Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite


Mei 2019
(1)

© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.
Zondag 5 mei 2019

Giethmen: auto op z'n kant in de sloot

Bij een ongeluk op de Hogeveldsweg in Giethmen is aan het eind van de ochtend een auto op zij in een steile sloot geëindigd. Het ongeluk gebeurde rond twintig voor twaalf toen de bestuurster, die alleen in de auto zat, in de richting van Giethmen reed, maar met de rechter wielen naast de weg kwam. Het lukte de vrouw niet meer om de auto weer op de weg te krijgen, met als gevolg dat de auto wegzakte en op de steile slootkant tot stilstand kwam.
Een omwonende zag vanuit zijn woning dat er auto’s stil stonden op de doorgaans rustige weg. Hij pakte zijn verrekijker en zag toen dat de Citroën naast de weg lag. Hij stapte direct in zijn auto en reed naar de plek van het ongeval. Hij zekerde de auto met een sleepband aan zijn auto, om zo te voorkomen dat de auto helemaal om kon rollen.
De politie, brandweer en ambulancedienst kwamen met spoed naar de plaats van het ongeval.

Nadat de auto door de brandweer verder werd veiliggesteld is de vrouw met behulp van een ladder in de auto uit haar benarde positie bevrijd.
De automobiliste is door ambulancepersoneel nagekeken, maar liep slechts lichte verwondingen op en hoefde niet naar een ziekenhuis te worden vervoerd.
Ze kreeg een pleister op een brandplek van de gordel en een mitella voor een zere arm.
Een bergingsbedrijf heeft de auto uit de sloot getakeld.

Een bijdrage van de Ommenaar


Zaterdag 4 mei 2019

Hasselt: brand in slaapkamer bijtijds bedwongen

In een woning aan de Weesboom is zaterdagmorgen vroeg brand uitgebroken.
Buren zagen rook uit een slaapkamerraam komen, waarschuwden de bewoner en alarmeerden de brandweer. De bewoner had er zelf nog niets van gemerkt en zat beneden in zijn woning.
Al snel was de brandweer ter plaatse en kon de brandende matras snel blussen. De brand bleef dan ook beperkt tot de slaapkamer.
Wel liep de rest van de woning rookschade op. De bewoner is hulp aangeboden van de stichting Salvage. Die zal de man helpen met de afhandeling.
De brand is mogelijk veroorzaakt door een elektrische deken.

Een bijdrage van Henry Wallinga

Gasselte: Dodge terreinwagen brandt uit op de N34

Een 15 jaar oude Dodge Ram Van 1500 pickup truck vloog zaterdagavond in brand op de N34 tussen Gasselte en Gieten.
De bestuurder werd door tegenliggers met lichtsignalen gewaarschuwd. Toen de man in zijn spiegel keek zag hij rookpluimen uit de auto komen. Hierop zette hij snel zijn auto in de berm. De man en z'n passagier konden zonder verwondingen uit het brandende voertuig komen.
De Brandweer Gieten, die snel op de aangegeven locatie was, kon niets meer uitrichten.
Toch was het nog even spannend, want de auto had een LPG tank aan boord die volgens de eigenaar gevuld was met ongeveer honderd liter vloeibaar gas.
Maar gelukkig gebeurde er niets met de tank door het tijdig koelen door de brandweer.
De N34 is kort afgesloten voor blus- en  bergingswerkzaamheden.

Een bijdrage van van Oost Media


Dedemsvaart: sloop-BMW brandt uit
De Dedemsvaarter brandweer rukte zaterdag tegen de middag uit naar een vrijstaande woning aan de Zuidwolderstraat in het buitengebied van Dedemsvaart. Daar zou een auto in brand staan.
Dat klopte: de BMW was eigenlijk al verkocht voor de onderdelen, maar tijdens demontagewerkzaamheden voorafgaande aan de laatste reis ging er iets mis, met de brand als gevolg.
Het interieur liep door de brand, het bluswater en het schuim fikse schade op...

Vrijdag 3 mei 2019

Hoogeveen: dode bij De Arend
Rond kwart voor acht vrijdagavond werd de politie in Hoogeveen op de hoogte gebracht van de vondst van een dode bij de entree van de flat De Arend.
De omgeving is afgezet en er zijn zichtschermen geplaatst.
De politie stelde een onderzoek in. Aan de hand van de uitslag meldde de politie dat de dood niet het gevolg was van een ongeval of een misdrijf.


A28: verkeer bij Hoogeveen loopt vast na kettingbotsing

Op het klaverblad bij Hoogeveen waren bij de afslag op de A28 richting Assen vrijdag in de avondspits een personenauto, een bedrijfsbusje en een bestelwagen betrokken bij een aanrijding. Eén van de inzittenden is in de ambulance behandeld aan licht letsel.
Er ontstond al snel een file van enkele kilometers omdat het verkeer tussen de beschadigde voertuigen door moest laveren, aangezien die op de linker en de rechter rijstrook stonden.

Een bijdrage van Persfotografie Hoogeveen


Hardenberg: handrem vergeten: auto rolt vijver in
Vrijdagmiddag rond twee uur werd alarm geslagen voor de Hardenberger brandweer en de waterongevallengroep uit Emmen: er was een auto te water geraakt aan de Moonenlaan in Hardenberg-Marslanden. Gelukkig kon de alarmering direct daarop al ingetrokken worden, want er zat niemand in het voetuig.
De Seat Ibiza was van de oprit van de woning van de eigenaar de laan overgestoken en de plomp in gerold.
Na enige tijd werd duidelijk dat de Ibiza flinke schade aan de elektronica had opgelopen: de koplampen en de alarmlichten begonnen te branden en de ruitenwissers probeerden amechtig, maar tevergeefs de deels onder water liggende voorruit droog te krijgen.


Holsloot: automobilist onwel: auto plet skelter in de berm

Vrijdag tegen het middaguur werd de bestuurder van een Subaru Legacy tijdens een rit op de Eldijk in de richting van Dalen onwel, waarop de auto in de rechter berm belandde. Daar was net de bewoonster van een een pand aan die straat in de weer met haar tuin. De auto miste de vrouw op een haar na en reed vervolgens de zware skelter met aanhangwagen van haar zesjarig zoontje aan stukken. Gelukkig zat het jongetje op dat moment net niet meer op zijn trapauto.
De auto en de aanhngwagen kwamen op de zij in de droge bermsloot tot stilstand
De bestuurder van de Subaru en zijn passagiere zijn na eerste hulp in de ambulance naar een ziekenhuis vervoerd. De schrik zat er bij de betrokkenen -en bij het hondje dat in de auto had gezeten- goed in. Het jongetje kreeg van de hulpverleners een knuffelbeertje.
De skelter en het aanhangwagentje liepen zware schade op.Donderdag 2 mei 2019

Rolde: semifrontale botsing bestelbus - kampeerbus op de Asserstraat
Op de Asserstraat in Rolde zijn donderdagavond een VW Westfalia camper en een VW Crafter bestelbus van een koeriersdienst met de linker voorzijde elkaar in botsing gekomen. De bestelwagen klapte vervolgens tegen een boom.
De brandweer bracht de inzittenden in veiligheid.
Een van de bestuurders is met spoed overgebracht naar het UMCG in Groningen.
Over de toestand van de anderen is nog geen duidelijkheid
De VOA doet onderzoek naar de toedracht.
Een bijdrage van van Oost Media


Gieten: zware schade, maar geen ernstig letsel

Op de kruising van de Verlengde Grensweg met het Kostvlies in Gieten botsten donderdagochtend tegen zeven uur twee auto’s tegen elkaar. Ze kwamen tegen een boom voor een woning tot stilstand.
Het ongeluk was het gevolg van een voorrangsfout.
Eén van de bestuurders had nekklachten.
Beide voertuigen waren zwaar beschadigd en moesten door een bergingsbedrijf worden weggehaald

Een bijdrage van van Oost Media


Woensdag 1 mei 2019

Diepenheim: twee auto´s onherstelbaar, twee man naar het ziekenhuis

Woensdagmiddag tegen half zes werd gemeld dat op kruising van de Deldensestraat (N740) met de Oude Haaksbergerweg een ongeluk gebeurd was.
Er bleken twee Volkswagens -een Up en een Golf-  zwaar beschadigd te zijn.
De zwarte Golf trok vanaf de Oude Haaksbergerweg op om de Deldensestraat over te steken en werd daarbij aangereden door de VW Up, die op de Deldensestraat reed.
De auto’s kwamen aan weerszijden van een dikke boom in de tuin van een woonboerderij tot stilstand.
De bestuurders -een man en een vrouw- zijn naar het ziekenhuis overgebracht.

Een bijdrage van Jan Willem Klein Horstman


Dinsdag 30 april 2019

Hasselter brandweer helpt bij vangen gewonde zwaan
De Hasselter brandweer werd dinsdagmiddag via de dierenambulance opgeroepen voor een aan een poot gewonde zwaan die in het water aan de Rechterensweg lag.
De ambumedewerkers hadden na enige tijd wel door dat ze zonder de hulp van de brandweer het beest nooit te pakken zouden krijgen.
Twee brandweermannen in waadpakken gingen te water om de zwaan naar de kant te begeleiden. Daar stond een medewerker van de dierenambulance klaar met een vangstok om de patiënt aan wal te halen. De dierenambulance heeft het dier meegenomen ter verzorging aan zijn poot. Na een nachtje in de opvang  zal de zwaan morgen weer in de sloot worden uitgezet
Een bijdrage van Henry Wallinga


Holten: twee auto´s total loss door aanrijding op kruising

Even na half tien dinsdagmorgen werd gemeld dat er een verkeersongeval gebeurd was op de kruising van de Langstraat met de Beusebergerweg in Holten. Twee personenauto’s hadden elkaar zo hard geraakt, dat één van de twee in een weiland belandde. Het andere voertuig kwam midden op de kruising tot stilstand.
Eén inzittende is naar een ziekenhuis overgebracht. De bestuurder van het andere voertuig is in de ambulance gecontroleerd, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis.
De twee zwaar beschadigde auto’s werden door een berger opgehaald.

Een bijdrage van Jan Willem Klein Horstman

Maandag 29 april 2019

Wierden: aanhanger kantelt in de bocht

Maandagmorgen om 07:35 uur werden hulpverleners ontboden vanwege een verkeersongeval op de op de kruising Rijssensestraat (N350) met de N347. Een bedrijfsbus met aanhanger had de bocht te hard genomen te hebben, waardoor de aanhanger kantelde en een lantaarnpaal plette.
Er ontstonden lange files in beide richtingen op de Rijssensestraat.
De aanhanger is door twee bergingswagens voorzichtig op de wielen gezet. De aanhanger vervoerde een motor en 500 kilo lijm.

Een bijdrage van Jan Willem Klein Horstman


A1/Bathmen: auto botst op invoegende vrachtwagen

Maandagochtend om 08:20 uur kregen hulpverleners opdracht naar de A1 bij Bathmen te rijden vanwege een ongeval: een personenauto was tegen de achterzijde van een invoegende vrachtwagen gebotst.
De bestuurder van de personenauto liep daarbij licht letsel op.
De vrachtwagen kon na afhandeling van de gegevens verder rijden.
De zwaar beschadigde personenauto is afgesleept door een bergingsbedrijf.
De  file op de rijbaan  Hengelo - Deventer liep op tot negen kilometer

Een bijdrage van Jan Willem Klein Horstman


A1/Holten: losgeschoten aanhanger boort zich in aarden wel

Zondagmiddag tegen enen werd gemeld dat er een verkeersongeval op de A1 was gebeurd. Een Volvo cabrio bleek een  kleine aanhangwagen te hebben verloren.
De koppeling van het bakkie had kennelijk niet goed vastgezeten, waardoor het de aanhangwagen er met een flinke vaart vandoor ging totdat een slootkant de wagen abrupt stopte. Het projectiel kwam er met de dissel muurvast in te zitten.

Een bijdrage van Jan Willem Klein Horstman


Twee reeën uit het Overijssels Kanaal gered

Hulpverleners hebben zondagochtend twee volledig uitgeputte reeën uit het Overijssels Kanaal tussen Daarlerveen en Vriezenveen gered.
Na enige tijd slaagde een politieman erin een van de dieren, die aan de kant zwom, te vangen. De agent kreeg daarbij hulp van een buurtbewoner en de jachtopzichter.
De brandweer vond na enig speurwerk enkele honderden meters verderop de tweede zwaar uitgeputte drenkeling en trokken het dier met behulp van een vangstok uit het kanaal.
De dieren lagen hoogstwaarschijnlijk al geruime tijd in het water, toen ze werden ontdekt. Ze zijn op een rustig plekje vrijgelaten

Een bijdrage van Alwin Winkel


Zwarte Meer: drenkelingen tijdig gered

 Op het Zwarte Meer zijn zaterdagmiddag twee personen te water geraakt nadat hun punter door weersomstandigheden ter hoogte van het Vogeleiland omsloeg.  De twee drenkelingen probeerden naar de wal te zwemmen.
Ondertussen werd er groot alarm geslagen.
Brandweereenheden uit Vollenhove, Steenwijk, Zwartsluis en Dalfsen werden opgeroepen en ook werden brandweerduikers vanuit Zwolle en Heerde en de brandweerboten van Zwartsluis en Giethoorn opgeroepen. Daarnaast kwamen twee ambulances, een traumahelikopter en diverse politie-eenheden in actie.

De brandweerboot van Zwartsluis had het tweetal al snel aan boord en kon mededelen dat er van letsel geen sprake was. Hierop konden de vele hulpverleners, die zich ter hoogte van de veerpont hadden verzameld, inrukken. Ook de traumahelikopter kreeg boven de ongevalslocatie de annulering en keerde na een scherpe bocht huiswaarts.
Na kort overleg tussen de hulpdiensten werd besloten de zaak af te schalen.
De twee drenkelingen hielden slechts een nat pak over aan het ongeval zodat er voor de hulpdiensten verder niets was te doen.

Een bijdrage van Henry Wallinga


Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media
(dus ook op onze Twitter-accounts!) rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst- en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht
en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel.