Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite


Januari 2019
(2)

© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.Zondag 13 januari 2019

A28: trekkers met opleggers in de clinch

Op de A28 tussen De Lichtmis en Staphorst zijn vanmorgen rond 11:30 uur een trekker met tankoplegger en een BE-Combi met elkaar in botsing gekomen. De voertuigen kwamen beide tegen de vangrail op de vluchtstrook tot stilstand. Door het ongeval raakte de tank lek en liep de lading melk over de snelweg.
Het ongeval ontstond toen de bestuurder van de Duitse "BE-Combinatie" na een stop bij het tankstation weer de snelweg op wilde rijden. Vermoedelijk had de combinatie te weinig snelheid om in te voegen tussen het verkeer en kwam in botsing met de tankwagen. Door de klap raakte de cabine van de vrachtwagen los en kwam enkele tientallen centimeters naar achteren.
Ook de BE-Combi liep zware schade op. Door de klap aan de achterzijde begaf het chassis van het trekkende voertuig het en knikte door.
Diverse hulpdiensten werden gealarmeerd maar bij aankomst stond iedereen al naast de betrokken voertuigen. Wel werd de chauffeur van de tankwagen in een ambulance onderzocht. De man raakte lichtgewond maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis.
De drie inzittenden van het andere voertuig bleven ongedeerd.

De ruim 30.000 liter melk werd ter plekke overgeladen in een andere tankwagen.
Ondertussen was bergingsbedrijf Hooikammer met twee bergingsvoertuigen begonnen met het snel mogelijk de snelweg vrijmaken.
Ook de firma van der Kolk was met ondermeer een botsabsorber, een wegdekreiniger en een kolkenzuiger aanwezig. Tijdens het bergen werd een korte periode naast rijstrook drie, ook de tweede rijstrook afgesloten. Dit voor de veiligheid van de aanwezige mensen.
Rond 15:30 uur waren alle werkzaamheden klaar en werden alle verkeersmaatregelen opgeheven.

Een bijdrage van Henry Wallinga


Esche (D): Nederlander van de weg
Een twintigjarige Nederlandse automobilist is zaterdagmiddag in Esche van de Hauptstraße geraakt, over de kop gegaan en in een akker tot stilstand gekomen.
De man liep gelukkig slechts lichte verwondingen op.

Zaterdag 12 januari 2019

Vriezenveen: Peugeot 206 total loss na duik in sloot
Op de middag van zaterdag 12 januari heeft net buiten Vriezenveen een ongeval plaatsgevonden.
Een auto, die op de Prinsenweg richting Vriezenveen reed, kwam door nog onbekende oorzaak vlak voor de bebouwde kom links naast de weg terecht. De auto kwam in een sloot en raakte de slootwand. Hierna sloeg het voertuig om waarna het in de nagenoeg droogstaande sloot tot stilstand kwam op de bestuurderszijde.
De inzittenden, een jong stel, konden met wat hulp zelf uit het voertuig klimmen. Beiden zijn na een korte behandeling op de plaats van het ongeval per ambulance naar een ziekenhuis in de regio vervoerd.
De onherstelbaar beschadigde en volgens de Rijksdienst voor het Wegverkeer onverzekerde Peugeot 206 is door een bergingsbedrijf uit de sloot getakeld.
Een bijdrage van Floris Kayim

Vrijdag 11 januari 2019

Hollandscheveld: drie auto's beschadigd door botsing

Op Het Hoekje botsten vrijdagavond drie auto's tegen elkaar. Eén persoon is behandeld in de ambulance maar hoefde niet naar het ziekenhuis. Een getuige had gezien hoe een stilstaande auto op de kruising Het Hoekje en de Riegshoogtendijk werd aangereden waarna een VW busje licht werd geraakt.

Een bijdrage van Persfotografie Hoogeveen


Hoogeveen: Laguna uit de bocht

In de bocht van de afrit van de A37 naar de A28 richting Assen is vrijdagavond een Renault Laguna geslipt en in de bosjes beland.
Vervoer naar een ziekenhuis was voor de bestuurder niet nodig, zo bleek na controle door ambulancepersoneel.

Een bijdrage van Persfotografie Hoogeveen


Zandpol: zware schade door brand in woning aan de Muldersstraat

Vrijdagmiddag werd rond kwart over drie brand gemeld in een twee-onder-een-kapwoning aan de Muldersstraat in Zandpol.
De bewoners bleken niet thuis, toen de brandweer arriveerde.
De brand die zo te zien voornamelijk op de bovenverdieping woedde, heeft volgens de brandweer veel schade aangericht.
De woning is voorlopig niet bewoonbaar.
De oorzaak is nog niet duidelijk.Hardenberg: flinke schade door materiële aanrijding op de Haardijk

Twee personenauto's zijn vrijdagmiddag even na half twee vrij zwaar beschadigd ten gevolge van een botsing op de kruising Haardijk - Blanckvoortallee. Een Ford Focus stationwagen, die over de Haardijk reed in de richting Hardenberg, sloeg linksaf naar de Blanckvoortallee, maar werd aangereden door een oranje Daewoo Matiz hatchback, die richting Slagharen reed.
Een van de bestuurders -een bejaarde man- is in de ambulance gecontoleerd, maar een rit richting ziekenhuis bleek niet nodig.
De bestuurster van de andere auto kwam met de schrik vrij.
Onduidelijk is nog wie het rode verkeerslicht heeft genegeerd.Borger: vrouw lichtgewond bij aanrijding Borgerveldweg
Door een ongeluk nabij een rotonde op de Borgerveldweg in Borger is vrijdagmorgen een automobiliste licht gewond geraakt.
Beide auto’s raakten zwaar beschadigd.
Het was voor de mannen van brandweer Borger een hele toer om bij de kazerne te komen, aangezien de aanrijding precies voor de kazerne gebeurd was en omdat de meeste brandweermensen uit Borger zelf komen moesten ze over die weg waar het ongeval was gebeurd.
Het verkeer liep behoorlijke stagnatie op.
Een bijdrage van van Oost Media

Neuenhaus (D): drie auto's zwaarbeschadigd op de B403
Bij een verkeersongeval op de B03 zijn donderdagmorgen drie zwaar auto's zwaarbeschadigd. De schade wordt geraamd op 22.000 Euro.
Het ongeval ontstond toen een 26-jarige automobilist, die in de richting van Neuenhausen reed, op de verkeerde weghelft kwam en op een tegenligger botste. De twee auto's slipten daardoor en raakten een derde auto.
De inzittenden kwamen met de schrik vrij.

Dedemsvaart: hennepplantage opgerold
De politie heeft donderdag een hennepplantage opgerold in het buitengebied van Dedemsvaart. Er zijn drie arrestaties verricht.
63 planten werden vernietigd.

Donderdag 10 januari 2019

N33: auto brandt uit

Rond half vijf donderdagmiddag werd de brandweer van Veendam opgeroepen voor een autobrand op de N33 tussen Wildervank en Bareveld.
De bestuurder had weliswaar nog wat belangrijke zaken uit de auto gered, maar kon niet voorkomen dat de auto totaal uitbrandde.
Beide rijstroken op de N33 stonden vol met auto`s en de hulpverlening had daardoor geen vrije doorgang.
Brandweer Veendam hoefde alleen nog na te blussen, aangezien de auto al grotendeels was uitgebrand. De bestuurder is even onderzocht door ambulancepersoneel, maar hij had geen ernstig letsel opgelopen.
Het verkeer heeft ongeveer 15 minuten stilgestaan wat een vrij lange file opleverde van Veendam richting Assen.

Een bijdrage van van Oost Media

Woensdag 9 januari 2019

Fluitenberg: brand in garage

Aan De Tippe in Fluitenberg werd vroeg in de woensdagavond brand ontdekt in een aangebouwde garage. Deze bleek vol rook te staan.
De brandweer had de situatie snel onder controle, waardoor de schade beperkt bleef.
De brand is ontstaan boven een werkbank, vermoedelijk in de TL verlichting.

Een bijdrage van Persfotografie Hoogeveen


Emmen: truc met vals geld

In de afgelopen dagen zijn er in Emmen meerdere meldingen geweest dat er valse 50 euro bankbiljetten in omloop zijn.
In bijna alle gevallen werd er bij een eetgelegenheid een bestelling geplaatst met het verzoek deze te laten bezorgen op een afgesproken adres.
Wanneer de bezorger nabij het opgegeven (valse) adres kwam, werd hij buiten al aangesproken en werd de bestelling betaald met een bankbiljet van 50 euro. Achteraf bleek het bankbiljet vals te zijn.
Mocht u hiervan slachtoffer zijn of heeft u informatie voor ons die kan leiden naar de dader(s), bel dan met de politie via 0900-8844.Meppen (D): drie mensen zwaargewond door ongeval op de B70
Bij een verkeersongeval op de B70 zijn dinsdagavond drie zwaargewonden gevallen.
Het ongeval ontstond toen een zestigjarige automobilist, die in de richting van Meppen reed, op de verkeerde weghelft kwam en op een tegenligger botste.
De veroorzaker, zijn 58-jarige passagiere en de 46-jarige bestuurder van de andere auto liepen daardoor zware verwondingen op.
Ze zijn met ambulances naar ziekenhuizen vervoerd.
Twee passagiers bleven ongedeerd.

Een derde auto liep door wrakstukken schade op.
De brandweer van Meppen zette 18 man en vier voertuigen in.
De materiële schade is meer dan dertigduizend Euro.


Haren (D): auto tegen boom: Nederlander zwaargewond
Twee mensen zijn in de nacht van dinsdag op woensdag zwaargewond geraakt ten gevolge van een ongeval op de Süd-Nord-Straße in Haren.
Een 21-jarige Nederlander, die in de richting van Nederland reed, kwam ter hoogte van de Rütenweg van de rijbaan een botste tegen een boom.
Hij en zijn 31-jarige passagier zaten bekneld in het voertuig en moesten door de vrijwillige brandweer van Sustrum bevrijd worden.
De Nederlander had levensbedreigend letsel; zijn passagier was zwaargewond. Ze zijn naar het ziekenhuis in Meppen overgebracht.
De chauffeur verkeert inmiddels niet meer in levensgevaar.
De auto was total loss.

Dinsdag 8 januari 2019

Hoogeveen: taxi in de hens: brandstichting?

In de Laveranhof in Hoogeveen werd dinsdagavond een autobrand ontdekt op één van de parkeerplaatsen naast woningen.
Een Mercedes taxi stond aan de achterzijde in brand. Lekkende brandstof deden de vlammen oplaaien.
De Mercedes werd afgevoerd vanwege de lekkage en voor nader onderzoek, want de brand is als verdacht aangemerkt.

Een bijdrage van Persfotografie Hoogeveen


Elim: auto rijdt tegen omgewaaide boom

Dinsdag in de namiddag is op de Barsweg in Elim een Peugeot 206 tijdens het stormachtige weer ingereden op een omgewaaide boom die de weg versperde.
De bestuurder kon na de botsing de auto niet meer verlaten en belde een vriend voor hulp.
Personeel van de gemeente zaagde de boom in stukken.
De bestuurder kreeg alsnog klachten. Hij is in een ambulance behandeld; vervoer naar het ziekenhuis bleek niet nodig.

Een bijdrage van Persfotografie Hoogeveen


Dinsdag 8 januari 2019

Lutten: twee bomen gesneuveld aan de Baanbrekersweg

De brandweer van Hardenberg rukte dinsdagavond even na zessen 's avonds uit nadat gemeld was dat er door de harde wind een boom gesneuveld was aan de Jachthuisweg ter hoogte van de Middenweg.
De bewuste boom bleek in de berm tussen de N343 en de Baanbrekersweg te liggen, zodat er geen gevaar voor het verkeer was.

De brandweer reed daarom direct door naar het einde van de Baanbrekersweg, waar nabij de Wildkamp in Lutten nóg een boom door het onstuimige weer de geest had gegeven.
Hier had een alerte boer met z'n tractor al ingegrepen: deze boom lag inmiddels ook al veilig in de bermOmmen: gloednieuwe Scania trekker zwaar beschadigd na crash tegen viaduct
Een gloednieuwe vrachtwagen is vanmiddag zwaar beschadigd geraakt op de Varsenerdijk (N340) bij Ommen.
Een Duitse vrachtwagenchauffeur, die net twee nieuwe trekkers opgehaald had bij Scania in Zwolle, was onderweg naar Duitsland.
Het ging mis toen hij rond kwart voor twee vanaf de N340 linksaf de N48 richting het noorden op wilde rijden.
De chauffeur had het bord dat de hoogte van de viaduct Varsen aangeeft  over het hoofd gezien.
De cabine van de achterste truck raakte het vier meter hoge viaduct, kwam los van het onderstel en viel achterover op het wegdek.
Volgens de chauffeur wist hij de hoogte van de lading wel -zo’n 4,30 meter-, maar had hij de borden met de hoogte over het hoofd gezien en de hoogte van de viaduct verkeerd ingeschat.

De politie heeft de gegevens van de chauffeur genoteerd. Een bergingsbedrijf gaat de lading  van het wegdek halen.
Wat de schade aan de nieuwe vrachtwagen zal zijn is nog niet duidelijk.
De schade aan het viaduct lijkt miniem, en is niet te onderscheiden van eerdere schades.
Met wat begeleiding van de politie en de wegbeheerder kon het verkeer met minimale hinder zijn weg vinden.
Een bijdrage van De Ommenaar


Ommen: brand door kortsluiting in meterkast

De Ommer brandweer is vanmiddag in actie gekomen vanwege brand in een appartementengebouw aan de Bouwstraat.
Rond twintig over drie kwam de eerste melding, maar al snel na deze eerste melding -en nog voordat de brandweer ter plaatse was- werd al opgeschaald.

De brand zou hebben gewoed in een meterkast op de eerste verdieping van het gebouw. Door het springen van een watermeter zou in deze meterkast kortsluiting zijn ontstaan.

De brandweer ging via een deur aan de Karnemelkstraat het gebouw in het had de situatie snel onder controle. Men heeft hierna de hoofdkraan van het gebouw moeten afsluiten om verdere wateroverlast te voorkomen.
Het water lekte onder andere de op de begaande grond gelegen boekhandel The Read Shop binnen. De winkel moest noodgedwongen de deuren sluiten. Men heeft emmers in de winkel staan op het water op te vangen. Het is nog niet bekend wat de verdere omvang van de schade in het pand is.

Een bijdrage van De Ommenaar


Meppen (D): vijf gewonden bij frotale botsing
Maandagmiddag tegen vieren zijn vijf gewonden gevallen ten gevolge van een ongeval op de Bawinkeler Damm in Meppen.
Het ongeval ontstond toen een 19-jarige automobilist bij het verlaten van de rotonde op de verkeerde weghelft belandde en frontaal op een tegenligger botste.  Hij en twee passagiers liepen lichte verwondingen op; een 17-jarige passagiere is met zware verwondingen naar een ziekenhuis overgebracht.
De 24-jarige bestuurder van de aangereden auto raakte lichtgewond; zijn passagier zwaar.
Beide auto’s waren zwaarbeschadigd.
De brandweer van Meppen zette 12 man en vier voertuigen in.


Maandag 7 januari 2019

Almelo: gewonde bij aanrijding op drukke kruising

Maandagmorgen is een na een ongeval op de kruising Slachthuiskade – Schuilenburgsingel gewond geraakte persoon met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.
De twee auto’s, die bij de aanrijding betrokken waren, hebben flinke schade opgelopen. Ze zijn door berger Wolves opgehaald.
Waarschijnlijk heeft één van de automobilisten het rode verkeerslicht genegeerd.

Een bijdrage van Alwin WinkelWaarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media
(dus ook op onze Twitter-accounts!) rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst- en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht
en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel.