Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite


Augustus 2019
(1)

© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.
Zondag 4 augustus

N48: meerdere gewonden ten gevolge van aanrijding bij Balkbrug

Zondagmiddag tegen vier uur deed zich een ernstig meervoudig verkeersongeval voor op de N48 op ongeveer een kilometer ten zuiden van de aansluiting bij Balkbrug. Daarbij kwamen een Alfa Romeo 147, een Volvo V50 (met een aanhanger) en een Fiat Punto met elkaar in botsing.
Hoewel de toedracht nog niet duidelijk is, was uit de sporen en de schade op te maken dat de Fiat Punto, waar meerdere inzittenden waaronder een jong kind in zaten, over de kop gegaan was. Meerderen van hen moesten vanwege hun letsel naar een ziekenhuis vervoerd worden.

De N48 werd tussen de rotonde Ommerkanaal en de aansluiting met de N377 afgesloten.Haarle: kop-staartbotsing op de N35
Zaterdagavond om half elf gaf de alarmcentrale door dat er op Almeloseweg (N35) een aanrijding was gebeurd, waarbij een Duitse personenauto en een landbouwtrekker waren betrokken.

De bestuurder van de Duitse auto had de tractor, die vóór hem reed,  over het hoofd gezien en botste er hard achterop.
De auto kwam door de klap op de andere weghelft en botste tegen de onlangs geplaatste vangrail.
De tractor kwam door het ongeval rechts in de berm tegen een boom tot stilstand.
Beide bestuurders zijn naar het ziekenhuis overgebracht.
De N35 is geruime tijd afgesloten geweest tussen Haarle en Nijverdal.
De weg was nog geen 24 uur open na het aanpassen en verkeersveilig maken van de weg en het aanbrengen van nieuw asfalt en een nieuwe vangrail.
De zwaar beschadigde auto is door een bergingsbedrijf afgesleept; ook de tractor werd door een berger weggesleept.
De nieuwe vangrail zal over zal nu over 7 meter al weer vervangen moeten worden
Een bijdrage van Jan Willen Klein Horstman

Zaterdag 3 augustus

Barger-Compascuum: loods achter woning in de as gelegd

Zaterdagmiddag rond kwart voor zes brak brand uit in een loods achter een woning aan het Verlengde Oosterdiep Oostzijde (N379) in Barger- Compascuum.
Kort na de eerste alarmering werd al opgeschaald naar "middelbrand' en even later "grote brand', vooral om meer brandweermensen naar het Oosterdiep te krijgen. De vlammen laaiden hoog op en de rookwolken waren op kilometers afstand al te zien.
De loods en de inhoud (waaronder een aantal auto's) gingen verloren, maar de brandweer wist de woning te redden.
Een gloeiendhete gasfles werd in het Oosterdiep gelegd om veilig af te kunnen koelen.
De N379 is geruime tijd afgesloten geweest tussen Barger-Compascuum en de A37.


Vrijdag 2 augustus 2019

Dalfsen: drie gewonden door aanrijding op kruising bij Dalfsen

Vrijdagmiddag rond kwart over vier zijn drie mensen gewond geraakt ten gevolge van een botsing tussen twee auto’s op de kruising van de Welsummerweg en De Stokte, ten oosten van Dalfsen.
De bestuurder van Volkswagen Golf Plus reed vanaf Dalfsen op de Welsummerweg en gaf bij de kruising geen voorrang aan een van rechts komende Volvo XC60. Een aanrijding volgde, waarbij de linker voorkant van de Volkswagen tegen de B-stijl en achterdeur van de Volvo botste.
De cross-over SUV eindigde daarna met de rechter achterzijde tegen een boom naast de weg. De Golf kwam tot stilstand in de berm, op de rand van een diepe sloot.
Voorbijgangers verleenden direct eerste hulp en seinden de hulpdiensten in. Een passant stapte achter in de Golf in en hield de nek van de bestuurder stabiel. Beide inzittenden van dat viertuig hadden namelijk nek- en rugklachten.
Nadat de politie arriveerde werd ook de brandweer besteld.

De vrouwelijke passagier werd uit de auto geholpen. Ze zat niet bekneld, maar er was weinig ruimte naast het voertuig.
Ondertussen werd de bestuurder met een zeil tegen de regen beschermd, waarna hij uit de auto geholpen is. Beide inzittenden van de Golf zijn per ambulance naar het ziekenhuis in Zwolle vervoerd.

Ook in de Volvo zaten een man en een vrouw. De vrouw is gewond per ambulance naar het ziekenhuis in Zwolle vervoerd.
De man kwam met de schrik en reed voor in deze ambulance mee.

Beide voertuigen waren fors beschadigd en zijn door een bergingsbedrijf afgevoerd.
Tijdens de hulpverlening was de Welsummerweg tijdelijk voor al het verkeer afgesloten.

Een bijdrage van de Ommenaar


B403: automobilist zeer zwaar gewond door zware kop-staartbotsing bij Emlichheim

Vrijdag tegen het eind van de morgen liep een 39-jarige man levensgevaarlijke verwondingen op, toen hij met zijn VW Golf cabrio achterop een stilstaande auto botste. De man had niet in de gaten dat de bestuurster van een Ford Galaxy tegen de wegas voorgesorteerd stond om linksaf te slaan naar een boerderij. De VW Golf boorde zich op volle snelheid in de achterzijde van de Ford.
De bestuuster van de Ford en haar negenjarige dochtertje liepen worder boven worder slechts lichte verwondingen op, maar de bestuurder van de Golf had levensgevaarlijk letsel.
De man is met een traumahelikopter naar het MST in Enschede overgebracht.

Beide auto's waren total loss. De B403 (Coevordener Straße) is tussen Coevorden en Emlichheim geruime tijd afgesloten geweest.


A31: twee doden door verkeersongeval bij Wietmarschen (D)
Vrijdagmorgen rond kwart over zeven zijn twee mannen van 34 en 38 uit Surwold om het leven gekomen ten gevolge van een verkeersongeval op de A31 ter hoogte van parkeerplaats Ems Vechte.
Het ongeval ontstond, toen een 26-jarige Skodabestuurster uit Lingen, die in de richting van Oberhausen reed,van rijstrook wisselde, maar daarbij een achterop komende Mercedes ML over het hoofd zag.
De bestuurder van die auto trachtte uit te wijken, maar de auto begon te slingeren, raakte de vangrail en klapte vervolgens tegen een brugpijler. Eén inzittende werd uit de auto geslingerd en overleed ter plaatse. De andere inzittende van de Mercedes is door de brandweer van Wietmarschen en Lohne uit het wrak bevrijd, maar overleed eveneens ter plaatse.
De vrouw kreeg psychische hulp.


Meppen (D): motorrijder zwaargewond door aanrijding met overstekende vuilniswagen

Vrijdagmorgen rond 08:00 uur is een 55-jarige motorrijder uit Haselünne zwaargewond geraakt ten gevolge van een verkeersongeval op de Teglinger Hauptstraße in Meppen (D).
De aanrijding ontstond toen de bestuurder van een vuilniswagen de Teglinger Hauptstraße in de richting van de  Osterbrocker Straße overstak, maar daarbij de motorrijder, die in de richting van Teglingen reed, over het hoofd zag.
De motorrijder is met een ambulance naar een ziekenhuis overgebracht.Hardenberg: bestuurders onder invloed van alcohol en drugs

In de nacht van donderdag op vrijdag heeft de politie op meerdere plaatsen in de gemeente Hardenberg alcohol- en drugscontroles uitgevoerd. Daarbij werd een 24-jarige man uit Zuidwolde betrapt: hij bleek niet alleen onder invloed van alcohol, maar ook van cocaïne en amfetamine.
Ook een 37-jarige man uit Hardenberg bleek verdovende middelen te hebben gebruikt. Hij bleek onder invloed van amfetamine en THC.

Van beide bestuurders is in het politiebureau een bloedproef genomen.
Ze kregen in afwachting van het definitieve uitslag een rijverbod voor 24 uur en mochten na het onderzoek lopend naar huis.


Donderdag 1 augustus 2019

Ringe (D): bejaarde E-biker zwaar gewond

Vroeg in de woensdagochtend is een 76-jarige E-biker zwaargewond geraakt ten gevolge van een aanrijding met een motorrijder.
De man wilde van het fietspad langs de Veldhausener Straße ter hoogte van de Scholtenstiege de hoofdrijbaan oversteken, maar zag daarbij de motor, die in de richting van Veldhausen reed, over het hoofd
De bejaarde man is met een ambulance naar een ziekenhuis overgebracht.
De materiële schade beloopt zo’n duizend Euro.Ringe (D): zes alpaca's uit stal gestolen

Rond 02:00 uur in de nacht van dinsdag op woensdag zijn zes alpaca’s uit een stal aan de Meppener Straße in Ringe gestolen.
De dieven vernielden een 1,25 meter hoog hekwerk en kwamen zo op de wei. Van daaruit drongen ze de stal binnen en ontvoerden een hengst, twee drachtige merries en drie veulens. De dieren zijn mogelijk naar Nederland gebracht, vermoedt eigenares Gabi Kortmann.
Eén van de (witte) veulens heeft medische verzorging nodig; het andere veulentje werd nog door de moeder gezoogd.
De drie merries en het grotere witte veulen zijn onlangs geschoren.

Het is niet de eerste keer dat dit soort dieren ontvreemd werd
Eind juli vorig jaar werden ook al twee pasgeboren alapaca's gestolen; toen uit een weiland in Holsloot.

De politie in Emlichheim vraagt mensen, die informatie over deze zaak hebben, zich te melden via 0049 5943 92000.
(Actuele foto's)
Woensdag 31 juli 2019

Holten: politie onderzoekt caravan na brand

Om vier uur -in het holst van de dinsdagnacht- werd de brandweer gealarmeerd omdat aan de Bessinkpasstraat in Holten een caravan in brand stond. Het vuur woedde aan de achterzijde van de sleurhut.
De eigenaren waren net terug van vakantie en hadden ’s avonds laat al wat spullen uitgeladen.

De zwaar beschadigde caravan wordt bewaakt in afwachting van het onderzoek, dat door het Team Forensische Opsporing wordt uitgevoerd.
De politie vraagt mensen die voorafgaande aan de brand iets verdachts hebben gezien, te bellen met 0900 8844

Een bijdrage van Jan Willem Klein Horstman

Dinsdag 30 juli 2019

Enter: ernstige aanrijding personenauto - vrachtauto

Rond half drie dinsdagmiddag deed zich een ernstig verkeersongeval voor op de provincialeweg N347 bij Enter. Daar waren een personenauto en een vrachtwagen bij betrokken.
De bestuurster van de totaal beschadigde personenauto, die na de crash in de droge bermsloot belandde, moest door de brandweer bevrijd worden. De vrouw is met spoed naar het ziekenhuis in Enschede overgebracht.
Aaangezien de toedracht van het ongeval niet duidelijk was, stelden experts van Team Verkeersongevallenanalyse ter plaatse een onderzoek in.

Een bijdrage van Jan Willem Klein Horstman

Rheezerveen: buitenbrand bij Het Stoetenslagh
Dinsdagmiddag even na vieren werd een buitenbrand gemeld aan de Elfde Wijk in Rheezerveen. Hoewel er wat witte rook achter Vakantiepark
Het Stoetenslagh te zien was, moest de brandweer, die vanuit Hardenberg, Slagharen en Dedemsvaart uitrukte, via de Roelofs Mulderweg aanrijden.
Het brandje (in een balenpers en een strobaal) was echter al met een giertank en poederblussers bedwongen, voordat de brandweer arriveerde. Restte alleen nacontrole.Maandag 29 juli 2019

Vriezenveen: bermbrand onder hoogspanningsleidingen aan de Westerweilandweg

De brandweer van Vriezenveen werd maandagmiddag gealarmeerd vanwege een bermbrand aan de Westerweilandweg in Vriezenveen.
Er bleek een flink stuk berm onder de hoogspanningsleidingen in brand te staan, alsmede een deel van een weiland, maar de brandweer had de brand snel onder controle.

Een bijdrage van Alwin Winkel


N34: kop-staartbotsing bij Ane

Twee auto's liepen maandagmiddag tegen vijf uur aanzienlijke schade op ten gevolge van een kop-staartbotsing op de rijbaan richting Hardenberg. Toen een automobilist vanwege invoegend verkeer opeens hard remde, kon de bestuurder van een Citroën Berlingo niet bijtijds meer tot stilstand komen en botste tegen de achterzijde van de Volvo V70 vóór hem. Gelukkig liep niemand ernstig letsel op.
De Berlingo moest door een berger opgehaald worden.
Op de autoweg ontstond een riskante situatie omdat er pal na het viaduct een kleine file met stilstaand verkeer ontstond.Dedemsvaart: perikelen bij Plukon

Maandagmiddag tegen kwart voor vier reden brandweerwagens uit Dedemsvaart en Slagharen met spoed naar pluimveevleesbedrijf Plukon in Dedemsvaart vanwege problemen met een meterkast. Het bleek mee te vallen: de blusgroep Slagharen kon kort na aankomst al terug naar de kazerne.Wierden: auto vast in elektriciteitshuisje (update)

Rond kwart over maandagmorgen tien werd een beroep gedaan op de brandweer vanwege een opmerkelijk ongeval op de Industrieweg in Wierden.
Een automobilist was daar de macht over het stuur verloren en was dwars door een hek en de buitenmuur een elektriciteitshuisje in gereden.
De auto met de gewonde man er nog in kon niet eerder benaderd worden dan dat de elektriciteit afgesloten was.
Pas toen dat na geruime tijd gebeurd was, konden de spuitgasten de Opel Meriva met de lier van een brandweerwagen uit het gebouwtje naar buiten trekken en kon het slachtoffer verzorgd worden. Het huisje was zwaarbeschadigd en moest gestut worden.
Ten gevolge van het ongeval kwamen zo'n zeventig huishoudens en bedrijven zonder stroom te zitten. Een aggregaat bood uitkomst.

Een bijdrage van Jan Willem Klein Horstman en Alwin Winkel


Rijssen: brand richt grote schade aan bij meubelhandel aan de Juttestraat

Brandweereenheden uit Rijssen en Enter werden zondagavond om half elf gealarmeerd door een automatische brandmelder in een meubelbedrijf aan de Juttestraat. Bij aankomst bleek er een flinke binnenbrand te woeden en er kwam er veel rook uit het pand. Even later werd de hoogwerker uit Rijssen opgeroepen en een watertankwagen van het korps Holten.
De brandweer had de binnenbrand vrij snel onder controle, maar er moest een deel van het dak gesloopt worden om te controleren of de brand was doorgeslagen naar het dak.
Het bedrijfspand heeft flinke schade opgelopen.

Een bijdrage van Jan Willem Klein Horstman


Markelo: brandweer lest dorst schapen

Een schaapherder heeft zondagmiddag de hulp ingeroepen van de brandweer van Holten voor een probleem dat zich voordeed aan de Hochtweg.
De IBC-tanks met drinkwater voor zijn 300 schapen waren leeggelopen, zodat de dieren dreigden te verdorsten. De brandweer vulde de drinkbakken zodat het ergste leed geleden was

Een bijdrage van Jan Willem Klein Horstman

Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media
(dus ook op onze Twitter-accounts!) rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst- en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht
en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel.