Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite


Januari 2019
(3)

© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.
Zondag 20 januari 2019

Vriezenveen: gans in problemen
De dierenambulance en de brandweer van Vriezenveen kregen zondagmiddag een melding over een dier dat in moeilijkheden verkeerde aan de watergang in Vriezenveen.
Er bleek er een gans op het ijs vast te zitten. Waarschijnlijk had het dier al een pootje verloren.

Met behulp van touw en vangstokken heeft men de gans uiteindelijk naar de wal gekregen waar het dier zich makkelijk liet vangen omdat het uitgeput was. De vogel zal door de mensen van de dierenambulance naar een dierenarts worden gebracht.
Een bijdrage van Alwin Winkel

Zaterdag 19 januari 2019

Elim: Fiat Doblo brandt uit aan de Barsweg

De buurman had zaterdagavond slecht nieuws voor de visite van zijn buren: hun auto stond in brand!
De blusgroep van De Krim, die de melding via de meldkamer in Drenthe kreeg, vertrok met spoed naar het opgegeven adres (de Barsweg in Hollandscheveld) maar moest bij gebrek aan een huisnummer de lange weg op goed geluk afrijden. Gelukkig bleek de brand niet ver van de kruising met de Compagniesweg te woeden - in Elim dus.
Niet dat het iets uitmaakte voor de Fiat Doblo (bouwjaar 2002), want die stond al vol in brand toen de brandweer arriveerde.
De vuurzee was rap bedwongen en de motorkap werd geopend met de accuspreider om de laatste vlammen de nek om te draaien.Langeveen: automobilist naar ziekenhuis na botsing met vrachtwagen

Op zaterdag 19 januari rond 6:00 uur zijn de hulpdiensten uitgerukt voor een verkeersongeval aan de Hardenbergerweg (N343) tussen Langeveen en Geesteren (Ov).
Het bleek om een aanrijding te gaan tussen een vrachtauto en een personenauto.
Het slachtoffer uit de personenauto is behandeld door ambulancepersoneel en overgebracht naar een ziekenhuis. De vrachtautochauffeur was ongedeerd.

Volgens de politie was de vrachtauto bezig met een bijzondere verrichting bij een inrit van een landbouwmechanisatiebedrijf.
De eigenaar van het landbouwmechanisatiebedrijf hoorde een harde klap en heeft direct de hulpdiensten gealarmeerd.
Hij meldde dat de vrachtauto materialen aanleverde voor het mechanisatiebedrijf.

De verwoeste personenauto is door bergingsbedrijf Wolves afgesleept.
De Hardenbergerweg was korte tijd afgesloten en het verkeer werd over het fietspad geleid.

Een bijdrage van Floris Kayim

Vrijdag 18 januari 2019

Kerkenveld: sportfietser knalt tegen stilstaande vrachtwagen

Op het Gedempte Hoofddiep in Kerkenveld is vrijdagmiddag een sportfietser met een behoorlijke vaart tegen een stilstaande vrachtwagen gereden. Hij werd daarbij zodanig gewond dat vervoer naar het ziekenhuis noodzakelijk was.
De vrachtwagen stond rechts van de weg vanwege bermwerkzaamheden. De vrachtwagenchauffeur was op dat moment bezig met een mini-shovel om de berm te egaliseren.
De klap van de fietser tegen de vrachtwagen was zo hard dat de vrachtwagenchauffeur het hoorde boven het geluid van de shovel uit.
De schade aan de vrachtauto bleef beperkt tot een krasje en een kapot kunststof klepje.
De sportfiets van het merk Sensa liep mogelijk een hogere schade op.

Een bijdrage van Persfotografie Hoogeveen

Donderdag 17 januari 2019

Hoogeveen: delen van balkon vallen tussen winkelend publiek

Donderdagmiddag werd een deel van de Hoofdstraat in Hoogeveen afgezet met politielint, omdat er een circa 1 meter lange sierstrip van het balkon van een woning boven de winkels tussen het winkelend publiek was gevallen. Gelukkig raakte  niemand gewond.

De brandweer controleerde vanuit een hoogwerker andere balkons waar diverse onderdelen, waaronder een grote glazen plaat, los bleken te zitten. Eerder waren er al meldingen over vallende sierplaten en stukjes beton geweest.
Een ambtenaar van de gemeente moet nu beoordelen of er direct maatregelen moeten worden getroffen.

Een bijdrage van Persfotografie Hoogeveen

Nordhorn: Nederlander omgekomen onder terreinwagen
Woensdag rond 17:40 uur is op een stuk privégrond aan de Brandenburgstraße een in Nordhorn wonende 26-jarige Nederlander om het leven gekomen. De man wilde de achteras van een zware terreinwagen repareren. Hij reed de wagen op oprijbokken en kroop onder het voertuig, maar de terreinwagen rolde van de bokken en de man raakte bekneld.
Hij werd korte tijd later door een buurman gevonden, die de hulpdiensten belde.
Reanimatiepogingen mochten echter niet meer baten: de man overleed ter plaatse.

Woensdag 16 januari 2019

Hoogeveen: meisje geschept door auto

Een fietsster is woensdagmiddag geschept door een personenauto. Zij reed op het fietspad langs de Mr. Cramerweg en werd bij de oversteek met de Valkenlaan in de flank aangereden door de auto. Het meisje kwam ten val en schoof meters over het asfalt tot op de Mr. Cramerweg.
Zij is naar het ziekenhuis gebracht.
De VOA (Verkeersongevallenanalyse) deed onderzoek naar de omstandigheden. 

Een bijdrage van Persfotografie HoogeveenHardenberg: weer fietsster gewond op rotonde

Woensdagmorgen is een fietsster gewond geraakt op de rotonde in de Bruchterweg, vlak voor het gemeentehuis. De vrouw werd aangereden door een Volkswagen Golf Plus, die uit de richting van het bedrijventerrein kwam. Ze is met hoofdletsel per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.
De auto had lichte schade aan de voorzijde.
Deze drukke rotonde is berucht om dit soort ongevallen; recentelijk o.a. op 11 januari 2019 en -dodelijk- op 30 november 2018.Dinsdag 15 januari 2019

A28: flinke file door ongeval bij de Lichtmis

Een ongeval met meerdere voertuigen op het viaduct van de A28 over de N377 leidde in de avondspits tot een enorme vertraging. Alle drie de rijstroken waren ten gevolge van het ongeval afgesloten, waardoor het verkeer enkel gebruik kon maken van de vluchtstrook.
Op het hoogtepunt was de file ruim 10 kilometer lang.

Eén automobilist is  gewond per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De overige betrokkenen kwamen met de schrik vrij.
Het verkeer in en rondom Zwolle liep flink vast.

Over de oorzaak van het ongeval is nog niets bekend.
Alle vier de bij het ongeval betrokken voertuigen zijn door een bergingsbedrijf afgevoerd. Hierna werd het wegdek gereinigd. Rond 19:00 uur werd de weg weer geheel vrijgegeven en loste de file snel op.

Een bijdrage van Henry Wallinga


Coevorden: Skoda Octavia total loss door brand op het EDS-plein

Een onplezierige verrassing voor een inwoner van Hardenberg: dinsdagmiddag vloog zijn twaalf jaar oude Skoda Octavia stationwagen even na drieën in brand, toen de auto op het EDS-plein geparkeerd was.
De Coevorder brandweer, die uitrukte met een tankautospuit en een watertankwagen, had de brand in het motorcompartiment snel onder controle, maar de ravage onder de motorkap was dusdanig dat de auto onherstelbaar beschadigd was.
De auto had een dag eerder een servicebeurt en een APK-keuring gehad.Papenburg (D): jonge vrouw scoort triest record: 2.89 promille
De politie van Papenburg heeft maandagavond een ladderzatte 21-jarige automobiliste van de weg gehaald.
De vrouw reed tegen zessen in haar Peugeot over de Splitting in de richting van Surwold, maar slingerde dusdanig dat meerdere medeweggebruikers de politie belden.
Bij de daarop volgende controle stelden de agenten vast dat de jonge vrouw zwaar onder invloed van alcohol was. Een vrijwillige sneltest resulteerde in maar liefst 2.89 promille.
Toen ze te horen kreeg dat ze voor de rechter moest komen, probeerde ze te voet er vandoor te gaan. De agenten haalden haar snel in en sloegen haar in de handboeien.
Na een bloedproef ging ze tekeer en belandde voor enkele uren in de ontnuchteringscel.
Ze zal zich nu voor meerdere vergrijpen moeten verantwoorden.


Maandag 14 januari 2019

Coevorden: lading truck in brand
De chauffeur van een met afvalmateriaal geladen vrachtwagen ontdekte maandag vlak voor de middag op de Data in Coevorden dat z’n lading in brand stond
Hij laadde de container snel af en belde 112.
De brandweer van Coevorden had de brand met een aantal ferme stralen snel onder controle, waarna de lading uiteengetrokken werd om goed na te kunnen blussen.
Een bijdrage van van Oost Media

Zondag 13 januari 2019

A28: trekkers met opleggers in de clinch

Op de A28 tussen De Lichtmis en Staphorst zijn vanmorgen rond 11:30 uur een trekker met tankoplegger en een BE-Combi met elkaar in botsing gekomen. De voertuigen kwamen beide tegen de vangrail op de vluchtstrook tot stilstand. Door het ongeval raakte de tank lek en liep de lading melk over de snelweg.
Het ongeval ontstond toen de bestuurder van de Duitse "BE-Combinatie" na een stop bij het tankstation weer de snelweg op wilde rijden. Vermoedelijk had de combinatie te weinig snelheid om in te voegen tussen het verkeer en kwam in botsing met de tankwagen. Door de klap raakte de cabine van de vrachtwagen los en kwam enkele tientallen centimeters naar achteren.
Ook de BE-Combi liep zware schade op. Door de klap aan de achterzijde begaf het chassis van het trekkende voertuig het en knikte door.
Diverse hulpdiensten werden gealarmeerd maar bij aankomst stond iedereen al naast de betrokken voertuigen. Wel werd de chauffeur van de tankwagen in een ambulance onderzocht. De man raakte lichtgewond maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis.
De drie inzittenden van het andere voertuig bleven ongedeerd.

De ruim 30.000 liter melk werd ter plekke overgeladen in een andere tankwagen.
Ondertussen was bergingsbedrijf Hooikammer met twee bergingsvoertuigen begonnen met het snel mogelijk de snelweg vrijmaken.
Ook de firma van der Kolk was met ondermeer een botsabsorber, een wegdekreiniger en een kolkenzuiger aanwezig. Tijdens het bergen werd een korte periode naast rijstrook drie, ook de tweede rijstrook afgesloten. Dit voor de veiligheid van de aanwezige mensen.
Rond 15:30 uur waren alle werkzaamheden klaar en werden alle verkeersmaatregelen opgeheven.

Een bijdrage van Henry Wallinga


Esche (D): Nederlander van de weg
Een twintigjarige Nederlandse automobilist is zaterdagmiddag in Esche van de Hauptstraße geraakt, over de kop gegaan en in een akker tot stilstand gekomen.
De man liep gelukkig slechts lichte verwondingen op.

Zaterdag 12 januari 2019

Vriezenveen: Peugeot 206 total loss na duik in sloot
Op de middag van zaterdag 12 januari heeft net buiten Vriezenveen een ongeval plaatsgevonden.
Een auto, die op de Prinsenweg richting Vriezenveen reed, kwam door nog onbekende oorzaak vlak voor de bebouwde kom links naast de weg terecht. De auto kwam in een sloot en raakte de slootwand. Hierna sloeg het voertuig om waarna het in de nagenoeg droogstaande sloot tot stilstand kwam op de bestuurderszijde.
De inzittenden, een jong stel, konden met wat hulp zelf uit het voertuig klimmen. Beiden zijn na een korte behandeling op de plaats van het ongeval per ambulance naar een ziekenhuis in de regio vervoerd.
De onherstelbaar beschadigde en volgens de Rijksdienst voor het Wegverkeer onverzekerde Peugeot 206 is door een bergingsbedrijf uit de sloot getakeld.
Een bijdrage van Floris KayimWaarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media
(dus ook op onze Twitter-accounts!) rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst- en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht
en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel.