Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite


December 2019
(2)

© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.

Zondag 15 december 2019

De Lichtmis: stoet versierde vrachtwagens trekt weer door de regio
Diverse leden van Chauffeursvereniging De Lichtmis hadden hun trucks weer opgetuigd met vele meters lichtslangen voor de jaarlijkse Trucks By Night.
Het idee om zoiets te organiseren is ooit overgewaaid van de al oude Coca-Colareclame die in de dagen voor kerst vaak te zien was.
Daarin kwamen compleet verlichte vrachtwagens voorbij wat in deze donkere dagen voor kerst warmte en gezelligheid uitstraalt.
Dit is ook het idee van Chauffeursvereniging De Lichtmis: een gezellig avondje uit om enerzijds de vrachtwagens te bekijken en anderzijds de kerstmarkten op de route aan te doen.

Voor het eerst in de geschiedenis van de 40 jaar tellende vereniging heeft het bestuur een wachtlijst in moeten voeren wat betreft het aantal deelnemers.
Dat de animo voor de jaarlijkse Trucks By Night zo groot is, overtreft ook de verwachting van het bestuur. Dit jaar deden maar liefst 45 vrachtwagens mee aan de stoet.

Vanuit Staphorst en Rouveen werd koers gezet naar Hasselt naar Genemuiden om daar bij de plaatselijke voetbalkantine een tussenstop te houden. Daarna werd vanaf Hasselt en het buitengebied van Nieuwleusen de Kerstmarkt van Oudleusen aangedaan.
Na deze markt ging de hele sliert verlichte vrachtwagens onder luid getoeter naar de Kerstmarkt in Nieuwleusen. Ook hier werd een korte stop gehouden om vervolgens via Punthorst terug te keren in Staphorst waar de route eindigde.

Chauffeursvereniging De Lichtmis dankt alle chauffeurs voor hun deelname en de vele bezoekers langs de route voor het trotseren van de regen en de kou om toch de truck te bewonderen.
Meer foto's en video op de site van Henry Wallinga

Zaterdag 14 december 2019

Ommen: voetganger overleden na aanrijding op zebrapad (update)
Een overstekende voetganger is zaterdagmiddag rond half zes zwaargewond geraakt toen hij door een auto werd aangereden op het zebrapad in de Prinses Julianastraat in Ommen. Burgers verleenden direct eerste hulp en hielden hem zo goed mogelijk droog in de stromende regen.
Hulpverleners brachten de man zo spoedig mogelijk naar de droge ambulance, waar de ambulanciers hem verzorgden.
De opgeroepen MMT-heli werd afbesteld: de man is per ambulance naar het Isala ziekenhuis in Zwolle vervoerd. De toestand van de man (75) was volgens de politie zorgwekkend. De man is in het ziekenhuis overleden.

De inzittenden van de auto bleven ongedeerd. De bestuurster is door de politie aangehouden, wat standaardprocedure is bij een dergelijke ernstige aanrijding.
Team Verkeersongevallenanalyse van de politie stelde een  onderzoek in.
De personenauto liep zo te zien geen noemenswaardige schade op.
Een bijdrage van de Ommenaar


Geesbrug: gas spuit uit hogedrukleiding
Bij werkzaamheden aan een afwateringssloot aan de Coevorderstraatweg in Geesbrug is zaterdagmiddag een hogedruk-aardgasleiding lek gestoten.
Een zware gaslucht trok richting het dorp, maar de harde wind verspreidde het gas voldoende  en de afstand tot de woningen was meer dan voldoende.
De brandweer van Zwinderen sloot het vlakbij gelegen fietspad af.
Werknemers van netbeheerder Rendo wachtte de taak het slootje te dempen en het lek te dichten.
Een bijdrage van Persfotografie Hoogeveen


N36: plotselinge hagelbui verrast automobilisten
Twee automobilisten werden zaterdagmorgen onaangenaam verrast door een onverwachte hevige hagelbui, toen ze op de "nieuwe" N36 bij Rheezerveen reden. De weg bleek van het ene moment op het andere spiegelglad. Beide auto's -een Volkswagen Polo en een Fiat 500- kwamen naast de weg tot stilstand. De Fiat die in een greppel belandde, liep schade aan de linkerzijde op; de andere auto (een VW Polo), die geen zichtbare schade had, kon -nadat een agent de auto startte- weggereden worden.


N36: VW Caddy vast in de modder na verkeerde interpretatie Tom-Tom-instructies
Volledig op je navigatiesysteem vertrouwen kan je duur te staan komen.
Daar kwam de bestuurder van een Volkswagen Caddy vrijdg de dertiende achter, toen hij de instructies van zijn Tom-Tom volgde, maar niet op het gewenste adres uit kwam.
De man reed daarop langs de autoweg in de ijdele hoop ergens via de berm tussen Holthone en Gramsbergen weer de N34 op te kunnen rijden, maar kwam daardoor vast te zitten in de modder. Naar aanleiding van de 112-melding van een voorbijganger die de auto naast de weg zag liggen, ging de centrale uit van een "ongeval letsel", maar dat bleek gelukkig niet het geval.
Berger Autax takelde de aan de voor- en achterzijde beschadigde Caddy vlot naar een veiliger plek.

Vrijdag 13 december 2019

Emmen: bromscooterrijder overleden na verkeersongeval
Ten gevolge van een verkeersongeval op de kruising van het Dagpauwoog met de Splitting in de Emmer wijk Barger-Oosterveld is een 78-jarige bromscooterrijder uit Barger-Compascuum om het leven gekomen.
Het voorval, waarbij een auto en de bromscooter betrokken waren, gebeurde rond half zes vrijdagmiddag.
Een bijdrage van van Oost MediaDonderdag 12 december 2019

A28: motoragent aangereden bij de Lichtmis

Een motoragent is donderdagmiddag rond vier uur gewond geraakt, toen hij op de oprit van de A28 bij De Lichtmis door een bestelauto werd aangereden
 Hij is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Zwolle.
De verkeersongevallendienst deed onderzoek naar de toedracht van het ongeluk.
De motoragent werkte mee aan een grote controle. die tot een lange file op de snelweg leidde.
Diverse motoragenten plukten automobilisten van de weg, zodat ze bij tankstation Dekkersland konden worden onderworpen aan een uitgebreide controle.
De Peugeot Expert bedrijfsauto en de politiemotor zijn opgehaald door een berger.

dw_main
Een bijdrage van Henry Wallinga


Lingen-Holthausen, Rhede(D): plofkrakers hadden hun dag niet
In de nacht van woensdag op donderdag is geprobeerd de geldautomaat van de Volksbank in de wijk Holthausen in Lingen op te blazen.
De daders slaagden daar echter niet in dank zij het beveiligingssyteem, waarna ze met een in Nederland gestolen Mercedes Vito probeerden een getralied raam uit het gebouw te trekken. Ook dat mislukte jammerlijk, evenals enkele pogingen de Mercedes in brand te steken, waarna ze zich –met lege handen- in een ander voertuig uit de voeten maakten.
De politie onderzoekt de zaak.
Ook in de nacht van donderdag op vrijdag hebben plofkrakers een poging gedaan een geldautomaat op te blazen; dit keer die van de Sparkasse aan de Am Markt in Rhede bij Bocholt NRW.
De criminelen werden ook hier dwars gezeten door het beveiligingssysteem en taaiden af zonder buit.


Hardenberg: e-fietser gewond naar ziekenhuis na aanrijding op de Jan Weitkamplaan

Op de Jan Weitkamplaan ter hoogte van huisnummer 10 is donderdagmorgen een man, die op een e-bike in de richting van het ziekenhuis reed, aangereden door een Peugeot Partner bedrijfsauto.
De bestuurder van de bestelauto had de man over het hoofd gezien. Het slachtoffer is per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.
De bestelauto liep onder andere schade op aan het rechter spatbord, de voorruit en de rechter zijspiegel.


Woensdag 11 december 2019

Oud-Bergentheim: Toyota total loss na schuiver

Rond negen uur woensdagavond verloor een automobiliste de macht over het stuur, toen ze ter hoogte van Oud-Bergentheim over de Hardenbergerweg in de richting van Brucht reed.
De auto reed eerst een boompje in de rechter berm plat, kantelde en kwam op zijn rechter zijkant op het fietspad tot stilstand.
De vrouw kwam met de schrik vrij. Berger Autax mocht de flink beschadigde twintig jaar oude Toyota Corolla ophalen.Itterbeck (D): woningbrand door omgevallen butaangaskacheltje
Rond zes uur woensdagavond werden de brandweer van Wilsum en van Uelsen gealarmeerd vanwege brand in het dak van een vrijstaande woning aan de straat Am Wasserwerk in Itterbeck. De brand was ontstaan, toen op de zolderverdieping een brandend gaskacheltjena een steekvlam omviel en het vuur op de kamer oversloeg.
De heer des huizes was al aan het blussen geweest, maar moest dat bekopen met lichte verbrandingen aan zijn gelaat en een rookgasvergitiging.
Ook zijn vrouw had ademhalingsproblemen. Beiden zijn naar een ziekenhuis overgebracht.
De brandweer, die massaal uitrukte, wist het gevaar vlot te keren, zodat de schade binnen de perken bleef.
Met een overdrukventilator werd de rook uit het pand verdreven.
De schade beloopt enkele tienduizenden Euro's.

Dinsdag 10 december 2019


Maandag 9 december 2019

Hardenberg: aanrijding auto - trekker met oplegger op de J C Kellerlaan
Op de kruising van de J C Kellerlaan met de Handelsstraat vond maandagmiddag tegen half drie een aanrijding plaats tussen een Renault Twingo personenauto en een opleggertrekker van hetzelfde merk. Waarschijnlijk week de vrachtwagencombinatie vanwege wegwerkzaamheden bij de kruising uit naar links. De personenauto werd aan de rechterzijde in elkaar gedrukt.
De automobiliste liep licht letsel op.


 
Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media
(dus ook op onze Twitter-accounts!) rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst- en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht
en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel.