Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite


Maart 2019
(2)


Zondag 17 maart 2019

Hooghalen: auto tegen boom, twee doden en twee gewonden
Rond kwart voor twaalf in de nacht van zaterdag op zondag werd gemeld dat zich op de Suermondsweg in Smilde een ernstig auto-ongeluk zou hebben voorgedaan. Het ongeval bleek zich echter even verderop richting Hooghalen te zijn gebeurd op de weg Laaghalerveen in Hooghalen.
De hulpverleners troffen daar een totaal vernielde zwarte BMW aan, die met hoge snelheid tegen een boom was geklapt.
Twee van de vier inzittenden overleefden de klap niet: een 20-jarige man uit Westerbork en een 25-jarige inwoner van Smilde. Een zestienjarige jongen uit Westerbork en een man van 20 uit dezelfde plaats raakten gewond en liggen in het ziekenhuis.
De politie doet onderzoek naar de oorzaak van het ongeluk.
De familie van de slachtoffers is inmiddels op de hoogte gebracht
Een bijdrage van van Oost Media


Zuna: felle schoorsteenbrand in woonboerderij
De brandweer is zaterdag 16 maart 2019 om 18:12 uur gealarmeerd vanwege een fikse schoorsteenbrand in een woonboerderij aan de Dennenweg in Zuna, gemeente Wierden.
Bij aankomst was er uit het rookanaal een  zware vonkenregen te zien, die aangewakkerd werd door de harde wind.
Omdat het risico rëeel was dat de brand over zou slaan naar het dak, legde de brandweer waterwinning aan.
De asbest afvoerpijp was door de grote hitte inmiddels al gesprongen waardoor asbest kwam in de woonkamer terecht kwam en rook zich in de woning verspreidde.
De brandweer veegde het rookkanaal vanaf de hoogwerker en ventileerde daarna de woning.
Een bijdrage van Jan Willem Klein HorstmanZaterdag 16 maart 2019

Papenvoort: auto tegen boom in bos

Twee vrouwen raakten gewond toen ze aan het begin van de avond met BMW 316 Compact tegen een boom aan reden in het bos bij Papenvoort, in de buurt van het Hemelriekje en het Boomkroonpad.
De auto raakte in de berm, slipte en botste zijdelings tegen een boom, die zich in de auto boorde.
De twee vrouwen zijn naar het ziekenhuis gebracht.
Brandweer Borger, die deze week al meerdere keren in actie kwam, rukte uit om de auto veilig te stellen.

Een bijdrage van van Oost Media

Vrijdag 15 maart 2019


Lemelerveld: veel schade door aanrijding op oversteek N348 - Oude Twentseweg

Op de Ommerweg (N348) tussen Luttenberg en Lemelerveld heeft vrijdagmiddag een ongeval plaatsgevonden, kort na half drie bij de oversteek van de Oude Twentseweg net ten zuiden van wegrestaurant De Lantaren.
De bestuurder van een zwarte Renault reed op de Oude Twentseweg vanaf Luttenberg en wilde de N348 oversteken. Hij zag echter een donkergrijze Volkswagen, die op de N348 uit de richting van Raalte kwam over het hoofd.
Ondanks een uitwijkpoging botste de Volkswagen hard op de bestuurdersdeur van de Renault. De Renault eindigde na de aanrijding in een naast de weg gelegen sloot.
De man in de Volkswagen bleef ongedeerd. De bestuurder van de zwaar beschadigde Renault -een man op leeftijd- is gecontroleerd en behandeld in een ambulance, maar hoefde  ook niet naar een ziekenhuis. Hij is door zijn dochter opgehaald.
Tijdens de nasleep van het ongeval was de rijbaan richting Raalte afgesloten; de politie geleidde het verkeer langs het ongeval.
Tijdens de berging van de Renault werd de weg tijdelijk volledig afgesloten.

Een bijdrage van De Ommenaar


Borger: brandweer Borger dempt dijkdoorbraak langs de N34

Een doorbraak in een slootwal bij Borger zorgt voor problemen op de N34. De oprit naar Gieten is afgesloten vanwege een grote plas water, afkomstig uit een hoger gelegen sloot. De brandweer gaat de modderige waterplas wegpompen. De wal zal in eerste instantie provisorisch worden gedicht.
Volgens de Provincie Drenthe is de doorbraak veroorzaakt door een mol of een muskusrat, die een gang in de zeer drassige wal heeft gegraven.
Vooralsnog is het het belangrijkst dat de weg weer toegankelijk wordt gemaakt.
Ook andere slootwallen langs de weg zullen worden gecontroleerd. Het is nog niet bekend wanneer de oprit weer open gaat voor verkeer.

Een bijdrage van van Oost Media


N34: politie zoekt getuige van dodelijke frontale botsing bij Borger (update 4)
Maandagmorgen rond kwart over tien werd alarm geslagen voor de brandweer van Borger, Gieten en Emmen en meerdere ambulances, alsmede het mobiel medisch team vanwege een zware frontale aanrijding op de N34 bij Borger.
De hulpverleners troffen daar een flinke ravage aan, waaronder twee onherstelbaar beschadigde auto's: een donkergrijs VW Caddy bestelbusje en een witte Mazda MX5 personenauto.
Waarschijnlijk hebben de winterse weersomstandigheden een rol gespeeld.

Bij dit ongeval verloren twee mannen het leven: een 50-jarige inwoner van Emmer-compascuum en zijn 70-jarige passagier, uit Emmen. Zij zaten in de VW Caddy.
Bovendien viel er één gewonde: een 31-jarige man uit de gemeente Tynaarlo. Naar verluidt had een andere weggebruiker al uit moeten wijken voor de witte Mazda.
Personeel van de dienst Verkeersongevallenanalyse stelde ter plaatse een onderzoek in.
Getuigen wordt verzocht contact op te nemen via 0900-8844.
Een bijdrage van van Oost Media

Donderdag 14 maart 2019

N36: letsel door kop-staartbotsing bij Beerze
Donderdagavond werd een "verkeersongeval letsel" gemeld, dat plaatsgevonden had op de N36, even ten zuiden van de afslag Beerzerveld en direct na de brug over het Kanaal Almelo-de Haandrik.
Een zilvergrijze Toyota Auris, die in de richting van Almelo reed, was daar tegen de achterzijde van een blauwe blauwe Fiat Stilo gereden.
Beide auto's liepen daardoor zware schade op.
Het ongeval, waarbij één gewonde viel, was het gevolg van wegwerkzaamheden. Berger Autax haalde de auto's op.
De N36 (Twentseweg) is ruim een uur afgesloten geweest tussen de afslagen Beerze en Westerhaar.
Ommen: fietser aangereden door vrachtwagen
Donderdagmiddag is een jonge fietser aangereden, toen hij op het fietspad langs de Balkerweg in Ommen geen voorrang kreeg van een vrachtwagenbestuurder. Deze wilde met zijn vrachtwagen met oplegger vanaf de afrit van de N48 richting Ommen rijden en zag de sportfietser over het hoofd.
De vrachtwagencombinatie stopte op de Balkerweg waardoor die richting Ommen tijdelijk geblokkeerd was.
De jongeman is met de ambulance naar een ziekenhuis gebracht
Een bijdrage van Persfotografie Hoogeveen


Woensdag 13 maart 2019

Pool zwaargewond door botsing met tekstwagen bij werkzaamheden op de A1
Rond half vier in de nacht van dinsdag op woensdag is op de A1 bij Bathmen een Poolse personenauto tegen een tekstwagen gereden en in brand gevlogen.
Politiemensen hebben getracht de vlammen met brandblussers te doven, maar dat lukte niet.
De brandweer arriveerde net op tijd om de vlammen te doven en het zwaargewonde slachtoffer uit het autowrak te redden. Hij is begeleid door de trauma-arts overgebracht naar het MST in Enschede.
Een bijdrage van Jan Willem Klein Horstman


Wierden: automobilist omgekomen op de Enterweg

Op de Enterweg in Wierden is woensdagmorgen rond kwart voor zeven een dodelijk ongeval gebeurd. Een personenauto is met hoge snelheid tegen een boom gereden en op zijn kant op het wegdek tot stilstand gekomen.
Het motorblok vloog uit de auto tegen een reclamebord bij het Tinq tankstation. Het wegdek lag bezaaid met wrakstukken.
Team Verkeersongevallenanalyse onderzocht de sporen teneinde de toedracht te kunnen achterhalen.
De brandweer plaatste schermen.

Een bijdrage van Jan Willem Klein Horstman


Dinsdag 12 maart 2019

Geesbrug: paard en ruiter in problemen door de harde wind

Een paard met ruiter is dinsdagmiddag ter hoogte van de Witte Menweg in Geesbrug in een afwateringsgeul gevallen.
Het paard werd door de harde wind tegen de bosrand 'geduwd' en kwam terecht in zachte grond. Daar zakte het dier in weg en viel in de geul.
De brandweer van Zwinderen was nodig om het dier weer op eigen benen te krijgen. Met veel mankracht en met behulp van een oude waterslang werd het dier uit de geul geholpen.
Zowel het paard als de ruiter bleven ongedeerd.

Een bijdrage van Persfotografie Hoogeveen


Bornerbroek: bedrijfswagen schiet van de A1 na kop-staartbotsing met vrachtwagen

De hulpverleningsdiensten werden dinsdag 12 maart 2019 om 14:32 uur op de hoogte gebracht van een aanrijding op de A1 bij Bornerbroek.
Er bleek een bedrijfsbus achterop de oplegger van een vrachtwagen te zijn gebotst, van het talud en over de sloot geschoten, door het wildgaas heen en in de bosjes tot stilstand gekomen.
De bestuurder van de bus is door de brandweer uit zijn voertuig geholpen en over de sloot gedragen naar de ambulance. Hij is naar het ziekenhuis gebracht. De bus is door een bergingsbedrijf afgesleept.
De vrachtwagen kon met de schade aan de oplegger op eigen kracht verder rijden.

Een bijdrage van Jan Willem Klein Horstman


Emlichheim: uitslaande brand verwoest woning aan de Rerinkstraße

Dinsdagmiddag 12 maart om 16:54 uur werd de brandweer van Emlichheim verzocht met spoed naar de Rerinkstraße in Emmelkamp te rijden, omdat daar brand woedde in een vrijstaande woning. Kort daarop rukte ook de brandweer van Hoogstede uit en daarna de hoogwerker van de Coevorder brandweer.
Onderweg was al flink wat rook te zien en bij aankomst sloegen de vlammen al hoog uit het dak van het pand.
Hoewel de vlammen vrij snel onder controle waren, brandde de woning grotendeels uit en liep ook de garage flinke schade op.
De bewoonster was niet in het pand aanwezig toen de brand uitbrak, aldus een buurman.Hardenberg: materiele aanrijding op kruising aan de rand van het centrum
Dinsdag tegen de middag zijn een groene Ford Fusion en een Saab 9-5 beide aan de linker voorzijde beschadigd ten gevolge van een aanrijding op de kruising Voorstraat - Lage Doelen - Havenweg.
n de melding werd gewag gemaakt van letsel, maar de bejaarde bestuurder van de Ford bleek na controle in de ambulance in orde.
De politie maakte registratieformulieren op.


Tynaarlo: bedrijfspand interieurbouwer in de as gelegd
Het bedrijfspand van interieurbouwer Hendriks en De Jonge aan de Mercuriusweg in Tynaarlo is in de nacht van maandag op dinsdag door brand verwoest. De brand werd tegen vieren ontdekt.
De brandweer liet het pand gecontroleerd uitbranden en hield nabijgelegen gebouwen nat om overslag te voorkomen.
Hoewel de brand gepaard ging met dikke zwarte rookwolken zijn er geen ongebruikelijke concentraties aan gevaarlijke stoffen gemeten.
Een bijdrage van van Oost Media


Maandag 11 maart 2019

N34: twee doden en een gewonde t.g.v. van zware frontale botsing bij Borger (update 4)
Maandagmorgen rond kwart over tien werd alarm geslagen voor de brandweer van Borger, Gieten en Emmen en meerdere ambulances, alsmede het mobiel medisch team vanwege een zware frontale aanrijding op de N34 bij Borger.
De hulpverleners troffen daar een flinke ravage aan, waaronder twee onherstelbaar beschadigde auto's: een donergrijs VW Caddy bestelbusje en een witte Mazda MX5 personenauto.
Waarschijnlijk hebben de winterse weersomstandigheden een rol gespeeld.

Bij dit ongeval verloren twee mannen het leven: een 50-jarige inwoner van Emmer-compascuum en zijn 70-jarige passagier, uit Emmen. Zij zaten in de VW Caddy.
Bovendien viel er één gewonde: een 31-jarige man uit de gemeente Tynaarlo.Naar verluidt had een andere weggebruiker al uit moeten wijken voor de Mazda.
Personeel van de dienst Verkeersongevallenanalyse stelde ter plaatse een onderzoek in.
Een bijdrage van van Oost Media


Westerhaar: dronken dropjes uitgesnord

In de nacht van zaterdag op zondag omstreeks 04.20 uur zagen agenten een snorfiets rijden over de Hoofdweg in Westerhaar. Wat hen opviel: de snorfiets slingerde en reed erg langzaam.
Op de snorfiets zaten twee personen. Bij controle bleek dat de bestuurder, een 29-jarige man uit Westerhaar onder invloed van alcohol was. Ook de vrouwelijke passagier gaf aan onder invloed van alcohol te zijn. Ze vertelde dat ze met de snorfiets naar huis zou lopen.

Op het bureau werd van de bestuurder een ademanalyse afgenomen. Het resultaat was 600 UG/L en het rijbewijs werd daarop ingevorderd.

Ondertussen werd er een aanrijding gemeld op de Dalweg-West in Westerhaar. Daar bleek dat de vrouwelijke passagier toch was gaan rijden en tegen de achterzijde van een stilstaande bus was geklapt.
Ze werd met een hoofdwond naar het ziekenhuis overgebracht. Daar is een bloedproef gedaan. De uitslag hiervan zal binnenkort bekend zijn.
In beide gevallen is er proces verbaal opgemaakt.Stormperikelen in Zwartewaterland

Op de Oppen Swolle, net na de rotonde naar het veer, is zaterdagmiddag een aanhanger omvergeblazen. De automobilist reed richting Vollenhove en vervoerde in de aanhanger met huif een houten tuinbank, toen plots de wind grip kreeg op de aanhanger. De achterzijde van de auto werd een eind opgetild, waardoor de gehele combinatie onbestuurbaar werd.
De aanhanger kwam uiteindelijk los van de auto op z'n kant in de berm terecht. De auto kwam enkele meters verder tot stilstand - zonder noemenswaardige schade. De automobilist bleef ongedeerd en kon met de auto zijn weg vervolgen.
Bergingsbedrijf Hooikammer kwam in actie om de aanhanger weer op de wielen te takelen en af te voeren. Het verkeer kon om beurten langs het incident.

Op de dijk tussen Zwartsluis en Hasselt werd een aanhanger met huif  bijna omvergeblazen. Hij  kwam op de verkeerde weghelft in botsing met een bestelauto. Zowel de aanhanger als de auto moesten worden afgesleept.

Het KNMI had voor het gehele land code geel afgegeven vanwege de kans op zware windstoten.

Een bijdrage van Henry Wallinga


Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media
(dus ook op onze Twitter-accounts!) rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst- en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht
en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel.