vertrokken.
De resterende mensen bleven minutieus de bermen rondom de auto, die tot dan toe onder een tent had gestaan, afspeuren.
De afzetting is rond de middag overgenomen door Team Toezicht en Handhaving Vechtdal uit Hardenberg.
Foto's: Peter Kramer


A30: Nigeriaan betrapt met drie kilo cocaïne
Ambtenaren van de Bundespolizei hebben in de nacht van zaterdag op zondag een 33-jarige Nigeriaan betrapt, toen hij cocaïne de Nederlands-Duitse grens over wilde brengen.
Rond 01:50 uur werd hij op de A30 bij Gildehaus gecontroleerd. De man gaf tegenstrijdige verklaringen over zijn reisdoel en werd steeds zenuwachtiger. In holle ruimten achter het dashboardkastje vond de politie meer dan drie kilo cocaïne in dichtgeplakte pakketten.
De straatwaarde van de smokkelwaar bedraagt € 200.000.
De man, die in Sachsen Anhalt (D) woont, is gearresteerd.
Foto: Bundespolizei


Zondag 4 maart 2018

Holtheme: dode man gevonden
Rond zes uur zondagavond werd via 112 bij de politie gemeld dat er op de weg de Haandrik in Holtheme langs de weg een dode lag.
Gezien de verdachte omstandigheden werd zo snel mogelijk een uitgebreid sporenonderzoek ingesteld door Team Forensische Opsporing.
Het slachtoffer lag bij het bruggetje over het Afwateringskanaal. De brandweer verlichtte de Plaats Delict.
Vanwege het onderzoek is de weg vanaf de Anerweerdweg tot de Scheerseweg afgesloten. De politie gaat uit van een misdrijf.
In Coevorden is in verband het deze zaak een arrestatie verricht.
Het onderzoek wordt maandag hervat.
Onderste twee foto's: Peter Kramer


Gasselte: zware schade na brand in bungalow

Rond half twee zondagmiddag werd brandweer Gieten opgepiept in verband met een schoorsteenbrand in een bungalow achter op bungalowpark De Kremmer bij Gasselte.
Door snel het schotwerk en het isolatiemateriaal rond de schoorsteen te verwijderen kon de brandweer bij de brandhaard komen en werd een grotere brand in de kiem gesmoord.
De schade aan het interieur van de bungalow is aanzienlijk.

Een bijdrage van van Oost Media

Hooghalen: auto tegen boom en door het ijs

Een auto is zondagmorgen rond half twaalf vanaf het Oranjekanaal Noordzijde in Hooghalen het met ijs bedekte kanaal in gereden na een boom geraakt te hebben.
Door de ijslaag, die de val van de auto brak, hield de bestuurder droge kleren. Hij zat enige tijd vast in de auto, maar was wel aanspreekbaar en nam ondersteund plaats op de brancard.
Hij is nagekeken in de ambulance en naar een ziekenhuis gebracht

Een bijdrage van van Oost Media


Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media
(dus ook op onze Twitter-accounts!) rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst- en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht
en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel.