Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite


Juli 2019
(3)

© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.Zondag 21 juli 2019

Uelsen (D): Nederlander slipt van de L43: vier gewonden
Zaterdagmiddag rond kwart over vijf reed een 22-jarige Nederlander met drie passagiers (21, 24 en 59) over de Landsstraße 43 van Uelsen in de richting van Itterbeck.
Ter hoogte van de zijweg Zum Forsthaus slipte de auto en kwam links van de natte rijbaan, tolde rond en belandde rechts tussen struiken en bomen tot stilstand. Eén van de inzittenden liep zware verwondingen op; de andere drie licht.
De materiële schade wordt geschat op 1500 Euro.


Hilten (D): motorrijder zwaargewond door aanrijding met afslaande auto

Zondagmiddag rond half twee is een 25-jarige motorrijder uit Lingen ten gevolge van een aanrijding op de Vechtetalstraße in Hilten bij Neuenhaus  ernstig gewond geraakt.

Het ongeval ontstond toen een 27-jarige vrouw met haar Audi ter hoogte van de Braakendiek naar een erf af wilde slaan, maar een haar tegemoet komende motorrijder over het hoofd zag.
De motorrijder botste tegen het achterste deel van de zijkant van de auto en bleef na de botsing roerloos en zwaargewond op de weg liggen. Het letsel was gelukkig niet levensbedreigend.

De automobiliste (27) en haar twee kinderen (2 en 4 jaar oud) bleven ongedeerd, maar gingen uit voorzorg met de ambulance mee naar het ziekenhuis.
De Vechtetalstraße was tot 14:15 uur volledig afgesloten.
De motor -een Kawasaki Ninja 650- werd door de fa Maathuis opgehaald, de Audi wordt later weggehaald.Ommen: motorrijder gewond na aanrijding met afslaande auto

Een motorrijder is per ambulance naar het Röpcke Zweersziekenhuis in Hardenberg gebracht, nadat hij gewond raakte op de Beerzerweg tussen Ommen en Beerze.
De man haalde een Mercedes personenauto in, net op het moment dat de bestuurder daarvan linksaf wilde slaan naar een onverharde bosweg.
De motor raakte de linker zijde van de auto en toucheerde een lantaarnpaal, waarna de motor en zijn berijder in de linker bermsloot belandden.
Zowel de motor als de auto liepen schade op.


Zaterdag 20 juli 2019

Dalfsen: automobiliste ongedeerd na forse klap tegen boom

Op de Welsummerweg is zaterdagmiddag een auto tegen een boom gebotst. De automobiliste kwam na de chicane tussen de Hofmanssteeg en de Mennistensteeg in een slip en haar voertuig sloeg zijwaarts tegen een boom. De wagen kwam in een greppel op zijn kant tot stilstand.

Opgeroepen hulpdiensten waren snel ter plaatse maar de jongedame had  inmiddels  zelfstandig de auto verlaten. Zij is door het ambulancepersoneel onderzocht op letsel maar hiervan was geen sprake.
Haar totaal vernielde auto werd door bergingsbedrijf Wolves opgetakeld en afgevoerd.

Een bijdrage van Henry Wallinga

Coevorden: koeien in veiligheid gebracht na brand door blikseminslag

In de stal van een boerderij aan de Zaadvenenweg in het buitengebied van Coevorden brak zaterdagmiddag brand uit, hoogstwaarschijnlijk na een blikseminslag. Omwonenden hoorden een klap en zagen tegelijkertijd een bliksemflits.
Hoewel de de brand in het asbest dak pas na enige tijd werd ontdekt, was de brand, die door de Coevorder brandweer werd bestreden, snel onder controle. De koeien, die nog niet gemolken waren, werden bijtjids in veiligheid gebracht..Papenburg: rijbewijsloze Pool offert "iets teveel" aan Bacchus

Rond kwart voor twee in de nacht van vrijdag op zaterdag had een 31-jarige Pool de volle breedte van een kaarsrechte weg nodig om bij zijn eindbestemming te komen
Dat bleek niet aan zijn BMW te liggen, maar aan zijn adem, die flink naar alcohol rook.
De man blies dan ook 2.68 promille. Hij kon zijn rijbewijs niet laten zien, wan dat had hij niet.
Hij vond het bovendien niet nodig dat in het ziekenhuis een bloedproef werd genomen en verzette zich  daar dan ook met hand en tand tegen. Gelukkig verwondde hij niemand en kon hij in een politiecel zijn zonden overdenken.
Hij zal zich mettertijd voor de rechter moeten verantwoordenVrijdag 19 juli 2019

A30 - Bad Bentheim: GPT onderschept Pool met bijna duizend XTC-tabletten

Agenten van het  Grenoverschrijdende Politieteam (GPT) hebben donderdagmorgen bijna duizend XTC-tabletten in beslag genomen alsmede een grote soms gelds, die ze op een parkeerplaats aan de A30 in de auto van een 29-jarige Pool aantroffen.
De man is in voorlopige hechtenis genomen en inmiddels voorgeleid aan de rechter-commissaris.Meppen (D): automobilist flink in de lorum

Donderdagavond tegen half tien is een 64-jarige automobilist op de Breslauer Straße in Meppen (D) tegen een boom rechts van de weg gebotst.
De ademanalyse wees uit dat de man stevig onder invloed van alcohol verkeerde: 2.51 promille oftewel bijna 1.100 ug/l.
Hij stond bloed af voor een alcoholmeting en kon gelijk zijn rijbewijs inleveren.A31 (D): vrachtwagen botst op beveiligingsvoertuig
Donderdagmorgen tegen tienen is op de A31 tussen de afslagen Geeste en Wietmarschen een verkeersongeval gebeurd.
In verband met maaiwerk was de rechter rijstrook (richting Bottrop) afgezet, maar de bestuurder van een vrachtwagen met aanhanger zag de botsabsorber over het hoofd en reed vol op de beveiligingsaanhanger.
De vrachtwagen reed tegen de middenvangrail en kwam daar tot stilstand.
Zowel de truck als het voertuig van de wegbeheerder liepen aanzienlijke schade op.
Ook een camper die op de aanhangwagen van de vrachtwagen stond, liep schade op.
De schade wordt geschat op honderdduizend Euro, maar gelukkig vielen er geen gewonden.
Het verkeer werd bij afslag Geeste tijdelijk omgeleid.
Foto: Polizei


Donderdag 18 juli 2019

Oranjedorp: brand in berg afvalmetaal recycler

Bij een metaalafvalrecyclingbedrijf aan de Oosterwijk Westzijde in Emmen Oranjedorp is donderdagmiddag brand uitgebroken in een berg recyclemetaal.
De brandweer bestreed de brand door het materiaal met een graafmachine uiteen te trekken en het met een flinke straal water van een hoogwerker nat te spuiten. Hoewel de brand vrij snel onder controle was, zal het nablussen waarschijnlijk nog geruime tijd in beslag nemen.Hoogeveen: auto botst tegen gevel na aanrijding

Het personeel van auto-onderdelenhandel VEAM Automotive op bedrijventerrein Buitenvaart hoorde donderdagmorgen tegen negen uur een harde klap en kwam er even later achter dat er een Peugeot 3008 tegen de voorgevel van het bedrijfspand was gebotst, nadat de auto door het hek was gereden. De Peugeot was kort daarvoor op de kruising voor de winkel in botsing gekomen met een blauwe BMW.
De bestuurster van de Peugeot en de man die de BMW bestuurde kwamen met de schrik vrij.
Beide auto's liepen zware schade op.Hoge Hexel: man onder gekantelde minishovel

Woensdagavond even na half acht werd een ongeval gemeld op de Loomsweg in Hoge Hexel.
De bestuurder van en minishovel was onder de machine terecht gekomen, toen deze kantelde op een klinkervloer van een voerkuil voor koeien.
De toedracht van het ongeval moet nog worden uitgezocht.

Een bijdrage van Jan Willem Klein Horstman

Staphorst: pand papierrecycling op industrieterrein verwoest
Het pand van Huhtamaki Paper Recycling aan de Industrieweg in Staphorst is in de nacht van woensdag op donderdag volledig afgebrand.
De brand, die tegenmiddernacht werd ontdekt, nam dusdanig grote vormen aan dat woningen in de directe omgeving moesten worden ontruimd. Er werd dan ook al snel naar "zeer grote brand" opgeschaald en pelotonsalarm geslagen, waarbij korpsen uit de wijde omgeving -tot Dedemsvaart toe- op werden geroepen.
Rond twee uur 's nachts kon men melden dat de brandweer de brand meester was. Het nabluswerk zal echter nog geruime tijd in beslag nemen.


Den Ham: schuur in de as gelegd

De brandweer is woensdag 17 juli 2019 om 17:37 uur gealarmeerd omdat aan de Daarleseweg een schuur van 30 bij 30 meter volledig in brand stond.
Er werd een minuut na de eerste melding al opgeschaald naar “grote brand”.
De grote zwarte rookwolken waren toen in de verte al goed te zien.
De schuur is volledig uitgebrand en gedeeltelijk ingestort.
In het gbouw stonden landbouwvoertuigen en was hooi opgeslagen.
De brandweer heeft de woning die dicht bij de schuur stond kunnen behouden.

Een bijdrage van Jan Willem Klein Horstman

Woensdag 17 juli 2019

Emmen: brand verwoest auto totaal

In de Dikbosstraat in Emmen (tussen Weerdinge en Valthe) is een auto woensdagavond volledig uitgebrand. De auto zou tijdens het rijden in brand zijn gevlogen.
De brandweer had de handen vol aan het hardnekkige vuur en bestreed de vlammen achtereenvolgens met water, schuim en tot slot een met een poederblusser.
De eigenaar heeft inderhaast nog wat bezittingen in veiligheid kunnen brengen, maar het vuur greep zo snel om zich heen dat hij niet alles meer uit de auto wist te redden.

Een bijdrage van van Oost Media


Holten: automobiliste naar ziekenhuis na botsing

Woensdagmiddag rond twee uur zijn op de kruising van de Hoffesstraat met de Pannenbakkersstraat in Holten twee auto’s flink beschadigd ten gevolge van een aanrijding.
De witte Renault Twingo reed van de Hoffestraat naar de Pannenbakkersstraat, maar kwam daarbij in contact met de van rechts naderende zwarte VW Golf, die na de botsing op de stoep een lantaarnpaal aantikte.
De bestuurster van de Golf is met de ambulance naar een ziekenhuis vervoerd.

Een bijdrage van Jan Willem Klein Horstman


A37: aanhanger vol schuimplastic volledig uitgebrand

De chauffeur van een Duitse vrachtwagencombinatie kreeg de schrik van zijn leven, toen hij van Surhuisterveen, waar hij vertrokken was, over de A37 richting Duitsland onderweg was en ter hoogte van het van der Valk hotel in zijn achteruitkijkspiegel ontdekte dat zijn aanhanger in brand stond. Hij stopte op de vluchtstrook, koppelde de inmiddels fel brandende aanhanger, die vol schuimplastic zat, af en reed de vrachtwagen naar een veiliger plek..
De brandweer van Schoonebeek bluste de brand, maar zowel de aanhanger als de lading gingen volledig verloren.
De brand, die oversloeg op de berm, was waarschijnlijk het gevolg van een klapband
Een camper die stukken van de aan flarden geslagen band had geraakt, is door berger Koolen opgehaald.  Emsland - Grafschaft: zwarte-kruizenactie
Afgelopen weekend zijn in Emsland en de Grafschaft Bentheim aan talrijke bebouwde-komborden zwarte kruizen aangetroffen.
Deze kruizen zijn bedoeld om mensen te herinneren aan slachtoffers van geweld door buitenlanders.
Dinsdag werd na een tip de identiteit van één van de medewerkers aan de zwarte-kruizenactie bekend. Het gaat om een 27-jarige man uit Emsbüren. Hij kan echter niet vervolgd worden, aangezien het niet om een strafbaar feit gaat.
Foto: Polizei

Dinsdag 16 juli 2019 - update 16:25 uur

Ringe (D): automobiliste zwaargewond door botsing
Maandag laat in de middag is een 35-jarige automobiliste zwaargewond geraakt toen ze met haar VW Golf op de Neuenhauser Straße in Ringe in botsing kwam met een andere personenauto.
De bestuurder (56) van die auto reed op de Neuenhauser Straße en wilde afslaan naar de Helwegstraße, maar zag de hem tegemoet komende VW Golf van de vrouw over het hoofd, met de botsing als gevolg.
Beide voertuigen liepen aanzienlijke schade op.


Elim: MMT ingezet bij ongeval met vorkheftruck aan de Barsweg

In het begin van de dinsdagmiddag begaven politie, ambulance en traumaheli zich met spoed naar de Barsweg in Elim, waar op het terrein waar vroeger een autosloperij gevestigd was, een zwaargewonde gevallen was ten gevolge van een bedrijfsongeval.
Naar het zich liet aanzien is het slachtoffer bekneld geraakt tussen een vorkheftruck en een afvalcontainer.
De gewonde is in een ambulance naar een ziekenhuis overgebracht.


Maandag 15 juli 2019


Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media
(dus ook op onze Twitter-accounts!) rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst- en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht
en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel.