Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite

Maart 2018
(3)

© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.


Zondag 18 maart 2018

Holten: twee auto's en motor bechadigd bij ongeval
Zondag 18 maart tegen 16:15 uur waren een motor en twee auto’s betrokken bij een ongeval op de kruising Geskesdijk – Rijssenseweg (N350).
De bestuurder van een BMW wilde vanaf de N350 de Geskesdijk oprijden en heeft daarbij de motorrijder vanuit Holten Richting Rijssen over het hoofd gezien; de tweede auto die stil stond voor de kruising, werd geraakt door de motor.
De motorrijder is na de aanrijding in de sloot terecht gekomen. Hij is per ambulance naar een ziekenhuis gebracht.
Een auto en de motor hebben zware schade opgelopen en moeten worden afgesleept; de andere auto is licht beschadigd geraakt.
Een deel van de Rijssenseweg is twee uur afgesloten geweest.
Team Verkeersongevallenanalyse deed onderzoek naar de toedracht.
Een bijdrage van Jan Willem Klein Horstman

Ommen: gesneuvelde boom Balkerweg

In het begin van de zondagmiddag kwam de brandweer van Ommen in actie vanwege een omgevallen boom naast de Balkerweg, net voorbij de kruising met de Hessenweg West.
De boom lag over het parallel lopende fietspad en gedeeltelijk op de rijbaan richting Balkbrug.
De brandweer heeft de boom in stukken gezaagd en zo de rijbaan en het fietspad vrijgemaakt.
Tijdens de zaagwerkzaamheden werd het verkeer geregeld door de brandweer. Fietsers moesten even oversteken.

Een bijdrage van Ardesch Media

Hoogeveen: man belt elf keer onnodig 112

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 57-jarige inwoner van Hoogeveen aangehouden, omdat hij in een bestek van ruim twee uur elf keer naar het alarmnummer 112 had gebeld.
Tegen meldkamercentralisten die de oproepen beantwoordden, uitte hij diverse nare verwensingen en bedreigingen.
Het was niet de eerste keer dat de verdachte misbruik maakt van het noodnummer. De man is opgesloten en zijn telefoon is in beslag genomen.
Onnodig 112 bellen kan de hulpverlening in gevaar brengen.


Zaterdag 18 maart 2018

Nieuwleusen: ijskoude klus op hoogte
Zaterdagmiddag 17 maart is de brandweer uitgerukt naar de binnenplaats van het wooncomplex Nieuwburcht aan de Bronforel in Nieuwleusen.
Hier waren twee decoratieve vlaggen met het wapen van Nieuwleusen boven op twee trappentorens staan kapot gewaaid. Ze hingen gevaarlijk los boven de ingang van de binnenplaats en de galerij van de eerste en tweede verdieping.
De brandweer zette een ladder tegen de trappentoren aan en zekerde een brandweerman aan de toren. Hierna werd nog een extra trapje op het dak van trappentoren gezet om de vlaggen los te kunnen draaien. De steunen waren door de harde wind compleet verbogen.
Beide vlaggen konden in de ijskoude wind uiteindelijk met succes naar beneden worden gehaald
Een bijdrage van Ardesch Media


Zuidwolde: stacaravan volledig afgebrand bij boerderij aan de Drogterweg
Even voor achten zaterdagavond kreeg de brandweer van Zuidwolde opdracht naar een boerderij aan de Drogterweg, waar een stacaravan vol in brand stond. Het vanwege een renovatie tijdelijk bewoonde onderkomen stond vlak nast een schuur, die bij aankomst ook al vlam bleek te hebben gevat.
Er werd vanwege de waterwinning en de afgelegen locatie opgeschaald om de beschikking te krijgen over meer watertankwagens.
De brandende schuur kon nog bijtijds worden geblust; de stacaravan ging volledig verloren.


"Slagharen" aan de slag met gesneuvelde bomen
De zaagoefening eerder deze week kwam goed van pas voor de blusgroep Slagharen, want het lot had twee flinke zaagpartijen voor hen in petto deze zaterdag, De eerste uitruk begon rond half drie 'smiddag en voerde conform de melding naar de kruising Rheezerend - Spekopswijk, maar daar bleek niets loos. Daarom naarstig verder gezocht en jawel: op zo'n 150 meter van de Elfde Wijk (ettelijke kilometers verderop dus) lag een overleden berk over de Spekopswijk.
De knetterbijl maakte er korte metten mee en al snel herinnerde alleen nog wat zaagsel op het asfalt aan het gekeerde gevaar.
De mannen waren goed en wel terug op de kazerne, of ze konden er opnieuw op uit. Ver hoefden ze niet te rijden: de Dokter Willemslaan in Slagharen, dus een goeie steenworp van hun honk.
Langs een pad tussen de woningen zwalkten twee bomen heen en weer, maar daar moest de hoogwerker uit Hardenberg bij komen, want bij de voet afzagen was te gevaarlijk voor de directe omgeving.
De hoogwerker werd zo dichtbij mogelijk geparkeerd, maar protesteerde luidkeels tegen het feit dat de arm op maximaal bereik stond, toen hij de verste boom naderde.
Toch lukte het door strategisch zaagwerk de twee bomen van bovenaf klein te krijgen en kon men -na een welverdiend kopje koffie en een bokkepootje- de restanten opruimenVrijdag 16 maart 2018

Ommen: brandweer in de clinch met oliespoor

Vrijdagmiddag 16 maart is de brandweer van Ommen druk bezig geweest met het verwijderen van een lang spoor van hydrauliekolie dat door Ommen lag.
De glibberige olie kwam uit een vuilniswagen van een onderaannemer van Rova.
Op meerdere straten in Ommen lag de olie. De brandweer zette twee voertuigen in om de olie op te ruimen. Hiervoor werd het wegdek eerst ingespoten met ontvetter en daarna weggespoten met de brandweer wagen. Ook de Rova heeft een spuitwagen naar Ommen gestuurd om de brandweer te helpen met schoonmaken.
Volgens een aanwonende van de Smitstraat zijn alleen al in die straat een fietser en een scooterbestuurder onderuit gegaan.

Een bijdrage van Ardesch Media


Balkbrug: twee auto's zwaar beschadigd

Vrijdagmorgen 16 maart heeft kort voor half negen een verkeersongeval plaatsgevonden in Balkbrug. Op de rand van de bebouwde kom van Balkbrug stak de bestuurder van een Citroën Berlingo bestelauto de Zwolseweg (N377) over naar de noordelijke parallelweg die eveneens Zwolseweg heet. Op de Zwolseweg reed de bestuurster van een donkere stationwagen, dit voertuig botste hard op het  rechter portier van de bestelauto. De jongeman, die de bestelauto bestuurde, bleef ongedeerd ondanks de forse binnendringing en het springen van de zijruit.
De bestuurster van de stationwagen was hevig geschrokken, maar bleef ook ongedeerd.

Bergingsbedrijf Autax  heeft beide zwaar beschadigde voertuigen afgevoerd.
Hierna is het wegdek met hulp van de weginspecteur van de provincie schoongemaakt.

Een bijdrage van Ardesch Media

Donderdag 15 maart 2018

Weiteveen: brand richt zware schade aan in pas gerenoveerde woning
Donderdagmiddag om 13:53 uur werd de brandweer van Schoonebeek en van Emmen gealarmeerd in verband met brand in een vrijstaande woning aan de Zuidersloot, even buiten Weiteveen. Een minuut later werd al opgeschaald voor de watertankwagen uit Coevorden.
De brand bleek op de bovenverdieping van de onlangs geheel gerenoveerde woning te woeden en ging gepaard met flink wat rook.
De bewoners, die vorige week pas in hun vernieuwde huis waren ingetrokken, waren hevig aangeslagen.


Echten: dodelijke aanrijding auto - trein
Op de spoorwegovergang in de Velingweg en de Kipstukweg bij Echten is donderdagmorgen rond kwart voor negen een 57-jarige automobilist uit Hoogeveen om het leven gekomen, toen zijn Audi door een trein gegrepen werd.
De machinist en de treinreizigers bleven voor zover bekend ongedeerd.
Het treinverkeer tussen Meppel en Hoogeveen ligt voorlopig stil in beide richtingen.
Een bijdrage van Colin Coule - van Oost Media

Woensdag 14 maart 2018

Nieuwleusen: auto in heg na botsing

Op de kruising van de Dommelerdijk met de Middeldijk net onder Nieuwleusen heeft in het begin van de woensdagavond een forse aanrijding plaatsgevonden. Twee personenauto’s botsten midden op de kruising op elkaar waarna één van de voertuigen kantelde en eindigde in de heg van de tuin van een woning naast de kruising. De auto kwam tot stilstand tegen een lantaarnpaal.
De zwarte personenauto reed op de Dommelerdijk in de richting van Nieuwleusen. De rode Renault reed op de Middeldijk in de richting van Ommen.
Een ambulance reed met spoed naar de plaats des onheils, maar geen van de inzittenden bleek gewond.
De bestuurster van de rode Renault personenauto kon met hulp van de bewoonster van de bij de tuin horende woning uit de auto komen. Deze vrouw is door de politie naar huis gebracht, ze woonde niet veel verderop.
Beide voertuigen raakten zwaar beschadigd en zullen waarschijnlijk beide total loss zijn. Een berger heeft beide voertuigen weg getakeld. Dit was bij de rode Renault een heel karwei

Een bijdrage van Ardesch Media


Westerhaar: auto op z'n kant

Op de Hoofdweg in Westerhaar is woensdagmiddag een auto gekanteld, nadat hij een paal geschampt had.
Nadat vastgesteld was dat de bestuurder niet ernstig gewond was, werd de auto met vereende krachten overeind gezet, zodat de man veilig uit kon stappen. Wel is hij voor verdere controle meegenomen naar het ziekenhuis.
De Hoofdweg was tijdelijk ter hoogte van het busstation afgesloten voor het verkeer.

Een bijdrage van Alwin Winkel

Dinsdag 13 maart 2018

Klazienaveen: Mercedes ramt boom na botsing met opleggertrekker
Dinsdagmiddag is op de De Streek in Klazienaveen een bestuurder van een Mercedes gewond geraak, t toen hij werd aangereden door een trekker met trailer die vanaf Het Ambacht De Streek kwam opdraaien. Vanwege de lengte van de trailer werd de bocht ruim genomen, waardoor er geen plaats meer bleef voor de tegemoetkomende Mercedes. Deze werd in de flank geraakt door de vrachtwagen waardoor de auto begon te slingeren en onbestuurbaar werd.
Een lantaarnpaal en een straatnaambord werden platgereden en vervolgens kwam de auto frontaal tegen een boom tot stilstand.
De bestuurder is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De VOA deed ter plaatse onderzoek naar het verkeersongeval.
Een bijdrage van Persfotografie Hoogeveen

Maandag 12 maart 2018

Stadskanaal: automobiliste (84) verdrinkt aan de Poststraat
Een vrouw van 84 uit Stadkanaal is maandagmorgen rond tien uur om het leven gekomen nadat zij aan de Poststraat in Stadskanaal na een botsing met een andere auto het water in reed.
Een bijdrage van van Oost Media


Diepenheim: auto total loss na confrontatie met boom
Maandagochtend om 08:21 uur werd doorgegeven, dat er een ongeval gebeurd was op de kruising van de Oude Haaksbergerweg met de Deldensestraat (N740) in Diepenheim.
Een auto is na de lichte botsing met een afslaande auto tegen een boom tot stilstand gekomen.
De bestuurder kwam -op een paar schrammetjes na- met de schrik vrij, de bestuurster van de andere auto bleef ongedeerd.
Een bijdrage van Jan Willem Klein Horstman


Witharen: brandweer rukt uit voor mogelijk gaslek
Maandagmiddag 12 maart is de brandweer uitgerukt naar de Balkerweg in de kern van Witharen.
Dit nadat tijdens werkzaamheden met een minirupskraantje voor het aanleggen van glasvezel een gasleiding was geraakt.
De leiding liep vanaf de hoofdleiding naar een woning.
Volgens een van de werklui lag de geraakte leiding hoger dan op de kaart stond aangegeven. Bij de andere woningen was men geen leiding tegengekomen. De brandweer kwam zonder spoed aanrijden, aangezien de werklui de situatie al veilig hadden gesteld.
De brandweer heeft rondom metingen verricht en een controle uitgevoerd bij de woning waar de aansluiting heen loopt, maar er werden geen gevaarlijke concentraties gas gemeten.
Netbeheerder Enexis repareerde de leiding
Een bijdrage van Ardesch Media


Hoogeveen: gewonde bij botsing op de Schutstraat
Maandagmiddag is ten gevolge van een aanrijding tussen twee personenauto's op de Schutstraat in Hoogeveen een gewonde gevallen.
Het ongeval vond plaats ter hoogte van McDonalds bij de toe- en afrit van de A28.
Een Opel Meriva kwam, toen deze naar de toerit reed, in botsing met een Skoda Octavia die op de Schutstraat rechtdoor reed.
De verkeerslichten waren op dat moment in werking.
Beide voertuigen moesten worden afgesleept. De VOA deed ter plaatse onderzoek naar het ongeval en keek ook de verkeerslichtinstallatie na.
Een bijdrage van Persfotografie Hoogeveen

Hollandscheveld: vrouw overvallen in de Wolgrasstraat

De politie is op zoek naar getuigen van een woningoverval, die maandagmorgen gebeurd is in Hollandscheveld.
Tegen achten liep een man langs de woning aan de Wolgrasstraat en belde aan.
Toen de bewoonster (72) opendeed gaf hij haar een duw, bedreigde haar met een mes  en eiste geld.
De vrouw gaf de man wat geld, waarna hij er vandoor ging.
De politie is een onderzoek gestart en is op zoek naar getuigen die wellicht de dader hebben zien lopen in de buurt.
Het zou gaan om een getinte jongeman (rond 20 jaar oud), niet groter dan 1.70m en hij droeg donkere kleding en een donkere muts.
Getuigen wordt verzocht zich te melden bij de politie in Hoogeveen via 0900-8844.


Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media
(dus ook op onze Twitter-accounts!) rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst- en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht
en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel.