Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite


November 2018
(1)

© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.


Zondag 11 november 2018

Zaterdag 10 november 2018

Zuidwolde: brand in woning aan de Hoofdstraat

Zaterdagavond is in een slaapkamer van een woning aan de Hoofdstraat in Zuidwolde (Dr) brand uitgebroken.
De oorzaak is kortsluiting in een elektrische deken.
De bewoners konden ongedeerd de woning verlaten. De brandweer was de brand snel meester.
Er was aanzienlijke brand-, rook- en bluswaterschade.

Een bijdrage van Persfotografie Hoogeveen

Wierden: onderzoek in woning na vondst lijk vandaag voortgezet
De politie is na de vondst van een dode man in een huis aan de Zuid Esweg in Wierden vrijdagmiddag rond half twee een onderzoek gestart. Gezien bevindingen in dat onderzoek houdt ze er rekening mee dat de man door een misdrijf omgekomen. Het onderzoek ging zaterdag verder.
In de media en op social media heeft worden suggesties geopperd over de identiteit van het slachtoffer.
Het rechercheteam heeft een vermoeden wiens het lichaam het is, maar officiële identificatie zal daar uitsluitsel over moeten geven.

De politie is op zoek naar mensen die informatie hebben.
Heef u iets opvallends gezien of gehoord in de omgeving van de Zuid Esweg? Of heeft u camerabeelden van die omgeving en valt u daarop iets op?
Alle informatie - hoe klein of onbelangrijk die ook lijkt - kan helpen. Tips doorgeven of camerabeelden uploaden kan via onderstaand tipformulier.
U kunt ook contact opnemen via Facebook Politie Wierden, of 0900-8844.
Wilt u anoniem informatie doorgeven? Meld het dan online op Meld Misdaad Anoniem of via het gratis nummer 0800-7000.
Een bijdrage van Alwin Winkel


Bad Bentheim (D): snelle fietser snel van de snelweg gehaald
De vrijdagavond had voor politiemensen van de Autobahnpolizei Lingen een curieuze ervaring in petto. Tegen elven meldde een verkeersdeelnemer dat er een fietser op de A30 reed tussen de afritten Nordhorn en Gildehaus. Gelukkig waren de agenten al in de buurt en troffen ze de Pedelec-bestuurder tijdig aan. Ze begeleidden de 25-jarige man uit Schüttorf naar een nabijgelegen parkeerplaats, waar ze vaststelden dat hij diep in het glaasje had gekeken: 2.06 promille!
Op het politiebureau wachtte hem een bloedproefafname. Hij zal zich moeten verantwoorden wegens verkeersdeelname onder invloed van alcohol.


Coevorden: Polo total loss op de Nieuwe Dijk; bestuurder gewond
De blusgroep van De Krim werd zaterdagmorgen om 08:22 uur verzocht naar de Nieuwe Dijk in Coevorden te rijden, omdat daar een auto tegen een boom was gereden. De bestuurder van de witte Volkswagen Polo werd inmiddels al in de ambulance verzorgd.
Een man, die in de buurt aan het werk was, had een langdurig claxonsignaal gehoord en ontdekte de zwaar beschadigde auto, waarop hij 112 had gebeld en een ziekenauto bestelde. Een mobiel medisch team werd per heli ingezet.
Het slachtoffer is met spoed per ambulance naar een ziekenhuis vervoerd.
De auto had een meter of twintig voordat hij de tegen boom klapte al struikgewas geraakt, waarbij hij de voorste kentekenplaat en de grille verloor


Vrijdag 9 november 2018

N36: auto brandt volledig uit op afrit Aadorp
De N36 is vrijdagmiddag tijdelijk afgesloten geweest ter hoogte van de afrit Aadorp - Vriezenveen, omdat daar een auto in brand stond.
De brand ging gepaard met flinke rookwolken. De auto brandde volledig uit.
Een bijdrage van Alwin Winkel


Ommen: bejaarde autombiliste ramt geparkeerde auto en gevel Rabobankfiliaal
Vrijdagmiddag was het flink schrikken voor het winkelend publiek en het personeel van het Rabobankfiliaal in het centrum van Ommen.
Een bejaarde automobiliste reed weg van een mindervalidenparkeerplaats voor het bankgebouw, gaf flink gas en botste tegen een geparkeerde auto en vervolgens tegen de gevel van het bankfiliaal. Zowel de Peugeot als het gebouw liepen hierbij flinke schade op.

De vrouw hield er een pijnlijke hand aan over en was danig geschrokken. Enkele jonge fietsers ontsprongen de dans maar net. Eén van hen kwam te vallen en is ter controle naar een ziekenhuis gebracht.
Het gat in de gevel is provisorisch gedicht; de zwaar beschadigde auto is door een berger weggehaald.
Een bijdrage van de Ommenaar


Twist (D): paard sterft door botsing met auto
Rond half tien donderdagavond reed een achttienjarige vrouw op de Alt-Hesepertwist in de richting van Adorf, toen er plotseling een zwart paard frontaal op haar auto botste. Het dier was kort daarvoor van een nabijgelegen boerderij uitgebroken.
De jonge automobiliste kwam met de schrik vrij, maar het paard overleefde de confrontatie niet. De auto liep voor zo’n 4.000 Euro schade op.


Den Ham: door auto aangereden voetganger overleden (update 2)
Een 41-jarige man uit Den Ham is donderdagavond zeer ernstig gewond geraakt bij een ongeval in Den Ham.
De man liep op of naast de Vosseboerweg net buiten de bebouwde kom van Den Ham, toen hij werd geraakt door een personenauto bestuurd door een 70-jarige inwoner van Den Ham die in de richting van zijn woonplaats reed.

Andere weggebruikers en omstanders verleenden hem direct eerste hulp. Een mobiel medisch team werd verzocht per traumahelikopter naar de plek des onheils te komen, maar werd later afbesteld.
Het slachtoffer is na een korte behandeling op de plaats van het ongeval met spoed per ambulance naar een ziekenhuis in de regio vervoerd, waar hij later overleed.

De personenauto raakte licht beschadigd aan de rechterzijde. Onder andere de koplamp barstte en de rechterbuitenspiegel brak af.
Hoe het ongeval kon gebeuren is nog niet duidelijk. De verkeersongevallenanalysedienst van de politie heeft uitgebreid onderzoek verricht op de plaats van het ongeval.
Tijdens de hulpverlening en het daaropvolgende onderzoek was de Vosseboerweg afgesloten tussen de kruising met de Geerdijk en de Nienenhoek.
Een bijdrage van de Ommenaar

Donderdag 8 november 2018

Dwingeloo: VW Transporter botst op losgeschoten mini-shovel

Donderdagmiddag is op het Westeinde (even buiten Dwingeloo) een mini-shovel van een aanhanger, die werd voortgetrokken door een bedrijfsbus van een hoveniersbedrijf, gevallen tijdens het rijden.
De wiellaadschop kwam pal voor een naderend VW-busje neer. De bestuurster daarvan wist het onverwachte obstakel niet meer te ontwijken.
De vrouw raakte gewond en is overgebracht naar een ziekenhuis.
Zowel de VW-bus als de graafmachine waren zwaar beschadigd.

Een bijdrage van Persfotografie Hoogeveen


Coevorden: Mini brandt uit op de Ballastweg
De Coevorder brandweer werd donderdagmorgen even voor negenen gealarmeerd in verband met een autobrand op de Ballastweg in Coevorden.
Nabij de Ballast bleek een Mini One in brand te staan en hoewel de brandweer alle zeilen bijzette, bleek de zestien jaar oude auto niet meer te redden. De bestuurder had gelukkig tijdig uit kunnen stappen.

Uit de sporen viel op te maken dat de brand rechts-voor onder de motorkap ontstaan moest zijn.
Berger Koolen haalde het wrak van het asfalt en de blusploeg kon, nadat de uitrukpakken omgewisseld waren, terug naar de Hulsvoorderdijk.


Woensdag 7 november 2018

Koekange: politie graaft binnenkort in perceel vanwege cold case-zaak Willeke Dost.
De politie maakte even na half acht woensdagavond bekend dat er in een perceel van de boerderij van de pleegouders van de in 1992 verdwenen Willeke Dost in Koekange een bodemonderzoek zal worden ingesteld in het kader van de cold case-zaak.


Heemserveen: fietser gewond door aanrijding met bromscooter
Een fietser is rond 17:15 uur woensdag per ambulance naar het ziekenhuis in Hardenberg gebracht, nadat hij vlak voor de entree van asielzoekers-centrum Hardenberg aan de Jachthuisweg was aangereden. De fietser sloeg onverwacht linksaf naar het AZC, waarop de scooterbestuurder hem niet meer kon ontwijken.
Zowel de fietser als de bromscooterbestuurder gingen na de onplezierige confrontatie onderuit.
De bestuurder van de Yamaha scooter kreeg in het AZC een kopje koffie om van de schrik te bekomen.

Opvallend was dat er op de parallelweg, waarop het ongeluk gebeurde, veel fietsers zonder licht reden en er diverse mensen midden op de weg liepen.


Dinsdag 6 november 2918

Hoogstede (D): auto recht over de rotonde
Dinsdag in het begin van de avond reed een 54-jarige man uit Neuenhaus over de Haftenkamper Diek in de richting van Neuenhaus, maar zijn rit kwam op onvoorziene wijze ten einde, toen hij de rotonde in Hoogstede op zijn pad vond en er recht overheen reed.
De chauffeur bleef gelukkig ongedeerd, maar moest ter controle naar een ziekenhuis
’s Mans Opel Zafira was echter slooprijp: delen van de motor en de complete carterpan kwamen her en der op straat terecht.
De brandweer van Hoogstede maakte de straat schoon en regelde het verkeer.
Berger Künnen  haalde de Opel op.


Dedemsvaart: auto brandt uit na aanrijding op de Moerheimstraat
Rond half negen dinsdagmorgen kwamen twee auto's onplezierig hard met elkaar in aanrijding op de kruising Moerheimstraat - Rollepaal - Archimedesstraat. Direct na de frontale botsing vloog één van de auto's in brand. Helaas brandde de wagen grotendeels uit voordat de vlammen gedoofd konden worden. Gelukkig waren er geen gewonden te betreuren.
Een bijdrage van 112 Hardenberg


Meppen/Emlichheim: neprechercheurs maken veel geld buit
Maandag werd een 97-jarige inwoner van Meppen door een onbekende gebeld, die zich uitgaf voor rechercheur van de politie Lingen. Hij maakte de man tijdens een urenlang gesprek wijs dat hij aanwijzingen had dat de bejaarde man de komende nacht overvallen zou worden.
De beller wist de man ervan te overtuigen het in de woning aanwezige geld af te geven.
Tegen zessen ’s middags daagden de zogenaamde rechercheurs op bij de woning aan de Esterfelder Stiege en kregen een aanzienlijke som gelds mee.

Woensdagmorgen meldden zich reeds zeven mensen met een soortgelijk relaas bij de politie in Emlichheim, maar gelukkig waren de daders in hun geval niet succesvol.
De politie vraagt u uw bejaarde familieleden en buren te waarschuwen tegen dit soort praktijken.
Heeft u onlangs ook  ervaring opgrdaan met dit soort praktijken, bel dan a.u.b. met de politie in Meppen via 0049 5931 9490.


Ommen: zware schade door kop-staartbotsing op de Hammerweg

Een bus van Buurtbus Vilsteren is dinsdagmorgen tegen half elf op de Hammerweg tegen de achterzijde van een Mini Cooper cabrio gereden.
De bestuurder van de personenauto remde af om naar links naar de Bergweg af  te slaan .
De buurtbuschauffeuse had dit kennelijk niet tijdig door.
De bestuurders zijn in een ambulance gecontroleerd, maar vervoer naar een ziekenhuis bleek niet nodig.
Beide voertuigen hadden forse schade en zijn door een bergingsbedrijf opgehaald.

Een bijdrage van de Ommenaar


N36: dodelijke aanrijding ter hoogte van Arriën (update 2)
Op het "nieuwe" gedeelte van de N36 (tussen de Witte Paal en de N48) is in de dinsdagochtendspits een zware aanrijding gebeurd.
Meerdere weggebruikers zagen dat een witte Volkswagen Up, die richting de Witte Paal reed, verschillende keren gedeeltelijk op de verkeerde weghelft kwam en vervolgens terugstuurde. Hieraan kwam een eind toen de VW weer op de verkeerde weghelft kwam en frontaal op een Scania trekker met met stalen balken geladen oplegger van een verzinkerij uit Veenoord botste.
De personenauto werd door de klap weggeslingerd en kwam totaal vernield op z'n kop in de bermsloot tot stilstand. De enige inzittende -een 20-jarige man uit Ede-was op slag dood.
Enkele auto's liepen door de wrakstukken schade op. Eén ervan moest weggesleept worden.
De N36 werd afgesloten ten behoeve van het politie-onderzoek en de berging.

Maandag 5 november 2018

A37: Citroën tuimelt van de afrit Veenoord

Maandagmiddag is een Citroën C1 van de afrit van de A37 gereden en twee keer over de kop gegaan. De inzittenden zijn naar een ziekenhuis vervoerd. De auto was total loss.

Een bijdrage van Persfotografie Hoogeveen


Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media
(dus ook op onze Twitter-accounts!) rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst- en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht
en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel.