Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite


Juni 2019
(3)

© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.


Zondag 23 juni 2019

A28: BMW op de vangrail bij Staphorst
Op de A28 tussen De Lichtmis en Staphorst heeft zondagmorgen een eenzijdig ongeval plaatsgevonden waarbij een auto bovenop de vangrail is beland. In het voertuig zaten drie personen die allen ongedeerd bleven.
De auto was op de eerste rijstrook geslipt, botste tegen de middengeleider en schoot daarna dwars de weg over. Hierna botste de auto opnieuw op een vangrail en kwam daarna tot stilstand. Omdat het er in eerste instantie op leek dat het drietal gewond was, reden de hulpverleners met spoed.
Na een check door het ambulancepersoneel bleek dat er van letsel geen sprake was.  Politieagenten lieten de bestuurder blazen, waarna bleek dat de man alcohol genuttigd had. De automobilist werd, samen met zijn twee passagiers, voor verder onderzoek werden overgebracht naar het politiebureau.
Door het ongeval was er tijdelijk slechts één rijstrook beschikbaar voor het verkeer.
Bergingsbedrijf Hooikammer takelde de zwaar gehavende uit Letland afkomstige B.M.W. van de vangrail en voerde daarna de auto af.
Een bijdrage van Henry Wallinga


N36: drie auto's licht beschadigd bij kettingbotsing
Zondagmiddag rond half drie raakten drie auto's beschadigd ten gevolge van een meervoudige aanrijding op de wegversmalling even ten zuiden van de kruising "Marinus de Bruin" op de N36 ter hoogte van Mariënberg.
Het ongeval ontstond toen een auto met caravan noodgedwongen naar rechts kwam en achteropkomend verkeer plots af moest remmen.
De schade viel mee en niemand raakte gewond.
De file richting Almelo loste snel op, toen de bij de botsing betrokken auto's in de berm gezet werden.

Zaterdag 22 juni 2019

Almelo: brand bij Bolletje

De brand, die zaterdagmiddag woedde in de dertig meter lange productiehal voor knäckebröd in het fabriekspand van Bolletje in Almelo, is bedwongen. De oven is door de brand verloren gegaan.
Er werd opgeschaald naar “zeer grote brand” vanwege de grootte van de hal en de hoge temperatuur die daar heerste. Drie brandweerlieden werden bevangen door de hitte.
Er werden brandweereenheden uit Almelo, Wierden, Tubbergen en Borne ingezet, alsmede een drone, ter verkenning.

Een bijdrage van Alwin Winkel

A37: kop-staartbotsing bij Nieuwlande
Zaterdagmorgen rond 10:15 uur is een kop-staartbotsing voorgevallen op de A37 even voorbij afslag Nieuwlande/Geesbrug in de richting van knooppunt Holsloot.
Op de linker rijstrook botste een Nederlandse Mini Cooper Countryman  tegen de achterzijde van de Subaru van een Duits gezin met twee kinderen.
Volgens de politie liepen vier betrokkenen licht letsel op, maar hoefde geen van hen in de ziekenhuis nader onderzocht te worden.
Beide auto’s liepen flinke schade op. Ze werden opgehaald door bergingsbedrijf De Jonge.
Het verkeer richting Duitse grens kon passeren via de vluchtstrook.


Vrijdag 21 juni 2019

Drouwenermond: man in nood in moddersloot
Aan het begin van de vrijdagavond waren hulpverleners nodig aan het Zeelandstreekje in Drouwenermond.Een bewoner van die straat was tijdens het maaien van de slootkant vast komen te zitten in de modder van de sloot. Toen hij om hulp riep kwam zijn vrouw kijken, maar het lukte haar niet haar man te bevrijden. Een te hulp gesnelde buurman lukte dat wel.
Een mobiel medisch team kon niet in de buurt landen, maar arriveerde op van toeschouwers geleende fietsen.
Na langdurige verzorging is het slachtoffer onder begeleiding van een trauma-arts naar een ziekenhuis overgebracht.
Een bijdrage van van Oost Media


A1: motorrijder onderuit bij Rijssen

Donderdagmiddag tegen half vier werd gemeld dat een motorrijder gewond was geraakt ten gevolge van een eenzijdig ongeval op de A1 bij Rijssen.
De Duitse motorrijder was onderuit gegaan, toen de achterband van zijn oldtimer BMW lek raakte.
De motorrijder kwam op de rechterrijstrook tot stilstand. Een medeweggebruiker heeft het slachtoffer met zijn auto afgeschermd tot de ambulance arriveerde.
De motorrijder is met spoed naar een ziekenhuis overgebracht.
Er ontstond een file van Deventer richting Hengelo.
De motor is door bergingsbedrijf Wolves afgesleept 

Een bijdrage van Jan Willem Klein Horstman


Coevorden: medewerksters dierenambulance gewond tijdens geslaagde reddingspoging
De brandweer van Coevorden kreeg donderdagavond om acht uur opdracht te helpen bij het redden van een te water geraakt hondje.
Het dier, dat onlangs uit Roemenië gehaald was, ging er aan de Spoorsingel vandoor, toen zijn nieuwbakken bazin de hondenkooi schoon wilde maken, nadat het hondje wagenziek was geworden.

De brandweer zette de boot in en toen het hondje nabij de spoorbrug ontdekt werd door de dierenambulancemedewerksters, stapten die over in de boot om achter het dier aan te kunnen gaan. Het dier werd vlot gevangen met een vangstok. maar raakte volledig in paniek toen het aan boord gehaald werd en beet om zich heen, waardoor de dierenambulancemedewerksters diverse bijtwonden aan hun onderarmen opliepen.

Nadat het dier in de bench opgesloten was, werden de dierenambulancemedewerksters verzorgd in een ziekenauto.


A37: fikse kop-staartbotsing nabij Hotel Emmen
Op de A37L zijn rond negen uur donderdagavond ter hoogte van Hotel Emmen -voor zover bekend- twee zwaar- en twee lichtgewonden gevallen ten gevolge van een zware kop-staartbotsing. De bestuurder van een zwarte VW werd verrast door een zilvergrijze Fiat Punto, die stil leek te staan of erg langzaam reed. De VW boorde zich in de achterzijde van de Fiat, die weggeslingerd werd en op het talud tot stilstand kwam.
De inzittenden zijn door de brandweer uit de auto bevrijd en met spoed per ambulance weggebracht.
De twee mannen die in de VW zaten liepen kenuzingen op door de airbags en zijn ter controle naar een ziekenhuis vervoerd.

Toen de traumaheli opsteeg, kreeg de rotorwash vat op een politie-Mercedes B220D, die op de scheiding van de A37 en de afrit Schoonebeek stond. De auto rolde achteruit van het talud af en kwam achterwaarts in de bermsloot tot stilstand.
Aangezien de motor draaide was de automatische parkeerrem niet actief. Er zat niemand in de auto toen het gebeurde.
De schade bleef beperkt tot een deukje in de achterbumper


Donderdag 20 juni 2019

N33: vrachtwagen met vastgelopen lager

Een vrachtwagenchauffeur die onderweg was van Eemshaven naar 's-Heerenberg werd er door tegemoet- en achteropkomend verkeer op geattendeerd dat er iets niet in orde was met zijn truck.
Op dat moment zag hij in zijn spiegel dat de vlammen uit het achterwiel sloegen.
Hij zette de auto aan de kant en bluste de vlammen met een fles water.
Toch leek het hem beter de brandweer te bellen. De brandweer Gieten koelde het wiel verder af.
Gezien de stand van het achterwiel moet er haast wel een wiellager vastgelopen zijn.
Het verkeer op de N33 ter hoogte van Bareveld werd gedurende de reparatie over één rijstrook geleid.

Een bijdrage van van Oost Media

Woensdag 19 juni 2019

A1: twee vrachtwagens betrokken bij kop-staartbotsing
Woensdagochtend werd tegen half tien een aanrijding tussen twee vrachtwagens gemeld op de A1 tussen Holten en Bathmen.
Eén van de trucks stond op parkeerplaats De Hop met lichte schade aan de achter kant van de oplegger.
De bakwagen die tegen de achterzijde is gebotst, liep flinke schade op en moest door een bergingsbedrijf worden afgesleept.
De aangereden vrachtwagen kon met lichte schade zijn weg vervolgen
Een bijdrage van Jan Willem Klein Horstman


Wijhe: auto belandt in tuin na aanrijding

In Wijhe is woensdagmiddag rond half drie een ongeval gebeurd op kruising van de Wechterholt met de Hogeweg. Het bleek te gaan om een aanrijding tussen een bedrijfsbus met paardentrailer en een personenauto.
De bestuurder van de bedrijfsbus met paardentrailer had de bestuurster van de auto, die van rechts kwam, over het hoofd gezien.
De auto van de vrouw kwam door de klap in de tuin van een boerderij tot stilstand.
De vrouw is naar het ziekenhuis overgebracht. Haar Skoda Fabia is door een bergingsbedrijf uit de tuin gehaald en afgesleept; ook de Opel Vivaro bedrijfsbus is met flinke schade afgesleept.
Op het moment van het ongeval bevonden zich geen paarden in de trailer.

Een bijdrage van Jan Willem Klein Horstman


Dedemsvaart: blikseminslag in schuur met asbest dak achter winkel Julianastraat (update)
Tijdens een onweersbui die over oostelijk Nederland dreef is woensdag de bliksem tegen twaalven ingeslagen in een schuur achter een winkel- en woonpand aan de Julianastraat in Dedemsvaart. Er was vanaf de straten Julianastraat en de Wisseling weinig meer te zien dan wat witte rook, die uit het asbesten dak tevoorschijn kwam, maar volgens de brandweer was er wel degelijk brand in de schuur, die van buitenaf niet bereikbaar was.
Men besloot daarom te wachten tot de brand zich gesmoord had of uitslaand zou worden.
Er werd daarom uit veiligheidsoverwegingen opgeschaald naar "zeer grote brand"en riep o.a. brandweereenheden uit Slagharen, Ommen, Balkbrug en Zuidwolde te hulp, alsmede de hoogwerker uit Hardenberg. Halverwege de middag kon het sein "brand meester" gegeven worden, hoewel om 18:19 uur verzocht werd om na te blussen.

Dinsdag 18 juni 2019

Hoge Hexel: wielrenner gewond na botsing met tractor

Op de Schaddenbeltsweg tussen Hoge Hexel en Hulsen is een wielrenner gewond geraakt ten gevolge van een aanrijding met een tractor.
De wielrenner is met spoed per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De komst van een traumahelikopter werd geannuleerd.
Het is nog niet duidelijk hoe het ongeluk is gebeurd.

Het ongeval gebeurde in een bocht van de Schaddenbeltsweg.
De gewonde wielrenner maakte deel uit van een groep van zes, maar hij was de enige die geraakt werd door de tractor.
De politie heeft ter plaatse een uitgebreid onderzoek ingesteld.

Een bijdrage van Alwin Winkel


A37: snelweg richting Duitsland afgesloten na eenzijdig ongeval

Op de A37 is ter hoogte van Nieuw Amsterdam is dinsdagavond rond half negen een Ford Transit Connect meerdere malen over de kop gegaan.
De bestuurder lag buiten de auto en is behandeld door ambulancepersoneel.
Een tweede inzittende ligt in de ambulance voor behandeling.
De snelweg is afgesloten in de richting van de Duitse grens.

Een bijdrage van van Oost Media

Maandag 17 juni 2019

Arriën: twee mensen naar ziekenhuis na botsing op kruising

In het buurtschap Arriën zijn maandagmorgen tegen half tien een bestelbusje en een personenauto met elkaar in botsing gekomen op de kruising van de Schapendijk met de Dwarsweg. Voor zover bekend reed een zwarte Renault personenauto op de Schapendijk richting de N36, toen op de kruising met de Dwarsweg een witte Ford Transit bestelbus vanaf links naderde.
De personenauto botste tegen de bestelbus, die daarna kantelde, tolde, en een lantaarnpaal en boompje velde. 
De brandweer heeft de bestuurder van de bestelbus bevrijd door de voorruit van de bus deels te verwijderen. Na kort ter plaatse te zijn behandeld is hij per ambulance naar een ziekenhuis in de regio gebracht.
De bestuurster van de zwarte personenauto is later ook per ambulance naar een ziekenhuis vervoerd.

De Verkeersongevallenanalysedienst van de politie doet onderzoek naar het ongeval.
Beide voertuigen waren fors beschadigd en zijn door een bergingsbedrijf opgehaald
Een bijdrage van de Ommenaar

Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media
(dus ook op onze Twitter-accounts!) rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst- en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht
en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel.