Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite


Juli 2019
(4)

© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.
Zondag 28 juli 2019

A37: Volvo V70 brandt uit op toerit snelweg

Zondagavond werd de blusgroep van Zwinderen ontboden op de Johannes Poststraat in Geesbrug aangezien daar een auto in brand zou staan. Het voertuig -een bijna zeven jaar oude Volvo V70- was echter gestrand op de toerit van de A37 richting Hoogeveen.
De vlammen hadden de stationcar inmiddels dusdanig toegetakeld dat de auto alleen nog schrootwaarde had.
De bestuurder bleef ongedeerd.Nieuw-Schoonebeek: bovenverdieping woning aan de Europaweg door brand verwoest

Om half zeven zondagmorgen werd de brandweer van Schoonebeek gealarmeerd vanwege brand in een duplexwoning aan de Europaweg in de kern van Nieuw-Schoonebeek.
Het bleek bij aankomst al om een uitslaande brand op de eerste verdieping en de vliering te gaan; reden om meer eenheden op te roepen en de doorgaande weg af te sluiten. De bewoners van de bovenverdieping -een jong stel en hun hond- hadden zich al in veiligheid gebracht.
De eerste verdieping brandde volledig uit, maar de vlammen werden daar ras gedoofd. Anders was het gesteld met de brand op en direct onder het mastieken dak: zodra de waterstralen even ophielden, laaide het vuur onmiddellijk weer op, zelfs na een enorme stoot bluswater van de hoogwerker!
Naar verwachting zal het nablussen nog geruime tijd in beslag nemen.Punthorst: 'drenkeling' duikt plotseling weer op
Aan het beging van de zaterdagavond werd er flink alarm geslagen vanwege een "persoon te water".

Na een ronde van zo’n 30 kilometer te hebben gefietst besloot een man om even verkoeling te zoeken in de Dedemsvaart.
Nabij de stuw parkeerde hij zijn wielrennersfiets, legde zijn helm, schoenen en enkele persoonlijke bezittingen op de kant en nam een verfrissende duik.
Het water was zo lekker dat de man besloot om naar een brug te zwemmen, vele tientallen meters verderop.

Omwonenden zagen echter alleen de fiets en de bezittingen in de berm liggen en gingen van het ergste uit, mede vanwege de sterke stroming bij de stuw.
Direct werd contact gezocht met de hulpdiensten. Naast enkele eenheden van de politie werden ook de brandweerkorpsen van Nieuwleusen en Staphorst en een duikploeg van de Zwolse brandweer opgeroepen.
Nietsvermoedend kwam de man weer bij zijn fiets aan en zag de vele hulpdiensten. Na een korte uitleg van de man was het verhaal duidelijk en konden de hulpverleners inrukken.
De man excuseerde zich voor zijn fout en beloofde een volgende keer een briefje achter te laten. Met een flink schuldgevoel besteeg hij zijn fiets en vertrok naar huis.
Een bijdrage van Henry Wallinga

Zaterdag 27 juli 2019

Wielen: verkeerde meldkamer...

Tegen vijven zaterdagmiddag kregen diverse eenheden van de brandweer aan de Duitse kant van de grens opdracht, met spoed naar de L43 in Balderhaar te rijden, omdat er in het bosgebied bij het vroegere schnitzelrestaurant Heideschlösschen in Wielen een grote bosbrand zou woeden.

De spuitgasten verwachtten daarom onderweg al grote rookwolken te zien, maar zelfs bij aankomst op de opgegeven lokatie: niets!
Even later bracht een bericht van de Leitstelle Nordhorn de verklaring: iemand had 112 gebeld om een (tractor)brand op de Duitslandweg -aan de Nederlandse kant van de grens- te melden en was verbonden met de Duitse meldkamer, omdat de Duitse GSM-zender in het gebied bij Wielen veel krachtiger is dan de Nederlandse.
De Duitse brandweer kon dus onverrichter zake inrukken...Bruchterveld: stoppelveld in brand

De brandweer van Bergentheim kwam na de geslaagde redding van de kraai in Mariënberg zaterdagmiddag rond twee uur opnieuw in aktie; dit keer in Bruchterveld, waar een eerder gemaaid veld aan de Kuilenweg ter hoogte van het Veldpad in brand was gevlogen.
De akker werd door twee brandweerwagens goed natgespoten, hetgeen een rap einde aan de vlammen betekende.Mariënberg: brandweer Bergentheim bevrijdt kraai uit boom

Even na negenen zaterdgmorgen togen de mannen van de blusgroep Bergentheim naar de Ds P H Wolfertstraat in Mariënberg, waar een grote vogel in nood verkeerde. Er bleek een kraai vast te zitten in een boom aan de rand van een akker.
De lokatie was niet bereikbaar voor de hoogwerker, dus werd het ouderwets klimwerk met behulp van de ladder.
Na beraad werd besloten de tak waar de vogel aan vast zat, af te zagen. Helaas fladderde het dier dermate, dat hij toen deze tak doorgezaagd was, losraakte en aan een andere tak vast kwam te zitten. De trukendoos van de brandweer ging opnieuw open en dit keer lukte het het dier te pakken en naar de begane grond te krijgen.
De vogel bleek vast gezeten te hebben met nylonsnoer.Enter: brand in dak van aanbouw

De brandweer is vrijdag om 11:48 uur gealarmeerd vanwege brand in een woning aan de Boerdijk in Enter. Er bleek brand te zijn uitgebroken in het dak van een aanbouw achter een twee-onder-een-kapwoning. Er kwam veel rook bij vrij en er werd even later dan ook opgeschaald naar “middelbrand”.
De politie sloot de Boerdijk af met linten om het publiek op veilige afstand te houden.
De aanbouw is zwaarbeschadigd en de woning liep veel roetschade op.

Een bijdrage van Jan Willem Klein Horstman

Lingen (D): opnieuw recordtemperatuur!
42,6 gr C op 26-07-2019

Donderdag 25 juli 2019

1e Exloërmond: acht kalfjes omgekomen door brand
Aan de 1e Exloërmond in de gelijknamige plaats heeft donderdag een grote brand in een stal gewoed.
De brand begon in een hooiopslag en was al uitslaand toen de brandweer arriveerde.
De brandweer zette eenheden in uit o.a. uit Borger, Emmen, Emmer Compascuum en Stadskanaal. Er werd ook een grootwatertransport opgezet over een lengte van ruim een kilometer.
De brandweer kon voorkomen dat de brand oversloeg naar de tweede stal. Helaas hebben acht kalfjes de brand niet overleefd.
De brandweer is nog uren bezig met nablussen
Een bijdrage van van Oost Media


Itterbeck (D): brandweer blust brand in afgelegen bosgebied

Donderdagmorgen werden de brandweer van Uelsen en van Itterbeck gealarmeerd in verband met een natuurbrand in het bosgebied Itterbecker Heide aan de Hauptstraße (L43) in Itterbeck.
Een burger had de brand, die woedde op zo’n 600 meter van de weg, rond 10:20 ontdekt en de brandweer gebeld. Vanwege het slecht begaanbare terrein en de bluswatervoorziening werd al na korte tijd opgeschaald en werd ook de brandweer van Wilsum opgeroepen
De spuitgasten blusten de brand snel en begonnen met nablussen. Ze werden bijgestaan door loonbedrijven met giertanks vol water.
Omdat de oorzaak van de brand nog niet duidelijk is, stelt de politie een onderzoek in.Halle (D): automobiliste zwaargewond door botsing met overstekende auto
Woensdag tegen het middaguur zijn bij een aanrijding op de kruising van de Ootmarsumer Straße met het Neuland bij Halle (Neuenhaus) drie mensen gewond, waarvan één ernstig.
Het ongeval ontstond toen een achttienjarige automobiliste uit Geeste met haar BMW van het Neuland de Ootmarsumer Straße over wilde steken, maar daarbij een Toyota Yaris, die van rechts kwam, over het hoofd zag. De Toyota boorde zich ter hoogte van het rechter portier in de BMW.
De vrouw uit Geeste en haar 20-jarige passagier liepen lichte verwondingen op; de 62-jarige Toyotabestuurster werd zwaar gewond.
De betrokkenen zijn met ambulances naar een ziekenhuis overgebracht.
Beide auto's waren total loss.

Woensdag 24 juli 2019

Rijssen: brand op dak van bedrijfspand

Woensdagmiddag rond half vier brak brand uit op het dak van het bedrijf Reginox aan de Noordermorssingel in Rijssen.
De hal en het kantoor stonden vol rook. Het bedrijfspand is ontruimd en het personeel heeft geruime tijd op straat doorgebracht.
De brandweer had de brand vrij snel onder controle.
Over de oorzaak van de brand en de omvang van de schade is nog niets bekendgemaakt.

Een bijdrage van Jan Willem Klein Horstman


Hardenberg: het zekere voor het onzekere

Woensdagmiddag tegen half zes werd groot alarm geslagen voor diverse brandweereenheden uit de wijde regio vanwege een bos- en heidebrand aan de Oldemeijerweg in natuurgebied De Oldemeijer in Hardenberg.
Vanwege de langdurige droogte en de extreem hoge temperatuur alsmede de vakantieperiode nam men geen enkel risico en riep eenheden op uit Dalfsen, Hardenberg, Ommen, Hellendoorn en Tubbergen.
De brand, die vlak aan de weg uitgebroken was, kon echter door de bemanning van de eerste tankautospuit geblust worden.Zuidlaren: magneetvissers vinden explosief in vijver Noordersanatorium

Magneetvissers hebben dinsdag in een vijver bij het Noordersanatorium in Zuidlaren een explosief gevonden, maar hebben het vervolgens weer in het water gegooid.
Een team van de Explosievenopruimingsdienst Defensie (EOD) zal het projectiel onschadelijk  maken, maar wanneer dat gaat gebeuren is nog niet bekendgemaakt.
Locoburgemeester René Kraaijenbrink van de gemeente Tynaarlo heeft woensdagochtend een noodverordening afgekondigd voor het gebied, dat met linten is afgezet. Er zijn waarschuwingsborden geplaatst en het gebied wordt bewaakt.

Een bijdrage van van Oost Media


Bad Bentheim: GPT vindt ruim drie kilo marihuana in auto
Agenten van het Grensoverschrijdende Politieteam (GPT) hebben maandagavond rond half acht 3,3 kg marihuana in beslag genomen.
Ze vonden de in luchtdichte zakken verpakte drugs in een Mercedes personenauto, die net vanuit Nederland de grens gepasseerd was.
De veertigjarige passagier had bovendien een vals Litouws rijbewijs bij zich. Hij en de 28-jarige bestuurder, beiden uit Vlotho (D), zijn gearresteerd.


Nordhorn (D): overstekende vrouw door auto gegrepen
Dinsdagmiddag liep een 34-jarige vrouw zwaar letsel op, toen ze vanachter een geparkeerde vrachtwagen de rijbaan van de Gildehauser Weg op liep om over te steken.
Ze had daarbij kennelijk een naderende personenauto, die bestuurd werd door een 23-jarige vrouw,  niet gezien. De automobiliste kon helaas niet meer bijtijds remmen.
De vrouw uit Emsbüren is zwaargewond naar een ziekenhuis overgebracht.


Dinsdag 23 juli 2019

Dedemsvaart: vrouw gewond door kantelende bakfiets

Dinsdagmiddag tegen drieën werd een ambulance opgeroepen vanwege een ongeval op de Moerheimstraat in Dedemsvaart.
Mensen die toevallig in de buurt waren, hadden hulpgeroep gehoord en vonden op de verkeersluwe kant van de weg een gekantelde bakfiets en een gewonde vrouw plus een klein meisje. Ze belden 112, die de ambulance opriep en een politieauto.
Na eerste hulp op de plaats van het ongeval werd de bestuurster van de bakfiets op de brancard geholpen en met het kleine meisje, dat ongedeerd was, naar het ziekenhuis vervoerd. Het kindje werd echter eerst nog door de politie verwend met een troostbeertje.Maandag 22 juli 2019

Emmen: auto kantelt na eenrijding; één gewonde
Op de kruising van de Van Schaikweg met de Klepel in Emmen kwamen vanmiddag een Mitsbishi Colt en een Renault met elkaar in botsing.
Door de aanrijding belandde één van de auto’s op z’n kop.
Volgens een omstander is een gewonde naar het ziekenhuis gebracht
Een bijdrage van van Oost Media - Foxeye Media


Maandag 15 juli 2019


Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media
(dus ook op onze Twitter-accounts!) rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst- en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht
en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel.