k
Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite


Oktober 2018
(1)

© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.
Zondag 7 oktober 2018

Drouwenermond: gewonde bij fikse aanrijding

Op de kruising van de Noorderblokken en het Zuiderdiep bij Drouwenermond zijn zondagavond twee auto’s in botsing gekomen.
De betrokkenen werden ter plaatse in de ambulance behandeld. Eén ervan is naar het ziekenhuis gebracht.
Waarschijnlijk is een voorrangsfout de oorzaak van het ongeluk. De weg was enige tijd afgesloten voor onderzoek en berging.
De traumahelikopter kwam naar de plaats van het ongeluk.
De brandweerwagens uit Gasselternijveen en Stadskanaal konden al snel naar de kazerne terugkeren.

Een bijdrage van van Oost Media


A28 / Staphorst: automobilist richt ravage aan in tankstation Dekkersland

Een automobilist is vannacht van de A28 geraakt en kwam, na een verkeersbord te hebben geramd en enkele tientallen meters door de berm te hebben gereden, tegen enkele pompen bij tankstation Dekkersland tot stilstand.
Wonder boven wonder konden alle inzittenden van de auto zonder kleerscheuren het voertuig verlaten. De pompbediende sloeg snel op de noodknop om alle pompen uit te schakelen.

De Staphorster brandweer werd opgeroepen om metingen te verrichten om zo eventuele lekkage bij de gasinstallatie op te sporen. De noodafsluitingen bleken goed te werken, want de brandweer kon geen lekkage ontdekken. De schade aan het tankstation was enorm.
Enkele klanten waren getuigen van het ongeval en zagen de auto met hoge snelheid op hen afkomen.
De politie heeft een verklaring opgenomen van de bestuurder. Een onderzoek was verder niet nodig, zodat bergingsbedrijf Hooikammer de zwaar beschadigde auto direct  af kon voeren.
Ondertussen waren medewerkers van het tankstation druk in de weer om het tankstation weer te kunnen openen. Met linten en kegels werden de beschadigde pompen afgezet, waarna de overige pompen weer werden ingeschakeld en daarmee was het station en de shop weer toegankelijk.
Een bijdrage van Henry Wallinga


N34: gewonde en veel schade ten gevolge van botsing bij Zuidlaren

Op de N34 tussen de aansluiting met de A28 en Zuidlaren zijn zaterdagavond een Landrover terreinwagen en een Iveco busje met elkaar in botsing gekomen.
In eerste instantie werd de brandweer van Zuidlaren opgeroepen, maar die melding werd geannuleerd. Wel kwam het mobiel medisch team uit Eelde ter plaatse in aktie.
De toedracht van de aanrijding is nog niet duidelijk; het Team Verkeersongevallenanalyse heeft een onderzoek ingesteld.
Eén gewonde is overgebracht naar een ziekenhuis voor nader onderzoek.
 De N34 was op de plek van het ongeval afgesloten. Het verkeer werd omgeleid.

Een bijdrage van van Oost Media


Zaterdag 6 oktober 2018

Laar (D): Emlichheimer zwaar gewond bij ongeval op de Agterhorner Straße

Een 27-jarige automobilist uit Emllichheim is zaterdag met spoed naar een ziekenhuis overgebracht, nadat hij ernstig letsel had opgelopen ten gevolge van een eenzijdig ongeval op de Agterhorner Straße tussen Vorwald en Laar, net over de grens bij Coevorden. De man, die even na 14:00 uur onwel werd toen hij in de richting van Laar reed, botste rechts van de weg frontaal op een boom.
Het slachtoffer is door de brandweer van Laar en van Emlichheim, die in totaal met drie voertuigen uitrukten, uit het wrak bevrijd.A31: achttienjarige automobilist zwaargewond door kop-staartbotsing nabij Twist (D)

Een 18-jarige automobilist liep vrijdagavond tegen half elf zware verwondingen op ten gevolge van een aanrijding op de A 31 bij Twist (D).
Hij botste tegen de achterzijde van een voor hem rijdende auto, waarop beide voertuigen gingen slingeren.
De veroorzaker liep zware verwondingen op; de 53-jarige bestuurder van de andere auto bleef ongedeerd.
De A31 was gedurende de hulpverlening en de berging in de richting van Emden afgesloten.
Foto: Politie Emsland

Vrijdag 5 oktober 2018

Hoogeveen: twee gewonden door aanrijding met vrachtwagen

Vrijdagmiddag reed een chauffeur met zijn vrachtwagen in Hoogeveen van een parkeerplaats achteruit de A.G. Bellstraat op.
Ondanks diverse zijspiegels zag hij een een naderende Opel Astra niet aankomen; waarschijnlijk zat deze net in zijn dode hoek. Ook de bestuurder van de Opel had te laat in de gaten dat de vrachtwagen achteruit reed en reed er vol op in.
De bestuurder en zijn passagiere zaten bekneld en moesten door de brandweer worden bevrijd.
Na te zijn gestabiliseerd door de ambulancemedewerkers werden de twee gewonden naar het ziekenhuis gebracht. 

Een bijdrage van Persfotografie Hoogeveen


N36: fatale botsing op kruising bij Mariënberg
Vrijdagmiddag tegen kwart voor zes werd bij 112 melding gedaan van een aanrijding op de kruising van de N36 bij Mariënberg.
Het bleek te gaan om een aanrijding tusen een trekker met oplegger, die over de N36 richting De Witte Paal reed en en Citroën C1 die vanaf de Beerzerweg bij Mariënberg de kruising op was gereden.
De personenauto werd door de trekker vol in de linkerflank geraakt. De bestuurder -een man van 20 uit Hardenberg- kwam hierbij om het leven. De vrachtwagenchauffeur kwam met de schrik vrij.
Vanwege het sporenonderzoek werd de N36 vanaf de rotonde De Witte Paal afgesloten en ook verkeer in noordelijke richting moest omrijden.


Rouveen: motorrijder aangereden op de Holtrustweg

Bij een ongeval op de Holtrustweg in Rouveen is vrijdagmorgen een motorrijder gewond geraakt.
De man werd op zijn motor aangereden door een auto die vanaf een oprit bij een woning linksaf de weg opdraaide. De bestuurster van de auto zag daarbij de naderende motorrijder over het hoofd.
De motorrijder is overgebracht naar het ziekenhuis.

De verkeersongevallendienst van de politie stelde ter plaatse een onderzoek in.
De Holtrustweg was ten gevolge van het ongeval en het onderzoek enige tijd volledig afgesloten voor het verkeer.
Bergingsbedrijf Hooikammer kwam in actie om de beschadigde motor af te voeren. De auto kon op eigen terrein worden gestald.
Een bijdrage van Henry Wallinga


Staphorst: geen gewonden ondanks zware schade

Op de kruising van de Klaas Kloosterweg West en het Dekkersland zijn vrijdagmorgen twee auto’s met elkaar in botsing gekomen.
De bestuurster van een witte Kia Picanto, rijdend op de Klaas Kloosterweg,  zag mogelijk door de laagstaande zon een van rechts komende bruine Opel Zafira op het Dekkersland over het hoofd en botste vol in de flank van dit voertuig.
De bestuurster van de Opel Zafira kon door haar snelle reactie na de harde impact de auto nog corrigeren en op de weg houden, anders was ze met haar voertuig in de sloot beland.
De bestuurster van de Kia werd door ambulancepersoneel onderzocht in de ambulance maar bleek geen letsel te hebben. Ook de andere bestuurster bleef ongedeerd.
Beide zwaar beschadigde auto’s  zijn door bergingsbedrijf Hooikammer afgevoerd.
Een bijdrage van Henry Wallinga

Lingen (D): 88-jarige Nederlander zwaargewond

Een 88-jarige automobilist uit Nederland is donderdagavond zwaargewond geraakt ten gevolge van een verkeersongeval op de Nordhorner Straße in Lingen.
De hoogbejaarde man reed naar de B213, maar verloor in een bocht de macht over het stuur, waarna de auto tegen de vangrail botste en een greppel in gleed.Laar (D): dieseldieven stelen 600 liter brandstof
Dieseldieven hebben tussen dinsdagmiddag en donderdagmorgen gebruik gemaakt van de Dag van de Duitse Eenheid om uit twee bouwvoertuigen aan de Brookdiek in Laar 600 liter dieselolie ter waarde van zo'n duizend Euro te stelen.
Heeft u iets dienaangaande gezien? Neem dan contact op met de politie in Emlichheim via telefoonnummer 0049 5943) 92 000.

Donderdag 4 oktober 2018

Geeste (D): Nederlander na aanrijding op de snelweg betrapt met illegaal vuurwerk

Een 24-jarige Nederlander is donderdagmorgen na een kop-staartbotsing betrapt met een grote hoeveelheid illegaal vuurwerk.
De man reed op de A31 ten noorden van Lingen tegen de achterzijde van een trekker met oplegger, stopte op de vluchtstrook en gooide verschillende dozen met vuurwerk in de bosjes. De politie vond nog meer dozen met vuurwerk in de auto, in zijn geheel ter waarde van meer dan € 10.000.
De man verkeerde onder invloed van verdovende middelen en was niet in het bezit van een rijbewijs.
Het vuurwerk is in beslag genomen en de man zal zich voor de rechter moeten verantwoorden.


Woensdag 3 oktober 2018

Dedemsvaart: hennepkwekerij ontdekt in woning

Na een melding ontdekte de politie in een woning aan de Mr Zacharias Tijllaan in Dedemsvaart een hennepkwekerij aan met 331 plantjes.
Drie mannen zonder vaste woon of verblijfplaats van 30, 32 en 49 jaar en een vrouw van wie de identiteit niet bekend is, waren in de woning aanwezig en werden aangehouden.


Dinsdag 2 oktober 2018

A37: flinke file door brandend taxibusje
Op de A37 ter hoogte van Noordscheschut is dinsdagmiddag een taxibusje onder het rijden in brand gevlogen. De chauffeur kon het busje nog op de vluchtstrook tot stilstand brengen en veilig het voertuig verlaten.
De bestuurder was van Nieuwlande op weg naar Ommen om daar schoolkinderen op te halen, maar ver kwam hij dus niet.
De taxibus brandde geheel uit en smolt vast aan het asfalt. Het verkeer richting Hoogeveen werd stilgelegd vanwege de dichte rook.
Er ontstond een file van zo’n vijf kilometer in de richting van Hoogeveen, totdat er een rijstrook kon worden opengesteld.
Een bijdrage van Persfotografie Hoogeveen

Maandag 1 oktober 2018

Stegeren: reeks verdachte branden op recreatiepark

Voor de twee keer in de nacht van zondag op maandag - en voor de derde keer in een etmaal- is er brand gesticht op recreatiepark Résidence Belmonde aan de Coevorderweg in Stegeren.
Zondagavond werd kort voor half twaalf brand ontdekt aan de voorkant van een auto, die naast een chalet stond aan de oostelijke kant van het park.

Rond tien over één -ruim 100 minuten later dus- werd de brandweer opnieuw opgeroepen. Er bleek nu een soortgelijke brand te woeden in een auto bij de naastgelegen chalet.
Ongeveer 24 uur geleden woedde bij dezelfde chalet ook een brandje. Toen brandden een loungeset en wat kunstbladeren. Bij die brand kon de vanavond getroffen auto op tijd worden weggereden.
De brand in de auto ontstond, net zoals gisteravond, bij de linker voorband van de auto.
De linker voorkant van de auto raakte zwaar beschadigd, maar doordat de bewoners snel ingrepen werd voorkomen dat de auto in vlammen op ging.

Van een dader ontbreekt op dit moment nog elk spoor. De bewoners vertellen voor zover hen bekend geen vijanden te hebben.
De politie heeft een aangifte opgenomen van de eigenaar.
Forensisch rechercheurs zullen in de loop van maandag onderzoek doen bij de auto.

Een bijdrage van Ardesch Media

Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media
(dus ook op onze Twitter-accounts!) rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst- en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht
en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel.