Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite


November 2018
(2)

© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.


Zondag 18 november 2018

Drijber: automobilist naar ziekenhuis na klap tegen boom
Zondagavond is een bestuurder met zijn Opel Astra tegen een boom gereden op de Brink in Drijber. De auto kantelde na de klap tegen de boom. De airbags behoedden de bestuurder voor erger letsel, maar hij raakte desondanks zodanig gewond dat vervoer naar het ziekenhuis noodzakelijk was.
Een bijdrage van Persfotografie Hoogeveen


Eext: fikse schoorsteenbrand op vakantiepark

Op vakantiepark De Eexterkoele in Eext woedde zondagavond brand in de schoorsteen van een bungalow.
Naast de brandweer uit Annen werd ook de hoogwerker van brandweer Veendam opgeroepen, maar dat bleek niet nodig te zijn, omdat het een woning met een plat dak betrof. Een ladder was voldoende om op het dak te komen
De bungalow heeft door de schoorsteenbrand wel veel rook- en roetschade opgelopen.
De brandweer uit Annen  Heeft het rookkanaal geveegd met een ramoneur.

Een bijdrage van van Oost Media


Hoogeveen: bowlingcentrum ontruimd na brandalarm

Zaterdagavond is het Kiri Bowling Center aan de Schoolstraat in Hoogeveen ontruimd na een automatisch brandalarm. Dat alarm werd veroorzaakt door rook in de kelder, wat niet door de ruim 100 gasten, die op dat moment aanwezig waren, werd opgemerkt.
Zij verlieten het pand dan ook in vrij vrolijke stemming, in de veronderstelling dat er niets aan de hand was.

Na onderzoek van de brandweer bleek dat een vastgelopen motor van een koeling in de kelder de oorzaak was. Bluswerk hoefde niet te worden verricht. Het management van het bowling center besloot echter de zaak te sluiten omdat er moest worden geventileerd in verband met mogelijk vrijgekomen koolmonoxide en vanwege de stank. 

Een bijdrage van Persfotografie Hoogeveen

Zaterdag 17 november 2018

Nordhorn: drie zwaargewonden door botsing op de Lingener Straße
Vrijdagavond rond kwart over zes zijn bij een verkeersongeval op de Lingener Straße (B213) in Nordhorn drie mensen –waaronder een kind van drie- zwaargewond geraakt.
Een 53-jarige inwoner van Wietmarschen haalde met zijn Ford Transit een vrachtwagen in.
Op hetzelfde moment sloeg een 34-jarige man met zijn Citroën C4 van de Allendiek af naar de B213, maar zag daarbij de inhalende bestelauto over het hoofd, met de botsing als gevolg.
De drie in Schüttorf wonende Bulgaren -waaronder het meisje van drie- die in de Citroën zaten, werden met zwaar -maar niet levensbedreigend- letsel naar het ziekenhuis gebracht.
De materiële schade wordt geschat op 11.500 Euro.


Hollandscheveld: schoorsteenbrand in afgelegen pand
Zaterdagmorgen kreeg de meldkamer een nogal verontrustend telefoontje binnen van de bewoonster van een vrijstaande woning aan de Oostwijk in Hollandscheveld, waar een schoorsteenbrand woedde. Gezien de aard van de melding werd er al snel opgeschaald, temeer daar het uit 1934 daterende pand aan het eind van een 1.3 km lang, smal en doodlopend onverhard weggetje ligt, dat alleen vanaf het Zuideropgaande te bereiken is. Uit veiligheidsoverwegingen werd eerst alleen een tankautospuit ingezet; de hoogwerker bleef op het Zuideropgaande.
Bij aankomst bleek het allemaal mee te vallen. Geen vlammen en nauwelijks rook...


Emlichheim: ernstig letsel na slippartij door gladheid (update)
Geen geluk bij een ongeluk voor de bestuurder van een Kia Sportage.
De veertigjarige man uit Emlichheim reed rond zeven uur zaterdagmorgen over de Kanalstraße in de richting van Georgsdorf, toen de auto ten gevolge van gladheid naast de rijbaan kwam, een boom aantikte en ondersteboven in een sloot tot stilstand kwam.
De man is met ernstige verwondingen per ambulance naar een ziekenhuis overgebracht.


Zwartsluis: drie gewonden ten gevolge van frontale botsing

Bij een frontale aanrijding op de Grote Kranerweerd zijn vrijdagavond om 20:45 uur drie personen gewond geraakt.
De Sluziger brandweer moest in actie komen om de twee inzittenden van een blauwe Opel Agila uit hun benarde positie te bevrijden.
De bestuurder van het andere voertuig, een Renault Clio, kon ondanks de hevige impact zelf uit de auto klimmen.
Volgens de politie is deze man later alsnog naar het ziekenhuis gegaan vanwege medische klachten.

Enkele getuigen zagen de blauwe auto vanaf de dijk al slingerend en zonder verlichting rijden over de Grote Kranerweerd. Uiteindelijk kwam de auto op de verkeerde weghelft in botsing met een tegenligger.

Vanwege de ernst van de aanrijding werd direct groots opgeschaald. In totaal kwamen drie ambulances, een traumahelikopter, twee brandweerkorpsen en meerdere  eenheden van de politie in actie. De weg was daarom ook volledig afgesloten om de hulpdiensten alle ruimte te geven.
Een tweetal medewerkers van de verkeersongevallendienst deed een uitgebreid onderzoek op de plaats van het ongeval.
Na dit onderzoek kreeg bergingsbedrijf Hooikammer groen licht om de wrakken af te voeren.
Om de vele wrakstukken op te ruimen werd door de gemeente Zwartewaterland een veeg/zuigauto van de firma van de Kolk ingeschakeld.
Rond middernacht waren alle werkzaamheden afgerond en werd de weg vrijgegeven.

Een bijdrage van Henry Wallinga


Vrijdag 16 november 2018

Slagharen: meisje gewond door aanrijding met auto

Een jonge inwoonster van Slagharen is vrijdagmiddag rond vijf uur gewond geraakt toen ze op de Hoogeveenseweg ter hoogte van het Tinq tankstation tijdens het oversteken werd aangereden door een auto, die richting Hollandscheveld reed. De Toyota Aygo kwam met zeer lichte schade tegen de middengeleider tot stilstand.
Omstanders schoten onmiddellijk te hulp tot de ambulance arriveerde.
Het meisje is per ambulance naar een ziekenhuis overgebracht.Nieuwediep: brand in woning tijdig geblust

Rond half acht vrijdagmorgen werden de brandweer van Gieten en de hoogwerker uit Veendam opgeroepen voor een dakbrand in de buurtschap Nieuwediep, op 20 km ten oosten van Assen.
Uit het dak van de woning kwam rook, maar de brandweer wist te voorkomen dat het vuur zich verder uitbreidde.
Een  deel van een hek moest verwijderd worden zodat de hoogwerker nabij genoeg kon worden opgesteld. De brandweer heeft daarna de schoorsteen geveegd.
Een medewerker van Stichting Salvage heeft de schade opgenomen.

Een bijdrage van van Oost Media


Hoogeveen: veel schade door brand in pizzeria aan de Grote Kerkstraat
In de nacht van donderdag op vrijdag werd rond 01:05 uur brand in een winkel aan de Grote Kerkstraat gemeld. Het bleek te gaan om Pizzeria "Pizza Hot"
Een kwartier later werd opgeschaald naar "middelbrand", om 01:26 uur naar "grote brand" en om half twee naar "zeer grote brand"; dit vanwege de gevaarzetting; met name de kans op overslag op het ernaast gelegen pand van Mel's Café en Biljart.
Het lijkt er op dat de brand in de keuken van het restaurant is begonnen en via de woning op de eerste verdieping is overgeslagen op het dak.
De brandweer wist te voorkomen dat het pand verloren ging. Om de woning boven Mel's te kunnen ventileren werd een woonkamerraam ingeslagen. De brandweer meldde rond half vier dat men de brand meester was.
's Morgens rond half negen stond een schoonmaakploeg achter het pand klaar om orde op zaken te stellen (foto 4).


Donderdag 15 november 2018

Hoogeveen: voetganger met spoed naar ziekenhuis na aanrijding op zebrapad
Op het zebrapad op de kruising van de Alteveerstraat met de Schutstraat is donderdagmiddag even na half twee een voetganger gewond geraakt ten gevolge van een aanrijding met een auto. De Renault Modus, waarin twee oudere dames, sloeg op de Schutstraat rechtsaf de Alteveerstraat in. Mogelijk heeft de bestuurster door de felle laagstaande zon de overstekende voetganger niet gezien.
De auto liep voor zover bekend geen schade op en kon na het noteren van de gegevens doorrijden.


Werlte: niet dragen gordels wordt mannen fataal
Woensdagavond rond kwart over negen zijn twee Oost-Europeanen ten gevolge van een eenzijdig ongeval op de Loruper Straße om het leven gekomen.
De mannen (37 en 43 uit Werlte en Lorup) reden in een Mercedes A-Klasse in de richting van Werlte, maar de auto kwam op een lang recht stuk weg naast de rijbaan en botste tegen een boom.
De 43-jarige passagier werd dwars door de voorruit naar buiten geslingerd en was vermoedelijk direct dood.
De chauffeur (37) overleed ter plaatse, ondanks snelle medische hulp.
Beide slachtoffers zaten niet in de gordels.
De politie stelt een onderzoek in.

Woensdag 14 november 2018

Hoogeveen: auto kantelt na aanrijding
De alarmering, die woensdagmiddag tegen kwart voor vier werd uitgezonden voor de Hoogeveense brandweer vanwege een verkeersongeval op de Meester Cramerweg, werd kort daarop ingetrokken omdat de bijstand van de brandweer niet meer nodig was.
Bij de aanrijding, die op de kruising met de Valkenlaan, waren twee personenauto's betrokken.
De bestuurder van een blauwe Volkswagen Polo, die op de Cramerweg richting centrum reed, sloeg linksaf naar de Valkenlaan zonder voorrang te verlenen aan de bestuurster van een grijze Opel Corsa, die richting Hollandscheveld reed. Na de klap kantelde de VW, maar de bestuurder bleek ongdeerd. De vrouw in de Opel is ter controle naar het ziekenhuis vervoerd.
Berger De Jonge mocht de onherstelbaar beschadigde auto's ophalen.

Dinsdag 13 november 2018

IJhorst: twee automobilisten gewond door frontale botsing
Dinsdagmiddag zijn door een frontale aanrijding tussen twee auto’s op de Kerkweg  in IJhorst beide bestuurders gewond geraakt.  Zij zijn overgebracht naar een ziekenhuis.
Ten gevolge van het ongeval was de weg afgesloten. Het verkeer werd over het fietspad omgeleid.
Medewerkers van de verkeersongevallendienst kregen bij hun onderzoek de hulp van een droneteam van de Landelijke Eenheid.
Na het onderzoek kreeg bergingsbedrijf Hooikammer de taak, beide voertuigen af te voeren.

Een bijdrage van Henry WallingaBalkbrug: geen Zwarte Piet in de schoorsteen
De blusgroep van Balkbrug en de hoogwerker uit Hardenberg werden dinsdagmiddag gealarmeerd vanwege een schoorsteenbrand in een woning op de hoek van de Wolter ter Haarstraat en de Hoogeveenseweg in Balkbrug.
Bij aankomst waren er geen rook en vuur meer te zien, maar voor alle zekerheid werd het flexibele rookkanaal geveegd en het dak onder de pannen met een camera op warmtebronnen gecontroleerd.
Omdat er veel rommel tussen de oude schoorsteen en de binnenpijp zat is het rookkanaal met binnenpijp en al gesloopt.
De vrees dat er een Zwarte Piet in de schoorsteen bekneld zat bleek gelukkig ongegrond


Haren (D): BMW X5 gestolen

In de nacht van zondag op maandag is rond kwart over drie een BMW X5 van de oprit van een woning aan de Johannesstraße in Haren (D) ontvreemd.
De waarde van de auto wordt geraamd op 28.000 Euro.
Heeft u relevante informatie, bel dan met de politie in Haren: 0049  5932 72100.


Maandag 12 november 2018Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media
(dus ook op onze Twitter-accounts!) rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst- en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht
en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel.