Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite

Mei 2018
(2)

© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.
Zondag 13 mei 2018

Zaterdag 12 mei 2018

Almelo: veel rook in Coop-supermarkt
Zaterdagmiddag werd gemeld, dat er brand was uitgebroken in de Coop- supermarkt aan de Apollolaan in Almelo.
Omdat er veel rook in de winkel  bleek te hangen, schaalde de brandweer op naar “grote brand” om over meer mensen en materieel te kunnen beschikken.

Gelukkig bleek het allemaal mee te vallen en kon er al snel worden afgeschaald.
Er zijn wel twee personeelsleden door ambulancepersoneel nagekeken in verband met het inademen van rook, maar ze hoefden niet mee naar het ziekenhuis.
De brandweer heeft de rook uit de winkel geblazen met een overdrukventilator.
De oorzaak van de rookontwikkeling is nog niet bekend.
Een bijdrage van Alwin Winkel


Hoogeveen: motorrijder botst tegen afslaande auto

Zaterdagmiddag reed een motor tegen de zijkant van een plots afslaande personenauto op de Kanaalweg in Hoogeveen.
De motorrijder, die verklaarde geen knipperende richtingaanwijzer te hebben gezien, kwam ten val en liep daarbij wat kleerscheuren op.
De bestuurder van de Daewoo Matiz klaagde over lichte nekpijn en werd onderzocht in de ambulance. Het bleek niet nodig de man te vervoeren naar het ziekenhuis. De auto kon verder rijden, de zware Honda Pan-European motor moest worden afgesleept.

Een bijdrage van Persfotografie Hoogeveen


Vrijdag 11 mei 2018

Hoogeveen: twee gewonden door kettingbotsing op de Mr Cramerweg
Bij een kettingbotsing vlak voor de rotonde bij het tankstation op de Mr. Cramerweg liepen vrijdagmiddag drie personenauto’s schade op.
Twee personen raakten gewond.
De toedracht  van het ongeval wordt uitgezocht.
Een bijdrage van Persfotografie Hoogeveen


Hoogeveen: pardoes overstekende e-biker aangereden

Vrijdagmiddag is een man op een elektrisch aangedreven fiets zwaargewond geraakt, toen hij  plots de Toldijk overstak naar het Logistiek Centrum.
Een getuige, die achter de man fietste, zag het voor haar ogen gebeuren. Zij verklaarde dat de man niet achterom keek, maar zomaar de weg  op reed.
De bestuurster van de personenwagen kon de fietser niet meer ontwijken. De e-biker sloeg met zijn hoofd tegen de voorruit en liep daarbij ernstig letsel op. Het traumateam stond het ambulancepersoneel bij. Nadat het slachtoffer voor zover mogelijk was gestabiliseerd in de ambulance, werd hij met spoed en onder begeleiding van een trauma-arts naar de Isala Kliniek in Zwolle gebracht.

Een bijdrage van Persfotografie HoogeveenDonderdag 10 mei 2018

Woensdag 9 mei 2018

Junne: IBC-containers met mogelijk drugsafval op bospad gedumpt
Woensdagochtend 9 mei werden twee grote containers met vloeistof ontdekt op een zandpad van het Landgoed Junne naast de Nieuwe Hammerweg in het buurtschap Junne bij Ommen.
De containers werden volgens politie woordvoerder Frank Brouwer rond half elf ontdekt door een voorbijganger. De politie werd gealarmeerd die op haar beurt de brandweer informeerde.
De twee IBC-containers met een mogelijke inhoud van duizend liter lijken te zijn gedumpt vanuit een voertuig. Eén van de containers ligt in een droge sloot en de ander ligt op het pad zelf. De container die op het pad zelf ligt lekt in ieder geval, de container in de sloot mogelijk ook maar dit is nu nog niet zichtbaar.
Het is niet nog niet duidelijk tot hoever beide containers zijn gevuld. Een adviseur gevaarlijke stoffen van de brandweer heeft onderzoek gedaan naar de inhoud van de containers. Wat de exacte inhoud is zal later moeten worden onderzocht maar het gaat volgens de adviseur in ieder geval om een “heel zure stof” met een pH waarde van tussen de 0 en 2. Naar alle waarschijnlijkheid gaat het om zoutzuur dat is gebruikt bij de productie van synthetische drugs. Of dit daadwerkelijk het geval is zal onderzoek moeten uitwijzen. De politie is nu bezig om de herkomst van de containers te onderzoeken.
De milieudienst van de politie en het Waterschap Vechtstromen zijn ingelicht. De milieudienst van de politie gaat verder beslissen hoe de containers zullen moeten worden opgeruimd. Het kan nog enkele uren duren voordat het opruimen gaat beginnen. Het pad is tot die tijd afgesloten en de plaats van het incident wordt bewaakt door de politie.

Update:

De container die op het pad lag is met behulp van een lier rechtop gezet en naar de kant van de weg getrokken.
De buitendienst van de gemeente is aanwezig om de hulpdiensten te assisteren. De container op het pad die rechtop is gezet is nagenoeg compleet gevuld met de vloeistof. Deze kon veilig naar het wegdek worden toe getrokken. Er wordt nu een plan van aanpak gemaakt om de andere container te kunnen bergen. Deze ligt zodanig in de sloot dat de vloeistof drager bij eventueel rechtop trekken uit de container kan komen. Toezichthouders van de gemeente hebben de Nieuwe Hammerweg rond twee uur afgesloten omdat er toen is begonnen met het bergen van de containers.

Op een parkeerplaats in het Gelderse Hattem werden vanmorgen drie soortgelijke containers aangetroffen. Ook hier wordt onderzocht of de containers afval van drugsproductie bevatten. De politie onderzoekt of de containers die daar zijn gedumpt in verband kunnen worden gebracht met de containers die in Junne zijn achtergelaten.
Een bijdrage van Ardesch Media


Zwolle: auto knalt tegen pilaar: bestuurder zwaargewond

Op de Ruimzichtweg is afgelopen nacht een 35-jarige inwoner van Genemuiden zwaargewond geraakt bij een eenzijdig ongeval.
De automobilist kwam vanaf de Nieuwe Wetering door onduidelijke oorzaak links in de berm en botste op een pilaar van het viaduct van de N331.
Door de klap sloeg de auto terug de weg op en kwam onder het viaduct tot stilstand.
Door de aanrijding was het noodoproepsysteem E-Call  in werking getreden. Dit systeem maakt na een ongeval automatisch verbinding met de 112 alarmcentrale via mobiele telefonie en geeft per satelliet direct zijn positie door. Politie, brandweer en ambulance waren snel ter plaatse en ook een mobiel medisch team kwam met de traumahelikopter naar de Ruimzichtweg.
De Hasselter brandweer heeft een noodbevrijding moeten uitvoeren om de man zo snel mogelijk te kunnen overbrengen naar het ziekenhuis. Het traumateam kwam precies aan op het moment dat de patiënt uit de auto was bevrijd. De man is met spoed naar het ziekenhuis gebracht.
De arts van het traumateam is ter ondersteuning van het ambulancepersoneel meegegaan. De toestand van de man is niet bekend.
Bergingsbedrijf Wolves heeft het wrak opgehaald.
Een medewerker van de Rova reinigde het wegdek.

Een bijdrage van Henry Wallinga

A31: drie Nederlanders zwaargewond door dronken Emmenaar
Dinsdagavond zijn ten gevolge van een verkeersongeval op de A31 bij Samern drie Nederlanders zwaargewond geraakt.
Het ongeval ontstond rond kwart over zeven, toen een 31-jarige man uit Emmen (NL)   in zijn Peugeot busje in noordelijke richting reed.
Circa 500 meter voor de afrit Schüttorf-Ost reed hij bij een wegversmalling wegens werkzaamheden tegen de achterzijde van een Renault Mégane, bestuurd door een 47-jarige Nederlandse vrouw, die in Gronau woont. De Renault schoot daardoor tegen de vangrail.
De vrouw en haar twee passagiers (13 en 15 jaar) raakten hierdoor zwaargewond.
De veroorzaker, die ongedeerd bleef, was onder invloed van drugs en alcohol: hij blies 2 promille en moest een bloedproef ondergaan. Zijn rijbewijs is in beslag genomen.
De brandweer Ochtrup zette twaalf man en drie voertuigen in.
De materiële schade wordt geraamd op 38.000 Euro.

Dinsdag 8 mei 2018

Nijverdal: fietsster naar ziekenhuis na aanrijding
Dinsdag tegen de middag deed zich een ongeval voor op de kruising Meester Ponsteenlaan - de Joncheerelaan.
Er bleek er een fietsster te zijn aangereden door een auto. De vrouw is naar het ziekenhuis gebracht.
De auto heeft schade opgelopen; de fiets was flink beschadigd.
De fiets is door de politie naar het politiebureau gebracht.
's Middags heeft de Verkeersongevallenanalyse een sporenonderzoek ingesteld om de toedracht te achterhalen. De politie wil graag ooggetuigen spreken.
Een bijdrage van Jan Willem Klein Horstman


Ruinen: man met paard en wagen te water

In Ruinen is dinsdagavond is een oudere man met paard en wagen in het water langs de Oldenhave terechtgekomen.
Hij was in het zomerse weer met zijn hondje een eindje rijden, toen het paard schrok van een kunstkoe en kalfje die in de berm stonden aan het Bos, aldus de man.
Het dier sloeg op hol en liep in paniek de bocht om pardoes het water in. Getuigen en omwonenden belden 112 en schoten te hulp. Ze wisten de man uit het water te halen.
Het licht beschadigde karretje werd door de brandweer uit het water gehaald.
De man raakte licht gewond, maar hoefde niet naar het ziekenhuis voor behandeling.
Het hondje kwam met de schrik vrij.

Een bijdrage van Persfotografie Hoogeveen


Hoogstede (D): hoogbejaarde dame botst tegen vrachtwagen
Maandagmiddag  rond 15:45 uur zijn bij een aanrijding op de kruising van de Schwarzer Diek met de Molkereistraße twee lichtgewonden gevallen.
Een tachtigjarige inwoonster van Ringe, die eenToyota bestuurde, verleende geen voorrang aan een  Volvo vrachtwagen, die van rechts kwam. Daardoor werd de botsing onvermijdelijk.
De schade wordt geraamd op zestienduizend Euro.


Maandag 7 mei 2018

Rijssen: forensisch onderzoek op uitgebrande Golf
In de nacht van zondag op maandag werd tegen 04:00 uur brand gemeld in een auto, die aan de Enterstraat geparkeerd was.
Toen de brandweer arriveerde stond de auto al in volledig in brand.

Maandagochtend stelde het Team Forensische Opsporing een onderzoek in.
De onherstelbaar beschadigde Volkswagen Golf is door een bergingsbedrijf afgesleept.

De politie gaat uit van brandstichting en vraagt getuigen of mensen met relevante informatie contact op te nemen.
Op  11 april heeft er aan de Turfweg ook een auto in brand gestaan en op 13 april op de Rozengaarde.
Mogelijk is er verband tussen deze zaken.
Een bijdrage van Jan Willem Klein Horstman


Wierden: auto uitgebrand

Een auto is zondagmiddag op de Vriezenveenseweg in Wierden helemaal uitgebrand.
De brandweer kon niet meer doen dan de brandende resten nablussen.
Het verkeer op de Vriezenveenseweg ondervond tijdens de bluswerkzaamheden oponthoud, omdat de weg afgesloten was

Een bijdrage van Alwin Winkel


Hollandscheveld: motorrijder slipt sloot in

Op het Rechtuit  -tussen Hollandscheveld en Nieuwlande- is zondagmiddag een motorrijder in een bocht rechtdoor gereden en in de sloot beland. De man kon er nog zelfstandig uit klimmen.
Hij liep letsel op aan zijn schouder en is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.
De berger moest de motor uit het water takelen.
De motorrijder zou in de bocht problemen hebben gekregen met het voorwiel.

Een bijdrage van Persfotografie Hoogeveen

Slagharen: bewoner slaapt dwars door brandalarm
Even na elven zondagavond kreeg de blusgroep Slagharen opdracht naar de Prinses Marijkelaan te rijden in verband met brand in een tussenwoning. Voor alle zekerheid stuurde men ook de hoogwerker en een watertankwagen uit de post Hardenberg op pad.
Een van de bewoners van deze straat hoorde al geruime tijd een rookalarm piepen en toen hij poolshoogte nam, ontdekte hij rook in het huis van zijn buurman en belde 112.
De brandweer ging via het onderraam van de voordeur naarbinnen en ontdekte dat de bewoner op de bank lag te slapen, ondanks het luide alarm en dat er een volledig droog gekookte en zwartgeblakerde pan op het vuur stond.
De pan werd naar buiten gebracht, terwijl de bewoner op de komst van de ambulance wachtte. Hij bleek in orde.
De brandlucht werd met een overdrukventilator uit het huis geblazen.


Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media
(dus ook op onze Twitter-accounts!) rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst- en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht
en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel.