Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite


Juli 2019
(1)

© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.Zondag 7 juli 2019

Wierden: automobiliste ramt geparkeerde auto, lantaarnpaal en voorgevel
Aan de Waterkolk in Wierden is zondagavond een vrouw met haar Toyota Auris tegen de voorgevel van een woning gereden.
De vrouw ramde eerst een geparkeerde auto, die daardoor tegen een andere geparkeerde auto op botste, raakte een lantaarnpaal en een paaltje en knalde tot slot achterwaarts door de voortuin tegen de voorgevel van woning, die ontzet raakte.
Het lijkt erop dat de vrouw het gas- en het rempedaal verwisseld heeft.
De brandweer werd opgeroepen om hand- en spandiensten te verrichten. De vrouw raakte door het ongeval gewond en moest in de ambulance worden nagekeken.
Een bijdrage van de Alwin Winkel


Salzbergen (D): dronken trucker probeert te bestellen bij drive-in-loket McD
Een dronken 48-jarige vrachtwagenchauffeur uit Slowakije, die van plan was met zijn 18-tonner naar het drive-in-loket van de McDonald’s te rijden, beschadigde de hoogtemarkering van het fastfoodrestaurant aan de weg “An der Grenze” in Salzbergen.
Hij zette zijn rit voort en raakte daarbij meerdere voertuigen op de parkeerplaats. De man werd op de noordelijke rondweg door de politie uit Spelle aangetroffen.
Een blaastest resulteerde in 2.54 promille.
De man, die zich voor de rechter zal moeten verantwoorden, moest een borgsom van 450 betalen.  


Zaterdag 6 juli 2019

Rükel (D): combine door brand verwoest
Vrijdagmiddag rond drie uur vloog een combine tijdens werkzaamheden op een akker aan de Hammweg in Wietmarschen-Rükel in brand.
Het vuur sloeg over op de akker. Brandweereenheden uit Lingen, Lohne, Nordhorn en Schwartenpohl rukten uit met in totaal 55 man in zeven voertuigen.
De maaidorsmachine werd een prooi der vlammen. De schade wordt geraamd op 30.000 Euro.
Foto: Polizei


Vrijdag 5 juli 2019

Laar: auto klapt tegen boom aan de B403; Zwollenaar zwaargewond

Donderdagavond rond half tien is een Citroën Berlingopersonenauto bij Laar in een bocht naar links van de Coevordener Straße (B403) geraakt en na de beruchte ruk aan het stuur de weg schuin overgevlogen. De auto botste vervolgens in de linker berm frontaal tegen een boom en kwam dwars op de weg tot stilstand.
De bestuurder -een 26-jarige Zwollenaar- is met zware verwondingen naar een ziekenhuis overgebracht.
Zijn auto was rijp voor de sloop; het wrak is door de firma Maathuis uit Hoogstede opgehaald. Omdat het ongeval net over de grens voorviel werden naast de Duitse politie en ambulance ook Nederlandse collega's ingezet, alsmede de brandweer uit Laar en Emlichheim en een traumaheli.

Een bijdrage van de Ortsfeuerwehr Laar en US Media


Rijssen: Peugeot vliegt in brand tijdens rit

De brandweer is vrijdagmorgen om kwart over negen gealarmeerd toen gemeld werd dat aan de Wierdensestraat in Rijssen een auto in brand was gevlogen. Achter de auto hing een paardentrailer met een paard.
De bestuurder wist het paard tijdig uit de aanhanger te halen en heeft vervolgens de trailer af kunnen koppelen.

De onherstelbaar beschadigde Peugeot 206 stationwagen is door een bergingsbedrijf opgehaald; voor de trailer en het paard werd vervangend vervoer geregeld.

Een bijdrage van Jan Willem Klein Horstman


Gieten: auto brandt volledig uit op de carpoolplaats

Aan het begin van de nacht van donderdag op vrijdag kreeg brandweer Gieten een melding over een autobrand op de N34. Het brandende voertuig bleek echter op de Verlengde Asserstraat te staan.  Een verpleegkundige die op weg was van het UMCG naar huis zag de auto branden en belde 112.
De auto stond al volledig in brand.

De politie stelt een onderzoek in naar de herkomst van het voertuig en de oorzaak van de brand. Hoe de brand is ontstaan is niet duidelijk, maar brandstichting wordt niet uitgesloten

Een bijdrage van van Oost Media

Donderdag 4 juli 2019

De Krim: bosbrand bijtijds geblust
De blusgroep van De Krim reed donderdagmiddag even na tweeën met een flink vaartje naar de Scheerseveldweg, waar brand in een bosperceel (aan een zandpad, net over de Drentse grens) was uitgebroken.
Uit voorzorg werd ook assistentie van brandweereenheden uit de regio aangevraagd, met name vanwege de watervoorziening op deze afgelegen plek. De aangevraagde hulp bleek niet nodig, aangezien de blusgroep van De Krim de beginnende bosbrand bijtijds onder controle had en zelfs nog water over had om de omgeving goed nat te maken.


Belt Schutsloot: auto te water

Aan de Belterweg is woensdagmiddag een automobilist met zijn voertuig te water geraakt. De man werd door omstanders uit de auto en aan wal gehaald. Hij is door ambulancepersoneel nagekeken op  letsel maar hiervan was geen sprake.

De onfortuinlijke automobilist reed op de Belterweg achteruit tegen een paaltje, botste tegen een geparkeerde auto, ramde vervolgens een ijzeren brugleuning en kwam na een koprol in het water terecht.
Bergingsbedrijf Hooikammer heeft de totaal verwoeste auto uit het water getakeld en afgevoerd. Een medewerker van de gemeente Steenwijkerland nam de schade aan de brug op. Een buurman had ondertussen een noodreparatie uitgevoerd aan de brug.
Een bijdrage van Henry Wallinga

Hoogeveen: Nissenhut vol rook
De Hoogeveense brandweer reed woensdagavond naar het terrein van een autosloperij aan de Fokkerstraat, nadat gemeld was dat daar het dak van een gebouw in brand zou staan. Het bleek te gaan om een Nissenhut, waar aan alle kanten rook uit kringelde.
De boosdoener bleek een houtkachel te zijn. De inhoud van de kachel werd gedoofd met zand en de rook werd met een overdrukventilator uit het gebouw geblazen.Woensdag 3 juli 2019

Ommen: gewonde bij dubbele aanrijding op de N48

Een automobilist is vanmiddag gewond geraakt bij een verkeersongeval op de N48 net ten noorden van Ommen.
Kort na vier uur woensdagmiddag kwam een bestelbus, die in de richting van Ommen reed, even ten zuiden van het viaduct De Haar vermoedelijk op de verkeerde weghelft en raakte twee tegenliggers.
Het eerste voertuig, een zilverkleurige SUV, werd op de linker achterzijde geraakt. Het tweede voertuig, een zwarte Peugeot, werd in de  linkerflank geraakt en kwam op de kant van een droge bermsloot tot stilstand.
De betrokkenen seinden de hulpdiensten in, die met spoed arriveerden.

De bestuurder van de zwarte Peugeot, is na kort ter plaatse te zijn behandeld per ambulance naar een ziekenhuis in de regio vervoerd.
De inzittenden van de andere personenauto en de bestelbus bleven ongedeerd.
Tijdens de nasleep van het ongeval was de rijbaan richting het noorden tussen de kruising met de N36 en Balkbrug tijdelijk afgesloten voor al het verkeer. Een bergingsbedrijf heeft de zwaar beschadigde voertuigen geborgen.

Een bijdrage van de Ommenaar


Lingen (D): Nederlandse met dik drie promille achter het stuur
De politie heeft dinsdagavond rond kwart voor tien op de Lindenstraße in Lingen een stomdronken 53-jarige Nederlandse automobiliste betrapt. De alcoholtest gaf een promillage aan van 3.14 promille.
Ze moest een bloedproef ondergaan. Haar rijbewijs is ze voorlopig kwijt.
Omdat ze niet in staat was zelfstandig naar huis te gaan bracht ze de nacht in de cel door.


Rouveen: vrouw op E-bike aangereden

Op de Oude Rijksweg is dinsdagavond een vrouw gewond geraakt nadat zij op haar elektrische fiets werd aangereden door een auto. Zij is met onder meer een flinke hoofdwond overgebracht naar het ziekenhuis.

De automobilist werd, na een controle door medisch personeel, meegenomen naar het politiebureau. Uit een speekseltest bleek dat de man mogelijk onder invloed was van medicatie die invloed kan hebben op de rijvaardigheid.

Door het ongeval en het daarop volgend onderzoek door de verkeersongevallenanalyse was de Oude Rijksweg tussen de Stadsweg en de Kruumteweg enkele uren afgesloten voor gemotoriseerd verkeer.
Na het onderzoek werd de flink beschadigde auto afgevoerd door berger Hooikammer.
Naar de precieze toedracht van het ongeval is een  onderzoek ingesteld.

Een bijdrage van Henry WallingaDinsdag 2 juli 2019

Kop-staartbotsing veroorzaakt flinke file en een kettingbotsing op de A1

Dinsdagmiddag tegen half vijf werd een verkeersongeval gemeld op de A1 bij Rijssen. Een Mercedes Sprinter koeriersdienstbus en een Citroën C1 personenauto hadden op onplezierige wijze kennis met elkaar gemaakt - met flinke schade en een gewonde als gevolg.

Bovendien waren drie auto's betrokken bij een kettingbotsing, die in de richting Hengelo ontstane file gebeurde.

Een bijdrage van Jan Willem Klein Horstman

Opnieuw een kettingbotsing met vrachtwagens op de A1 bij Holten

De hulpdiensten werden dinsdagochtend 2 juli 2019 om 07:34 uur gealarmeerd in verband met een ongeval op de A1 ter hoogte van Holten.
Het bleek te gaan om een kettingbotsing op de rechter rijstrook, waarbij drie vrachtwagens betrokken waren.
Een trekker met oplegger, geladen met vangrails was tegen de achterzijde van een met levensmiddelen geladen combinatie gebotst, die vervolgens een met wasmachines geladen truck raakte.

Een van de chauffeurs is na controle in de ambulance naar een ziekenhuis overgebracht.
De middelste vrachtwagen en de zwaar beschadigde achterste vrachtwagen moesten door een bergingsbedrijf worden afgesleept.
Ten gevolge van het voorval ontstond een file van tien kilometer in de richting van Deventer.

Een bijdrage van Jan Willem Klein Horstman


Ommen: brandweer brengt gewonde gans in veiligheid

De brandweer is maandagavond even na negen uur in actie gekomen bij een vijver in woonwijk Alteveer in Ommen.
In de vijver tussen de Jacob Marisstraat en de Jan Tooropstraat bleek een gans rond te zwemmen, die eerder die dag gewond geraakt was aan een vleugel toen hij aangereden werd door een auto.
De brandweer van Ommen probeerde de vogel met behulp van de boot te pakken te brijgen, maar steeds als het dier binnen bereik kwam dook het onder water. Een vangnet werd bij omwonenden geregeld, maar na hiermee slechts een enkele poging te hebben kunnen doen klom het dier de kade op. De brandweer kon het dier hier met behulp van dekens snel vangen.
De watervogel werd opgevangen in een bench van een omwonende. Hij heeft het dier meegenomen naar huis, waar de dierenambulance het dier zal komen ophalen.

Een bijdrage van de OmmenaarMaandag 1 juli 2019

Luttenberg: brand in dak door werkzaamheden
De brandweer van Luttenberg en van  Rijssen zijn maandagmiddag  om 12:59 uur gealarmeerd vanwege brand in een woning aan de Vondervoortsweg in Luttenberg
Tijdens werkzaamheden aan het dak was er brand uitgebroken onder de dakpannen.
De brandweer heeft de dakpannen van het dak gehaald en er een groot gat in het dak moeten zagen om de brand onder controle te krijgen.
De schade aan het dak is groot.
Een bijdrage van Jan Willem Klein Horstman


N34: Citroën Berlingo vliegt van de weg: twee gewonden

Zondagavond rond half twaalf werden de hulpdiensten opgeroepen voor een ongeval op de N34 ter hoogte van Odoorn.
Hier was een Citroën Berlingo, die richting Borger reed, van de weg geraakt.
Een getuige vertelde, dat de auto ineens van de weg schoot en via een sloot tussen de bomen ongeveer tien meter van de weg af tot stilstand kwam. Hierbij werd een inzittende uit de auto geslingerd. Het slachtoffer lag in het gras toen de hulpdiensten arriveerden.

De twee inzittenden zijn in de ambulance behandeld en zijn meegenomen naar het ziekenhuis in Emmen.
Hier is van de bestuurder van de auto een bloedproef genomen.
Het verkeer werd gedurende het onderzoek van het team Verkeersongevallenanalyse  en de berging over één rijstrook geleid.

Een bijdrage van van Oost Media

Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media
(dus ook op onze Twitter-accounts!) rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst- en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht
en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel.