Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite


April 2019
(2)

© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.Zondag 14 april 2019

Vriezenveen: brandweer vist opmerkelijk obstakel uit het kanaal
Zondagmiddag werd de brandweer verzocht een opmerkelijk voorwerp uit het kanaal te bergen.
Het bleek te gaan om een kunststof urinoir, dat ter hoogte van Löwik Wonen en Slapen aan de Kanaalweg Noord in Vriezenveen in het water dreef en gevaar opleverde voor de scheepvaart.
Toen een poging het obstakel met de hand op het droge te krijgen mislukte, werd een hulpverleningsvoertuig met kraan uit Almelo opgeroepen. Met deze kraan lukte het de “drenkeling” te bergen.
Volgens een getuige stond het urinoir bij een bedrijf aan de Kanaalweg Noord.
Een bijdrage van Alwin Winkel


A35: grote aanhanger met koetsjes op z'n kant
Zaterdag tegen middagnacht werd een verkeersongevalis een aanhangwagen op de A35 bij Almelo gekanteld. In de aanhanger stonden koetsen voor een paardenshow.
De snelweg moest in de richting van Azelo worden afgesloten om de berger de gelegenheid te geven de aanhangwagen overeind te zetten. Dat leidde tot flink wat verkeersoverlast.
De politie kon geen informatie verstrekken over de toedracht van het ongeval.
Een bijdrage van Jan Willem Klein Horstman


Haarle: twee auto's flink beschadigd na botsing op de N35
Zaterdagavond kwamen de hulpverleners in actie, nadat om 22:21 uur gemeld was dat er een verkeersongeval was gebeurd op de kruising Almeloseweg (N35) met de Stationsweg.
Het bleek te gaan om een aanrijding tussen twee personenauto’s.
Een kleine grijze Daihatsu stak vanaf de Stationsweg de Almeloseweg-N35 over, waar tegelijkertijd een  zwarte Nissan Juke vanuit Nijverdal richting Raalte reed. De Daihatsu raakte de zwarte Nissan aan de achter-zijkant, waardoor diens bestuurder de macht over het stuur verloor en bij een chinees restaurant tegen de vangrail tot stilstand reed.

Een rijstrook van de Almeloseweg-N35 was enige tijd afgesloten. De politie regelde het verkeer langs het ongeval.
De twee zwaar beschadigde auto’s zijn door een bergingsbedrijf afgesleept.
Een bijdrage van Jan Willem Klein Horstman


Bruntinge: Peugeot tegen boom; twee gewonden
Op de Hoogeveenseweg in Bruntinge (gemeente Midden Drenthe) is zaterdagmiddag een een Peugeot 108 met twee inzittenden tegen een boom gereden.
Eén persoon moest door de brandweer uit de auto worden geholpen; de andere werd ter plaatse behandeld aan zijn verwondingen. Het MMT kwam ook in actie.
De oorzaak van het ongeval, dat in een bocht naar rechts gebeurde, is niet bekend.
Het slachtoffer dat bekneld zat is overgebracht naar een ziekenhuis
Een bijdrage van Persfotografie Hoogeveen


Zaterdag 13 april 2019

Markelo: Litouwer ramt boom

Zaterdag vlak voor het begin van de avond reed een man uit Litouwen tegen een boom aan de Gelselaarseweg in Markelo. De man verloor in een bocht de macht over het stuur.
Hij is in een ambulance gecontroleerd, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis.
Hij moest wel met de politie mee om een verklaring af te leggen en een ademanalyse te ondergaan, omdat vermoed werd dat hij teveel had gedronken. De zwaar beschadigde auto is door een berger opgehaald.

Een bijdrage van Jan Willem Klein Horstman


Elim: husky omgekomen in brandende woning aan de Carstendijk
Rond kwart over elf zaterdagmorgen werd brand gemeld in een woning aan de Carstendijk in Elim. De brand woedde in de rechter van een twee-onder-een-kapwoning. De blusgroep De Krim, die als eerste gealarmeerd werd, werd geconfronteerd met een enorme witte rookontwikkeling, die dwars over de weg dreef.
De bewoners waren niet aanwezig; de heer des huizes kreeg de onheilsmelding bij de SC Elim, waar hij als jeugdtrainer actief is.

In de woning waren twee honden -een witte herdershond en een husky- aanwezig. De husky overleefde het drama helaas niet.

De brandweer van De Krim werd bijgestaan door hun collega's uit Zuidwolde (watertankwagen), de hoogwerker uit Hoogeveen en de tankautospuit uit Slagharen.
Hoewel de brand voor zover bekend niet uitslaand is geweest, is de schade enorm.Vinkenbuurt: dodelijk ongeval op de Koloniedijk (update)
In het eerste uur van zaterdag 13 april heeft een ernstig verkeersongeval plaatsgevonden in het Overijsselse buurtschap Vinkenbuurt (gemeente Ommen).
Het ging rond half één mis in één van de S-bochten in de Koloniedijk. De automobilist reed in de richting van de Vinkenbuurt en verloor door nog onbekende oorzaak vlak voorbij de Marsmanweg de controle over het voertuig.
De personenauto ging rechtdoor in de eerste bocht en kwam met het dak tegen een grote boom tot stilstand. Politie, brandweer en ambulancedienst zijn met spoed naar de plek des onheils gekomen. Het mobiel medisch team van het UMC in Groningen kwam per traumahelikopter naar de plaats van het ongeval.
De brandweer moest de zeer zwaar gewonde automobilist uit het wrak bevrijden.
Het slachtoffer -een 33-jarige Zwollenaar- bleek helaas niet meer te redden
Een bijdrage van De Ommenaar


Emmen: automobiliste gewond door schuiver
Op de Statenweg in Emmen is vrijdagavond een vrouw gewond geraakt bij een eenzijdig verkeersongeval. De bestuurster van een Volvo Stationwagen verloor de macht over het stuur, waardoor de auto rechts van de weg op z'n kant in de bosjes terecht kwam.
De vrouw moest door de brandweer uit de auto worden bevrijd. Daarvoor moest het dak er af worden geknipt.
Na in de ambulance te zijn gestabiliseerd werd ze overgebracht naar het ziekenhuis.
Een bijdrage van Persfotografie Hoogeveen

Vrijdag 12 april 2019

Holten: auto rijdt twee fietsers en aan lantaarnpaal aan

Vrijdagmiddag tegen half twee zijn twee fietssters op de Dorpsstraat in Holten aangereden door een auto.
De fietssters en de automobilist zijn naar een ziekenhuis overgebracht.
De Dorpsstraat was lange tijd afgesloten; het verkeer werd geregeld door de politie.
De politie onderzoekt het ongeval.
De zwaar beschadigde auto, die ook een lantaarnpaal had geraakt, is door een bergingsbedrijf afgesleept

Een bijdrage van Jan Willem Klein Horstman


Geesbrug: brand verwoest schuurtje (update)
Een schuurtje achter een woning aan de Coevorderstraatweg in Geesbrug is vrijdagmiddag uitgebrand.
De brandweer werd rond kwart voor drie gewaarschuwd, maar het schuurtje bleek bij aankomst al grotendeels in brand te staan en was niet meer te redden.
Onderzoek moet uitwijzen wat de oorzaak is geweest.

Een bijdrage van Persfotografie Hoogeveen en Martin Schonewille


Rijssen: vakantiewoning in bos in de as gelegd (update)

De brandweer werd vrijdagochtend  om 08:10 uur gealarmeerd vanwege een buitenbrand aan de Venegge bij Rijssen. Het bleek te gaan om eenvakantie midden in het bos, die bij aankomst al volledig in brand bleek te staan.
Als oorzaak is brandstichting het meest aannemelijk, aangezien er geen elektriciteit in het grotendeels houten gebouwtje aanwezig was.
De politie stelt een sporenonderzoek in.

Een bijdrage van Jan Willem Klein Horstman


Donderdag 11 april 2019

N381: dodelijk ongeval nabij Noord Sleen (update 4)
Donderdagmiddag tegen half drie werd de blusgroep van Sleen opgeroepen met spoed naar de N381 te rijden in verband met een ernstig verkeersongeval op ongeveer een kilometer ten westen van de afslag Schoonloo. Op kilometers afstand waren al zwarte rookwolken te zien en er werd dan ook al snel om assistentie van collega's verzocht, onder andere met watertankwagens.

De hulpverleners troffen een ware ravage aan: twee zwaar beschadigde personenauto's en een trekker met oplegger, die in brand stond.
Volgens de eerste berichten werd de vrachtwagenchauffeur, die richting Beilen reed, geconfronteerd met een hem tegemoet rijdende auto, die op de verkeerde weghelft reed. De personenauto botste fontaal op de trekker en stuiterde terug naar de andere weghelft, waar hij in botsing kwam met een tweede personenauto.
Een veertigjarige inwoner van Emmen -de bestuurder van een Skoda Superb stationcar- overleefde de klap niet.
Voor zover bekend zou verder niemand letsel hebben opgelopen.
De brand breidde zich uit van de trekker naar de oplegger en bleek moeilijk te blussen; zelfs met een grote hoeveelheid schuim.

+ Persfotografie Hoogeveen en van Oost Media


Schüttorf (D): E-biker levensgevaarlijk gewond na val
Een 70-jarige man is woensdag rond 17:40 uur met zijn E-bike gevallen en levensgevaarlijk gewond geraakt.
Hij reed op het fietspad van der Quendorfer Straße en toen hij afsloeg naar de Salzberger Straße ging hij ter hoogte van de bakkerij onderuit.
Hij is met een traumaheli naar het ziekenhuis in Enschede overgebracht.
Er wordt onderzocht of de man onder invloed van alcohol was.

Woensdag 10 april 2019

Hoogeveen: veegwagen kantelt bijna sloot in

Op de Hoogeveenseweg tussen Hoogeveen en Pesse waren woensdagmiddag medewerkers van het waterschap bezig met het maaien van de slootkanten. Een veegwagen van Area reed om een rijdende kraan heen en dat moest via de berm. Die bleek niet sterk genoeg voor het gewicht van de veegwagen, die wegzakte en om dreigde om te vallen in de droge sloot.
Berger de Jonge moest met twee bergingsvoertuigen te hulp schieten. Een van de dikke bomen langs de weg diende daarbij als extra hefkracht om de veegmachine weer op het wegdek te krijgen. De schade aan de berm werd door een medewerker van het waterschap hersteld.

De weg was enige tijd afgesloten, maar enkele automobilisten namen het fietspad. Het duurde niet lang voordat Handhaving dat afstrafte met een bekeuring.

Een bijdrage van Persfotografie Hoogeveen


A1: lange files na kop-staartbotsing trucks
Opnieuw een verkeersongeval op de A1, dit keer bij Holten een kop-staartbotsing tussen twee vrachtwagens, even voor 08:00 uur woensdagmorgen. Een Poolse truck botste tegen de achterzijde van een ervoor rijdende Nederlandse vrachtwagen.
De zwaar beschadigde Pool kwam dwars over de rijbaan tot stilstand en blokkeerde zo het verkeer, waardoor een lange file in de richting van Deventer ontstond. Het verkeer werd over de vluchtstrook omgeleid.
Op de andere rijbaan veroorzaakten kijkers een file.
Er vielen wonder boven wonder bij dit ongeval geen gewonden.
Een bijdrage van Jan Willem Klein Horstman


Hollandscheveld: brand in keuken van kantine camping
Brandweereenheden uit Zwinderen en Hoogeveen spoedden zich rond 12:30 uur woensdagmiddag naar camping Tussen de Wieken aan de Meerboomweg in Hollandscheveld vanwege wat in de melding als een dakbrand werd omschreven.
Personeel had een brandlucht in de keuken waargenomen en ging de brandhaard in het systeemplafond te lijf met brandblussers.
Om bij de -inmiddels grotendeels gedoofde- brandhaard te kunnen zette de brandweer een kettingzaag in.


Odoornerveen: drie man aangehouden in drugslab
De politie heeft woensdagmorgen na een tip in een schuur bij een boerderij aan de Noordzijde in Odoornerveen een drugslab aangetroffen.
Er zijn drie verdachten aangehouden. De lacatie wordt onderzocht.
Personeel van het LandelijkeTeam Forensische Opsporing zal het laboratorium ontmantelen.


Dinsdag 9 april 2019

Hoogeveen: piepers op de snelweg

Dinsdagavond is op de A28. aan het einde van de afrit naar Meppel, een vrachtwagen met aanhanger volgeladen met aardappelen uit de bocht gevlogen.
Toen het gevaarte in de berm kwam, kantelde de aanhanger en gleed de volle container op zijn kant de berm in en gedeeltelijk op de vluchtstrook van de A28.
De bestuurder, die ongedeerd bleef, slaagde er in de vrachtwagen met de helft van lading, overeind te houden.

De afrit richting Meppel werd afgesloten. Berging en opruimen zal vermoedelijk tot in de vroege uurtjes gaan duren.

Een bijdrage van Persfotografie Hoogeveen


A30 / Schüttorf: Nederlandse vrachtwagencombinatie klapt op pijlwagen wegbeheerder
Dinsdagmorgen rond kwart over tien botste een Nederlandse trekker met oplegger bij werkzaamheden op de A30 op een pijlwagen van de wegbeheerder. Het ongeval gebeurde circa twee kilometer voor de afslag Bad Bentheim, op de rechter rijstrook in de richting van Nederland.
De 35-jarige Nederlandse trucker zag de pijlwagen, die achter een veegvoertuig van de wegbeheerder was gekoppeld, over het hoofd.
De pijlwagen schoof deels onder de wagen van de wegbeheerder.

De Nederlander bleef ongedeerd, de werknemer (31) van de wegbeheerder, die in de veegwagen zat, liep vermoedelijk licht letsel op.
De materiële schade beloopt ongeveer 125.000 Euro.
De opruim- en bergingswerkzaamheden duurden tot in de middag.


Vriezenveen: brandweer redt woning

Brandweereenheden uit Vriezenveen, Almelo en Tubbergen zijn dinsdagavond opgeroepen nadat een schoorsteenbrand in een woning aan de Putter in Vriezenveen was gemeld.
Ter plaatse was er veel rookontwikkeling;  de brand woedde op de eerste verdieping van de ruimte tussen woning en garage.
De brandweer slaagde erin te voorkomen dat de brand zich uitbreidde naar de woning, hoewel er veel rookschade was.

Een bijdrage van Alwin WinkelMaandag 8 april 2019

A1: Duitser botst op achterzijde van tankoplegger

Maandagmiddag tegen twee uur botste op de A1 bij Rijssen een uit Duitsland afkomstige personenauto op de achterzijde van een tankoplegger. De automobilist is per ambulance naar een ziekenhuis overgebracht.
Zijn zwaar beschadigde Renault moest door een bergingsbedrijf afgevoerd worden.
De trekker kon met de beschadigde oplegger verder rijden

Een bijdrage van Jan Willem Klein Horstman


N35: trekker zwaar beschadigd na aanrijding met knikdumper

Maandag tegen het middaguur zijn op de Nijverdalseweg (N35) tussen Wierden en Nijverdal een met zand geladen Volvo knikdumper en een trekker met oplegger van een transportbedrijf uit Duiven onzacht met elkaar in aanraking gekomen.
Gelukkig bleef het bij materiële schade.
De politie onderzoekt de zaak, aangezien één van de bestuurders mogelijk door rood is gereden.

Een bijdrage van Jan Willem Klein Horstman


Rijssen: auto's zwaar beschadigd door crash op kruising Nijverdalseweg - Reggesingel

De kruising van de Nijverdalseweg met de Reggesingel in Rijssen was maandag even na het middaguur het toneel van een fikse aanrijding tussen twee personenauto’s.
De bestuurder van een grijze Volkswagen Golf reed van de Nijverdalseweg het kruispunt op om via de Reggesingel zijn weg te vervolgen, maar hij had helaas de naderende blauwe Mitsubishi Space Star niet aan zien komen.
De bestuurster van de blauwe Mitsubishi is naar een ziekenhuis overgebracht.
Het verkeer op de Reggesingel ondervond veel hinder van het ongeval.
Beide zwaar beschadigde auto’s zijn door een bergingsbedrijf opgehaald

Een bijdrage van Jan Willem Klein Horstman


Erica: middelbrandalarm wegens rookontwikkeling in Hotel Zuiddrenthe
Even na half tien maandagmorgen deed een rookmelder in Hotel Zuiddrenthe aan de Amsterdamscheveldlaan in het buitengebied van Erica zijn werk. Er was daadwerkelijk rook in het hotel, reden om op te schalen naar "middelbrand" en het nodige materieel uit de regio op pad te sturen. De boosdoener werd snel gevonden: smeulende uitgedroogde bladeren in een ventilatierooster naast de ingang van het hotel.
Hierna werd de rooklucht met een overdrukventilator het gebouw uit geblazen en frisse lucht erin en konden gasten en personeel weer naar binnen.

Hoogeveen: VW-busje brandt volledig uit

Op de Wethouder Robaartstraat in Hoogeveen is zondagavond een VW Transporter uitgebrand. De bestuurder zette de auto aan de kant van de weg toen er rook uit het dashboard kwam.
Plots startte het busje uit zichzelf en begon te rijden. De bestuurder besloot om de inmiddels brandende bus tegen een boompje te zetten in een gazon om andere voertuigen en woningen niet in gevaar te brengen.
Een geparkeerde Renault liep desondanks ten gevolge van de hittestraling schade op: een barst in de voorruit en een deels gesmolten voorkant van de auto.

Een bijdrage van Persfotografie Hoogeveen

Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media
(dus ook op onze Twitter-accounts!) rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst- en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht
en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel.