Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite

Maart 2018
(4)

© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.Zondag 25 maart 2018

Emmen: waarschuwingsschoten na ruzie tijdens feest (update)
De politie heeft zondagavond enkele waarschuwingsschoten gelost op de Stationsstraat in Emmen. Daar was kort daarvoor tijdens een dansfeest in een horecazaak ruzie geweest, waarbij met een vuurwapen gedreigd was.
Toen de agenten de auto, waar twee betrokkenen -een man en een vrouw- in zaten, wilden controleren, werd één waarschuwingsschot gelost en toen de auto wegreed nog twee keer op de banden. De vrouw, die daarvoor al was uitgestapt, is aangehouden.
De politie is nog op zoek naar de auto. De identiteit van de bestuurder is bekend.
De Stationsstraat is afgesloten geweest in verband met sporenonderzoek.


Heemserveen: brandende elektriciteitskast in biggenstal

Rond kwart voor negen zondagavond gaf de meldkamer aan de Hardenberger brandweer door dat er brand was uitgebroken bij een boerderij aan de Rheezerveenseweg in Heemserveen.
Bij aankomst bleek dat er brand had gewoed in de meterkast  in een biggenstal, maar dat de veehouder die al had geblust met een emmer water. Voor alle zekerheid werd nog wel een hogedrukslang uitgelegd. De stal werd geventileerd met een overdrukventilator.
Rond kwart over negen arriveerde een ambulance bij de woning, waarschijnlijk vanwege een geval van rookinhalatie.Erm: Polo van de Boerdijk
Zondagmiddag is een Volkswagen Polo, die over de Boerdijk uit de richting van Veenoord kwam, na de flauwe bocht vlak voor de kruising met de Deutlanden van de rijbaan geraakt en in het bermslootje tot stilstand gekomen. De auto liep relatief lichte schade op.
De bestuurder is zonder spoed per ambulance naar een ziekenhuis overgebracht.


Neuenhaus: brand in woning aan de Grüner Weg
In de nacht van zaterdag op zondag brandde de uitbouw van een vrijstaande woning aan de Grüner Weg in Neuenhaus af. De brandweer kreeg de melding om 01:25 uur.
De bewoners, waaronder drie kinderen, konden zich bijtijds in veiligheid brengen
De brandweer van Neuenhaus en van Lage rukte met 35 man en zes voertuigen uit. Het vuur werd door middel van binnen- en buitenaanvallen bestreden.
De uitbouw was helaas niet meer te redden, maar overslag op de rest van het pand kon worden voorkomen.
De politie deed aansluitend onderzoek naar de oorzaak van de brand. De politie legde daartoe beslag op de woning.
Foto's: Feuerwehr Neuenhaus

Zaterdag 24 maart 2018

Hasselt: auto te water na aanrijding

Op de Vaartweg is zaterdagmiddag een auto, na een aanrijding met een andere auto, te water geraakt. In het voertuig zaten twee volwassenen en vier kinderen. Eén van de kinderen is voor controle overgebracht naar het ziekenhuis, de anderen kwamen met de schrik vrij.
De twee inzittenden van het andere voertuig werden eveneens gecontroleerd door het ambulancepersoneel en bleken ongedeerd te zijn.

Het ongeval ontstond toen de Volkswagen Polo, met daarin het duo, vanuit de Ter Wee naar de Vaartweg afsloeg. Daarbij zag de bestuurder een van rechts naderende Opel Zafira, met daarin het zestal, over het hoofd met de aanrijding als gevolg. Door de klap werd de Opel onbestuurbaar en kwam in de Dedemsvaart terecht. Omstanders schoten direct te hulp en konden allen veilig  op het droge helpen.

De politie nam van getuigen een verklaring op. De komst van de verkeersongevallendienst was niet nodig zodat een gedeelte van de inmiddels afgesloten N377 weer kon worden vrijgegeven. Politieagenten lieten verkeer om beurten langs het ongeval. Bergingsbedrijf Hooikammer kwam in actie om de twee voertuigen af te voeren
Een bijdrage van Henry Wallinga
Veenoord: gewonde door aanrijding Landschapsweg
Zaterdag tegen de middag is een gewonde gevallen bij een aanrijding tussen twee auto's bij de kruising Landschapsweg - Middenweg in Veenoord. Na de klap kantelde één van de auto's.
De aanrijding is naar verluidt het gevolg van een voorrangsfout.
Een bijdrage van Fox Eye Press - van Oost Media


Ommen: schoorsteenbrand snel bedwongen
Zaterdagmorgen 24 maart rukte de Ommer brandweer uit vanwege een schoorsteenbrand in een woning aan de Dennenlaan in het zuiden van Ommen. Er kwam veel rook vrij, maar door snel ingrijpen van de brandweer was de situatie al snel onder controle.
De inhoud van de haard werd buiten geblust. Een brandweervrouw heeft de schoorsteen vanaf een ladder geveegd.
De hoogwerker van de brandweer Hardenberg kwam ter plaatse niet in actie.
Een bijdrage van Ardesch Media


Wilsum: restaurant Wilsumer Berge door twee branden verwoest
Een vierde grote brand binnen een etmaal woedde vrijdagmorgen aan de Zum Ferienpark in Wilsum (D), waar het restaurant van de Wilsumer Berge in vlammen opging.
Donderdagavond kon de brandweer een spontaan gedoofde brand -die met veel rook gepaard ging- in het gebouw nog redelijk op tijd bedwingen, maar rond half tien vrijdagmorgen werd in hetzelfde gebouw opnieuw brand gemeld.
Dit keer was er geen houden meer aan: het gebouw brandde tot de grond toe af...

Vrijdag 23 maart 2018

Almelo: brand bij metaalrecyclingsbedrijf
Vrijdagmorgen brak brand uit in een grote berg afgedankt metaal bij recyclingsbedrijf Riwald aan de Buitenhaven Oost in Almelo.
De brand ging gepaard met zeer zware rookontwikkeling, die over het industrieterrein en over de kruising Schuilenburgsingel - Plesmanweg trok.
Een bijdrage van Jan Willem Klein Horstman

A30: negen Iraakse asielzoekers in koeloplegger

Een Oekraiense vrachtwagenchauffeur hoorde tijdens een rustpauze op parkeerplaats "Bentheimer Wald" aan de Autobahn 30 klopsignalen uit de laadruimte van zijn oplegger en belde de politie. De agenten openden de verzegelde ruimte en ontdekten negen Irakezen, waaronder twee vrouwen en twee kinderen (10 en 12 jaar).
Kennelijk was het gezelschap de dag ervoor in Frankrijk met hulp van een mensensmokkelaar aan boord geklauterd en had zich achter de lading verstopt met als verwachte eindbestemming Groot-Brittannië. De truck reed echter via België en Nederland Duitsland in op weg naar de Oekraïne. Gekweld door honger , dorst en kou in de gekoelde en benauwde laadruimte lieten de asielzoekers uiteindelijk van zich horen op de parkeerplaats, waar de Bundespolizei hen in hechtenis nam.
Een vrouw van 43 en haar 18-jarige zoon stonden in Duitsland al als asielzoekers geregistreerd en werden aan de immigratiedienst aldaar overgegeven, de rest had geen asielaanvraag lopen en ging terug naar Nederland.
De trucker was volslagen verrast door de verstekelingen en hem trof voor zover bekend geen blaam.
De Bundespolizei Bad Bentheim stelt een onderzoek in.Geesteren: vrijstaande woning afgebrand

Op vrijdag 23 maart omstreeks 02:51 uur kreeg de brandweer van Tubbergen en Vriezenveen een melding van een brand in een bijgebouw aan de Vinckenweg in Geesteren. Het bleek te gaan om een inmiddels uitslaande brand in een vrijstaande woning, waarop ook de brandweer van Almelo is gealarmeerd met onder andere een hoogwerker. Ook een watertransportsysteem is opgeroepen voor de waterwinning.
Even na 03:00 uur werd opgeschaald naar middelbrand, een kwartier later naar "grote brand".
Het pand kan als verloren worden beschouwd. De ernaast gelegen schuur lijkt te kunnen worden behouden.

 
Een bijdrage van Floris Kayim

Donderdag 22 maart 2018

De Schiphorst: woonboerderij in brand aan de Staphorsterweg
Donderdagmiddag is brand uitgebroken in de rieten kap van de riante woonboerderij van voormalig Commissaris der Koning Jacques Tichelaar aan de Staphorsterweg in De Schiphorst. De brandweer zette direct groot materieel in, waaronder de 3 km slangenwagen uit Coevorden.

Met bovenmenselijke krachtsinspanning en miljoenen liters water slaagden de spuitgasten er in, de brand de baas te worden, hoewel het er een tijdlang op leek dat het pand niet te redden was. Door grote hoeveelheden riet uit het dak te plukken en er met een kettingzaag sleuven uit te zagen lukte het alsnog. Het gazon veranderde daardoor in een ondiepe vijver.
De schade aan het achterste deel van het dak is zeer groot.


Tiendeveen: vrijstaande woning met rieten dak volledig in de as gelegd
Donderdagmorgen even na half elf waarschuwden twee medewerkers van AREA de bewoners van een vrijstaande woning aan de Noorderweg in Tiendeveen, dat er rook uit het rieten dak kwam. De aanwezigen konden zich met vijf honden tijdig in veiligheid brengen.
De Hoogeveense brandweer rukte uit met groot materieel en werd qua waterwinning geassisteerd door collega's uit andere Drentse korpsen, terwijl de brandweer uit Hardenberg de hoogwerker inzette.
Desondanks bleek het een verloren race tegen de Rode Haan; het pand brandde helaas volledig uit...

Woensdag 21 maart 2018

PAS OP ! Valse brieven uit naam van het CJIB !

Er waren al  valse e-mails uit naam van het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB) in omloop; nu ook valse brieven.
In de brief wordt je verteld dat je een bekeuring voor een snelheidsovertreding hebt ontvangen van €203,-. Hier zouden nog administratiekosten bovenop komen.
De brief ziet eruit alsof deze afkomstig zou kunnen zijn van het echte CJIB. Laat je hierdoor echter niet misleiden, je hebt met een valse brief te maken.
Als het om  een valse brief gaat, kun je dat zien aan verschillende kenmerken. De plaats waar je te hard zou hebben gereden wordt niet genoemd in de brief.
Daarnaast staat in de brief dat op de snelweg een limiet van honderd kilometer per uur zou gelden.
Het CJIB schreef op haar website over valse brieven die uit haar naam worden verzonden.
Als je twijfelt over de echtheid van een boete, kun je op die pagina controleren, of de brief die je ontvangen hebt echt of nep is.


Dinsdag 20 maart 2018

Twist: drugssmokkelaars na achtervolging gearresteerd
Vrijdagmiddag tegen 17:30 uur reden twee mannen in hun auto bij Hebelermeer over de B 402 Duitsland in.
Een surveillanceteam van de Bundespolizei wilde hen controleren, maar de bestuurder negeerde de stoptekens en ging er met hoge snelheid vandoor, achterna gezeten door de politieauto, die met sirene en zwaailicht reed. De achtervolging eindigde even voorbij de Nederlandse grens, nadat de verdachten een rugzak uit de auto gegooid hadden.
Daar bleek anderhalf kilo marihuana in te zitten met een straatwaarde in Duitsland van ca 15.000 Euro.
De twee mannen -26 en 34, beiden afkomstig uit Guinee (Afrika)- zijn overgegeven aan de Nederlandse politie.

Koekange: zeer ernstig ongeval op de Schoonveldeweg
 Bij een eenzijdig ongeval op de Schoonveldeweg in Koekange zijn maandagavond twee  gewonden gevallen.
Beide inzittenden moesten door de brandweer worden bevrijd, nadat hun oldtimer Mercedes Benz 200D in een bocht tegen een boom botste.
Vanwege de ernst van het incident werd een traumahelikopter en drie ambulances naar de ongevalslocatie gestuurd.
De slachtoffers zijn met spoed overgebracht naar het Isala ziekenhuis in Zwolle.
De trauma-arts, die met één van de ambulances meereed, werd later weer opgehaald vanaf het Zwolse ziekenhuis.

De oorzaak van het ongeval zal worden uitgezocht door de Team Verkeersongevallenanalyse.
Bergingsbedrijf Hooikammer heeft de bijna 44 jaar oude Mercedes Benz 200D afgevoerd.
De Schoonveldeweg was gedurende het ongeval, het politieonderzoek en de berging afgesloten voor het verkeer.
Een bijdrage van Henry Wallinga


Geesteren: oplegger in brand

De hulpdiensten zijn maandag 19 maart rond kwart over zes ’s avonds uitgerukt naar het voormalig terrein van Lenferink aan de Delmaweg in Geesteren, waar een oplegger in brand stond.
Bij de brand kwam veel rook vrij. De brandweer zette meerdere voertuigen in.
Het terrein wordt voor opslag gebruikt.

Een bijdrage van Floris Kayim

Maandag 19 maart 2018

Ommen: auto van de N48

Tegen half negen op de avond van zondag 18 maart is een bestuurder de controle over zijn voertuig verloren. De rit eindigde in een droge sloot naast de N48 boven Ommen.
De bestuurder reed in de richting van Balkbrug, toen het ongeveer een kilometer ten noorden van de rotonde met de N36 mis ging.
De man raakte naast de weg en probeerde te corrigeren. Dit lukte niet, de auto kwam opnieuw in een slip naast de weg en botste op een slootwand van een droogstaande sloot. Hierbij werd een paal van de afrastering van een leegstaand weiland geveld.
De bestuurder is gecontroleerd door ambulancepersoneel, maar bleek ongedeerd.
De man was waarschijnlijk ‘met andere dingen bezig’ dan rijden.

Tijdens de hulpverlening was de noordelijke rijbaan van de N48 afgesloten. Het verkeer werd er beurtelings langs geleid door de politie.
Berger Autax uit Ommen heeft de zwaar beschadigde auto uit de sloot getakeld.

Een bijdrage van Ardesch MediaWaarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media
(dus ook op onze Twitter-accounts!) rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst- en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht
en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel.