k
Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite


September 2018
(3)

© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.
Zondag 23 september 2018

Balkbrug: stacaravan brandt uit op camping 't Reestdal
Even na half elf zaterdagavond werd alarm geslagen voor de brandweer van Balkbrug, Dedemsvaart en Nieuwleusen en voor de bemanningen van watertankwagens uit Ommen en Hardenberg: op camping 't Reestdal aan De Haar in het buitengebied van Balkbrug stond een stacaravan in brand.
Gelukkig waren de bewoners niet aanwezig, maar hun vakantieverblijf brandde volledig uit.
De oorzaak van de brand is nog niet duidelijk.


Zaterdag 22 september 2018

Emlichheim: hoogwerker uit Coevorden assisteert bij bestrijding brand

Zaterdag even na drie uur ’s middags werd de Ortsfeuerwehr Emlichheim en Laar gealarmeerd in verband met brand in het fabrieksgebouw van het houtenergiecentrum aan de Neuerostraße in Emlichheim.
Omdat de brand op dertien meter hoogte in de elektronica van een kraan woedde, werd de hoogwerker uit Coevorden ook opgeroepen. 
Met vereende krachten werd het vuur gedoofd.
Een onderzoek moet uitwijzen wat de oorzaak van de brand was.Uelsen: automobilist in levensgevaar door botsing tegen boom

Zaterdagmiddag rond kwart voor twee is een 62-jarige man uit Uelsen zeer zwaar gewond op de Uelsener Straße. De man reed in zijn Mitsubishi Grandis stationwagen tijdens een hagelbui van Uelsen in de richting van  Getelo, toen hij in de bocht naar rechts ter hoogte van de straat Zur Quelle rechtdoor ging, enkele borden plat reed en tegen een boom tot stilstand kwam.
De man werd door de vrijwillige brandweer van Uelsen en van Wilsum uit de auto gehaald
Hij is onder begeleiding van een noodarts naar het ziekenhuis in Nordhorn gebracht.

De weg is ten behoeve van de hulpverlening en de sporenvastlegging geruime tijd afgesloten geweest.
De politie stelde vast dat de APK (TüV) van de auto sinds mei niet meer geldig was en dat de banden nauwelijks nog profiel hadden.Archem: holle boom gesneuveld

De harde wind die onze regio in de nacht van vrijdag op zaterdag teisterde, is een oude boom aan de Beukenallee in de buurtschap Archem fataal geworden. De boom was enkele meters boven de grond afgebroken en leunde nog tegen een andere boom.
De brandweer van Ommen werd daarop rond kwart voor elf vanmorgen gevraagd, naar de Beukenallee te komen.
De Beukenallee werd direct afgesloten en een plan van aanpak werd opgesteld.
Mountainbikers die veel gebruiken maken van de Beukenallee werden tijdelijk gedwongen om een andere route te nemen, Gelukkig ligt in het naast gelegen bos ook deels een ATB-route.

Aangezien het loshangende deel plots naar benden zou kunnen komen werd besloten dat eerst met de nodige veiligheidsmarge naar beneden te gaan halen. Het hulpverleningsvoertuig van het korps Ommen -waar meer specialistisch gereedschap in aanwezig is- werd opgehaald terwijl de andere brandweermensen een band om de stam bevestigden. Voor de zekerheid werden de hekken van de oprijlaan waar de boom naast stond weggehaald, mocht het stuk die kant op vallen konden deze in ieder geval niet beschadigd raken.

Met een zogeheten Tirfor, een draagbare en manuele takel/lier, werd vanaf afstand de boom, die nog enigszins vast zat aan de nog staande stronk, losgetrokken waarna het metershoge deel van de boom naar beneden kwam en daarna keurig over de Beukenallee viel.
 Terwijl een boomchirurg van de gemeente een losgeraakte tak uit een boom aan de andere zijde van de laan weghaalde verzaagde de brandweermensen de boom.
De stukken van de stam die overbleven werden naar de zijkant van de weg gerold en de medewerker van de buitendienst van de gemeente maakte het wegdek met een krachtige bladblazer weer schoon.
De boom bleek dood en grotendeels hol.

Een bijdrage van De Ommenaar


Vrijdag 21 september 2018

Hoogeveen: waar rook is, is vuur

De bestuurder van een Opel Astra werd vrijdagavond attent op gemaakt dat er rook onder de motorkap van zijn auto kwam, die hij net had geparkeerd voor het leegstaande gebouw van het voormalige Roelof van Echten College aan de Griendtsveenweg in Hoogeveen.
Door de regenval dacht hij aan stoom van het regenwater onder tegen de motor en hete uitlaat.
Maar de vlammen lieten niet lang op zich wachten en de brandweer werd gealarmeerd.
Deze kon niet meer voorkomen dat de auto verloren ging.

Een bijdrage van Persfotografie Hoogeveen


Dedemsvaart: oude schuur brandt 's nachts af

Rond half vijf in de nacht van donderdag op vrijdag werden de brandweer van Hardenberg en Dedemsvaart gealarmeerd in verband met brand in een "bijgebouw" aan de Verlengde Elfde Wijk, in het buitengebied van Dedemsvaart.
De brand bleek te woeden in een oude vrijstaande schuur nabij de kruising met de Driehoekweg - Van Rooijens Hoofdwijk, die in een maisakker stond.
De brandweer heeft het bouwvallige gebouw, dat al volledig in de hens stond, gecontroleerd uit laten branden.


(Onderste foto: Google Streetview 2010)


Zwolle: fietser gewond door aanrijding op rotonde

Op een rotonde van de Mastenbroekerallee is donderdagavond een fietser aangereden door een auto.
De automobilist heeft bij het verlaten van de rotonde geen voorrang verleend aan de fietser met een aanrijding als gevolg.
De fietser is overgebracht naar het ziekenhuis.
De verkeersongevallendienst deed onderzoek. De Mastenbroekerallee was vanaf de Werkerlaan richting de Milligerlaan ruim anderhalf uur afgesloten voor het verkeer. Het verkeer ondervond hiervan enige hinder.

Een bijdrage van Henry WallingaDonderdag 20 september 2018

Staphorst: auto te water na botsing
Donderdag is na een aanrijding op de kruising van de Rechterensweg met het Dekkersland een auto in de sloot beland.
De kleine bestelauto, die op het Dekkersland reed, werd op de kruising over het hoofd gezien door een automobilist die op de Rechterensweg rechtdoor wilde richting Meppel.
Door de botsing raakte de bestelauto onbestuurbaar en kwam in de sloot terecht.
De andere auto kwam tijdig tot stilstand in de berm. De bestuurder van de te water geraakte auto kon snel het voertuig verlaten en wist zichzelf droog aan de wal te brengen.  Bij het ongeval raakte niemand gewond.
De twee auto’s zijn door bergingsbedrijf Hooikammer afgevoerd.
Een wegdekreiniger van de firma van der Kolk heeft de kruising ontdaan van de wrakstukken en gelekte vloeistoffen.
Een bijdrage van Henry WallingaN341: aanhanger vol varkens gekanteld

Een aanhanger met varkens is vanochtend rond 09:50 uur gekanteld in Eerde, na een scherpe rechtse bocht in de Hammerweg (N341), vlak na de kruising met de Eerderveldweg. De chauffeur reed richting Den Ham, toen de aanhanger kantelde, over het wegdek schoof en tot stilstand kwam tegen een boom. De trekkende vrachtwagen bleef rechtop en de chauffeur bleef fysiek ongedeerd.

In totaal vervoerde de combinatie zo’n 150 varkens, waarvan rond de 100 in de aanhanger. Bij aankomst van de hulpdiensten liepen al enkele tientallen dieren buiten de aanhanger. Direct werd duidelijk dat een aantal van de vervoerde dieren het gebeurde niet had overleefd. Volgens woordvoerster Janny Nijsingh van de veiligheidsregio IJsselland zijn circa 20 varkens op de plaats van het ongeval overleden. Meerdere dierenartsen kwamen naar de plek des onheils om de overige dieren te kalmeren.

De brandweer knipte met hydraulisch gereedschap een deel van het dak van de aanhanger open om via daar de vastzittende dieren in de bovenste verdieping van de aanhanger te bevrijden. Ook via de achterkant van de aanhanger werden varkens bevrijd.

Een deel van de loslopende dieren liep het bos in maar ze werden hier door omstanders, brandweer en politie weer uitgehaald. De andere loslopende dieren bleven op en naast het naastgelegen fietspad lopen en wroetten daar de grond om.

De gemeente Ommen bracht in opdracht van de brandweer een aantal dranghekken om de dieren bij elkaar te kunnen houden, in afwachting van ander vervoer. Nadat alle levende dieren uit de aanhanger werden bevrijd en deels tot rust waren gekomen werden deze in een vrachtwagen van Handelshuis Schuttert geladen.

De politie sloot de Hammerweg direct na het ongeval bij de kruising met de Lemelerweg aan de kant van Ommen en de Janmansweg/Slenke aan de kant van Den Ham af. Een aannemer heeft deze afsluiting later overgenomen. De weg bleef enkele uren dicht.

Een bijdrage van De Ommenaar


Meppen (D): aangereden voetganger overleden
Een 76-jarige man, die woensdagmorgenlevensgevaarlijk letsel opliep, toen hij op de Uferstraße door een auto aangereden werd, is korte tijd later in het ziekenhuis in Oldenburg overleden.
De voetganger liep met zijn hond rechts van de rijbaan en werd over het hoofd gezien door een 21-jarige automobiliste. De vrouw verkeerde na de aanrijding in shock.


Twist (D): fietser in kritieke toestand na aanrijding

Woensdagavond liep een 65-jarige fietser levensbedreigend letsel op, toen hij op de Bürgermeister-Nottberg-Straße geschept werd door een auto, die afsloeg naar de weg "Auf dem Bült".
De fietser is per ambulance naar een ziekenhuis overgebracht.Woensdag 19 september 2018

Dwingeloo: botsing op de Spieregerweg loopt goed af

Bij de afslag Lhee op de Spieregerweg botste woensdagmiddag in de verkeersdrukte een Mercedes busje met arbeiders  op een Opel Agila.
Na controle door ambulancepersoneel bleek niemand gewond te zijn, al zat de schrik er goed in.
De voertuigen, die deels op de doorgaande weg stonden, leverden tijdelijk verkeersoverlast op, totdat ze door een berger werden afgesleept

Een bijdrage van Persfotografie Hoogeveen


Schoonebeek: bovenwoning bij tankstation uitgebrand

Woensdag in het begin van de middag werd een woningbrand bij het Argos tankstation aan de Europaweg gemeld. Het bleek te gaan om een uitslaande brand in een woning boven een aantal bedrijven achter het TanQyou tankstation, niet ver van de rotonde aan de westzijde van de bebouwde kom. De brandweer van Schoonebeek kreeg hulp van de hoogwerker uit Emmen en tankwagens uit Klazienaveen, Coevorden en Emmen.
Men voorkwam dat de vlammen oversloegen naar de op de begane grond gevestigde bedrijven en de shop van het tankstation, maar de woning brandde volledig uit.
De Europaweg in de richting van het centrum van Schoonebeek was gedurende het bluswerk afgesloten.Hoogeveen: opnieuw nachtelijke autobrand

Op een parkeerplaats achter de woningen van de Albert Steenbergenstraat in Hoogeveen is kort voor middernacht een personenauto in vlammen opgegaan. De brand ging gepaard met  explosies, waardoor omwonenden gewaar werden wat er aan de hand was.
De brandweer maakte korte metten met de vlammen, maar van de auto bleef weinig over.
De oorzaak is nog onduidelijk maar de autobrand wordt door de politie in eerste instantie als verdacht aangemerkt.
Er werd een afzetlint gespannen en nader onderzoek volgt

Een bijdrage van Persfotografie Hoogeveen

Dinsdag 18 september 2018

Hoogeveen: drie gewonden door aanrijding op kruising
Dinsdag aan het einde van de middag botsten een Hyundai op een BMW op de kruising van Buizerdlaan met de Spechtlaan.
Daarbij raakten twee vrouwen en een jongetje van ongeveer 10 jaar gewond.
Nadat het ambulancepersoneel de gewonden had behandeld bleek dat één van de vrouwen naar het ziekenhuis moest worden gebracht voor nader onderzoek.
Een bijdrage van Persfotografie Hoogeveen

Vier Nederlanders in Duitsland aangehouden wegens illegale medicamentenhandel
De Duitse politie heeft in vorige week woensdag in samenwerking met hun Nederlandse collega’s en het GPT (Grensoverschrijdende Politieteam) de internationale handel in illegale medicamenten een flinke klap gegeven.
Twee woningen in Sustrum-Moor (D) en Heede (D) werden doorzocht, waarbij 440.000 potentieverhogende tabletten, circa 170.000 Euro contant geld en andere waardevolle goederen in beslag genomen werden.
Een 54-jarige Nederlander, zijn eega en hun twee zonen worden ervan verdacht illegale potentieverhogende middelen via het internet te hebben verhandeld.

De inkomsten uit deze “online apotheek” worden geschat op meer dan vier miljoen Euro.
De tabletten, die vermoedelijk afkomstig zijn uit India, werden aangetroffen in onderschepte postpakketten. 
De 54-jarige hoofdverdachte was al in beeld bij de Politie Noord-Nederland.


A28: betonplaten blokkeerden snelweg bij de Lichtmis
Op de snelweg A28 ter hoogte van De Lichtmis heeft een vrachtwagen vanmorgen rond 09:00 uur zijn lading verloren. Net na het viaduct over de N377 in de richting van Zwolle kwamen twee betonplaten op het wegdek terecht. 
Door deze situatie werden twee rijstroken urenlang afgesloten, wat leidde tot  een flinke file.
Bij het ongeval raakte niemand gewond. Over de oorzaak is nog niets bekend.

Om de betonplaten van de weg te krijgen werd een telekraan van kraanbedrijf Russcher ingezet, die ze  op een andere oplegger takelde.
De werkzaamheden werden gecoördineerd door bergingsbedrijf Hooikammer.
De politie controleerde tijdens de afhandeling van het incident op het weggedrag van automobilisten. Zo kregen tien automobilisten een bekeuring voor het vasthouden van een mobiele telefoon. Zij waren tijdens het autorijden aan het filmen of fotograferen.
Eén automobilist werd op de bon geslingerd voor het negeren van een rood kruis. 

Nadat het wegdek was gereinigd met de veeg- en zuigauto van de firma van der Kolk kon het wegdek worden gerepareerd. Alle werkzaamheden waren om 11:30 uur klaar.
De opgelopen file van ruim 10 kilometer loste daarna vrij snel op.
Een bijdrage van Henry Wallinga


Emlichheim: jogger (72) omgekomen
Dinsdagmorgen rond 10:45 uur is een 72-jarige jogger op de Neuerostraße om het leven gekomen, toen hij door een vrachtwagen gegrepen en honderden meters meegesleurd werd.
De vrachtwagenchauffeur zag de man over het hoofd, toen hij van een bedrijfsterrein af reed.
De trucker ontdekte het ongeval pas, toen in zijn voertuig een alarm afging. De chauffeur liep een zware shock op.

Hasselt: flinke schade door confrontatie truck - bromfiets

Op het industrieterrein van Hasselt heeft maandagmiddag een aanrijding plaatsgevonden tussen een vrachtwagen en een bromfiets.
De vrachtwagen reed op de Hanzeweg en sloeg linksaf  naar een bedrijf. Op dat moment zag de chauffeur een naderende bromfietser over het hoofd met de botsing als gevolg.
De bromfietser kwam hard met de truck in aanraking. Hij is in een ambulance onderzocht op letsel maar hield slechts wat schrammen en blauwe plekken over aan het ongeval.
De vrachtwagenchauffeur kwam met de schrik vrij.
De vrachtwagen werd met flinke schade op het bedrijventerrein geparkeerd. De brommer, slechts 11 dagen op naam en maar 313 kilometer op de teller, raakte zwaar beschadigd en moest worden afgevoerd.

Een bijdrage van Henry Wallinga


Eemster: BMW X5 total loss
In Eemster (gemeente Westerveld) is maandagavond een jonge vrouw gewond geraakt, toen zij met haar auto uitweek voor een ree.
De BMW X5 Stationwagen botste hard tegen een dikke boom rechts van de weg.
De bestuurster is in de ambulance behandeld; vervoer naar een ziekenhuis bleek niet noodzakelijk.
De (geleende) auto is total loss.

Een bijdrage van Persfotografie Hoogeveen

Maandag 17 september 2018

Hardenberg: ravage op de Denemarkenweg
Rond kwart voor vijf maandagmiddag reed een vrachtwagen de kruising van de Zwedenweg met de Denemarkenweg op.
Op hetzelfde moment reed een VW Golf stationwagen over de Denemarkenweg deze kruising op en bleek een botsing onvermijdelijk.
De personenauto raakte de vrachtwagen in de linker zijkant -tegen de brandstoftank-, tolde om zijn as en kwam enkele meters verderop tot stilstand. De automobilist liep licht letsel op en is met de ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.
De trucker bleef ongedeerd en kon na opname van zijn personalia zijn weg vervolgen.
De drie jaar oude -zwaar beschadigde- Golf werd door berger Autax opgehaald.


Hasselt: botsing surveillanceauto met personenauto

Op de kruising van de Vaartweg met de Telvorenstraat is zondagavond een politieauto in botsing gekomen met een personenauto.
De agenten waren net vertrokken vanuit het politiebureau voor een melding van een brand.
Volgens getuigen stak de politieauto de kruising over zonder gebruik te maken van de optische en geluidssignalen en negeerde daarbij het rode verkeerslicht.
Een gezin, rijdend op de Vaartweg vanaf de Lichtmis, naderde de met verkeerslichten beveiligde kruising en had groen licht. Plots zagen zij van links een politievoertuig de kruising oprijden. Een botsing was niet meer te voorkomen.
De vier inzittenden van de personenauto en de twee agenten werden allen ter plekke gecontroleerd op letsel. Hiervan was gelukkig geen sprake.https://www.facebook.com/william.janssen.758 De twee kinderen kregen van de politieagenten een troostbeer en van het ambulancepersoneel een medaille.

Omdat er bij het ongeval een politievoertuig betrokken was moest de afhandeling worden gedaan door collega’s vanuit een andere regio. De twee voertuigen zijn door bergingsbedrijf Hooikammer afgevoerd.

De brand, waarnaar de politie onderweg was, bleek mee te vallen. Bij het wegbranden van onkruid had een schutting vlam gevat. De brand was snel geblust door de Hasselter brandweer.

Een bijdrage van Henry Wallinga

Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media
(dus ook op onze Twitter-accounts!) rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst- en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht
en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel.