Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite


April 2019
(4)

© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.


Zondag 28 april 2019

A1/Holten: losgeschoten aanhanger boort zich in aarden wel

Zondagmiddag tegen enen werd gemeld dat er een verkeersongeval op de A1 was gebeurd. Een Volvo cabrio bleek een  kleine aanhangwagen te hebben verloren.
De koppeling van het bakkie had kennelijk niet goed vastgezeten, waardoor het de aanhangwagen er met een flinke vaart vandoor ging totdat een slootkant de wagen abrupt stopte. Het projectiel kwam er met de dissel muurvast in te zitten.

Een bijdrage van Jan Willem Klein Horstman


Twee reeën uit het Overijssels Kanaal gered

Hulpverleners hebben zondagochtend twee volledig uitgeputte reeën uit het Overijssels Kanaal tussen Daarlerveen en Vriezenveen gered.
Na enige tijd slaagde een politieman erin een van de dieren, die aan de kant zwom, te vangen. De agent kreeg daarbij hulp van een buurtbewoner en de jachtopzichter.
De brandweer vond na enig speurwerk enkele honderden meters verderop de tweede zwaar uitgeputte drenkeling en trokken het dier met behulp van een vangstok uit het kanaal.
De dieren lagen hoogstwaarschijnlijk al geruime tijd in het water, toen ze werden ontdekt. Ze zijn op een rustig plekje vrijgelaten

Een bijdrage van Alwin Winkel


Zwarte Meer: drenkelingen tijdig gered

 Op het Zwarte Meer zijn zaterdagmiddag twee personen te water geraakt nadat hun punter door weersomstandigheden ter hoogte van het Vogeleiland omsloeg.  De twee drenkelingen probeerden naar de wal te zwemmen.
Ondertussen werd er groot alarm geslagen.
Brandweereenheden uit Vollenhove, Steenwijk, Zwartsluis en Dalfsen werden opgeroepen en ook werden brandweerduikers vanuit Zwolle en Heerde en de brandweerboten van Zwartsluis en Giethoorn opgeroepen. Daarnaast kwamen twee ambulances, een traumahelikopter en diverse politie-eenheden in actie.

De brandweerboot van Zwartsluis had het tweetal al snel aan boord en kon mededelen dat er van letsel geen sprake was. Hierop konden de vele hulpverleners, die zich ter hoogte van de veerpont hadden verzameld, inrukken. Ook de traumahelikopter kreeg boven de ongevalslocatie de annulering en keerde na een scherpe bocht huiswaarts.
Na kort overleg tussen de hulpdiensten werd besloten de zaak af te schalen.
De twee drenkelingen hielden slechts een nat pak over aan het ongeval zodat er voor de hulpdiensten verder niets was te doen.

Een bijdrage van Henry Wallinga

Zaterdag 27 april 2019

Pesse: scooterbestuurster ernstig gewond op het Moleneind

Zaterdagmiddag is op het Moleneind in Pesse ter hoogte van de Echtensedijk de jonge berijdster van een bromscooter in botsing gekomen met een personenauto. De auto, een Opel Astra, en de bromscooter reden elkaar tegemoet en botsten in een onoverzichtelijke bocht.
De bestuurster van de bromscooter raakte ernstig gewond en werd met spoed naar een ziekenhuis vervoerd.
De VOA deed ter plaatse onderzoek

Een bijdrage van Persfotografie Hoogeveen


Lingen (D): Almeloërs betrapt
Toen leden van de Lingense politie vrijdagavond om een uur of elf in Lingen een Nederlandse personenauto controleerden, stelden ze vast dat de bestuurder -een 28-jarige Almeloër- geen rijbewijs had en dat hij onder invloed van verdovende middelen verkeerde. Van hem is een bloedproef genomen.
Zijn passagier -een 26-jarige plaatsgenoot- bleek een kleine hoeveelheid marihuana bij zich te hebben.
De twee zijn na afhandeling van de formaliteiten vrijgelaten.


Wilsum (D): automobiliste zeer ernstig gewond door aanrijding op de B403 (update)
Zaterdagmiddag tegen kwart voor twee is een vrouw zeer ernstig gewond bij een verkeersongeval op de B403 (Uelsener Straße) in Wilsum.
Een automobiliste die op de bundesstraße reed, wilde naar links afslaan, tegenover de weg Am Goldberg.
De bestuurster van een achter deze auto rijdende Mercedes Sprinter had dit niet in de gaten en reed vol in de flank van de VW Golf personenauto, die daardoor tegen een boom gedrukt werd.
De balans: één vrouw -de 36-jarige Sprinterbestuurster uit Wilsum- zeer zwaar gewond, de andere (30 jaar) verkeerde in shocktoestand.
De materiële schade bedraagt ongeveer 15:000 Euro.


Vrijdag 26 april 2019

A28: opleggertrekker kantelt bij Wezep
Op vrijdag 26 april om ongeveer 08:15 uur werd gemeld, dat er een verkeersongeval op de A28 ter hoogte van Wezep was gebeurd. Het ging hier om een aanrijding tussen een bestelbusje en een trekker met oplegger, waarbij de vrachtauto van de weg is geraakt en de trekker kantelde op de afrit. De trailer bleef wel overeind.
De vrachwagenchauffeur is met hulp van omstanders uit de cabine geklommen en nagekeken door ambulancepersoneel.
Over eventuele verwondingen van de bestuurder van het Peugeot bestelbusje is ons niets bekend.
De A28 bij afrit Wezep vanuit Amersfoort werd afgesloten om de vrachtauto te kunnen bergen.
Het verkeer heeft ter hoogte van het ongeval last van enige vertraging
Een bjdrage van Floris Kayim

Neuenhaus: ploegende boer vindt scherpe fosforbom uit WO II

Donderdagmiddag deed een boer, die zijn land aan het omploegen was aan de Veldhausener Straße een verrassende -en gevaarlijke- vondst
De 31-jarige man dacht in eerste instantie dat het een steen was en pakte het voorwerp op.  
Maar toen er  witte rook en gas uit kwamen, waarschuwde hij de politie en de Kampfmittelbeseitigungsdienst, de Duitse EODD. Die bracht de fosforbom uit de Tweede Wereldoorlog in veiligheid en vervoerde hem naar Oldenburg om ‘m daar onschadelijk te maken. Daartoe moest de omgeving van de vindplaats ruim afgezet worden.
De boer werd ter controle naar een ziekenhuis gebracht.


A28: vier voertuigen beschadigd ten gevolge van kettingbotsing

Op de A28 -tussen De Lichtmis en Zwolle- zijn ter hoogte van tankstation Haerst donderdag even na 18:00 uur vier voertuigen betrokken geraakt bij een botsing. Er werden drie rijstroken afgesloten en het verkeer moest  via de vluchtstrook. Dit resulteerde in een flinke vertraging: volgens de ANWB  tot 74 minuten.
Gelukkig raakte niemand gewond. Wel werden enkele automobilisten nagekeken door ambulancepersoneel.
Dankzij de snelle berging door de firma Wolves kon de vertraging al snel worden bijgesteld en waren alle rijstroken rond 19:00 uur weer te gebruiken.

Een bijdrage van Henry Wallinga

Donderdag 25 april 2019

N377: Slagharense brandweer maakt korte metten met over de autoweg gevallen berk

Tegen drieën donderdagmiddag reed de Slagharense brandweer naar een plek op 600 meter voor de rotonde bij de Jachthuisweg, waar een grote berk van zijn stokje was gegaan en de rijbaan richting Slagharen versperde.
Aangezien dat in een bocht gebeurd was, leverde het obstakel gevaar voor het verkeer op.
De spuitgasten togen direct na aankomst enthousast aan het werk en met de knetterbijl en bezems was de boom in no time opgeruimd.
De politie regelde onderwijl het verkeer op de drukke autoweg.Drogteropslagen: flinke schade door aanrijding op de Reestweg

Donderdagmorgen tegen acht uur kwamen twee automobilistes elkaar ongewild tegen op de kruising Paardelanden - Reestweg in Drogteropslagen.
Toen de landelijke rust wederkeerde stonden er twee flink beschadigde personenauto's stil, maar bleken de dames gelukkig ongedeerd.
Ook aan het straatmeubilair mankeerde het een en ander, omdat één van de auto's -een VW Passat- na de botsing onder meer een ANWB-paddenstoel, een straatnaambord en een zitbankset mee had genomen.Woensdag 24 april 2019

Dedemsvaart: automobilist ontsnapt aan een vallende boom

Een automobilist, die woensdagavond tijdens de fikse onweers- en regen- en stormbui over de Tottenhamstraat reed, moet een effectieve beschermengel op zijn schouder hebben gehad; een boom waaide om en viel pal achter de auto dwars over de weg!

De Slagharense brandweer kreeg opdracht de boom, die de weg versperde, op te ruimen. De spuitgasten kregen daarbij hulp van een buurtbewoner, die met een wiellaadschop het gevaarte terug de middenberm in sleurde. De schade bleef beperkt tot een bushaltepaal.
De boom bleek -net als een aantal andere bomen in de middenberm van de Tottenhamstraat- totaal doorgerot.Diffelen: heide- en bosbrand in het Bentincksbosch

Een heidebrand in het Bentincksbosch bij Diffelen dinsdagavond is goed afgelopen.
Vier jonge jongens ontdekten tegen half acht de rook en seinden de hulpdiensten in. Rondom een ven, met een diameter van ruim 30 meter, bleek de gemengde heide te branden.
De brandweer kwam gelijk groots in actie aan de Onderveldsweg en zette onder meer het bosbrandvoertuig van de brandweer Ommen in.
De brandweer zette ook één van de ingezette tankautospuiten in om extra water uit het vennetje te pompen.
Een platgelopen wandelpad zorgde er, in combinatie met de milde wind, voor dat het vuur zich in die richting niet verder ontwikkelde.
De vlammen kregen wel grip op de heide elders rond het water. Hoeveel heide er in totaal beschadigd is geraakt door de brand is moeilijk te schatten.
Een woordvoerder van de veiligheidsregio ter plaatse vertelde dat er naar verwachting toch zeker wel enkele honderden vierkante meters heide door de ‘rode haan’ zijn getroffen.
De brandweer had het vuur na ongeveer een half uur onder controle en begon met nablussen.
De oorzaak van de brand is nog niet bekend, maar brandplekken bij een picknicktafel doen brandstichting vermoeden.

Een bijdrage van de Ommenaar


Dinsdag 23 april 2019

Holten: bosbrand Holterbergweg tijdig gesmoord

De brandweer rukte dinsdagmiddg tegen half één uit naar de Reebokkenweg, omdat daar een natuurbrand zou woeden. Daar bleek niets aan de hand en na kort overleg werd de koers verleegd naar de Holterbergweg, waar de rode haan kraaide ter hoogte van de dagcamping over een oppervlakte van 20 x 50 meter.
Vanwege het gvaar (droogte en wind) werd de situatie opgeschaald naar "grote brand".
De brand werd gelukkig snel onder controle gebracht.
Vanuit het vliegtuig werd de situatie op de grond goed in de gaten gehouden .

Een bijdrage van Jan Willem Klein HorstmanPaasmaandag 22 april 2019

N350: motorrijder vliegt uit de bocht bij Rijssen (update)

Maandagavond rond kwart over acht werd gemeld dat er een ongeluk was gebeurd op de Rijssenseweg (N350). Een motorrijder was in een bocht de macht over het stuur verloren en was meerdere keren over de kop gegaan, vertelde een getuige.
De man was ernstig gewond en is met een traumahelikopter naar het ziekenhuis in Enschede gebracht.
Zijn zwaar beschadigde Yamaha Virago XV 700 motor is door een berger opgehaald.

De politie meldde later dat de motorrijder -een 59-jarige inwoner van Rijssen- onder invloed van alcohol verkeerde, niet over een geldig rijbewijs beschikte en niet verzekerd was.

Een bijdrage van Jan Willem Klein Horstman


Zuidwolde: fietser overleeft forse aanrijding

Een op het eerste gezicht ernstig ongeval, waarbij een fietser werd geschept door een auto, liep op Tweede Paasdag wonderlijk goed af.
De fietser stak de Ommerweg in Zuidwolde over en zag een naderende Mazda over het hoofd. Hij werd vol de flank aangereden.
De fietser ging via de motorkap tegen de voorruit, die kapot ging.
Deman bleek nog aanspreekbaar en werd gestabiliseerd in de ambulance. Maar na een uiterst goed onderzoek, vanwege de harde impact van het ongeval, bleek de fietser zelfstandig uit de ambulance te kunnen stappen.
Na enig overleg met de bestuurder van de auto vertrok het slachtoffer lopend naar huis.

Een bijdrage van Persfotografie Hoogeveen


A28: jonge vrouw overlijdt bij eenzijdig ongeval

In de nacht van eerste op tweede paasdag is rond 04:00 uur bij een eenzijdig ongeval op de A28  is een vrouw uit Deventer om het leven gekomen. Ze reed in haar auto richting Zwolle en raakte door nog onbekende oorzaak de vangrail. De auto is vervolgens over de vangrail geschoten, tegen een paal van een portaal met matrixborden gebotst en op de kop in de berm terecht gekomen.

In de auto, die door de klap met de paal volledig werd verwoest, zaten twee vrouwen. De bestuurster (een 19-jarige vrouw uit Deventer) is bij het ongeval overleden. Haar bijrijdster, een 24-jarige vrouw uit Leiden, is gewond geraakt en per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.
Een opgeroepen mobiel medisch team is kort na vertrek afgemeld.

Door het ongeval en het daarop volgend  politieonderzoek door het team verkeersongevallenanalyse waren twee van de drie rijstroken afgesloten. Bergingsbedrijf Hooikammer heeft het wrak en de vele wrakstukken afgevoerd. Rond 08:00 uur waren alle werkzaamheden afgerond en konden alle afgesloten rijstroken worden vrijgegeven.

Een bijdrage van Henry Wallinga


Lemele: keren op de N347 leidt tot flinke schade door botsing

Een keeractie op de Lemelerweg (N347) in Lemele eindigde maandagmorgen in een ongeluk.
De bestuurder van een personenauto die in de richting van Lemele reed wilde kort na elf uur vanmorgen keren ter hoogte van camping de Jonge Butink, iets wat gezien de doorgetrokken strepen daar niet is toegestaan.
De man zag bij de keeractie een achteropkomend busje over het hoofd. De bestuurder van deze camper bus kon de kerende personenauto niet ontwijken en botste op de linker voorzijde. Beide voertuigen kwamen daarna tot stilstand in een droge sloot naast de weg.

De camperbus eindigde daar met het rechter achterwiel bovenop de neus van de Peugeot.
Voorbijgangers stopten en verleenden hulp.
Twee ambulances kwamen met spoed naar de plaats van het ongeval. De inzittenden van de personenauto zijn korte tijd gecontroleerd door het personeel van de ambulances, maar hoefden uiteindelijk niet naar een ziekenhuis te worden vervoerd.
Ook de inzittenden van de camper bus, die een Duits kenteken heeft, bleven ongedeerd.
In de camper zaten een man, vrouw en twee jonge kinderen. De jongens mochten de nieuwe Mercedes politieauto eens even goed inspecteren en beiden kregen van een ambulancebroeder een traumabeertje.
Een bergingsbedrijf heeft de zwaar beschadigde voertuigen afgevoerd.

Een bijdrage van de Ommenaar


De Lichtmis: bromfietser gewond door aanrijding

Een bromfietser is zondagmiddag gewond geraakt bij een aanrijding met een personenauto. De bromfietser reed van de verkeerslichten het brom/fietspad af richting de Lichtmisweg, toen tegelijkertijd een auto de uitrit van de Koperen Hoogte verliet.
De bromfietser zag het ongeval aankomen en probeerde nog flink te remmen. Uiteindelijk gooide de jongeman de bromfiets om en kwam tegen het voorwiel van de auto tot stilstand.
De bestuurder gleed door en kwam tegen de dorpel. Hij is met letsel aan zijn schouder/bovenarm overgebracht naar het ziekenhuis in Zwolle. De inzittenden van de auto bleven ongedeerd.
Een tweetal medewerkers van de verkeersongevallendienst stelden een onderzoek in.
Medewerkers van het etablissement kwamen melden dat het ongeval was opgenomen door de bewakingscamera’s. Deze zullen eerdaags worden opgevraagd en nauwkeurig worden bekeken.
De auto kon met lichte schade zijn weg vervolgen; de flink beschadigde bromfiets is door de politie meegenomen voor onderzoek.

Een bijdrage van Henry Wallinga


Eerste Paasdag 21 april 2019

Schüttorf: Autobahnpolizei zoekt info over aanrijding op de A30
Zaterdag is een 39-jarige vrouw rond 13:00 uur ernstig gewond geraakt ten gevolge van een verkeersongeval op de A30 bij Schüttorf.
De bestuurder van een Opel Zafira reed op de linker rijstrook richting Amsterdam, maar moest plots uitwijken voor een kleine rode auto die naar links kwam. Hij verloor daarbij de macht over het stuur en botste tegen een trekker met oplegger en daarna tegen de middenvangrail.
Zijn passagiere (30) werd daarbij ernstig gewond.
De veroorzaker reed door zonder zich om de slachtoffers te bekommeren.
De materiële schade beloopt circa € 8.200.
De Autobahnpolizei zoekt informatie omtrent deze zaak. Heeft u die ? Bel dan 0049 591 87715


Getelo (D): twee Nederlanders gewond bij aanrijding

Zaterdagavond waren twee motorrijders betrokken bij een verkeersongeval op de Tubbbergener Straße in Getelo. Daarbij vielen twee gewonden, waarvan één ernstig.
Het ongeval ontstond toen een 59-jarige inwoner van Itterbeck verzuimde voorrang te verlenen aan een 51-jarige Nederlandse motorrijder. Die liep ernstige verwondingen op; zijn veertienjarige zoon werd licht gewond. Ze zijn naar het ziekenhuis in Hardenberg overgebracht.
De man uit Itterbeck bleef ongedeerd.
De schade wordt geschat op € 12.500.Slagharen: ree uit de Lutterhoofdwijk gered
Lekker uitslapen op eerste Paasdag zat er voor de Slagharense blusgroep niet in: even na half tien werd gemeld dat er een dier te water was geraakt langs de Coevorderweg. Een ree was ijverig baantjes aan het trekken in de Lutterhoofdwijk tussen Slagharen en De Krim.
Maar goede raad is duur: de post Slagharen beschikt niet over een boot en de ree zwom van de ene oever naar de andere, dus zie 'm dan maar eens te vangen!
Een buurtbewoner sloop op het dier af toen het schijnbaar vermoeid tegen de wal even halt maakte, maar de eerste poging het dier bij de hoorns te vatte mislukte en de ree ging er plank gas vandoor.
De vrijwillige hulpverlener probeerde het even later nogmaals en dit keer met succes!
De ree werd in een weiland vrijgelaten, maar moest eerst nog over een hek heen getild worden om definitief van z'n vrijheid te kunnen genieten.

Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media
(dus ook op onze Twitter-accounts!) rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst- en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht
en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel.