Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite


April 2019
(1)

© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.Zondag 7 april 2019

A1: dodelijk ongeval bij Rijssen

De hulpdiensten zijn zondagavond  tegen half zeven gealarmeerd vanwege een ernstig verkeersongeval op de A1 bij Rijssen op de rijbaan richting Hengelo.
Er was een auto geslipt, tegen de middenvangrail gebotst en op z’n dak in de middenberm tot stilstand gekomen.
Eén inzittende overleefde het ongeval niet; een tweede is naar een ziekenhuis gebracht;
Team Verkeersongevallenanalyse stelde een onderzoek in.
Het voorval leidde tot lange files.

Een bijdrage van Jan Willem Klein Horstman


Dalen: schoorsteenbrand rieten dak tijdig ontdekt
De Coevorder brandweer werd zondagavond voor de tweede keer in een week tijd verzocht naar Dalen te rijden aangezien er weer brand woedde in een schoorsteen op een woning met een rieten dak. Nadat maandagmorgen een soortgelijke woning aan De Kamp grote schade opliep, kraaide de rode haan nu in een rookkanaal aan de Achterkamp: even verderop dus.
Dit keer werd de brand -de vlammen sloegen uit de schoorsteen!- tijdig ontdekt door voorbijgangers, waardoor erger voorkomen werd.


N34: gewonde ten gevolge van zware aanrijding bij Holthone
Zondagmiddag tegen half twee werden brandweereenheden uit Gramsbergen en Hardenberg, alsmede politie, ambulances en traumaheli PH-ELP opgeroepen zich met de nodige spoed naar de N34 te begeven, omdat zich bij Holthone een ernstig verkeersongeval had voldaan.
Bij aankomst troffen de hulpverleners een flinke ravage aan. De twee bij de aanrijding betrokken personenauto's waren onherstelbaar beschadigd.
De inzittenden van een zwarte Ford S-Max, die in de richting van Hardenberg reed, kwamen met de schrik vrij, maar de inzittende van de andere auto -een Citroën C1- moest door de brandweer met redgereedschap uit het wrak bevrijd worden. Het slachtoffer is per ambulance -begeleid door de trauma-arts- naar een ziekenhuis overgebracht.
De botsing zou volgens getuigen het gevolg zijn geweest van een klapband.
De N34 is geruime tijd tussen de afslagen Coevorden en Gramsbergen afgesloten geweest.


Zaterdag 6 april 2019

Gieten: verdachte van overval autobedrijf in Eext aangehouden
Zaterdagavond even voor achten heeft er een overval plaatsgevonden op het tankstation van een garagebedrijf aan de Oelenboom in Gieten.
De dader ging er na het misdrijf in een zwarte Volkswagen Caddy vandoor, maar werd in Eext door de politie aangehouden.


Enter: brand verwoest quad

Vrijdagavond 5 april 2019 tegen kwart over elf werd een autobrand aan De Bleek in Enter gemeld. Op de oprit van een tankstation bleek echter een quad in brand te staan.
De bestuurder was van Enschede naar Enter gereden, maar voor een tankstation in aanbouw vloog het voertuig in brand. De vlammen sloegen zo snel om zich heen dat er voor de brandweer geen redden meer aan was. De bestuurder kwam met de schrik vrij.

Een bijdrage van Jan Willem Klein Horstman


Vrijdag 5 april 2019

Dieverbrug: dubbele pech voor parachutist

Vrijdagmiddag eindigde de parachutesprong van een man uit Noorwegen niet veilig op de grond, maar in een boom bij de Dieversluis nabij Dieverbrug. De man raakte hierbij gewond, maar daarmee was zijn pech nog niet voorbij, want de ambulance waarmee hij naar een ziekenhuis gebracht zou worden, kwam vast te zitten in het weiland. Er kwam een tractor aan te pas om de ziekenauto op weg te helpen.

De parachutist nam deel aan de herdenking van Operatie Amherst, die plaatsvond in april 1945 en waarbij zo’n 700 parachutisten van de SAS gedropt werden in het kader van de bevrijding van Noord-Nederland.

Een bijdrage van van Oost Media

Donderdag 4 april 2019

Emlichheim: anonieme brief met onbekende chemische stof bij zetmeelfabriek
Donderdagmorgen kwam bij de aardppelzetmeelfabriek Emslandstärke GmbH in Emlichheim een anonieme brief binnen die een onbekende chemische stof bevatte. Volgens een begeleidende tekst zou het om een gevaarlijke stof gaan.
Twee medewerksters zijn met de stof in aanraking gekomen. Ze zijn door de brandweer ontsmet en zijn voor zover bekend ongedeerd.
De politie heeft de envelop in beslag genomen en laat een en ander onderzoeken door het Landeskriminalamt.


Wilsum (D): vier zwaargewonden door kettingbotsing op de Emlichheimer Straße

Woensdag tegen het middaguur zijn vier personen zwaargewond geraakt ten gevolge van een verkeersongeval op de Emlichheimer Straße in Wilsum.
Een 69-jarige vrouw uit reed in haar Suzuki Vitara in de richting van Emlichheim, maar ze had niet in de gaten dat twee voor haar rijdende auto’s afremden, omdat één ervan aanstalten maakte om linksaf te slaan naar de Grenzweg.
De Suzuki botste met hoge snelheid tegen de achterzijde van de Hyundai van een echtpaar uit Itterbeck, die daardoor tegen de Golf Plus van een 50-jarige inwoonster van Itterbeck klapte.
Alle vier de betrokkenen zijn met zwaar letsel naar een ziekenhuis overgebracht.
De materiële schade wordt geschat op veertigduizend Euro.


Woensdag 3 april 2019 - update 20:54 uur

Dalmsholte: ongeval op oversteekplaats in de N348 loopt nog goed af

Een botsing in Dalmsholte woensdagmiddag even na vijven op de oversteek van de Dalmsholterdijk in de Deventerweg (N348).
De bestuurder van een Toyota LandCruiser met daarachter een vee-aanhangwagen stak de N348 over uit de richting van Dalfsen. De bestuurder van een Daihatsu Cuore die op de N348 vanuit Lemelerveld reed, kon -ondanks stevig remmen- de overstekende combinatie niet meer ontwijken.
De Daihatsu Cuore botste op de rechterzijde van de terreinwagen en ‘ketste’ af.
De Daihatsu kon niet op tegen de veel zwaardere LandCruiser en raakte fors beschadigd.
De bestuurder van de personenauto is kort gecontroleerd door ambulancepersoneel en bleek gelukkig ongedeerd. Ook de dieren in de aanhanger bleven ongeschonden.
Een bergingsbedrijf heeft de verwoeste Daihatsu afgesleept

Een bijdrage van de Ommenaar


Neuenhaus: pedelecbestuurster zwaar gewond

Dinsdagavond even voor half zeven is een 83-jarige vrouw bij een aanrijding op de Nordhorner Straße in Neuenhaus zwaargewond geraakt.
De 32-jarige bestuurster van een Renault sloeg rechtsaf van de Grenzstraße rechtsaf naar  de Nordhorner Straße, maar zag daarbij de 83-jarige dame die een pedelec bestuurde, over het hoofd, waardoor de bejaarde vrouw zwaar letsel opliep.
De automobiliste liep lichte verwondingen op.


Dinsdag 2 april 2019
Maandag 1 april 2019

Hollandscheveld: Corvette Stingray gaat verloren door brand

Op het bungalowpark ‘Schoonhoven’ aan de Meerboomweg in Hollandscheveld zijn maandagmorgen een auto en carport volledig afgebrand. Omwonenden trachtten met tuinslangen de brand te bestrijden.
Voor de brandweer viel weinig meer te redden. Het vuur doven en de schade beperken was het enige wat ze nog konden doen.
De auto - een Chevrolet Corvette ‘Stingray’ uit de jaren ‘60 van de vorige eeuw- ging volledig verloren.
 De oorzaak van de brand is niet bekend.

Een bijdrage van Persfotografie Hoogeveen


Dalen: uitslaande brand richt enorme schade aan aan rietgedekt pand

Even voor tienen maandagmorgen werden diverse brandweereenheden uit de wijde regio in rap tempo gealarmeerd vanwege een dakbrand van een woning aan De Kamp in Dalen. Het bleek te gaan om een grote woonboerderij met een rieten dak, waar rond de schoorsteen brand was uitgebroken.
De brand,die zich razendsnel uitbreidde, ging gepaard met dichte witte rook, die door het dorp waaide en aanleiding was tot een NL-alert.
De woning brandde grotendeels uit.
(Klik op de button onder de foto's voor de complete fotoserie!)

dw_mainZondag 31 maart 2019

Assen: slachtoffer fataal ongeval is 48-jarige man uit Doornspijk

Bij evenementenhal Expo Assen aan de Haar is een 48-jarige inwoner van Doornspijk om het leven gekomen bij een ongeluk met een tractor.
Het slachtoffer wilde volgens de politie een trekker op een oplegger laden en is daarbij onder de machine terechtgekomen. Het slachtoffer overleed ter plaatse.
In de Expo Assen werd het evenement Tractorpulling indoor Assen gehouden. 

Een bijdrage van van Oost Media


Wierden: twee mensen naar het ziekenhuis na botsing op de N35

Zaterdagavond 30 maart werd om even voor tienen gemeld dat er een verkeersongeval gebeurd was op de Rondweg (N35) in Wierden. Het bleek te gaan om een aanrijding tussen twee personenauto's.
Eén auto -een Mitsubishi Space Star- was tegen de palen van  een ANWB-bord tot stilstand gekomen;  de andere auto -een BMW stationcar- lag op z’n  kant in de berm. Twee personen zijn naar een ziekenhuis overgebracht.
Een auto is vlak voor de aanrijding door nog een onbekende oorzaak op de verkeerde weghelft gekomen.

De twee auto’s zijn door een bergingsbedrijf afgesleept.
De N35 tussen Wierden en Nijverdal is anderhalf uur afgesloten geweest ten gevolge van het ongeval

Een bijdrage van Jan Willem Klein HorstmanZaterdag 30 maart 2019

Lemele: automobiliste nauwelijks gewond, auto total loss

Een jonge vrouw bleek in de vroege uren van zaterdag 30 maart een engeltje op haar schouder te hebben. Ze reed rond tien voor één op de Lemelerweg (N347) richting Lemele toen ze naast de weg kwam, even voorbij de eerste oversteek na de brug over de Regge.
De personenauto, een bijna 17 jaar oude rode Renault Clio, slipte en botste op kleine wal naast de weg, met daarin een stevige boom. De auto kwam daarna op z’n kop op het wegdek terecht en kwam een eindje verderop tot stilstand.
De bestuurster, die alleen in de auto zat, kon zelf uit het zwaargehavende wrak klimmen. Voorbijgangers stopten om hulp te verlenen en de politie en ambulancedienst kwamen met spoed naar de plaats van het ongeval.

Na een korte controle in een ambulance bleek de vrouw er wonderbaarlijk genoeg practisch ongedeerd vanaf te zijn gekomen. Ze liep slechts een kleine verwonding op aan haar hand, die door de ambulancedienst ter plaatse kon worden verbonden. Hevig geschrokken is ze meegenomen door haar vriend.
De personenauto, waarvan de carrosserie en ophanging compleet ‘uit het lood’ zijn, is door een bergingsbedrijf afgevoerd. Tijdens de berging van de auto was het verkeer op de Lemelerweg (N347) tijdelijk gestremd; het werd omgeleid via de gelijknamige parallelweg.

Een bijdrage van de Ommenaar


Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media
(dus ook op onze Twitter-accounts!) rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst- en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht
en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel.