Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite

Mei 2018
(1)

© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.

Zondag 6 mei 2018

Genemuiden: motorrijder zwaargewond door aanrijding met afslaande auto
Zondagmiddag rond 13: 00 uur is een motorrijder gewond geraakt door een botsing met een auto.
De man reed vanaf de rotonde bij de Kamperzeedijk de Randweg op, maar werd over het hoofd gezien door een automobiliste die vanaf de Zwolsesteeg linksaf de Randweg in wilde rijden.
De motorrijder werd door de klap van zijn motor geslingerd en kwam enkele meters verderop op het asfalt terecht.
De man is met botbreuken overgebracht naar een ziekenhuis. De automobiliste kwam met de schrik vrij.

Vanwege het ongeval en het politieonderzoek werd de Randweg afgesloten voor al het verkeer.
De verkeersongevallendienst kreeg ondersteuning van het drone-team van de politie. Dat is sinds een maand actief en wordt ingezet bij verkeersongevallen en forensische onderzoeken.

Bergingsbedrijf Hooikammer werd opgeroepen om de beschadigde Toyota Aygo en de totaal vernielde Yamaha motor af te voeren.
Rond 17:00 uur waren alle werkzaamheden klaar en mocht een medewerker van de gemeente Zwartewaterland de afzettingen weghalen.
Een bijdrage van Henry Wallinga


Hoogeveen: lange files op de A28 door kop-staartbotsingen
Het verkeer op de A28 rondom Hoogeveen kwam zondagmiddag helemaal vast te zitten. Het begon met een ernstig ongeval vlak voor de afslag Pesse. Daar reed een VW-busje tegen de achterzijde van een oplegger. Een jongetje van ± 9 jaar raakte bekneld en moest door de brandweer van Hoogeveen uit de auto worden bevrijd. Hij was bij kennis en kreeg een troostbeertje om zijn ernstige avontuur te verwerken.
Onder de ingezette hulpverleners was ook een traumahelikopter met een MMT.

De A28 raakte geheel geblokkeerd en al snel ontstond er een file van ± 10 kilometer. In de file deden zich vervolgens ook nog een aantal ongevallen voor waardoor hulpdiensten van de plaats van het ongeval bij Pesse, tegen het verkeer in via de vluchtstrook naar de plaats van de andere ongevallen moest rijden.

Vanwege het warme weer stapten veel mensen uit hun auto en liepen overal rond. De politie was dan ook blij met de assistentie van twee militairen die bij de verkeersopstopping te hulp schoten. Al met al was de A28 gedurende 3 uur afgesloten.
Bij het eerste ongeval raakten twee personen gewond. Zij zijn naar het ziekenhuis  gebracht.
De vrachtauto kon na onderzoek zijn weg vervolgen.
Bij de andere ongevallen,  ter hoogte van Hoogeveen en Veeningen, waarbij meerdere voertuigen  waren betrokken, zijn -voor zover bekend- ook twee gewonden gevallen
Een bijdrage van Persfotografie Hoogeveen


Bad Bentheim (D): blusvoertuig Bentheimer brandweer kantelt tijdens uitruk: 7 gewonden
Zondag om 13:17 uur kreeg de brandweer van Bad Bentheim een automatische brandalarmmelding binnen van een seniorenwooninstelling aan de Schüttorfer Straße in Bad Bentheim. Het blusvoertuig ging met zeven man op pad, maar de chauffeur verloor na een bocht in de Heinrich-Heine-Straße de macht over het stuur, waarop het voertuig kantelde.
Het voertuig LF 20/16 kwam op z'n rechter zijkant tot stilstand - zwaar beschadigd, vlak voor de kruising met de Rheiner Straße..

Onmiddellijk werd groot alarm geslagen vanwege de slachtoffers.
Alle inzittenden liepen min of meer licht letsel op, maar slechts twee man werden voor nadere behandeling naar een ziekenhuis overgebracht.
Het voertuig is later overeind gezet met behulp van een telekraan en een wrecker en daarna naar de kazerne gesleept.


Uelsen (D): bejaarden zwaar gewond na klapband

Twee mensen raakten gistermiddag ernstig gewond bij een verkeersongeval op de Neuenhauser Strasse.
Een 71-jarige automobilist verloor na een klapband de macht over het stuur, waarop de auto van de weg raakte, kantelde en tegen een schuur botste.
De bestuurder en zijn 72-jarige bijrijdster liepen ernstig letsel op en werden met ambulances naar een ziekenhuis gebracht.
De auto was total loss
Zaterdag 5 mei 2018

N374: motorrijder (70) komt om door botsing met afslaande tractor

Een zeventigjarige motorrijder uit Nieuw-Buinen is zaterdagmorgen om het leven gekomen, toen de tractor die hij inhaalde, linksaf sloeg naar een akker. Het ongeval gebeurde op dde N374 tussen Buinen en Borger.

Een bijdrage van van Oost Media


N48: auto brandt uit, caravan gered

Zaterdagmorgen liep het verkeer op de N48 tussen de aansluiting met de N48 en de afslag naar de N377 volkomen vast ten gevolge van een autobrand ter hoogte van de Maatschappijwijk. De aan de auto gekoppelde caravan kon nog net op tijd naar een veiliger plekje geduwd worden, maar de auto brandde grotendeels uit.
De Ommer brandweer doofde de vlammen. Berger Autax haalde het wrak op en veegde de trieste restanten van het asfalt, waarna het verkeer langzaam op gang kwam.


Vrijdag 4 mei 2018

Dedemsvaart: kat gereanimeerd na woningbrand Lepelaarweg
Vrijdag om 14:19 uur kregen de brandweer van Dedemsvaart en de hoogwerkerbemanning uit Hardenberg opdracht met hoogste spoed naar de Lepelaarweg in Dedemsvaart te rijden omdat er brand zou woeden in een hoekwoning. Bij aankomst werd er opgeschaald naar "middelbrand" vanwege de dreigende situatie: er was geen vuur meer te zien, maar de brand was bij gebrek aan zuurstof gesmoord. Er zou dus een flashover op kunnen treden als de voordeur geforceerd werd.
De brandweer sloeg de ruit van de voordeur in, waarop alles rustig bleef. De benedenverdieping stond vol rook en het was er erg heet.
Tijdens de daarop volgende verkenning werd duidelijk dat het enige slachtoffer een rode kat was: het dier lag bewusteloos in de badkamer op de eerste verdieping.
Eenmaal buiten lieten de spuitgasten al hun reanimatiekennis langdurig op het dier los, waarna het door toeschouwers naar een dierenarts werd gebracht.
De woning liep fikse brand-, braak- en rookschade op.
De brandweer vermoedt dat de brand op de benedenverdieping is ontstaan.


Wachtum: flinke kop-staartbotsing op de Oosterhesselerweg

Even na half elf vrijdagmorgen werd om brandweerhulp gevraagd bij een flinke kop-staartbotsing op de Oosterhesselerweg bij Wachtum, tussen Oosterhesselen en Dalen. Er bleek een groene Ford Focus tegen de achterzijde van een grijze Hyundai i10 te zijn gebotst.
Het bleek qua letsel mee te vallen: de bestuurder van de Focus bleef ongedeerd en ook het gezin van vier personen in de Hyundai kwam er nagenoeg zonder kleerscheuren vanaf - op een buil op het hoofd van één van de jongens na.
Om van de schrik te bekomen kregen de jongens een Good Bear knuffel van het ambulancepersoneel.
Berger Koolen haalde de zwaar beschadigde auto's op.Ommen: overstekende vrouw geschept

Vrijdagmorgen 4 mei is omstreeks tien over acht een vrouw geraakt door een auto tijdens het oversteken van de Zeesserweg, ter hoogte van de kruising met de Wilhelminastraat.
De dame op leeftijd was haar hond aan het uitlaten, toen het mis ging.
De automobilist reed in de richting van Beerze en raakte de overstekende vrouw. Omstanders ontfermden zich over het slachtoffer. Een ambulance reed met gepaste spoed naar de onheilsplek; de politiesloot de toegangswegen naar de plaats van het ongeval af.
De vrouw brak in ieder geval haar rechter onderbeen, het ambulance personeel heeft dit been gespalkt met een vacuumspalk.
Een politie agente heeft de hond opgevangen. Na de behandeling ter plaatse is de vrouw per ambulance naar een ziekenhuis in de regio vervoerd.
De auto liep lichte cosmetische schade op. De bestuurder kon na identificatie zijn weg vervolgen.

Een bijdrage van Ardesch Media


Nieuwleusen: brand in kruipruimte bijtijds ontdekt
Donderdagmiddag 3 mei is rond tien over vier brand ontdekt in de kruipruimte van een woning aan het Alexanderplein in Nieuwleusen.
De bewoner van de woning was bezig geweest met het weghalen van diverse materialen uit de kruipruimte en had hierbij een brandend waxinelichtje laten staan.
De brandweer rukte uit en schaalde 20 minuten later op naar het sein middelbrand.
Een watertransport werd aangelegd om over voldoende bluswater te beschikken. Een deel van de voorraad van de kruipruimte werd naar buiten gehaald door de brandweer.
Via een naastgelegen tuin kon de brandweer achter de woning komen. De bewoners van de aansluitende woning waren niet thuis.
De twee andere woningen daarnaast werden gecontroleerd door de brandweer. Later kon ook de aansluitende woning worden gecontroleerd. In de gecontroleerde woningen werden geen problemen ontdekt.
De tachtigjarige bewoner van de getroffen woning is opgevangen door de politie.
Een bijdrage van Ardesch Media


Hasselt: hennepplantage op zolder

Op de zolder van een woning aan De Elshagen heeft de politie donderdagmorgen een hennepkwekerij ontdekt en ontmanteld. Er is één verdachte aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.
De politie viel rond 08:30 uur de woning binnen en trof ongeveer 500 planten aan met de daarbij behorende apparatuur.
Een gespecialiseerd bedrijf heeft in de loop van de morgen de kwekerij ontmanteld. De planten en benodigdheden zijn in beslag genomen en ter plekke vernietigd.

Een bijdrage van Henry Wallinga
Emlichheim (D): garagebrand in de kelder
Even voor elven donderdagmorgen kreeg de brandweer van Emlichheim opdracht uit te rukken naar de Beethovenstraße, waar brand zou zijn uitgebroken in de garage. Een passerende postbode hoorde een brandmelder, zag rook uit de garage van een vrijstaande woning komen en belde 112. De vrijwilligers rukten uit met vier voertuigen en waren kort daarop ter plaatse.
Na verkenning bleek de brand niet in de garage, maar in de kelder te woeden; waarschijnlijk ten gevolge van een oververhitte wasdroger.
De kelder was alleen te bereiken via de garage.
Er was daar flink wat brand- en roetschade, maar de spuitgasten wisten uitbreiding ras te voorkomen.
De rook werd met een overdrukventilater uit de garage geblazen.


A1: kop-staartbotsing bij Holten

Op de A1 bij Holten is rond 04:30 uur een auto tegen de achterzijde van een oplegger gereden.
De bestuurder van de auto  is met spoed naar een ziekenhuis gebracht.
De zwaar beschadigde auto moest door een bergingsbedrijf worden afgesleept.
De oplegger heeft aan de achterzijde relatief lichte schade opgelopen.

Een bijdrage van Jan Willem Klein HorstmanWoensdag 2 mei 2018

Coevorden: papierperscontainer in brand Aldi
Woensdagavond reden meerdere voertuigen van de Coevorder brandweer met spoed naar het EDS-plein, waar brand in één van de winkels zou woeden. Het bleek te gaan om brand buiten het Aldi-pand in een papiercontainer met afvalpapier, dat bij het samenpersen vlam had gevat doordat er lucifers tussen het afval zaten.
Supermarktpersoneel greep kordaat in en had de container al afgesloten om de brand te smoren.
Na het eerste bluswerk werd de container door het haakarmvoertuig enkele meters van het pand weggetrokken om verder te kunnen blussen.
De uitruk trok flink wat bekijks.Dinsdag 1 mei 2018

Genemuiden: opnieuw kettingbotsing op de Nieuwe Weg

Bij een kettingbotsing tussen auto’s op de N759 (de Nieuwe Weg tussen Genemuiden en Hasselt), is dinsdag aan het eind van de middag een gewonde gevallen.
De gewonde automobiliste is per ambulance overgebracht naar het Isala ziekenhuis in Zwolle. Een tweede bestuurder werd in een andere ambulance gecontroleerd. De man hield een pijnlijke heup over aan het ongeval. De overige bestuurders kwamen met de schrik vrij.
Het ongeval ontstond toen de bestuurder van een grijze Mercedes een file te laat opmerkte.
Hij botste hard op een zwarte BMW die vervolgens tegen een witte Volvo botste, waarna als laatste ook een zwarte Chevrolet werd geraakt.
De file werd veroorzaakt door werkzaamheden die verderop plaatsvinden aan de N331. Enkele dagen geleden vond er een soortgelijk ongeval plaats.

Vanwege de ravage na het ongeval werd de gehele weg afgesloten voor het verkeer.
De firma van der Kolk zorgde voor deze afsluiting. Bergingsbedrijf Hooikammer heeft twee voertuigen afgevoerd. De overige twee auto’s, met relatief lichte schade, konden op eigen kracht verder.
Als laatste werd de wegdekreiniger ingezet om de vele wrakstukken en gelekte vloeistoffen van het asfalt te halen.
Rond 19:30 uur werden de afzettingen weggehaald en werd de weg vrijgegeven.

Een bijdrage van Henry Wallinga

Rijssen: twee woningen getroffen door kogels

Maandagmorgen ontdekte de bewoner van een galerijwoning aan de Vincent van Goghstraat drie kogelgaten in een raam van zijn woning.
Hij had ’s avonds rond 23.00 uur wel iets gehoord, maar ontdekte de kogelgaten pas ’s morgens.
Ook in het raam van de woning ernaast bleek een kogelgat te zitten. Gelukkig werd er niemand geraakt, maar in de wijk heersen ongeloof, verbijstering en angst.
Het Team Forensische Opsporing stelde een uitgebreid onderzoek in en zocht o.a. met een metaaldetector naar hulzen.  

Een bijdrage van Jan Willem Klein Horstman

Maandag 29 april 2018

Haren (D): Emmer motorrijdster zwaar gewond
Zaterdagmiddag is een 56-jarige motorrijdster uit Emmen (NL) bij een aanrijding op de Hollandstraße in Haren (D) zwaargewond geraakt.
Het ongeval gebeurde rond 14:00 uur, toen een 20-jarige automobiliste uit Lathen met haar Volkswagen Polo afsloeg naar de Nord-Süd-straße zonder twee motorrijders voorrang te verlenen. De 60-jarige echtgenoot van de motorrijdster schampte de VW, maar zijn vrouw botste met haar Suzuki GSG600 vol op de rechterzijkant van de Polo.
Ze liep daarbij zwaar, maar niet levensbedreigend letsel op.
Alle drie de voertuigen waren aanzienlijk beschadigd.


Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media
(dus ook op onze Twitter-accounts!) rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst- en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht
en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel.