k
Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite


Oktober 2018
(3)

© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.


Zondag 21 oktober 2018

Werlte - Meppen (D): man zwaargewond na langdurige wilde achtervolging
Een 21-jarige man uit Wuppertal raakte zondagmorgen om 04:08 uur levensgevaarlijk gewond ten gevolge van een verkeersongeval.
De man had om 03:47 uur van politiemensen, die hem wilden controleren, een stopteken gekregen op de Molkereistraße in Werlte. Hij negeerde het stopteken en zette de rit voort via Auen in de richting van Lindern en door via Löningen richting Haselünne over de B402.
Politieagenten uit Haselünne gaven hem eveneens een stopteken, hetgeen hij ook naast zich neerlegde. De man reed door met snelheden tot 170 km/uur in de richting van Meppen.
Hij verhinderde ook dat een surveillanceauto hem inhaalde door meerdere keren op de andere rijbaan te gaan rijden, waarop de agenten de achtervolging staakten om een ongeval te vermijden. Hierop werden nog meer politieauto’s ingezet.

De politie legde een Stop-stick op de Bundesstraße 402 ter hoogte van de Kreisstraße 225 op de rijbaan. De voortvluchtige man reed er met zijn Ford Fiesta overheen, maar hij reed door, hoewel de lucht langzaam uit zijn banden liep. Twee surveillancewagens, die ook over de Stop-stick reden, moesten de achtervolging staken.

Politieauto’s uit Meppen und Papenburg zetten de achtervolging in.
Toen de man een taxi in wilde halen, kwam hij links naast de rijbaan en raakte een boom, waarna de auto op zijn dak tot stilstand kwam.
De politie verleende direct eerste hulp en bluste een begin van brand.
De man is per ambulance met levensbedreigend letsel naar een ziekenuis gebracht, waar een bloedproef is genomen.
Hij was niet in het bezit van een geldig rijbewijs.

Zaterdag 20 oktober 2018


Hoogeveen: politieonderzoek naar incident Kaaplaantje

De politie doet onderzoek naar een incident in Hoogeveen dat donderdagavond plaatsvond. Op het Kaaplaantje in die plaats was een auto tegen een muurtje gebotst. Zowel in de auto als ernaast troffen agenten twee ernstig gewonden aan. Eén van hen overleed later die avond.

De politie heeft sterke vermoedens dat dit incident gerelateerd kan worden aan een gebeurtenis eerder die avond bij een Chinees restaurant in Hoogeveen.
In het gecrashte voertuig troffen agenten een hoeveelheid geld aan. Het is niet bekend waar dit geld vandaan kwam. Wel heeft de politie aanwijzingen dat de gebeurtenis gelinkt kan worden aan een restaurant.
De politie onderzoekt of het om een misdrijf gaat in of nabij deze horecagelegenheid en of er meerdere personen betrokken zijn geweest.
Daarbij kijkt de recherche specifiek naar de rol van beide personen die bij het ongeval met de auto betrokken zijn geweest.
Het overleden slachtoffer is een man uit Hoogeveen. De man die gewond raakte is een inwoner van Den Haag. In de omgeving is tweede inwoner van Den Haag aangehouden. Wat zijn rol is wordt onderzocht.

De politie komt graag in contact met mensen die meer informatie hebben. De politie is telefonisch bereikbaar via 0900-8844.
Op www.politie.nl/contact staan andere manieren om in contact te komen met de politie. Vrijdag 19 oktober 2018

Gasteren: auto tegen boom; vrouw gewond
In Gasteren is vrijdagavond een auto tegen een boom aan de Oudemolenseweg gebotst.
Een gewonde vrouw raakte is per ambulance naar een ziekenhuis gebracht.
Een bergingsbedrijf heeft de zwaar beschadigde auto opgehaald.
Een bijdrage van van Oost Media


Hoogeveen: arrestatieteam pakt drie man op en neemt voertuigen in beslag

Op de carpoolplaats aan de Weg om de Oost in Hoogeveen heeft vrijdagmiddag een arrestatieteam een drietal personen opgepakt. Naast het AT werd daarbij ook de politiehelikopter ingezet.
Een Audi met Duits (München) kenteken en een gehuurde bedrijfsbus van een Nederlands bedrijf werden in beslag genomen en in de Grote Kerkstraat werd een Volvo personenauto weggehaald van een parkeerplaats. 
De voertuigen werden naar het politiebureau van Hoogeveen gebracht, lwaar een speciaal politieteam klaar stond om het transport gewapend te begeleiden. De plaats van bestemming bleef onbekend. De politie liet wel weten dat het om een zaak van een ander district ging.
Een bijdrage van Persfotografie Hoogeveen


A28: ravage en files door kettingbotsing vrachtwagencombinaties
Op de A28 heeft zich ter hoogte van Assen rond vijf uur vrijdagmorgen een kettingbotsing voorgedaan, waarbij drie trekkers met opleggers waren betrokken. Een vrachtwagencombinatie van een transportbedrijf uit Stolwijk (ZH) kantelde, waardoor de lading bieten zich over het wegdek vesrpreidde. De gewonde chauffeur van een truck van een Gronings transportbedrijf, die bekneld was in zijn cabine, moest door de brandweer bevrijd worden.
Het onderzoek, de berging van de wrakken en het opruimen van de bieten duurde tot ver in de middag.
Een bijdrage van van Oost Media


Hoogeveen: raadsel rond crash Kaaplaantje

Donderdag rond 21:54 uur kwam de melding binnen van een eenzijdig  ongeval op het Kaaplaantje in Hoogeveen. Op het doodlopende stukje straat stond een zwaar beschadigde BMW 7-serie tegen een betonnen rand van parkeergarage De Kaap.
Bij de crash is een dode gevallen en er is één persoon zwaargewond naar het ziekenhuis afgevoerd. Op de achterbank van de auto werd een grote hoeveelheid contant geld aangetroffen.
De politie spreekt van een plaats delict.

Het is vooralsnog onduidelijk wat er zich precies heeft afgespeeld en of het dodelijke slachtoffer inderdaad de eigenaar is van Chinees Restaurant Lotus, aan de Hoofdstraat in Hoogeveen, zoals andere media berichten.
Alles wijst er op dat het slachtoffer om het leven is gekomen in een poging een overvaller te stoppen.
Een forensisch onderzoek heeft plaatsgevonden om de gang van zaken te reconstrueren

Een bijdrage van Persfotografie Hoogeveen

Donderdag 18 oktober 2018

N377: overstekende E-fietser overlijdt na aanrijding met auto (update)
Donderdagmiddag even na half drie werd alarm geslagen voor de hulpdiensten in verband met een ernstig ongeval op de provinciale weg N377 tussen Balkbrug en Nieuwleusen.
Op de oversteek ter hoogte van hectometerpaal 18.4 was een E-fietser aangereden door een personenauto, die in de richting van Nieuwleusen onderweg was. Het slachtoffer -een 75-jarige Dedemsvaarter- sloeg daarbij hard tegen de voorruit en overleed ter plaatse.
De inzittenden van de auto kwamen met de schrik vrij.
Het verkeer in beide richtingen werd via de ventwegen omgeleid.
Een medewerker van de VOA legde de omstandigheden vast, waarna berger Autax de beschadigde Peugeot op kon halen.en Henry Wallinga


Bruchterveld: brandweer redt paard uit droge sloot
Donderdagmiddag even na enen werd om hulp van de brandweer Bergentheim verzocht, omdat er een paard in een droge sloot lag aan een weide bij de kruising Dwarsweg - Hongerdijk in Bruchterveld.
Het bleek te gaan om een achttienjarige hengst, die tussen de wallen ingeklemd lag en zo te zien al de nodige pogingen had gedaan om uit zijn benarde positie te geraken.
In overleg met een dierenarts besloot men het dier met een singel om de voorbenen voorzichtig met de lier van de brandweerwagen uit de sloot te trekken, hetgeen pima lukte.
Het paard leek even uitgeput, maar kwam even later toch met enige moeite -wankelend- overeind.
Een stevige wind en een dito plas duidden er op dat het dier het avontuur goed doorstaan had, temeer daar hij zich al snel tegoed deed aan het malse gras.


Gasselte: vier gewonden en fikse schade door aanrijding op de N34
Bij de zware aanrijding, die donderdagmorgen rond half acht plaatsvond op de N34 tussen Gasselte en Exloo, zijn twee personen ernstig en twee licht gewond. Van de vier auto's die bij het ongeval betrokken waren, kwamen er twee ondersteboven tot stilstand.
De traumaheli landde in de onmiddellijke omgeving.
Team Verkeersongevallenanalyse maakte onder andere gebruik van hun drone om de situatie in kaart te brengen.
In de ontstane file vond een kop-staartbotsing plaats, maar in dat geval bleef het bij blikschade.
Een bijdrage van van Oost Media

Woensdag 17 oktober 2018

Schüttorf (D): Nederlander met marihuana gesnapt op de snelweg
Het GPT (Grensoverschrijdende Politieteam) heeft dinsdagmiddag rond kwart over drie 1,3 kilo marihuana in beslag genomen.
Een 55-jarige inwoner van Enschede, die kort daarvoor via de A30 de Duitse grens gepasseerd was, werd ter hoogte van de afslag Schüttorf gecontroleerd.
In zijn Mercedes vonden de agenten de drugs. De man bleek bovendien onder invloed van cocaïne en marihuana.
Hij is gearresteerd en voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Dinsdag 16 oktober 2018

Laar (D): wiellaadschop gestolen
Onverlaten hebben tussen vrijdag en maandag een gele Volvo wiellaadschop gestolen van een bouwlokatie aan de Coevordener Straße ter hoogte van de douanegebouwen.
De dader zou er mee vandoor gegaan zijn in de richting van Nederland.
De schade wordt geraamd op 15.000 Euro.
Heeft u informatie, neem dan contact op met de politie in Emlichheim via 0049 5943 92000.

Lutten: rechtdoor tegen een bank en een boom
Een inwoonster van Dedemsvaart was dinsdagmorgen rond zonsopgang in haar Renault Twingo op weg naar haar werk in Emmen via de Dedemsvaartseweg-Zuid, toen ze -kennelijk door een black-out- in de bocht voor de kruising met de Baanbekersweg rechtdoor ging.
De auto ramde een hardhouten bank en kwam hard tot stilstand tegen een eik.
De onfortuinlijke automobiliste liep gelukkig slechts enkele wondjes in haar gezicht op, maar voor haar auto bleek het de laatste rit…
Berger Autax haalde het wrak op.

Maandag 15 oktober 2018

Almelo: twee mannen zwaargewond door steekvlam
Twee werknemers van een extern bedrijf zijn maandagmiddag zwaargewond geraakt ten gevolge van een ongeval bij een rubber- en plasticsverwerkend bedrijf aan de Bedrijvenparksingel in Almelo.
Men was daar bezig met metingen aan een transformator, toen er door kortsluiting een steekvlam ontstond, die de slachtoffers in het gelaat trof. Ze zijn met brandwonden met spoed naar een ziekenhuis overgebracht.
De Inspectie SZW stelt ter plaatse een onderzoek in.


Ruinen: N375 afgesloten vanwege sporenonderzoeki
De N375 (Meppel-Pesse) is ter hoogte van Ruinen tijdelijk afgesloten vanwege sporenonderzoek, nadat de politie een automobilist, die weigerde te stoppen en er vandoor ging, wilde aanhouden. Tijdens de achtervolging heeft de politie een schot gelost.
De verdachte is niet gewond geraakt.

Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media
(dus ook op onze Twitter-accounts!) rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst- en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht
en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel.