Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite

Maart 2018
(5)

© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.Zondag 1 april 2018

Zaterdag 31 maart 2018

Halle (D): Nederlandse zwaargewond bij kop-staartbotsing
Vrijdagavond zijn bij een verkeersongeval op de Ootmarsumer Straße in Halle bij Neuenhaus vier gewonden gevallen.
Het ongeval ontstond toen een 22-jarige vrouw uit Nordhorn rond 21:10 uur met haar VW Passat in de richting van Ootmarsum reed en op de kruising met de Dalenhoek linksaf wilde slaan. Een achter haar rijdende 28-jarige  Nederlandse bestuurster van een VW Golf reageerde te laat en botste op de Passat. De Nederlandse liep hierbij zwaar letsel op; de bestuurster van de Passat en haar drie vrouwelijke passagiers raakte lichtgewond.
De schade wordt op ca 13.000 Euro geschat.


Balkbrug: zoutzuurlek bij biocentrale

Zaterdagmiddag 31 maart is de brandweer rond 17:30 uur opgeroepen om met spoed naar de Brouwer Biocentrale aan de Katingerveldweg in Balkbrug te gaan, omdat daar een kleine hoeveelheid zoutzuur uit een ICB container lekte.
De bedrijfshulpverlening van het bedrijf legde directe alle processen stil en zette het gebied rondom het lek af. De brandweer heeft het zuur bedekt met absorberende korrels.
Het incident heeft geen gevaar voor de omgeving gevormd omdat het zich volledig afspeelde op het terrein van de Brouwer Biocentrale.
Er hebben zich geen persoonlijke ongevallen voorgedaan.

Een bijdrage van Ardesch Media


Dedemsvaart: auto over de kop op het Bergje

De bestuurder van een witte Honda Civic is zaterdagmiddag per ambulance naar een ziekenhuis vervoerd.
De jongeman liep o.a. bloedend hoofdletsel op, toen hij in een bocht op het Bergje in het buitengebied van Dedemsvaart drie bomen links van de weg schampte en de auto over de kop ging.
De chauffeur kroop uit het verfomfaaide wrak, waarna buurtbewoners, die de klap hoorden,  zich over hem ontfermden.
De 29 jaar oude -onherstelbaar beschadigde- Civic werd opgehaald door berger de Jonge.


Tiendeveen: dronken scooterpiloot vlucht tevergeefs
In de nacht van vrijdag op zaterdag reed een scooter slingerend en met wisselende snelheden door Hoogeveen.
Toen politieagenten de berijder wilde controleren, negeerde hij het stopteken en ging er met hoge snelheid vandoor.
Na een korte achtervolging met optische en geluidssignalen sloeg de scooter ineens linksaf. Hierbij raakte hij de politieauto en kwam ten val.
De bestuurder, een 21-jarige man uit Tiendeveen, bleek niet in het bezit van een rijbewijs en had meer dan 8 x teveel gedronken: 725 ug/l .
Omdat dit voor hem niet de eerste keer was mag hij zich voor de rechter verantwoorden.
Zijn 18-jarige vriendin die even later arriveerdeis aangehouden voor belediging
Foto: politie Hoogeveen

Vrijdag 30 maart 2018

Emmen: twee mensen naar het ziekenhuis na botsing auto - snorscooter Update)

Op de Weerdingerstraat in Emmen is vrijdagmiddag een snorscooter tegen een auto gebotst.
De autobestuurder, die van een parkeerplaats af kwam rijden, verleende de scooter met vader, moeder en dochterje geen voorrang. De scooter reed aan de verkeerde kant van de weg.
Het negenjarig meisje dat achterop de scooter bij haar ouders zat, is met spoed naar het Scheper Ziekenhuis gebracht. Ook de moeder ging mee met de ambulance.
De automobilist kwam met de schrik vrij.

Een bijdrage van van Oost MediaDonderdag 29 maart 2018
Woensdag 28 maart 2018

Hoogeveen: fietsster zeer zwaar gewond

Op de Buizerdlaan is woensdagavond  een fietsster aangereden door een personenauto. De vrouw geschept werd door een Mercedes, bestuurd door een achttienjarige Hoogevener.
De vrouw vloog via de motorkap, de voorruit en het dak over de auto en kwam op het wegdek neer. Haar fiets kwam tientallen meters verder op de stoep terecht.
Het Mobiel Medisch Team kwam per auto naar Hoogeveen, omdat  de helikopter wegens het slechte weer niet kon vliegen.
De omgeving werd afgezet voor nader onderzoek door de VOA.
De toestand van het slachtoffer -een 65-jarige Hoogeveense- lijkt zeer ernstig. De ambulance vertrok onder begeleiding en met het MMTrichting ziekenhuis.

Een bijdrage van Persfotografie Hoogeveen


Nordhorn (D): twee ernstig gewonden door frontale botsing

Woensdagmorgen rond 07:45 uur zijn bij een frontale aanrijding op de Bentheimer Weg  in de wijk Hestrup ter hoogte van de Raiffeisenstraße twee mensen  ernstig gewond geraakt.
De 41-jarige bestuurder van een Skoda reed op de Bentheimer Weg in de richting van Nordhorn en haalde een rij voertuigen in. Toen hij op het punt stond een vrachtwagen in te halen, merkte hij een tegenligger op en week uit naar links. Helaas week tegemoet komende automobiliste (25) uit naar rechts en was een botsing onvermijdelijk
Zowel de 41-jarige man uit Essen en de 25-jarige vrouw uit Nordhorn raakten ernstig gewond bij het ongeval  en werden naar de Euregio Klinik in Nordhorn gebracht.
De auto’s waren total loss.
De vrijwillige brandweer van Isterberg was aanwezig met vier voertuigen en 20 man.
De Bentheimer Weg tot ongeveer 09:30 afgezet.Dinsdag 27 maart 2018

A28: gewonde door kettingbotsing bij De Lichtmis

Bij een kettingbotsing met twee bedrijfsauto's en twee personenauto's op de uitvoegstrook bij De lichtmis is dinsdagmiddag een gewonde gevallen. Alle vier de voertuigen liepen zware schade op.
Er ontstond een file van ca 3 kilometer richting Meppel.

Een bijdrage van Floris Kayim


N377: dodelijk ongeval bij Balkbrug (update)

Rond kwart voor vier dinsdagmiddag is ten gevolge van een aanrijding op de kruising van de parallelweg van de N377 met de afrit van de N48 bij Balkbrug een fietser om het leven gekomen, De man fietste met een vrouw op hun E-bikes de kruising op, maar de twee verleenden geen voorrang aan een vrachtwagen met aanhanger, die van de afrit af kwam om naar Balkbrug af te slaan.
De vrouw kon zich nog net op tijd in veiligheid brengen en liep slechts licht letsel op; de man (70 jaar uit Dedemsvaart) werd overreden en was op slag dood.

Het verkeer dat van de N48 uit de richting Ommen naar de N377 wilde, kon geen gebruik maken van de afslag. Waarschijnlijk duurt dit totdat het VOA-onderzoek gereed is. Ook de rijbaan van de N377 richting Dedemsvaart is afgesloten


Gramsbergen: ponton gekelderd

Bij werkzaamheden in het Overijssels Kanaal Almelo De Haandrik in Gramsbergen is dinsdagochtend een ponton met zand en een toiletcabine gezonken.
Een tweede ponton met daarop een pomp en graafmachines bleef wel drijven.
Beide pontons liggen in het kanaal in verband met het aanleggen van een natuurvriendelijke oever. Wat er precies is gebeurd, is onduidelijk, maar de werkschuit met het zand en de toiletcabine verdween plotseling onder water. Of er op dat moment iemand op de ponton stond is onbekend.

Een bijdrage van van Oost Media
De gehele middag werd er druk gepompt in een poging de ponton boven water te krijgen en dat leek re lukken, maar opeens zakte de werkschuit weer grotendeels onder de waterspiegel.
Op de onderste twee foto's -gemaakt om 19:15 uur- is te zien dat er nog weinig schot in de zaak zit...

Maandag 26 maart 2018

Halle (D): auto tegen boom: vijf zwaar gewonden
Zondag vlak voor middernacht deed zich in Halle bij Neuenhaus een zeer ernstig verkeersongeval voor, waarbij 5 jonge mensen ernstig tot zeer ernstig letsel opliepen.
De 22-jarige bestuurder van een Ford Focus reed met vier passagiers van 18 tot 23 jaar oud over de  Hoambarger Weg en sloeg aan het eind van die weg rechtsaf naar de Linnenbachweg, maar kwam daarbij links naast de rijbaan, waarna de auto frontaal tegen een eik botste.
De slachtoffers moesten door de brandweer uit het autowrak bevrijd worden.
De zwaargewonde bestuurder en een 18-jarige vrouw uit Uelsen, die levensbedreigend letsel  had, zijn overgebracht naar de Euregioklinik in Nordhorn.
Twee andere vrouwen  (van 19 en jaar, uit Hagen (Teutoburger Wald) en uit Getelo (20) liepen ook levensbedreigend letsel op en zijn naar het ziekenhuis in Lingen gebracht.
De 23-jarige bijrijder uit Hagen is met zeer ernstig letsel naar het Röpcke Zweers ziekenhuis in Hardenberg (NL) vervoerd.
De vrijwillige brandweer van Uelsen zette 35 man en vijf voertuigen in.

Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media
(dus ook op onze Twitter-accounts!) rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst- en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht
en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel.