Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite


Juni 2019
(1)

© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.


Zondag 9 juni 2019

Dalum (D): inbrekersbende houdt huis in het grensgebied
In de nacht van donderdag op vrijdag heeft een inbrekersbende op het terrein van meerdere bedrijven aan de Ölwerkstraße in Dalum met geweld de schuifdeuren van verschillende VW Transporters opengebroken en hoogwaardig gereedschap van o.a. de merken Hilti, Makita en Würth gestolen. De deuren werden met steekgereedschap geforceerd om de kabels van de vergrendeling te kunnen manipuleren.

De criminelen verschaften zich even verderop ook toegang tot een bedrijfshal aan de Daimlerstraße en ontvreemdden ook daar gereedschap.
Vermoed wordt dat het hier om een rondreizende bende gaat, aangezien in de afgelopen weken ook Transporters zijn opengebroken in Meppen, Haselünne, Spelle, Freren, Nordhorn, Bad Bentheim,Schüttorf en Neuenhaus.

Halle (D): wielrenner zeer zwaar gewond

Een 70-jarige wielrenner uit Amersfoort is zondagmiddag zwaar gewond geraakt op de Uelser Diek in Halle (D) -niet ver van Ootmarsum- .
De man reed met een andere wielrenner in de richting van de grens, maar viel toen hij een koets inhaalde en liep daardoor ernstig en mogelijk zelfs levensbedreigend hoofdletsel op. 
Vanwege de ernst van het letsel werd ook een traumaheli opgeroepen. 
Het slachtoffer is met de heli naar een ziekenhuis overgebracht.


A1: dure Mercedes van het padje
De bestuurder van een peperdure Mercedes is zaterdag tegen middernacht van de A1 geraakt. De wagen schoot een eind door de berm en over een bermsloot, waarna hij tegen het talud tot stilstand kwam.
De bolide, die daarbij flinke schade aan de voor- en onderzijde opliep, is door een berger naar boven getakeld en in veiligheid gebracht.
De onfortuinlijke bestuurder is naar een ziekenhuis vervoerd.
Het ongeval gebeurde nabij de afslag Holten/Lochem op de rijbaan richting Deventer.
Een bijdrage van Jan Willem Klein Horstman


Zaterdag 8 juni 2019

Rijssen: Daihatsu botst tegen boom Irenelaan
Zaterdagavond  tegen achten werd een ongeval gemeld op de Irenelaan in Rijssen.
Een automobilist had daar de macht over het stuur verloren en is vlak voor een wegversmalling tegen een boom gebotst.
Eén man is naar het ziekenhuis overgebracht; een andere (jonge) man is in de ambulance gecontroleerd en heeft later een blaastest gedaan. Hij is daarna door de politie meegenomen.
Een bergingsbedrijf heeft de zwaar beschadigde auto afgesleept
Een bijdrage van Jan Willem Klein Horstman


Dedemsvaart: takken afzagen in een hoosbui
De brandweer van Dedemsvaart kreeg zaterdagmiddag om 15:50 uur opdracht naar het Ommerkanaal in hun woonplaats te rijden om daar stormschade aan een boom te verhelpen. Er hingen enkele takken zo los in de boom dat ze ieder moment naar beneden konden komen en het verkeer in gevaar konden brengen. Terwijl het steeds harder begon te regenen klom één van de brandweerlieden de ladder op om de takken met een handzaag af te zagen. Dat lukte snel, hoewel de weergoden de hulpverleners bedankten met een fikse stortbui.


Rijssen: oude eik valt op accomodatie voetbalvereniging
De brandweer is zaterdagochtend 8 juni 2019 om 08:44 uur gealarmeerd vanwege een stormschade-incident aan de Stokmansveldweg in Rijssen.
Er was een 88 jaar oude eik omgewaaid en op een tribune van voetbalclub Rijssen Vooruit terechtgekomen.
De boom, die aan de overkant van de Stokmansveldweg stond, was door de harde wind afgebroken.
De brandweer heeft het grootste deel van de boom  van de tribune gehaald;  het restant is met een shovel van een loonbedrijf opgetild, zodat de brandweer het gedeelte dat op het dak van de tribune lag, af kon zagen. De kruin is met de shovel van het dak getild.
De schade is aanzienlijk: in het platte dak boven de omkleedruimte zit een gat  en er zijn er dakplaten van de tribune gesneuveld.
Toen de boom omviel was er niemand op het terrein van de voetbalclub aanwezig
Een bijdrage van Jan Willem Klein Horstman

Vrijdag 7 juni 2019

Almelo: brand in silo van koffiebranderij Neuteboom

In een silo van koffiebranderij Neuteboom aan de Aadijk in Almelo brak vrijdagmiddag brand uit.
De brandweer, die in eerste instantie uitrukte met twee voertuigen, schaalde op,omdat de brand moeilijk bereiken bleek.
De Aadijk is tijdelijk afgesloten geweest voor het verkeer.

Een bijdragen van Alwin Winkel


Holthone: wielrenner gewond door aanrijding met aanhanger
Vrijdagmorgen rond elf uur is een wielrenner gewond geraakt op de Scheerseweg in Holthone.
De man reed in een groep wielrenners in de richting van de N34 en botste tegen een wiel van de mesttankaanhanger van een hem tegemoet rijdende tractor. Hij liep een bloedende hoofdwond op, toen hij kwam te vallen.
Het slachtoffer, dat aanspreekbaar maar versuft was, is met spoed per ambulance naar een ziekenhuis vervoerd.Donderdag 6 juni 2019

Laar: Emlichheimer gaat op drie punten in de fout
Agenten van de Autobahnpolizei vonden bij een twintigjarige bromscooterbestuurder uit Emlichheim, die dinsdag rond 16:20 uur vanuit Nederland de grens bij Laar passeerde, een kleine hoeveelheid hasjiesj en marihuana. Hij was bovendien niet bevoegd de scooter te besturen en bleek onder invloed van verdovende middelen.
Op het politiebureau werd een bloedproef genomen en hij moest afstand doen van de drugs.Woensdag 5 juni 2019

Elp: auto ramt boom aan de Schoonloërweg; bestuurder gewond
Woensdagavond begaven diverse hulpverleners, waaronder een Mobiel Medisch Team, zich met spoed naar de Schoonloërweg (N374), waar bij Elp een ernstig ongeval gebeurd was.
Men trof daar een Citroën Berlingo MPV aan, die een boom geraakt had en in een aardappelakker tot stilstand gekomen was.
De zwaargewonde bestuurder is door de brandweer uit het wrak bevrijd.
berger Hamstra haalde de onherstelbaar beschadigde personenauto op.
Een bijdrage van van Oost Media


Noodweer richt ravage aan in Zwartewaterland
Zware windstoten en onweersbuien zorgden dinsdag vlak voor middernacht voor een enorme ravage in Zwartsluis, Vollenhove en Deventer.
Door een mogelijke valwind waaiden vele bomen omver, raakten reclameborden los en vlogen de vele vuilcontainers, die al bij de weg waren gezet, door de straten.

Op de Zomerdijk, de N334, raakten vier mensen lichtgewond nadat een tweetal bomen terecht kwamen op twee personenauto’s. De inzittenden zijn per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.
Aan de Synagogestraat waaide een flinke tak uit een boom en kwam op een woning terecht. Hierdoor ontstond een gat in het dak en werd een dakraam vernield. De bewoners bleven ongedeerd.
Bij een onbemand tankstation aan de Rondweg was beplating van de overkapping losgerukt.

Voor het afhandelen van alle meldingen werden brandweerkorpsen van Zwartsluis, Genemuiden, Hasselt en Steenwijk ingezet.
Naast Zwartsluis kreeg ook Vollenhove te maken met de gevolgen van de downburst. Een camping aan de Oppen Swolle kreeg de volle laag en vele campinggasten moesten de nacht doorbrengen in het hoofdgebouw. Volgens de voorlichter van de Veiligheidsregio IJsselland werden in deze regio ongeveer honderd meldingen met betrekking tot stormschades afgehandeld en waren de vele brandweerkorpsen tot diep in de nacht bezig.
Zie de fotoreportage


Dinsdag 4 juni 2019

Wilsum (D): drie zwaargewonden door frontale botsing op de Uelsener Straße (update)
Bij een ernstig verkeersongeval op de Uelsener Straße (B403) zijn dinsdagmiddag tegen half vier drie mensen zwaargewond geraakt, waaronder twee Nederlanders.
Het ongeval ontstond toen de 68-jarige bestuurster van een Mercedes - volgens getuigen- op de verkeerde weghelft belandde en daar frontaal op een een Volvo V50 botste. De Volvo kwam na de klap in een greppel tot stilstand.
De inzittenden - een man (67) en zijn vrouw uit Tubbergen (NL)- zijn door de brandweer van Wilsum en Uelsen uit het wrak bevrijd.
De uit Wilsum afkomstige Mercedesbestuurster is met een traumaheli naar het ziekenhuis in Enschede overgebracht. De vrouw is waarschijnlijk vlak voor de aanrijding onwel geworden.
De Uelsener Straße was afgesloten tot de politie het sporenonderzoek afgerond had. De materiële schade beloopt 46.000 Euro.


Dalfsen: materiële schade door aanrijding op de Veldweg
Dinsdagmiddag tegen half drie liepen twee auto's schade op, toen ze elkaar zijdelings raakten op de Veldweg in Dalfsen, even ten noorden van de N340. Eén van de wagens -een Citroën Berlingo- kwam na een flauwe bocht op de verkeerde weghelft en schampte een tegenligger, een Citroën C1, die na de botsing tegen een boom tot stilstand kwam.
Gelukkig was er van het in de persalarmering gemelde letsel geen sprake.Maandag 3 juni 2019

Borger: schaftkeet op z'n kant

Op de rotonde  bij Borger is maandagmiddag een schaftwagen, die werd voortgetrokken door een VW Crafter vrachtwagentje, gekanteld.
De keet is met een takelwagen overeind gezet

Een bijdrage van van Oost Media


Uelsen (D): exhibitionist valt meisje (11) lastig
Zondagavond rond kwart over zes is een elfjarig meisje geconfronteerd met een exhibitionist. Het meisje was van het openluchtbad op weg naar huis, toen ze ter hoogte van de schuilhut op de weg Am Feriengebiet een man tegenkwam, die naast zijn grijszwarte bromscooter stond te roken.
Hij floot het meisje na, stopte op zijn scooter en passeerde haar, waarbij hij zijn geslachtsdeel liet zien.
Het kind vluchtte een kiosk in en liet daar de politie bellen.
De dader leek groot en slank. Hij had lichtkleurig haar, droeg een lichtgrijs T-shirt en een zwarte korte broek. Een direct ingestelde zoekactie leverde geen resultaat op.
Heeft u informatie, bel dan met de politie Emlichheim: 0049 5943 92000.


Wilsum (D): dronken fietsster zwaargewond
In de nacht van zaterdag op zondag is een 47-jarige fietsster op het fietspad van de B403 tussen Uelsen en Wilsum ten val gekomen.
De vrouw, die onder invloed van alcohol verkeerde, raakte daarbij zo zwaar gewond, dat ze in een ziekenhuis opgenomen moest worden.


Nordhorn (D): man betrapt met drugs op zak
In het begin van de zaterdagavond vielen twee mannen op bij agenten van de de Autobahnpolizei Lingen op op de Denekamper Straße in Nordhorn.
De 23- en 29-jarige voetgangers uit resp. Lingen en Nordhorn waren kort daarvoor de grens gepasseerd.
Bij  controle vonden de agenten bij de 23-jarige man circa 50 gram amfetamine, zestig XTC-tabletten en 17 gram marihuana. Hij ging er na zich even verzet te hebben vandoor, maar kon kort daarop in een graanveld aangehouden worden.

Hij is zondag aan de rechter-commissaris voorgeleid en in voorlopige hechtenis genomen.
Of de 29-jarige man iets met de drugssmokkel te maken heeft is nog niet duidelijk.

Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media
(dus ook op onze Twitter-accounts!) rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst- en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht
en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel.