Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite


Maart 2019
(1)

© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.
Zondag 10 maart 2019

Westerhaar: dronken dropjes uitgesnord

In de nacht van zaterdag op zondag omstreeks 04.20 uur zagen agenten een snorfiets rijden over de Hoofdweg in Westerhaar. Wat hen opviel: de snorfiets slingerde en reed erg langzaam.
Op de snorfiets zaten twee personen. Bij controle bleek dat de bestuurder, een 29-jarige man uit Westerhaar onder invloed van alcohol was. Ook de vrouwelijke passagier gaf aan onder invloed van alcohol te zijn. Ze vertelde dat ze met de snorfiets naar huis zou lopen.

Op het bureau werd van de bestuurder een ademanalyse afgenomen. Het resultaat was 600 UG/L en het rijbewijs werd daarop ingevorderd.

Ondertussen werd er een aanrijding gemeld op de Dalweg-West in Westerhaar. Daar bleek dat de vrouwelijke passagier toch was gaan rijden en tegen de achterzijde van een stilstaande bus was geklapt.
Ze werd met een hoofdwond naar het ziekenhuis overgebracht. Daar is een bloedproef gedaan. De uitslag hiervan zal binnenkort bekend zijn.
In beide gevallen is er proces verbaal opgemaakt.


Stormperikelen in Zwartewaterland

Op de Oppen Swolle, net na de rotonde naar het veer, is zaterdagmiddag een aanhanger omvergeblazen. De automobilist reed richting Vollenhove en vervoerde in de aanhanger met huif een houten tuinbank, toen plots de wind grip kreeg op de aanhanger. De achterzijde van de auto werd een eind opgetild, waardoor de gehele combinatie onbestuurbaar werd.
De aanhanger kwam uiteindelijk los van de auto op z'n kant in de berm terecht. De auto kwam enkele meters verder tot stilstand - zonder noemenswaardige schade. De automobilist bleef ongedeerd en kon met de auto zijn weg vervolgen.
Bergingsbedrijf Hooikammer kwam in actie om de aanhanger weer op de wielen te takelen en af te voeren. Het verkeer kon om beurten langs het incident.

Op de dijk tussen Zwartsluis en Hasselt werd een aanhanger met huif  bijna omvergeblazen. Hij  kwam op de verkeerde weghelft in botsing met een bestelauto. Zowel de aanhanger als de auto moesten worden afgesleept.

Het KNMI had voor het gehele land code geel afgegeven vanwege de kans op zware windstoten.

Een bijdrage van Henry Wallinga


Zaterdag 9 maart 2019

A1: terreinwagen slipt van de snelweg
Zaterdagmiddag rond kwart voor vier slipte een Land Rover Range Rover Sport SUV van de A1 op de rijbaan richting Hengelo ten gevolge van een enorme hagelbui. De auto kwam in een bermsloot tot stilstand.
De drie inzittenden kwamen met de schrik vrij.
Het verkeer, dat z'n snelheid aan de weersomstandigheden had aangepast, ondervond geen hinder van het ongeval.
Een bijdrage van Jan Willem Klein Horstman


Goor: auto slipt van de N347 bermsloot in
Ook op de N347 was de zware hagelbui de oorzaak van een verkeersongeval. Bij Goor slipte een rode Renault Megane Scenic MPV en kwam in een sloot tot stilstand. De bestuurder is per ambulance naar een ziekenhuis vervoerd.
De zwaar beschadigde auto is door een berger uit de sloot gehaald en weggesleept.  
Een bijdrage van Jan Willem Klein Horstman

Vrijdag 8 maart 2019

Raalte: auto schept overstekende fietsster
Vrijdagavond tegen half zeven is een jonge fietsster door een auto aangereden op de met verkeerslichten beveiligde kruising van de Ommerweg (N348)  met de Assendorperweg in Raalte.
Getuigen verklaarden dat de auto door rood reed en de overstekende fietsster schepte.
Het gewonde meisje is naar een ziekenhuis gebracht.
Team verkeersongevallenanalyse heeft het ongeval onderzocht, waarna de zwaar beschadigde Peugeot 208 is afgesleept.
Het verkeer op de Ommerweg-N348 ondervond korte tijd hinder
Een bijdrage van Jan Willem Klein Horstman


A31: automobilist zwaargewond door dubbel ongeval bij Wietmarschen

Donderdagavond tegen elven raakten drie auto’s betrokken bij een meervoudige aanrijding op de A31 bij Wietmarschen.
Het incient begon, toen de lege aanhangwagen van een 65-jarige man uit Stavern door een windvlaag kantelde en tegen de rechter vangrail klapte en de trekkende pickup op de rechter rijstrook tot stilstand kwam.
Twee automobilisten probeerden uit te wijken, maar hun voertuigen kwamen daarbij in botsing, waarbij een 44-jarige VW-Passat-bestuurder uit Wietmarschen zware verwondingen opliep
De twee andere bestuurders bleven ongedeerd.
De schade beloopt zo’n zevenduizend Euro.Donderdag 7 maart 2019

Rijssen: foutje...: auto rolt sloot in
Donderdag werd rond 17:25 uur gemeld dat een auto te water was geraakt bij een garagebedrijf aan de Morsweg in Rijssen.
Er bleek een auto van een klant van het bedrijf een brede sloot in gerold te zijn, nadat een medewerker vergeten had de handrem aan te trekken.
Bergingsbedrijf Wolves zette twee bergingsauto’s in om de negen jaar oude Nissan Pixo in veiligheid te brengen.
Een bijdrage van Jan Willem Klein Horstman


Wierden: diefstal bij autobedrijf verijdeld
De politie heeft woensdagavond voorkomen dat dieven hun slag konden slaan bij een autobedrijf aan de Rijssensestraat in Wierden.
De criminelen hadden onder andere geprobeerd velgen van auto’s te halen, maar ze sloegen zonder buit op de vlucht toen ze betrapt werden.
De politie roept getuigen op zich te melden als ze iets verdachts hebben gezien bij het autobedrijf.
Een bijdrage van Jan Willem Klein Horstman


Woensdag 6 maart 2019

Ommen: postbezorger licht gewond na aanrijding Vermeerstraat

Een postbezorger van Cycloon Post is woensdagmiddag tegen half drie lichtgewond geraakt bij een ongeval op een splitsing in de Vermeerstraat voor het bedrijf Laro Tape op het bedrijventerrein Alteveer. Een personenauto reed op de Vermeerstraat en sloeg linksaf in de richting van de Slagenweg.
Op hetzelfde moment reed de fietsende postbezorger de auto tegemoet.
De fietser en auto botsten, waarna de fietser ten val kwam.
Na een korte behandeling is de postbode per ambulance naar de huisartsenpost gebracht.

Hoe het ongeluk kon gebeuren is onbekend. Mogelijk moest de bestuurster van de personenauto door een geparkeerde aanhangwagen de binnenbocht nemen en had de fietser dit niet tijdig door.
De fiets raakte behoorlijk beschadigd en is veilig gestald in de omgeving. De personenauto liep lichte schade op en de bestuurster kon haar weg vervolgen.
Een collega postbezorger heeft de poststukken opgehaald.

Een bijdrage van de Ommenaar

Dinsdag 5 maart 2019

Wierden: autootje slipt tegen lichtmast

Dinsdagochtend tegen kwart voor negen is een auto geslipt in de bocht in de oprit van de Rijssensestraat-N350 naar de A35 en tegen een lantaarnpaal gebotst. De lichtmast brak af vlak boven de grond.
De jonge bestuurder kwam met de schrik vrij, maar zijn autootje had aan de voorzijde flinke schade opgelopen.

Een bijdrage van Jan Willem Klein Horstman


Den Ham: twee mannen gewond door bedrijfsongeval in manege

Twee mannen zijn dinsdagmorgen rond elf uur gewond geraakt bij een bedrijfsongeval in manege de Ruiterhoek aan het Ruiterpad in het buitengebied van Den Ham.
De twee waren bezig met het op het dak plaatsen van zonnecollectoren en zijn door een gat in het dak in de paardenbak gevallen.
Twee ambulances, politie en meerdere brandweervoertuigen reden met spoed naar de ongevalslocatie. Een mobiel medisch team dat per traumahelikopter onderweg was, werd echter afbesteld.
Beide slachtoffers zijn met ambulances naar een ziekenhuis in de regio vervoerd, waarvan er één met zwaailichten en sirene reed.

Een bijdrage van de Ommenaar


Mariënberg: gewonde door eenzijdig ongeval op de Hardenbergerweg

De bestuurder van een Volkswagen Golf is dinsdagmiddag met spoed per ambulance naar een ziekenhuis vervoerd na een eenzijdig ongeval op de Hardenbergerweg bij Mariënberg.
De man reed in de richting van de N343, toen hij zich verslikte en de auto in de linkerberm belandde.
De Golf raakte een boompje -dat vlak boven de grond finaal afbrak- en reed vervolgens een betonblok uit de grond, waarna de auto over de kop ging en ondersteboven in de bermsloot tot stilstand kwam.

De bestuurder is in een ambulance behandeld en “met toeters en bellen” weggebracht.
Berger Autax trok de zwaar beschadigde Golf uit de sloot. Het verkeer had weinig last van het voorval.Maandag 4 maart 2019

Dalfsen: automobilist gewond na klap tegen boom

Een automobilist is maandagavond rond half zeven gewond geraakt bij een verkeersongeval tussen Oudleusen en Nieuwleusen.
Het ging kort na zes uur mis op de Dommelerdijk, toen de hij van Nieuwleusen in de richting van Oudleusen reed. De auto kwam vlak voor de Schapendrift naast de weg en botste op een boom links van de weg.
De politie, brandweer en ambulancedienst reden met spoed naar de plaats van het ongeval.
De bestuurder bleek niet bekneld te zitten en kon met wat hulp uit het zwaar beschadigde voertuig stappen.
Brandweerlieden hebben het voertuig veiliggesteld en zich ontfermd over de weglekkende vloeistoffen.

De man, die alleen in de auto zat, is na behandeling in een ambulance met spoed per ambulance naar het Isala-ziekenhuis in Zwolle vervoerd.
De Dommelerdijk is tijdens de nasleep van het ongeval tussen de kruising met de Kampendwarsweg en de Schapendrift afgesloten geweest. Een deel van de wrakstukken van het voertuig was op het naast de rijbaan gelegen fietspad beland, waar op dat moment gelukkig niemand fietste.
Een bergingsbedrijf heeft het zwaar beschadigde voertuig afgevoerd.

Een bijdrage van de Ommenaar en Henry Wallinga


PAS OP! Phishingmails!
In het afgelopen weekend zijn er talloze emails verzonden, die de ontvanger gouden bergen beloven, zoals waardebonnen voor supermarkten en gratis weekends in hotels.
Trap er niet in en wis zo'n mail direct!
Je kunt deze mails herkennen aan de afzender, die begint met "donotreply@....."


Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media
(dus ook op onze Twitter-accounts!) rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst- en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht
en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel.