Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite


April 2019
(3)

© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.
Eerste Paasdag 21 april 2019

Schüttorf: Autobahnpolizei zoekt info over aanrijding op de A30
Zaterdag is een 39-jarige vrouw rond 13:00 uur ernstig gewond geraakt ten gevolge van een verkeersongeval op de A30 bij Schüttorf.
De bestuurder van een Opel Zafira reed op de linker rijstrook richting Amsterdam, maar moest plots uitwijken voor een kleine rode auto die naar links kwam. Hij verloor daarbij de macht over het stuur en botste tegen een trekker met oplegger en daarna tegen de middenvangrail.
Zijn passagiere (30) werd daarbij ernstig gewond.
De veroorzaker reed door zonder zich om de slachtoffers te bekommeren.
De materiële schade beloopt circa € 8.200.
De Autobahnpolizei zoekt informatie omtrent deze zaak. Heeft u die ? Bel dan 0049 591 87715


Getelo (D): twee Nederlanders gewond bij aanrijding

Zaterdagavond waren twee motorrijders betrokken bij een verkeersongeval op de Tubbbergener Straße in Getelo. Daarbij vielen twee gewonden, waarvan één ernstig.
Het ongeval ontstond toen een 59-jarige inwoner van Itterbeck verzuimde voorrang te verlenen aan een 51-jarige Nederlandse motorrijder. Die liep ernstige verwondingen op; zijn veertienjarige zoon werd licht gewond. Ze zijn naar het ziekenhuis in Hardenberg overgebracht.
De man uit Itterbeck bleef ongedeerd.
De schade wordt geschat op € 12.500.Slagharen: ree uit de Lutterhoofdwijk gered
Lekker uitslapen op eerste Paasdag zat er voor de Slagharense blusgroep niet in: even na half tien werd gemeld dat er een dier te water was geraakt langs de Coevorderweg. Een ree was ijverig baantjes aan het trekken in de Lutterhoofdwijk tussen Slagharen en De Krim.
Maar goede raad is duur: de post Slagharen beschikt niet over een boot en de ree zwom van de ene oever naar de andere, dus zie 'm dan maar eens te vangen!
Een buurtbewoner sloop op het dier af toen het schijnbaar vermoeid tegen de wal even halt maakte, maar de eerste poging het dier bij de hoorns te vatte mislukte en de ree ging er plank gas vandoor.
De vrijwillige hulpverlener probeerde het even later nogmaals en dit keer met succes!
De ree werd in een weiland vrijgelaten, maar moest eerst nog over een hek heen getild worden om definitief van z'n vrijheid te kunnen genieten.


Zaterdag 20 april 2019

Ommen: flinke schade door botsing op beruchte kruising

Zaterdagmiddag klonk het geluid van kreukelend blik op de kruising van de Nering Bögelstraat en de Smitstraat, in de wijk de Laarakkers.
Een personenauto met Pools kenteken reed over de Nering Bögelstraat in de richting van de Chevalleraustraat. Bij het oversteken van de Smitstraat werd aan een van rechts komende Volkswagen Caddy geen voorrang verleend. De bestuurder van de Caddy kon niet meer tijdig remmen voor de Audi en raakte deze vlak voor het achterwiel.
De Poolse auto tolde daarna het vervolg van de Nering Bögelstraat op. De drie mannen in deze Audi raakten net zoals de bestuurder van de Caddy niet gewond.
De politie heeft beide bestuurders geholpen met het invullen van de schadeformulieren; iets wat door de taalbarrière wat moeite kostte.
Een bergingsbedrijf voerde beide voertuigen af.

Een bijdrage van de Ommenaar


Coevorden: bromfietser verwondt drie mensen bij het NS-station
Zaterdagavond zijn drie mensen op de Wilhelminasingel -vlakbij de rotonde voor het station- in Coevorden aangereden door een bromfietser en daardoor min of meer ernstig verwond. De drie keken naar de werkzaamheden voor de aanleg van de tunnelbak, toen de bromfietser -volgens meerdere getuigen- met zeer hoge snelheid over de rotonde kwam en direct daarna onderuit ging.
Werknemers van ProRail en verkeersregelaars schoten de gewonden te hulp en hielden de veroorzaker van het ongeval tegen toen hij er vandoor wilde gaan.
De gewonden zijn met spoed in ambulances naar een ziekenhuis vervoerd.
De Wilhelminasingel werd ter hoogte van het station afgesloten voor sporenonderzoek.


Coevorden: auto brandt uit aan de Elemastraat

Even na twee uur in de nacht van vrijdag op zaterdag werd de Coevorder brandweer opgeroepen vanwege een brandende auto, die geparkeerd stond aan de Elemastraat in Coevorden.
Toen de spuitgasten daar even later aankwamen, werd duidelijk dat de personenauto niet meer te redden was.
De politie heeft de zaak in onderzoek

Een bijdrage van van Oost Media


Rijssen: verenigingsgebouw hondensportclub door brand verwoest
De brandweer is om 05:00 uur in de nacht van vrijdag op zaterdag gealarmeerd aangezien er brand zou woeden bij de windhondenrenbaan aan de Arend Baanstraat in Rijssen.
Bij aankomst bleek daar echter niets loos. De brand bleek te woeden bij een andere hondensportclub en wel aan de Oude Markeloseweg. Het clubgebouw aldaar bleek al volledig in brand te staan.
De politie houdt er rekening mee dat het gebouw opzettelijk in brand gestoken is en markeerde de directe omgeving als “plaats delict”.
Een bijdrage van Jan Willem Klein HorstmanVrijdag 19 april 2019

N34: mesttanker kantelt op rotonde: chauffeur ernstig gewond
Een Mercedes Benz Actros opleggertrekker met een mesttanktrailer is vrijdagavond gekanteld op de rotonde in aanbouw nabij Coevorden.
Naar het zich liet aanzien is de combinatie met te hoge snelheid de rotonde opgereden en verloor de chauffeur daarbij de macht over het stuur.

Aanvankelijk leek het letsel van de man mee te vallen, maar al ras werd een mobiel medisch team besteld. Het slachtoffer werd buiten de cabine behandeld.
De N34 is vanaf de afrit Gramsbergen in de richting van Coevorden afgezet.


Vriezenveen: één gewonde door aanrijding op kruising
Vrijdagmiddag kwamen twee personenauto’s elkaar op onplezierige wijze tegen op de kruising  Harmsenweg - Veeneindeweg in Vriezenveen. De bestuurster van één van de voertuigen is ter controle per ambulance overgebracht naar een ziekenhuis.
Het ongeval is waarschijnlijk het gevolg van een voorrangsfout.
Berger Wolves heeft de auto’s opgehaald.
Een bijdrage van Alwin Winkel


Luttenberg: zware schade door botsing op de Oude Twentseweg
Twee personenauto’s zijn op het begin van de avond fors beschadigd geraakt bij een verkeersongeval tussen Lemelerveld en Luttenberg.
De aanrijding gebeurde even na half zeven mis op de kruising van de Oude Twentseweg en de Veenweg.

Een automobilist reed op de Veenweg vanaf Lemelerveld in de richting van Raalte. De bestuurder van de Skoda keek links en rechts en dacht geen auto te zien. Eenmaal op de kruising bleek er toch een auto van rechts te komen. Deze Volkswagen reed op de Oude Twentseweg in de richting van Luttenberg en werd vol in de flank geraakt.
Na de klap kwam de Golf in een droogstaande sloot terecht, en kwam tot stilstand tegen de slootwand van een inrit.
Beide personenauto’s werden bestuurd door mannen, die alleen in de auto’s zaten.
Ze zijn door ambulancepersoneel gecontroleerd. De Skodabestuurder had een pijnlijke arm.
Een bijdrage van de Ommenaar


Den Ham: ravage op de Esweg
Veel schade vrijdagmiddag bij een ongeval op de Esweg, op de oostelijke rand van de woonwijk Broekmaten in Den Ham.

Een vrouw reed in een zwarte Volkswagen Tiguan in noordelijke richting, toen het ter hoogte van de kruising met de Magelerweg mis ging.
Wat er precies is gebeurd is nog onduidelijk; volgens omstanders is de vrouw mogelijk onwel geworden en daardoor de controle over het voertuig verloren.
De Volkswagen schampte een busje van supermarkt Coöp en reed daarna een lantaarnpaal voor Bakkerij Jansen uit de grond. Daarna werd een geparkeerde Toyota van een personeelslid van Bakkerij Jansen geramd. Deze auto werd een tuin in gelanceerd, raakte daarbij een vlaggenmast alvorens tot stilstand te komen boven op een bankje.

De Volkswagen ging vervolgens verder door dezelfde voortuin en werd uiteindelijk een halt toe geroepen door een poer midden in de inrit van de woning. De wagen raakte fors beschadigd. De vrouw is door ambulancepersoneel behandeld, maar ze is voor zover bekend niet naar een ziekenhuis vervoerd.
Een bergingsbedrijf heeft met een kraan de Volkswagen van de poer getild en de Toyota uit de voortuin getrokken.
Tijdens de bergingswerkzaamheden was de Esweg voor al het verkeer afgesloten.
Een bijdrage van de Ommenaar


Lutten: schuur motorenhandel afgebrand
Vrijdagmiddag om 17:50 uur kregen de brandweer van Slagharen en Hardenberg -en pal daarop "Gramsbergen"- opdracht naar de De Kerkdijk in Lutten te rijden, waar brand was uitgebroken in een schuur bij een motorenhandel. Er was haast bij geboden aangezien de schuur -met o.a. oldtimer motoren- vlak bij een woning met een rieten dak stond.
Ondanks het rappe ingrijpen ging de schuur verloren in een kortstondige vlammenzee, maar men wist men de woning schadevrij te houden.
Publiek werd vanwege explosiegevaar op afstand gehouden.

Eén persoon is met brandwonden aan een arm naar het ziekenhuis overgebracht.
Gedurende het bluswerk was een deel van De Kerkdijk afgesloten.
Donderdag 18 april 2019 - update 15:16 uur

A1: opnieuw kop-staartbotsing tussen vrachtwagens

Donderdagmorgen rond kwart over acht vond er een kop-staartbotsing tussen twee vrachtwagens plaats op de A1 nabij Holten.
Een trekker met oplegger van Simon Loos botste achter op een Spaanse trekker met oplegger. De Nederlandse vrachtwagen schoot daardoor naar links en kwam tegen de middenvangrail tot stilstand.
De ravage was ook nu weer groot er werden drie rijstroken afgesloten, waardoor het verkeer vertraging opliep. Er ontstond een lange file in de richting van Deventer.
Als de totaal vernielde vrachtwagen geborgen is, zal er een spoedreparatie aan de zwaarbeschadigde middenvangrail uitgevoerd worden.

Een bijdrage van Jan Willem Klein Horstman


N33: gekantelde mesttanker blokkeert rijbaan bij Gieterveen
Donderdagmorgen is een trekker met mestoplegger met 30.000 liter mest op de N33 tussen de afslagen Gieterveen en Wildervank gekanteld. De vrachtwagen blokkeert de gehele rijbaan.
De chauffeur raakte gewond, maar kon zelf naar de ambulance lopen. Hij is meegenomen naar het ziekenhuis.
De verkeersstremming gaat waarschijnlijk de hele dag duren.
De moet er eerst uit de tank gepompt worden, alvorens de vrachtwagen overeind kan worden gezet.
De vangrail moet over een lengte van honderd meter worden vervangen en de berm dient te worden afgegraven, omdat hij met dieselolie vervuild is.
Mogelijk moet het asfalt worden vervangen.
De N33 is in de richting Veendam vanaf verkeersplein Gieten afgesloten.
Een bijdrage van van Oost Media

Woensdag 17 april 2019

Zwolle: man uit Wolvega verdronken

Woensdagochtend tegen half vijf is een 57-jarige inwoner van Wolvega op de Schuttevaerkade ter hoogte van de Pannenkoekendijk met zijn auto te water geraakt.
Nadat twee politiemensen tevergeefs hadden getracht de man te redden, haalden duikers van de brandweer het slachtoffer uit de auto, waarna op de kant een reanimatie werd gestart. De man werd met spoed overgebracht naar het ziekenhuis, waar hij overleed.
Team Verkeersongevallenanalyse van de politie heeft onderzoek gedaan en de auto is geborgenStaphorst: hengelaar onaangenaam verrast
Een auto die aan de Kanaaldijk was geparkeerd, is dinsdagavond volledig uitgebrand.
De eigenaar was aan het vissen en merkte ineens dat zijn voertuig spontaan was gaan branden.
De man belde snel de hulpdiensten, maar de auto stond al snel in lichterlaaie.
De brandweer van Staphorster kon niet meer voorkomen dat de auto geheel uitbrandde.
De brand is waarschijnlijk het gevolg van een technisch mankement.
Bergingsbedrijf Hooikammer heeft de totaal vernielde Ford Focus afgevoerd.
Een bijdrage van Henry Wallinga


Emmer-Compascuum: hennepplantage aan de Westelijke Doorsnee NZ
Dinsdagmiddag vond de politie aan de Westerlijke Doorsnee Noordzijde in Emmer-Compascuum een inwerking zijnde hennepkwekerij met zeshonderd planten en een droogruimte. De elektriciteit werd buiten de meter om afgetapt.
Aangehouden zijn een een 58-jarige man en een 48-jarige vrouw uit Emmer-Compascuum en een 27-jarige man uit Amstelveen.
De hennepplanten zijn vernietigd en de kwekerij is ontmanteld

Dinsdag 16 april 2019

A28: kop-staartbotsing in file bij Spier

Dinsdagmorgen vroeg is een met fruit geladen vrachtwagen tegen bomen rechts van de A28 bij Spier gekanteld.
Na de ochtendspits werd gestart met de berging. Voor het verkeer bleef alleen de linkerrijstrook beschikbaar.
In de file ontstond begin van de middag een kop-staartbotsing tussen twee personenauto’s. De achterste auto schoof naar rechts tegen het voorwiel van een vrachtwagen; de andere auto kwam in de middenberm tot stilstand.
Twee gewonden werden in ambulances behandeld. Een kind kreeg een troostbeertje van de hulpverleners. De vrachtwagen kon zijn weg vervolgen; de personenauto’s werden afgesleept. Er ontstond een file van bijna 6 km tot aan Pesse.

Een bijdrage van Persfotografie Hoogeveen


Maandag 15 april 2019

Dedemsvaart: begin van brand snel onder controle
Tegen half vijf rukte een blusgroep van de Dedemsvaartse brandweer uit, nadat er een telefoontje bij de meldkamer was binnengekomen over een begin van brand in het dak van een woning aan de Hoofdvaart in Dedemsvaart.
Er was iets misgegaan bij het verf-afbranden van de dakgoot.
De spuitgasten waren er snel bij en doofden de brandhaard voor het verder mis kon gaan,A1: fikse kettingbotsing op afrit Almelo-Zuid

Maandagochtend even na achten werd een verkeersongeval gemeld, dat op afrit Almelo-Zuid van de A35 was gebeurd. Het bleek om een kettingbotsing te gaan, waarbij vijf auto’s en een bedrijfsbus waren betrokken.
Vijf bestuurders zijn in de ambulance gecontroleerd; één van hen is naar een ziekenhuis overgebracht. Vanwege de ravage is de afrit afgesloten.
De zes deels zwaar beschadigde voertuigen zijn opgehaald door een berger.

Een bijdrage van Jan Willem Klein Horstman


Samern: 22-jarige vrouw uit Ermelo komt om op de A31 na ruzie (update)
Zaterdagmorgen even na zessen is een vrouw uit Ermelo (NL) omgekomen op de A31 op de rijbaan richting Oberhausen. De vrouw werd op de rijbaan op twee kilometer voorbij de afslag Schüttorf Ost door een auto gegrepen en liep daarbij dodelijk letsel op.

Naar verluidt was de vrouw tijdens een ruzie met haar 35-jarige reisgezel uit de auto gestapt. De man is door de politie ondervraagd.
De brandweer uit Schüttorf  bood ondersteuning aan de politie met vijf voertuigen en negentien man.
De rijbaan van de A31 was meerdere uren afgesloten.

Uit de eerste onderzoeksresultaten blijkt dat rond het tijstip van de aanrijding een kleine rode auto, een VW-bus en een bakwagen met dubbelassige aanhanger voorbijgereden zijn.
De bestuurders van deze voertuigen en ieder met relevanten informatie wordt verzocht contact op te nemen met de Autobahnpolizei in Lingen via  0049 59187715.

Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media
(dus ook op onze Twitter-accounts!) rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst- en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht
en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel.