k
Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite


September 2018
(2)

© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.
Maandag 17 september 2018

Hasselt: botsing surveillanceauto met personenauto

Op de kruising van de Vaartweg met de Telvorenstraat is zondagavond een politieauto in botsing gekomen met een personenauto.
De agenten waren net vertrokken vanuit het politiebureau voor een melding van een brand.
Volgens getuigen stak de politieauto de kruising over zonder gebruik te maken van de optische en geluidssignalen en negeerde daarbij het rode verkeerslicht.
Een gezin, rijdend op de Vaartweg vanaf de Lichtmis, naderde de met verkeerslichten beveiligde kruising en had groen licht. Plots zagen zij van links een politievoertuig de kruising oprijden. Een botsing was niet meer te voorkomen.
De vier inzittenden van de personenauto en de twee agenten werden allen ter plekke gecontroleerd op letsel. Hiervan was gelukkig geen sprake. De twee kinderen kregen van de politieagenten een troostbeer en van het ambulancepersoneel een medaille.

Omdat er bij het ongeval een politievoertuig betrokken was moest de afhandeling worden gedaan door collega’s vanuit een andere regio. De twee voertuigen zijn door bergingsbedrijf Hooikammer afgevoerd.

De brand, waarnaar de politie onderweg was, bleek mee te vallen. Bij het wegbranden van onkruid had een schutting vlam gevat. De brand was snel geblust door de Hasselter brandweer.

Een bijdrage van Henry Wallinga

Zondag 16 september 2018

Drogteropslagen: "Slagharen" vist pony uit sloot
De blusgroep van Slagharen kwam zondagmorgen opnieuw in actie, nadat een vrouw, die haar hond uitliet, een pony in een sloot ten noorden van de Drogteropslagen ontdekte. Het dier was uit een afgelegen weiland ontsnapt .
De zesmans blusgroep reed het weiland in via een zandweggetje vanaf de Luttergreppel, waar het zenuwachtige, maar niet onderkoelde dier tot aan de buik in het water bleek te drentelen. De walkant was echter te steil om uit de sloot te kunnen klimmen.
Men smeedde een slim plan om het dier te vangen: de pony werd door vier man in waadpakken met een brandslang "omsingeld" en gevangen.
Daarna werd het dier tegen de wal op geholpen en teruggebracht naar het weiland, waar het groepje pony's en ezels, waar hij uit ontsnapt was, al nieuwsgierig op de uitbreker wachtte.
Nadat dewaadpakken schoongespoten en gedroogd waren, konden de mannen van de blusgroep tevreden retour kazerne.

Zaterdag 15 september 2018

Beerzerveld: schuurtje afgebrand

Op het einde van de middag van zaterdag 15 september is brand uitgebroken in een schuurtje achter een woning aan de Waaijerinkweg ten westen van Beerzerveld.
De brand werd kort voor half zes ontdekt en zorgde al snel voor dikke zwarte rookwolken die vanuit de omgeving te zien waren.
De bewoners van de woning waren op het moment van ontdekken niet thuis maar kwamen al snel naar hun erf toe.
De woning is het ouderlijkhuis van een vrouwelijke bewoner. Zij had dit recent overgenomen en is nu bezig met het opknappen van de woning.
Omdat het schuurtje vrij dicht bij de woning en gedeeltelijk onder een aantal bomen stond, werd al snel opgeschaald naar "middelbrand".

De brandweerkorpsen van Vroomshoop, Bergentheim, Hardenberg en Den Ham kwamen in actie.
Hoewelde brandweer er snel bij was, kon niet worden voorkomen dat het schuurtje volledig verloren ging. Wel werd voorkomen dat de brand oversloeg naar de woning.

Hoe de brand kon ontstaan is op dit moment niet bekend.
Vlak voor het schuurtje is recent snoeiafval verband, maar of dit bij het ontstaan van de brand een rol heeft gespeeld is niet duidelijk.
Op het schuurtje zat asbest wat -voor zover nu bekend- alleen op het erf zelf terecht is gekomen.
Tijdens de bluswerkzaamheden was de Waaijerinkweg afgesloten voor al het verkeer tussen de Beerzerhaar en Beerzerveld.

Foto's: De Ommenaar


Osterwald (D): maïshakselaar in brand
Een loonwerker was vrijdagavond aan de Bahnhofstrasse in Osterwald bezig met het hakselen van maïs.
Door de droogte was de maïs droger dan normaal en er hadden zich resten in het oogstgedeelte en de perswals opgehoopt en die waren door de urenlange oogstwerkzaamheden dermate verhit waren geraakt, dat er rond kwart over negen een begin van brand ontstond.
Men slaagde er niet in, het vuur met de aan boord aanwezige brandblussers te blussen, waarop de brandweer van Veldhausen en Neuenhaus gealarmeerd werden. Een voertuig uit Neuenhaus reed de akker op, de overige bleven op de Bahnhofstrasse.
De brandhaarden werden met een warmtebeeldcamera bepaald en een blusgroep met ademluchtbescherming ondernam de brandbestrijding. Na drie kwartier was alles geblust en werd de uitruk beëindigd.
De hakselaar kon op eigen kracht naar het loonbedrijf terugrijden voor nadere controle.


Vrijdag 14 september 2018

Schuinesloot: broei in mestbunker pluimveebedrijf
De blusgroep van Slagharen werd vrijdagmorgen opgeroepen vanwege een "buitenbrand" ergens aan de Schuineslootweg in Schuinesloot.
Die buitenbrand bleek te zijn ontstaan in de kippenmestbunker bij Beter Leven pluimveebedrijf "Het Boerdereitje", dat een eindje van de doorgaande weg (Schuineslootweg) af ligt.
In eerst instantie waren er even wat vlammetjes ten gevolge van broei te zien, maar die verdwenen al snel na het eerste bluswerk, waarna besloten werd de berg kippenmest met een wiellaadschop af te graven en elders tijdelijk op te slaan.
Dat vergde wel een flink aantal ritten, maar uiteindelijk was de gehele voorraad verwijderd. Geen overbodige luxe, want de temperatuur in de berg bleek op sommige plaatsen zo'n 100 graden C.
Er werd opgeschaald naar "middelbrand" omdat niet zeker was of er tijdens het afgraven alsnog brand uit zou breken als er zuurstof bij kwam, maar het viel gelukkig mee. Voor de opgeroepen collega's uit De Krim en de tankwagen uit Hardenberg viel dus niet veel te doen.
De brandweer kreeg bekijks van een aantal zeer gezond uitziende en zeer nieuwsgierige eileggende bewoonsters.


Donderdag 13 september 2018

Dörpen (D): eigenaar dieselolie gezocht

De politie in Papenburg heeft op 10 september jongstleden een woning in Dörpen doorzocht en daarbij twaalf plastic containers met in totaal 360 liter dieselolie in beslag genomen.
Op de containers is met viltstift “VG” en “1” geschreven.
De politie gaat er van uit, dat zowel de containers als de brandstof van diefstal afkomstig zijn en vraagt mensen, die relevante informatie hebben, contact op te nemen via 0049 049619260Nordhorn (D): bejaarde automobilist overlijdt op de Euregioweg

Donderdagmorgen rond kwart over elf is een 84-jarige man uit Nordhorn overleden op de Euregiostraße. De man reed in zijn Honda Jazz in de richting van de Ootmarsumer Weg, maar tikte ter hoogte van de Losserstraße een boom aan. Hij overleed ter plaatse, ondanks reanimatiepogingen door politie- en ambulancepersoneel.Ommen: auto onherstelbaar beschadigd, bestuurder gewond
Een automobilist is vanmorgen gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Stouweweg, ten westen van Ommen.
De man reed rond twintig voor zes op de Stouweweg in de richting de Hessenweg (N340). Vlak voor de laatste bocht naar links kwam hij naast de rijbaan en botste op een boom links van de weg. Het voertuig draaide om zijn as en kwam het tot stilstand op het wegdek, vlak voor een brede sloot.
De bestuurder kon uiteindelijk onder begeleiding van ambulancepersoneel zelf uitstappen en naar de ambulance lopen.
De brandweer heeft het voertuig veiliggesteld. Na een korte behandeling is de man per ambulance afgevoerd naar de Isala Klinieken in Zwolle.
De man lijkt onplezierig hard met zijn hoofd tegen de voorruit te zijn geklapt.
De verkeersongevallenanalyse van de politie heeft op de plaats van het ongeval geen onderzoek gedaan.
Een bergingsbedrijf heeft het verwoeste voertuig geborgen. Tijdens de hulpverlening en berging van het voertuig is de Stouweweg afgesloten geweest voor het verkeer.
Een bijdrage van De Ommenaar

Klausheide (D): bom bij vliegveld onschadelijk gemaakt
Woensdagmiddag is een zogeheten honderdponder bom in een bosperceel bij vliegveld Klausheide gecontroleerd tot ontploffing gebracht.
Het projectiel was daar om elf uur ’s morgens bij een gerichte zoekactie op een diepte van 11-15 centimeter in de bodem aangetroffen.
Door de slechte toestand van de ontsteker was het niet mogelijk de bom anders onschadelijk te maken.
Het bos werd in een straal van 500 meter rond de vindplaats afgezet.
Tegen drieën werd het bos na een succesvolle ontploffing vrijgegeven.

Woensdag 12 sptember 2018
Dinsdag 11 september 2018

Borger: auto op z'n dak na botsing

Na een aanrijding op de Molenstraat in Borger is dinsdag tegen elf uur 's morgens één van de betrokken auto’s voertuigen op z'n dak beland.
De bestuurder van de bestelbus verklaarde wel te zijn gestopt voor de haaientanden, maar dat hij bij het oprijden van de kruising ineens de Suzuki  voor zijn auto op zag duiken.
De bestuurder van de bestelauto kwam met de schrik vrij.
In de wagen die was omgeslagen zaten een man en een vrouw uit Ees. De man is behandeld in de ambulance, maar hoefde uiteindelijk niet naar het ziekenhuis.
Berger Keizer uit Stadskanaal heeft de auto opgehaald.

Een bijdrage van van Oost Media

Maandag 10 september 2018

Schüttorf: Nigeriaan aangehouden met 70 bolletjes cocaïne in zijn lichaam
Het Grensoverschrijdende Politieteam (GPT) Bad Bentheim heeft in de afgelopen week aan de Duits-Nederlandse grens een 43-jarige drugssmokkelaar in de kraag gevat.
De man -een Nigeriaan- wilde in de nacht van donderdag op vrijdag cocaïne met een straatwaarde van circa € 35.000,- Euro van Nederland naar Duitsland smokkelen.
Hij reed rond 22:40 uur met zijn in Tsjechië geregistreerde auto via de A30 Duitsland in en werd ter hoogte van afslag Schüttorf-Nord door het Nederlands-Duitse politieteam aan de kant gezet.
Bij de controle bleek dat hij die dag van Praag naar Amsterdam gereisd was en ’s avonds al weer op de terugweg was.
Daar de man geen aannemelijke verklaring had voor zijn kortstondige verblijf in Nederland, besloten de politiemensen zijn auto eens aan een nader te onderwerpen.
Hoewel met een sneltest in de auto geen cocaïne werd gevonden, bleken er wel sporen van de drug aanwezig. En een urinetest bleek ook positief.
De aanwezigheid van medicamenten voor de maag en andere hulpmiddelen versterkten de verdenking, dat de man als “bodypacker” drugs in zijn lichaam smokkelde. De man werd in een kliniek middels computertomografie doorgelicht, waardoor de drugs aangetoond werden.
Hij werd in het ziekenhuis gearresteerd.
Hij scheidde 70 bolletjes cocaïne uit: in totaal 500 gram.


Neuenhaus (D): scooterbestuurder (18) buiten levensgevaar na botsing met auto
De achttienjarige scooterbestuurder, die zaterdag rond 12:20 uur bij een aanrijding op de kruising Hardinger Straße - Langen Diek in Neuenhaus zwaaargewond raakte, verkeert inmiddels niet meer in levensgevaar, aldus de behandelende artsen.


Zondag 9 september 2018

Meppen (D): vijf Roemenen lichtgewond
Even na half vier in de nacht van zaterdag op zondag zijn op de Schlagbrückener Weg in Meppen alle vijf inzittenden van een Rover personenauto licht gewond geraakt, toen deze op een boom botste.
De 21-jarige bestuurster verklaarde dat ze uit had moeten wijken voor een ree en de macht over het stuur verloor.
De inzittenden waren Roemenen van 21 tot 27 jaar oud.


Zaterdag 8 september 2018

Dalfsen: bestuurder onwel, auto slipt sloot in
.Een oudere man is vanochtend na een ongeval tussen Vilsteren en Dalfsen per ambulance naar het ziekenhuis in Zwolle vervoerd.
Hij reed op de Tolhuisweg van Dalfsen richting Vilsteren, toen hij vlak voor de kruising met de Vlierhoekweg naast de weg kwam nadat hij onwel werd.
Na een boom naast de weg te hebben geraakt maakte de terreinwagen een bocht naar rechts en eindigde in een diepe sloot op de kruising.
De man had zijn voet nog steeds op het gaspedaal en het voertuig maakte vol toeren. De spinnende banden van het vierwielaangedreven voertuig woelden de slootkant om. Mensen uit een passerende camper slaagden erin ’s mans voet van het gaspedaal te halen.
De man liep geen letsel op bij het ongeval, maar is wel per ambulance naar een ziekenhuis vervoerd.
Een bergingsbedrijf heeft het voertuig opgetakeld.
Een bijdrage van De Ommenaar

Neuenhaus (D): scooterbestuurder zwaargewond door botsing met auto

Zaterdag rond 12:20 uur is een achttienjarige man uit Neuenhaus op de kruising Hardinger Straße - Langen Diek in Neuenhaus levensgevaarlijk gewond geraakt ten gevolge van een een verkeersongeluk.
Hij reed op zijn scooter op de Langen Diek naar de Hardinger Straße, maar zag een van rechts naderende Opel Meriva over het hoofd. Door de klap sloeg hij tegen de voorruit en kwam in de berm tot stilstand.
De zwaargewonde scooterbestuurder is met een traumaheli naar een ziekenhuis vervoerd.
De eveneens uit Neuenhaus afkomstige 79-jarige bestuurder van de Opel liep lichte verwondingen op en ging ook naar een ziekenhuis.

De sporen van de crash werden door de politie vastgelegd middels het PHIDIAS-procedé.
De kruising werden gedurende redding, meting en berging voor het verkeer afgezet.
De Opel Meriva is door de Fa. Heidotting uit Wietmarschen opgehaald, de onherstelbaar beschadigde scooter werd in privébeheer geborgen.


Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media
(dus ook op onze Twitter-accounts!) rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst- en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht
en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel.