Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite


Juli 2019
(2)

© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.
Zondag 14 juli 2019

Oosterhesselen: brand in voormalig conferentieoord de Klencke

In het hoofdgebouw van het reeds jarenlang leegstaande en verpauperde conferentieoord De Klencke aan het Witte zand -net buiten de bebouwde kom van Oosterhesselen- heeft zondagavond brand gewoed. De brandweer van Zweeloo rukte uit, toen de brand om 19:40 uur gemeld werd. De brand was snel onder controle.

Het terrein kwam na de sluiting in het nieuws, toen de COA in 2016 plannen bekendmaakte er een asielzoekerscentrum met een capaciteit van vierhonderd asielzoekers in te vestigen. Dit stuitte op veel verzet onder de bevolking.
De COA zag er in 2017 vanaf toen er elders genoeg opvangruimte bleek te zijn.Grasdorf (D): bejaarde man en vrouw lopen overweg op voor naderende trein

Een ongeveer 70 jaar oud stel zorgde zondagmorgen voor bloedstollende momenten op de spoorwegovergang van Grasdorf bij Neuenhaus. De twee negeerden het rode licht en de spoorbomen en liepen met hun fietsen de overweg op.
De 30-jarige machinist van een naderende personentrein wist door vol in de remmen te gaan een aanrijding te voorkomen.

De man en de vrouw worden nu door de politie gezocht wegens het in gevaar brengen van treinverkeer.
Was u getuige van het voorval, bel dan de politie via 0049 5921 3090.Nieuwleusen: man (22) omgekomen bij brand in woning aan het Zwartewaterland

Om kwart over vijf zondagmorgen werd middelbrandalarm geslagen voor de brandweer voor de brandweer Hasselt, Nieuwleusen en Dalfsen: er zou brand woeden in een woning aan het Beentjesgravenland in Nieuwleusen.
Tien minuten later werd aan de bemanning van het redvoertuig uit Zwolle doorgegeven dat de brand aan het Zwartewaterland woedde.

Om 05:44 werd opgeschaald naar "grote brand", toen duidelijk werd dat twee personen -de zoons van het vier mensen tellende gezin- vermist werden.
Toen de uitslaande brand, die woedde op de zolderverdieping, geblust was, werd het stoffelijk overschot van de 22-jarige zoon aangetroffen, maar zijn broer was niet te vinden.
Later op de ochtend bleek dat de vermiste zoon niet thuis was die nacht.
De zolder brandde uit.


Zaterdag 13 juli 2019

N34: auto ramt politieauto bij afzetting na meervoudig ongeval

Zaterdagmorgen schaarde op de N34 tussen Coevorden en Dalen een auto met een met grind geladen aanhanger. De combinatie kwam onder aan het talud van de N34 terecht.

Door het ongeval ontstond een kleine kettingbotsing, waarbij vijf voertuigen (licht) beschadig werden. Eén bestuurder is hierbij gewond geraakt.
De N34 was tijdens de afhandeling van dit incident in noordelijke richting afgesloten.
Het politievoertuig, waarmee de weg bij de afslag Coevorden-Noord afgesloten werd, werd vol geraakt door een Volvo XC60, waarschijnlijk doordat de bestuurder de afzetting te laat heeft gezien.
De bestuurder van de Volvo is voor nader onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Emmen.

De agenten, die ten tijde van de aanrijding buiten het voertuig stonden, raakten bij het incident niet gewond.
Hierop werd de N34 tussen de afslagen Coevorden en Dalen volledig afgesloten.

Een bijdrage van Peter KramerVrijdag 12 juli 2019

Hoosbui zet deel Coevorden blank
Coevorden kreeg er vrijdagmiddag flink van langs tijdens een onweers- en hoosbui. Met name de riolering van het bedrijventerrein tussen de Krimweg, de JB Hemelweg, de Printer en de Data kon het overvloedige hemelwater niet aan, met als gevolg dat de straten in riviertjes veranderden.
Van een groothandel aan de Data bezweek het dak onder de waterlast (gelukkig geen gewonden!) en de brandweer kwam er aan te pas om de laaddocks van Forbo aan de JB Hemel(water)weg leeg te pompen.Zuidwolde: Mercedes C220 door brand verwoest
Een echtpaar uit het Friese Ureterp wachtte vlak voor hun vakantiebestemming in Zuidwolde een nare verrassing.
Nadat hun Mercedes eerder al kuren had vertoond, begon de auto nabij Zuidwolde hevig te roken. De bestuurder besloot de auto op de carpoolplaats te parkeren om uit te zoeken wat er mis was, maar zodra de wagen stil stond, sloegen de vlammen al uit de motorruimte.
Het stel slaagde er nog net in de paardentrailer met hun fietsen af te koppelen en dekofferbak leeg te maken, alvorens de auto razendsnel een prooi der vlammen werd. Voor de brandweer Zuidwolde was er geen houden aan: de auto brandde bij aankomst al als een fakkel.


Donderdag 11 juli 2019

Vriezenveen: snoek in puin na botsing met bestelwagen

Donderdagmiddag zijn een Renaul Trafic  bedrijfbusje en een oldtimer Citroën DS (1974) op de kruising van Oostermaatweg met de Boslandweg in Vriezenveen met elkaar in botsing gekomen.
De bestuurder van de bestelauto, die op de de Boslandweg reed en de Oostermaatweg over wilde steken, zag daarbij de “snoek” over het hoofd.
De bedrijfsbus is door de klap tegen een boom geslagen, gekanteld en op z’n  zij midden op de weg tot stilstand gekomen.
Volgens de politie is er niemand gewond geraakt.

Een bijdrage van Jan Willem Klein Horstman


Zwartewatersklooster: brand na kortsluiting in elektriciteitshuisje

Bij werkzaamheden in een elektriciteitshuisje in het buurtschap Zwartewatersklooster, tussen Hasselt en Zwartsluis, is donderdagmorgen brand ontstaan. Twee medewerkers van Enexis waren bezig met het vervangen van enkele onderdelen, toen zij bij het monteren te maken kregen met een kortsluiting.
De twee kregen een explosie en een steekvlam om de oren, maar bleven wonder boven wonder ongedeerd. De brand werd door de brandweer van Hasselt geblust.
In totaal werden 21 huishoudens getroffen door de stroomstoring. Een noodstroomvoorziening is opgezet om huishoudens weer te kunnen voorzien van elektriciteit. Daarna zal de reguliere stroomvoorziening zo snel mogelijk worden hersteld.

Een bijdrage van Henry Wallinga


Uelsen (D): fietser zwaargewond bij aanrijding op de Höcklenkamper Straße

Woensdag rond 16:40 uur is een 74-jarige fietser zwaargewond geraakt ten gevolge van een aanrijding op de Höcklenkamper Straße bij Uelsen.
Het ongeval ontstond toen een 76-jarige automobilist van de Höcklenkamper Straße af wilde slaan naar de Hoambarger Weg, maar daarbij de fietser over het hoofd zag, die op het fietspad in de richting van Uelsen reed.
De fietser liep bij de daarop volgende botsing zwaar letsel op. De man is per ambulance naar een ziekenhuis overgebracht.
De schade aan de auto en de fiets beloopt zo’n vierduizend Euro.


Woensdag 10 juli 2019

Dedemsvaart: "Slagharen" bevrijdt Dinky uit de struiken

Het hondje Dinky was woensdagavond tijdens een uitstapje in de tuin van een buurvrouw in de dichte struiken en achter gaas verzeild geraakt en maakte luid blaffend duidlijk dat zij het niet naar haar zin had, toen haar baasje en bazinnetje haar zochten. Die slaagden er niet in het diertje te bevrijden en besloten uiteindelijk de brandweer te bellen, daar het hondje wel te horen, maar niet te zien was.
De blusgroep van Slagharen vond het teefje en wist het met enig knipwerk uit haar benarde positie te bevrijden.
De spuitgasten namen de dankbetuigiingen in ontvangst en gingen retour kazerne voor de wekelijkse oefenavond.
N377: twee Volkswagens zwaarbeschadigd bij Nieuwleusen

Een VW Polo en een VW Touran liepen woensdagmiddag zware schade op ten gevolge van een aanrijding op de N377 (Den Hulst) tussen Nieuwleusen en Balkbrug. Het ongeval ontstond toen de bestuurster van de Polo de weg vanaf de parallelweg wilde oversteken, maar een uit de richting van Nieuwleusen naderende VW Touran over het hoofd zag, waarop haar Polo de Touran in de rechter flank raakte.
Gelukkig kwamen zowel de bestuurster van de Polo als die man in de Touran met de schrik vrij.
Er ontsond een flinke files op de provinciake weg, di oploste nadat berger Autax de weg had vrijgemaaktRijssen: Team Forensische Opsporing onderzoekt uitgebrande VW
In de nacht van dinsdag op woensdag is rond half één een Volkswagen grotendeels uitgebrand aan de Lijsterbeslaan in Rijssen.
Aangezien de politie rekening houdt met brandstichting stelde het Team Forensische Opsporing woensdagmorgen een onderzoek in.

De politie roept mensen op, die iets hebben gezien of gehoord zich te melden via 0900-8844.
Een bijdrage van Jan Willem Klein Horstman

Dinsdag 9 juli 2019

Ommen: ravage op de Coevorderweg na botsing tussen tractor en kampeerwagen

De vakantie van een moeder en zoon is vandaag ruw ten einde gekomen. Rond het middaguur werd hun camper verwoest bij een ongeval op de Coevorderweg in Ommen.
De vrouw uit het Drentse Havelte was net aan de vakantie begonnen met haar zoon die in Utrecht woont. Ze was onderweg naar een camperplaats en had na verkeerd te hebben gereden op aanwijzing van de navigatie haar Dethleffs camper net gedraaid. Ze wilde vanaf de Coevorderweg weer de gelijknamige weg oprijden richting Ommen bij de kruising waar deze overgaat in de Slagenweg.
Ze zag een tractor aankomen uit de richting van Ommen, en dacht dat ze hier nog gemakkelijk voor kon optrekken. De tractor bleek echter aanzienlijk harder reed dan dat zij had ingeschat.
De bestuurder van de landbouwtrekker remde uit alle macht, maar kon de camper niet meer ontwijken. De trekker botste tegen de linker achterkant van de camper en de machine aan de voorhefinrichting van de trekker boorde zich in de camper.
Na de impact kantelde de trekker en duwde de camper de berm in.

Wonder boven wonder bleven zowel de inzittenden van de camper als de jongeman die de trekker bestuurde ongedeerd.
Na aankomst van de hulpdiensten begon het wrak van de camper te kraken en stortte het dak van het voertuig in.

Het verkeer op de Coevorderweg en Slagenweg liep behoorlijk hinder op van de nasleep van het ongeval. Het verkeer kon door de politie gedeeltelijk langs het ongeval worden geleid, maar tijdens de bergingswerkzaamheden moest het verkeer een aantal keer volledig worden stilgezet.
Met behulp van een kraantje van de gemeente en een lokaal afvalbedrijf zijn de resten van de camper opgeruimd.

Een bijdrage van de Ommenaar


Dalerpeel: weer brand aan de Scheerseveldweg

De blusgroep van De Krim rukte dinsdagmiddag even na half drie uit naar de Scheerseveldweg, waar opnieuw een buitenbrand woedde.
Het bleek om een weiland van Het Drentse Landschap te gaan, op korte afstand van de plaats waar afgelopen donderdag ook al brand was uitgebroken; toen in een bosperceeltje.
De spuitgasten deden hun naam eer aan en zetten het waterkanon op de vlammen, met als gevolg dat het vuur ras gedoofd werd.A1: auto klapt tegen boom langs de snelweg

De hulpdiensten kregen dinsdagochtend rond half acht opdracht naar de A1 tussen Bathmen en Holten te rijden aangezien daar een eenzijdig ongeval gebeurd was. Er was een persoenenauto van de weg geraakt, door het wildgaas van het talud van de Schipbeek gereden en tegen een boom tot stilstand gekomen.
Een vrouw is in de ambulance gecontroleerd en met haar kinderen naar het ziekenhuis gebracht.

Een bijdrage van Jan Willem Klein Horstman


Maandag 8 juli 2019

Bad Bentheim: politie onderschept vier kilo heroïne
Een surveillance-eenheid van het Grensoverschrijdende Politieteam heeft vrijdagmiddag in de personenauto van een 25-jarige man vier kilo heroïne gevonden
De Belg, die alleen onderweg was vanuit Nederland naar Duitsland, werd op een parkeerplaats aan de A30 staande gehouden. Bij controle troffen de ambtenaren in het interieur meerdere plaatsen aan waar drugs op professionele wijze verstopt waren. In totaal werd vier kilo gevonden met een straatwaarde van 200.000 Euro.
De Belg werd gearresteerd en zaterdag aan de onderzoeksrechter voorgeleid.

Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media
(dus ook op onze Twitter-accounts!) rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst- en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht
en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel.