Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite


Maart 2019
(4)

© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.Zondag 31 maart 2019

Assen: slachtoffer fataal ongeval is 48-jarige man uit Doornspijk

Bij evenementenhal Expo Assen aan de Haar is een 48-jarige inwoner van Doornspijk om het leven gekomen bij een ongeluk met een tractor.
Het slachtoffer wilde volgens de politie een trekker op een oplegger laden en is daarbij onder de machine terechtgekomen. Het slachtoffer overleed ter plaatse.
In de Expo Assen werd het evenement Tractorpulling indoor Assen gehouden. 

Een bijdrage van van Oost Media


Wierden: twee mensen naar het ziekenhuis na botsing op de N35

Zaterdagavond 30 maart werd om even voor tienen gemeld dat er een verkeersongeval gebeurd was op de Rondweg (N35) in Wierden. Het bleek te gaan om een aanrijding tussen twee personenauto's.
Eén auto -een Mitsubishi Space Star- was tegen de palen van  een ANWB-bord tot stilstand gekomen;  de andere auto -een BMW stationcar- lag op z’n  kant in de berm. Twee personen zijn naar een ziekenhuis overgebracht.
Een auto is vlak voor de aanrijding door nog een onbekende oorzaak op de verkeerde weghelft gekomen.

De twee auto’s zijn door een bergingsbedrijf afgesleept.
De N35 tussen Wierden en Nijverdal is anderhalf uur afgesloten geweest ten gevolge van het ongeval

Een bijdrage van Jan Willem Klein Horstman


Zaterdag 30 maart 2019

Lemele: automobiliste nauwelijks gewond, auto total loss

Een jonge vrouw bleek in de vroege uren van zaterdag 30 maart een engeltje op haar schouder te hebben. Ze reed rond tien voor één op de Lemelerweg (N347) richting Lemele toen ze naast de weg kwam, even voorbij de eerste oversteek na de brug over de Regge.
De personenauto, een bijna 17 jaar oude rode Renault Clio, slipte en botste op kleine wal naast de weg, met daarin een stevige boom. De auto kwam daarna op z’n kop op het wegdek terecht en kwam een eindje verderop tot stilstand.
De bestuurster, die alleen in de auto zat, kon zelf uit het zwaargehavende wrak klimmen. Voorbijgangers stopten om hulp te verlenen en de politie en ambulancedienst kwamen met spoed naar de plaats van het ongeval.

Na een korte controle in een ambulance bleek de vrouw er wonderbaarlijk genoeg practisch ongedeerd vanaf te zijn gekomen. Ze liep slechts een kleine verwonding op aan haar hand, die door de ambulancedienst ter plaatse kon worden verbonden. Hevig geschrokken is ze meegenomen door haar vriend.
De personenauto, waarvan de carrosserie en ophanging compleet ‘uit het lood’ zijn, is door een bergingsbedrijf afgevoerd. Tijdens de berging van de auto was het verkeer op de Lemelerweg (N347) tijdelijk gestremd; het werd omgeleid via de gelijknamige parallelweg.

Een bijdrage van de Ommenaar


Vrijdag 29 maart 2019

Nieuw-Buinen: flinke brandschade in zorgboerderij Villa Flora
Brandweereenheden  uit Stadskanaal, Borger en 2e Exloërmond en meerdere ambulances reden vrijdagmiddag met spoed naar zorgboerderij "Villa Flora" aan het Zuiderdiep in Nieuw-Buinen, waar brand was uitgebroken.
Een Golden retriever werd bijtijds in veiligheid gebracht.
Nadat de brand geblust was, zette de politie met linten een “plaats delict” af.
Volgens omstanders is één persoon in de boeien geslagen en in een politiewagen meegenomen. Het zou gaan om een patiënt, die brand gesticht had in zijn kamer.
Een bijdrage van van Oost MediaHoogeveen: sporenonderzoek na ernstig ongeval van 18 maart

Vrijdagmiddag heeft de dienst Verkeersongevallenanalyse (VOA) van de politie een onderzoek gedaan op de Vos van Steenwijklaan in Hoogeveen. Daarbij werden technische gegevens vastgelegd van het ongeval van 18 maart jongstleden. Toen werd 's avonds een buurtbewoner die zijn honden uitliet, aangereden door een veel te hard rijdende automobilist. Die reed richting centrum en verloor in een bocht de controle over een (geleende) auto die met grote snelheid over het fietspad en stoep schoot een grasveldje op waar de auto tegen een boom knalde. Op de stoep werd de buurtbewoner ondersteboven gereden.

De bestuurder verliet de plaats van het ongeval en zou op dit moment nog niet bekend zijn, zo zei de politie ter plaatse. Ook blijkt de buurtbewoner ernstiger gewond dan in eerste instantie werd aangenomen. 

Een bijdrage van Persfotografie Hoogeveen


Rijssen: binnenbrand richt flinke schade aan in sporthal en cafetaria
De brandweer is in de nacht van donderdag op vrijdag om 04:58 uur gealarmeerd voor een brand in sporthal De Stroekeld aan de Laan Oud-Indiëgangers in Rijssen. Er werd om 05:07 uur opgeschaald naar “middelbrand”.
Het bleek te gaan om een flinke binnenbrand: er kwam veel rook vrij en de brandlucht was goed te ruiken.
De politie, die kort daarvoor na een telefoontje op onderzoek uit was gegaan, ontdekte de brand bij de sporthal en de cafetaria en heeft de brandweer laten alarmeren, toen er rook uit het dak kwam.
Cafetaria De Kroon en sporthal De Stroekeld die aan elkaar vast zitten hebben flinke schade opgelopen en zijn twee weken dicht.
Team brandonderzoek stelt een onderzoek in om de oorzaak van de brand te achterhalen
Een bijdrage van Jan Willem Klein Horstman


Raalte: overstekende fietsster gewond door aanrijding
Vrijdagochtend om 07:48 uur werd gemeld dat er een ongeval gebeurd was op de kruising van de Lemelerveldseweg met de Ommerweg (N348). Een fietsster wilde de Ommerweg oversteken vanaf de Lemelerveldseweg en zag daarbij een VW bedrijfsbus die op de Ommerweg in de richting van Raalte reed, over het hoofd.
De bestuurder heeft nog hard geremd, maar kon een aanrijding niet meer voorkomen.
Het meisje is naar een ziekenhuis overgebracht
Een bijdrage van Jan Willem Klein Horstman

Donderdag 28 maart 2019

Hoogeveen: man neergeschoten in de Albert Steenbergenstraat

In de Albert Steenbergenstraat in Hoogeveen is rond kwart over elf donderdagmorgen een man neergeschoten. Het slachtoffer werd voor zijn woning behandeld door ambulancepersoneel en een mobiel medisch team. Hij is per ambulance met spoed weggebracht onder begeleiding van een motoragent. De Albert Steenbergenstraat is afgezet voor sporenonderzoek.
De verdachte -een zestigjarige man uit Assen- is kort daarop aangehouden op de Hoogeveenseweg. Het wapen is in beslag genomen.

Een bijdrage van Persfotografie Hoogeveen

Woensdag 27 maart 2019

Dalmsholte: passagiere naar ziekenhuis na botsing op beruchte kruising
Een vrouw is woensdagmorgen rond kwart voor elf gewond geraakt bij een verkeersongeval op de kruising van de Dalmsholterdijk en de Dalmsholterweg in Dalmsholte.

Een zwarte Mercedes terreinwagen reed op de Dalmsholterweg in de richting van Giethmen. Op de kruising met de Dalmsholterdijk kwam een witte Honda terreinwagen van rechts, vanaf de Lemelerberg. De bestuurder van de zwarte auto zag de witte personenauto klaarblijkelijk niet en verleende geen voorrang; mogelijk speelde het felle zonlicht hierbij een rol. De witte Honda botste op de rechtervoorkant van de Mercedes. De bestuurder van de zwarte Mercedes -die een Duits kenteken voert- bleef ongedeerd.

De inzittenden van de witte personenauto bleken er slechter aan toe. De brandweer kwam  eraan te pas om de passagier -een vrouw op leeftijd- uit de zwaarbeschadigde auto te helpen. Na kort ter plaatse te zijn behandeld is de vrouw per ambulance naar een ziekenhuis in de regio vervoerd. De bestuurder reed voorin in de ambulance mee.
De politie heeft de situatie in beeld en geschrift vastgelegd.
Een bijdrage van de Ommenaar


Dinsdag 26 maart 2019
Maandag 25 maart 2019

Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media
(dus ook op onze Twitter-accounts!) rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst- en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht
en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel.