k
Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite


September 2018
(1)

© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.


Maandag 10 september 2018

Neuenhaus (D): scooterbestuurder (18) buiten levensgevaar na botsing met auto
De achttienjarige scooterbestuurder, die zaterdag rond 12:20 uur bij een aanrijding op de kruising Hardinger Straße - Langen Diek in Neuenhaus zwaaargewond raakte, verkeert inmiddels niet meer in levensgevaar, aldus de behandelende artsen.

Zondag 9 september 2018

Meppen (D): vijf Roemenen lichtgewond
Even na half vier in de nacht van zaterdag op zondag zijn op de Schlagbrückener Weg in Meppen alle vijf inzittenden van een Rover personenauto licht gewond geraakt, toen deze op een boom botste.
De 21-jarige bestuurster verklaarde dat ze uit had moeten wijken voor een ree en de macht over het stuur verloor.
De inzittenden waren Roemenen van 21 tot 27 jaar oud.

Zaterdag 8 september 2018

Dalfsen: bestuurder onwel, auto slipt sloot in
.Een oudere man is vanochtend na een ongeval tussen Vilsteren en Dalfsen per ambulance naar het ziekenhuis in Zwolle vervoerd.
Hij reed op de Tolhuisweg van Dalfsen richting Vilsteren, toen hij vlak voor de kruising met de Vlierhoekweg naast de weg kwam nadat hij onwel werd.
Na een boom naast de weg te hebben geraakt maakte de terreinwagen een bocht naar rechts en eindigde in een diepe sloot op de kruising.
De man had zijn voet nog steeds op het gaspedaal en het voertuig maakte vol toeren. De spinnende banden van het vierwielaangedreven voertuig woelden de slootkant om. Mensen uit een passerende camper slaagden erin ’s mans voet van het gaspedaal te halen.
De man liep geen letsel op bij het ongeval, maar is wel per ambulance naar een ziekenhuis vervoerd.
Een bergingsbedrijf heeft het voertuig opgetakeld.
Een bijdrage van De Ommenaar


Neuenhaus (D): scooterbestuurder zwaargewond door botsing met auto

Zaterdag rond 12:20 uur is een achttienjarige man uit Neuenhaus op de kruising Hardinger Straße - Langen Diek in Neuenhaus levensgevaarlijk gewond geraakt ten gevolge van een een verkeersongeluk.
Hij reed op zijn scooter op de Langen Diek naar de Hardinger Straße, maar zag een van rechts naderende Opel Meriva over het hoofd. Door de klap sloeg hij tegen de voorruit en kwam in de berm tot stilstand.
De zwaargewonde scooterbestuurder is met een traumaheli naar een ziekenhuis vervoerd.
De eveneens uit Neuenhaus afkomstige 79-jarige bestuurder van de Opel liep lichte verwondingen op en ging ook naar een ziekenhuis.

De sporen van de crash werden door de politie vastgelegd middels het PHIDIAS-procedé.
De kruising werden gedurende redding, meting en berging voor het verkeer afgezet.
De Opel Meriva is door de Fa. Heidotting uit Wietmarschen opgehaald, de onherstelbaar beschadigde scooter werd in privébeheer geborgen.


Vrijdag 7 september 2018


Donderdag 6 september 2018

Collendoorn: Poolse auto ramt twee bomen aan de De Kerkdijk

Politie- en ambulancepersoneel reden donderdagmiddag met toeters en bellen naar de De Kerkdijk in Collendoorn, waar rond kwart voor vier een auto tegen een boom was gereden.
Men trof in de bocht, die al eerder tot malheur leidde, een Mercedes SUV met Pools kenteken aan, die - aldus een getuige- met hoge snelheid een boom rechts van de weg had graakt, enkele malen om zijn as draaide en tot stilstand was gekomen tegen een tweede eik.
Omwonenden bekommerden zich om de man tot de ambulance arriveerde.
De man, die alleen in de auto zat, is met de ziekenauto naar het Röpcke Zweers ziekenhuis vervoerd.Zwiggelte: auto total loss na klap tegen boom Halerweg
Op de Halerweg nabij Zwiggelte is donderdagmorgen een auto tegen een boom gereden.
De bestuurder, die bekneld zat, is door de brandweer uit het wrak geborgen.
Een mobiel medisch team stond het ambulancepersoneel bij. VOA-experts legden sporen vast. De Halerweg is hiertoe geruime tijd afgesloten geweest.
Nadat het onderzoek was afgerond haalde berger Hamstra de auto op.
Een bijdrage van Van Oost Media

Venebrügge: trio met gestolen aanhanger in de kraag gevat

Vrijdagavond is tussen 21:00 en 22:00 uur een aanhangwagen gestolen aan de Dorfstraße in Emlichheim.
De aanhanger werd aan een blauwe auto met Nederlands kenteken gekoppeld en van de oprit ontvreemd.
Woensdagavond vroeg de Duitse politie hun Nederlandse collega’s te hulp. Bij grensovergang Vennebrügge was een blauwe auto met de gestolen aanhangwagen door de Duitse politie onderschept. De drie inzittenden waren aangehouden en overgebracht naar het politiebureau in Nordhorn.
Eén van hen bleek een valse naam te hebben opgegeven en de bestuurder was onder invloed van drugs.
In de auto werd inbrekersgereedschap aangetroffen.
Foto: politie


Woensdag 5 september 2018

Lutten: blusgroep Slagharen rukt uit naar brandende tractor
Woensdag tegen de avond kreeg de blusgroep Slagharen opdracht naar de Dedemsvaartseweg in Lutten te rijden, waar een landbouwvoertuig in brand was gevlogen. Het bleek om een landbouwtractor te gaan, die vlak bij het viaduct stond.
De machine had vlam gevat doordat er tijdens het kneuzen zich maïs op de gloeiend hete hydrauliektank had opgehoopt en was gaan branden.
De chauffeur had de tractor stilgezet en men was direct met poederblussers in de weer gegaan, totdat de brandweer het blus- en koelwerk overnam. Een flinke hoeveelheid bluswater later bleek het gevaar geweken en kon de machine weer gestart worden,
(In tegenstelling tot wat elders beweerd wordt was de oorzaak niet kortsluiting)


Coevorden: blusgroep De Krim blust bermbrand
Woensdagmiddag tegen kwart over twee kreeg de blusgroep De Krim opdracht om aan de andere kant van de provinciegrens een buitenbrand te blussen en wel aan de Veldweg in het buitengebied van Coevorden. Enige tientallen meters van de berm achter een houtwal bleken in brand te staan. Desondanks werd het vuur in korte tijd bedwongen.
Opmerkelijk was dat de begroeiing ondanks de buien van de afgelopen weken nog steeds kurkdroog was.


Mastenbroek: shovel door brand verwoest

Bij een boerderij aan de Nieuwe Wetering is dinsdagmiddag een shovel door brand verwoest.
De Hasselter brandweer kreeg rond het middaguur de melding.
Dikke, zwarte rookwolken trokken over de polder en waren tot in de wijde omtrek te zien.
Tijdens het uitbreken van de brand was er niemand bij de shovel aanwezig. Kortsluiting wordt niet uitgesloten.
De melder heeft eerst nog geprobeerd zelf de brand te blussen, maar moest al snel de brandweer inchakelen. Die kon echter niet voorkomen dat de shovel compleet uitbrandde.

Een bijdraege van Henry Wallinga


Gildehaus (D): douane onderschept acht kilo marihuana
De Duitse douane ontdekte maandagmiddag acht kilo marihuana met een straatwaarde van zo’n 80.000 Euro in een personenauto, die kort daarvoor de Nederlands-Duitse grens bij het industrieterrein Gildehaus passeerde.
De 29-jarige bestuurder verklaarde dat hij een kennis naar Hoorn (NL) had gebracht en antwoordde ontkennend op de vraag of hij wapens, drugs of contant geld bij zich had.
Daar de douaniers twijfelden aan het waarheidsgehalte van zijn verklaring besloten ze de auto aan een nauwgezet onderzoek te onderwerpen, waarbij speurhand Raptor in actie kwam.
Die had flinke belangstelling voor de bekleding van de auto, waarop bij de achterbank 16 plastic zakken ontdekt werden. Die bleken acht kilo marihuana te bevatten. De 29-jarige man  werd daarop gearresteerd en voorgeleid aan de onderzoeksrechter.


Dinsdag 4 september 2018

Itterbeck (D): negenjarig jongetje zwaar gewond bij verkeersongeval
Dinsdagmiddag rond half zes is een negenjarige jongen op de weg Brink in Itterbeck zeer ernstig -maar niet levensbedreigend- gewond geraakt.
Hij werd aangereden door een Volkswagen Transporter, toen hij samen met een ander kind van een erf pardoes de Brink op fietste.
Het jongetje is met een traumaheli naar een ziekenhuis overgebracht.
De politie onderzoekt de kwestie om de toedracht te achterhalen. Hierbij gebruikte men het Phidias-procédé *

(*Photogrammetrisches Interaktives Digitales Auswerte-System)


Hoogeveen: computerschroot in de fik
Dinsdagmiddag rukte de Hoogeveense brandweer uit naar de Dienst Domeinen aan de Europaweg, waar een container met computerschroot in in brand stond.
Het personeel van Domeinen had al -tevergeefs-  een bluspoging ondernomen, maar om het brandende, rokende en stinkende spul te blussen kwam de brandweer er aan te pas
dw_main
Een bijdrage van Persfotografie Hoogeveen

Salzbergen (D): automobilist met bloed in zijn alcohol
De politie heeft maandagmorgen in Salzbergen een stomdronken automobilist betrapt. De 51-jarige man werd in zijn Hyundai op de Nußbaumweg gecontroleerd. De alcoholtest gaf een waarde aan van maar liefst 4.05 promille aan, oftewel bijna 1400 µg/l.
’s Mans rijbewijs was al vanwege een soortgelijk vergrijp in beslag genomen.
Zijn autosleutels zijn in beslag genomen en er is een bloedproef afgenomen.

Maandag 3 september 2018

De Poppe: snelwegpolitie vind weggeworpen harddrugs

Een surveillanceteam van de Autobahnpolizei Lingen vond zaterdagavond rond 22:10 uur een flinke hoeveelheid harddrugs na controle van een huurauto.
Het voertuig werd het eerste gezien bij grensovergang Springbiel en gecontroleerd op de Baumwollstraße. Toen daarbij niets illegaals te vinden was, konden de twee inzittenden -Nederlanders van 31 en 34 uit Amsterdam en Sassenheim- hun weg vervolgen.
De politiemensen keerden en reden terug naar de grensovergang, waar ze op de andere rijbaan een rode zak zagen liggen, die daar kort ervoor nog niet had gelegen. In de zak zat 2.5 kilo cocaïne en crack. Toen de Nederlanders op deze plaats terugkeerden om de kennelijk uit de auto gegooide drugs op te halen, werden ze gearresteerd.Emmen: slachtoffer steekpartij overleden
De 20-jarige vrouw uit Emmen, die maandagochtend rond 05:30 uur in een appartement boven een winkel aan de Hoofdstraat in Emmen is neergestoken, is aan haar verwondingen overleden.
Een 21-jarige plaatsgenoot is als verdachte gearresteerd.
De politie doet sporenonderzoek in de woning en geeft verder nog geen informatie.
Een bijdrage van van Oost Media

Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media
(dus ook op onze Twitter-accounts!) rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst- en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht
en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel.