k
Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite


Oktober 2018
(5)

© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.Zondag 4 november 2018

Meppen (D): Nederlands duo gepakt na winkeldiefstal en verkeersongeval
Zaterdagavond werden een 27-jarige man uit Hardenberg en zijn 33-jarige metgezel uit Emmer Compascuum op winkeldiefstal betrapt in een supermarkt aan de Schwefinger Straße in Meppen.
Ze stopten onder andere sigaretten in de handtas van de vrouw en wilden de winkel verlaten zonder te betalen, maar werden staande gehouden door een winkeldetective. De twee rukten zich echter los en gingen er in een auto vandoor, maar de man, die onder invloed van drugs was en niet over een rijbewijs beschikt, werd door de politie van Meppen aangehouden, toen hij een verkeersongeval veroorzaakte waarbij hij een slagboom beschadigde. De vrouw werd enkele uren later gearresteerd.
Het duo zal zich voor de rechter moeten verantwoorden.

Zaterdag 3 november 2018

Ommen: schoorsteen op rieten dak brandt
Rond half elf zaterdagmorgen werden de bewoners van een rietgedekt pand aan de Beerzerweg bij Ommen door een voorbijganger gewaarschuwd, dat er vlammen uit een van hun schoorstenen kwamen.
De vrouw des huizes gooide direct een emmer zand in de nog brandende open haard. Ras werd de 112-alarmcentrale gebeld, waar de Ommer brandweer inclusief de hoogwerker uit Hardenberg naar het pand gestuurd werd, dat zich tussen De Schammelte en de Besthemerberg bevindt.
Door de snelle reactie werd voorkomen dat het vuur zich van het rookkanaal naar het dak kon uitbreiden.
De Beerzerweg was ter plaatse gedurende een groot deel van de inzet afgesloten.

Vrijdag 2 november 2018

Emmen: auto vol kleding op gazon in brand

Vrijdagavond stond een auto in brand, midden op een grasveldje aan de Ubbekingecamp in Emmen. De auto bleek volgepropt met kleding.
Voor de brandweer viel het niet mee het vuur te doven, omdat hele lading in de auto nog in brand stond. De auto moest daartoe eerst geleegd worden.
Niet duidelijk is wiens eigendom de wagen was en waarom hij daar stond.
De politie stelt een onderzoek in.

Een bijdrage van van Oost MediaDonderdag 1 november 2018

Rouveen: twee reeën in de Dedemsvaart
De brandweer van Staphorst werd donderdagmiddag opgeroepen, omdat er twee reeën te water waren geraakt nabij de Lichtmis.
In de Dedemsvaart, het water langs de N377, had  een automobilist twee reeën gezien en meldde dat bij de alarmcentrale.
De dieren konden zelf met geen mogelijkheid uit het water komen door de hoge wal.
Vanuit een bootje werd geprobeerd de dieren te pakken te krijgen, maar steeds waren de reeën de brandweer te snel af.
Uiteindelijk werden de dieren door de achtervolging zo moe, dat ze naar de kant zwommen en zo makkelijk vanaf de wal te pakken waren, waarna ze weer snel werden vrijgelaten in een weiland.
Een bijdrage van Henry Wallinga


Echteler (D): twee Nederlanders zwaargewond door botsing op de Wielener Straße
Donderdagmorgen rond kwart over negen zijn bij een verkeersongeval in het Duitse Echteler twee Nederlanders zwaargewond geraakt.
Het ongeval ontstond toen een 90-jarige automobiliste uit Gramsbergen vanaf de Vechtetalstraße de kruising met de Emlichheimer Straße/Wielener Straße op reed, maar daarbij geen voorang verleende aan een 51-jarige inwoner van Kloosterhaar, die in zijn Opel Combo bestelauto op de voorrangsweg reed.
De Combo raakte de Corsa vol in de rechter flank, die daardoor een weiland in vloog.
De hoogbejaarde vrouw is door de brandweer van Emlichheim en Laar uit het wrak bevrijd.
De Kloosterhaarder is naar het ziekenhuis in Hardenberg overgebracht; de Gramsbergse onder begeleiding van een trauma-arts naar het ziekenhuis in Nordhorn.
De politie looft de drie vrouwen, die de gewonden direct voorbeeldig eerste hulp verleenden.

De Opel Corsa is door de fa. Kronemeyer weggesleept; de Opel Combo door Heidotting. Beide voertuigen waren onherstelbaar beschadigd.

Volgens sommige berichten zou de vrouw een rood verkeerslicht hebben genegeerd. Dit is onjuist: op de kruising staan geen verkeerslichten.
Bovendien gebeurde het ongeval in Echteler, niet in Laar. Dat ligt vijf kilometer verderop.


Coevorden: brand in stal kost honderden kalfjes het leven
Rond kwart over tien donderdagmorgen werd brand ontdekt in een stal van een kalverfokkerij aan de Ballast, even buiten de bebouwde kom van de stad. Hoog boven de horizon waren toen al grote zwarte rookwolken te zien en na meerdere opschalingen werd duidelijk dat het menens was.
In de stal waren zo'n vierhonderd kalveren ondergebracht. Een deel van de dieren was gewond geraakt door neerstortende brandende isolatieplaten.
Hoewel de brand zeer snel onder controle was, betekent het letsel (ernstige brandwonden en rookvergiftiging) helaas dat de meeste dieren afgemaakt zullen moeten worden.


Meppel: opnieuw brand bij recyclingbedrijf
Op het terrein van afvalrecyclingbedrijf Talen aan de Hesselterlandweg in Meppel is rond middernacht brand uitgebroken.
Het bestrijden van het vuur dat woedt in stapels banden en hout zal naar verwachting nog geruime tijd in beslag nemen.
Naar schatting tien bewoners van nabijgelegen woonboten zijn geëvacueerd.

Woensdag 31 oktober 2018

Wielen (D): brand in afzuiginstallatie

Woensdagmiddag om 14:21 uur werd de brandweer van Wilsum verzocht met spoed naar een metaalverwerkend bedrijf aan de Industriestraße in Wielen te rijden, omdat daar brand was uitgebroken in de filters van een afzuiginstallatie van een plasmasnijder.
Een aanvalsploeg met ademluchtbescherming opende de filterinstallatie met beleid om de filters uit te bouwen en te blussen.
De brandweer Wilsum zette 18 man en drie voertuigen in.
De klus nam in totaal 1,5 uur in beslag.

Een bijdrage van de Feuerwehr Wilsum


Drugslaboratorium in 1e Exloërmond
De politie heeft twee mannen gearresteerd in verband met het in 1e Exloërmond aan de gelijknamige weg gevonden drugslab.
Er is momenteel nog geen nadere informatie voorhanden hangende het onderzoek.
Een bijdrage van van Oost Media


Gieten: MG total loss door brand
Dinsdagavond ontdekte de eigenaren van een MG uit 1996 een plasje benzine onder de auto.
De volgende ochtend brachten ze de auto naar de garage om de lekkage te laten verhelpen.
Maar in het zicht van de haven strandden ze, toen de bestuurster in haar spiegel vlammen zag op zo`n twee meter van de garage.
De brandweer van Gieten kon niet meer voorkomen dat de auto onherstelbaar beschadigd raakte. Gelukkig bleef het bij de schrik en vielen er geen gewonden.
Een bijdrage van van Oost Media


Dinsdag 30 oktober 2018

Emmen: Crossland belandt tussen de kerstboompjes
Doorgaans overleeft een auto een confrontatie met een boom niet.
Dat een Opel Crossland X dinsdagmiddag meerdere bomen op zijn pad ontmoette en er toch zo te zien met zeer lichte schade vanaf kwam, lag meer aan het feit dat de auto al een eindje een akker in was gereden en de vaart er inmiddels wel uit was en dat het om kleine buigzame sparretjes ging.
De Opel was op de Splitting net buiten de bebouwde kom ten gevolge van een blackout van de bestuurder uit de koers geraakt.
De man en zijn passagiere zijn met een ambulance ter controle naar het ziekenhuis vervoerd.
Berger Koolen lierde de negen maanden oude auto vakkundig de bak op.

Maandag 29 oktober 2018

Nieuweroord: speurtocht naar te water geraakte auto

Maandagmiddag werd aan de politie gemeld, dat er bandensporen van een auto waren gevonden op de Middenraai in Nieuweroord, die rechtstreeks naar het water leidden.
Alle hulpdiensten werden gealarmeerd en als eerste ging een lid van de brandweer van Hoogeveen in het water om met een punthaak te trachten de auto te lokaliseren. Niet snel daarna arriveerde het Waterongevallenteam. De duiker kon echter ook geen auto vinden.
Op dat moment meldde zich een man bij de hulpdiensten die verklaarde dat een kameraad zondagavond was uitgeweken voor een kat en daarbij in de berm en deels op de schuine walkant was terechtgekomen. Hij kon echter op het nippertje voorkomen dat hij te water ging met zijn terreinwagen.
Opgelucht vertrokken de hulpverleners naar hun standplaats, tevreden dat het dit keer goed was afgelopen

Een bijdrage van Persfotografie Hoogeveen


Hardenberg: dodelijk ongeval bij de Oldemeijer

Tegen vijven in de nacht van zondag op maandag is een 21-jarige automobilist uit Hardenberg om het leven gekomen ten gevolge van een eenzijdig ongeval op de N34 ten westen van Hardenberg.
Hij reed van Hardenberg in de richting van de Witte Paal-rotonde, maar kwam tussen de Stoetendijk en de Willemsdijk links naast de rijbaan.
Na een stuk door de berm te hebben gereden botste de Alfa Romeo stationwagen op een boom.
De man raakte levensgevaarlijk gewond. Voorbijgangers, waaronder een militair, verleenden eerste hulp.
Ondanks de inzet van de voorbijgangers en de met spoed gearriveerde hulpdiensten overleed het slachtoffer op de plaats van het ongeval.

Direct na het ongeval werd de N34 bij de Witte Paal-rotonde en bij Hardenberg bij de N343, afgesloten voor al het verkeer. Het verkeer werd daar omgeleid naar de N377. Doordat de N34 tussen Hardenberg en Coevorden wegens werkzaamheden is afgesloten was er relatief weinig verkeer.
Het vrachtverkeer dat op de N34 voor het ongeval kwam vast te staan, heeft het ongeval onder begeleiding van de politie kunnen passeren. Een aannemer heeft zicht ontnemende schermen rond de plaats van het ongeval geplaatst; onder andere voor de grote hoeveelheden scholieren die elke ochtend via de parallelweg naar hun school in Hardenberg gaan.

Hoe het ongeval heeft kunnen plaatsvinden is nog niet bekend. De verkeersongevallenanalysedienst van de politie doet onderzoek op de plaats van het ongeval.

Een bijdrage van De Ommenaar


Schoonebeek: woningbrand aan De Pallert
De brandweer van Schoonebeek werd zondagavond tegen half tien opgeroepen vanwege een woningbrand aan de Pallert.
Het bleek te gaan om een schoorsteenbrand, die al ras onder controle was. Voor zover bekend was er niet of nauwelijks schade.
Een bijdrage van Ems-Vechte-News.

Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media
(dus ook op onze Twitter-accounts!) rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst- en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht
en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel.