Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite


Mei 2019
(2)

© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.


Zondag 12 mei 2019


Zaterdag 11 mei 2019

Hollandscheveld: Renault brandt uit op de Gentiaan
Op de Gentiaan in Hollandscheveld is zaterdagavond een Renault Megane Scenic uitgebrand. In de auto zaten vijf personen die van een barbecue/verjaardagsfeestje thuis kwamen. Bij het uitstappen werd een brandlucht geroken en nog geen tel laten waren de eerste vlammen zichtbaar. Voordat de brandweer er was stond de auto in lichterlaaie. Met een tuinslang en een emmer water werd nog getracht de vlammen te beperken maar er was geen houden aan. Niemand raakte gewond.

Voor brandweerman Bert Kip was het zijn laatste inzet. De -voor zover bekend- oudste nog actieve brandweerman van Drenthe stopt er mee, na 33 jaar zijn hachje te hebben gewaagd voor de veiligheid van de burgers in deze regio.
Een bijdrage van Persfotografie Hoogeveen


Rhede (D): zweefvliegtuig stort neer: pilote zwaargewond
Een 29-jarige pilote is zaterdagmiddag levensgevaarlijk gewond ten gevolge van het neerstorten van haar zweefvliegtuig.
De vrouw bevond zich alleen in het tweezits toestel. Ze nam deel aan een kunstvliegexamen boven het terrein van vliegveld “Alte Ems”, toen ze de controle over het toestel verloor. Het zweefvliegtuig stortte neer op een nabijgelegen veld.
De ervaren pilote zat bekneld in de volledig verwoeste cockpit en moest door de brandweer van Rhede, die twintig man en drie voertuigen inzette, worden bevrijd.
De politie en de Bundesstelle für Flugunfalluntersuchung Braunschweig zijn een onderzoek naar de oorzaak gestart.Vrijdag 10 mei 2019

Dedemsvaart: gewonde met spoed naar ziekenhuis na botsing op de Moerheimstraat
Vrijdagavond even voor negen uur werd de brandweer van Dedemsvaart gealarmeerd in verband met een ernstig verkeersongeval op de -eveneens vaak door verkeersongevallen getroffen- Mien Ruysbrug. Dit keer letterlijk: een blauwe BMW, die van de Moerheimstraat de kruising opgereden was en door een Opel Insignia, die van de Magnolia kwam, vol in de flank was geraakt, kwam met z'n linker voorwiel in de railing van de brug te hangen.
Een gewonde is met spoed naar een ziekenhuis overgebracht.
Beide auto's waren rijp voor de sloop.


Raalte: slechts blikschade bij aanrijding lijnbus en personenauto

Bij een aanrijding tussen een personenauto en een Syntus lijnbus vrijdagmorgen rond half elf op de kruising Westdorplaan met de Nieuwe Deventerweg-N348 in Raalte zijn gelukkig geen gewonden gevallen.
De bejaarde automobilist is in een ambulance gecontroleerd.
Eén van de bestuurders moet door rood zijn gereden.
De dertien buspassagiers zijn met een andere bus weggebracht.

Een bijdrage van Jan Willem Klein Horstman


Schoonebeek: twee keer total loss op de Burgemeester Osselaan
Even over half acht vrijdagavond werd een ongeval gemeld op de beruchte kruising van de Burgemeester Osselaan met de Veenschapsweg in Schoonebeek. Er bleek een flinke botsing te zijn gebeurd tussen een Duitse Citroën personenauto, die van de Kanaalweg de kruising opgereden was en een Peugeot Partner bestelwagen, die op de Osselaan reed in de richting van Erica.
De bestuurder van de gekantelde Peugeot is per ambulance naar een ziekenhuis overgebracht.
Beide auto's waren zwaar beschadigd.
De Citroën, die een lichtmast en een verkeersbord geramd had, werd opgehaald door een garagebedrijf uit Emlichheim.

Wielen (D): fikse schade bij aanrijding op beruchte kruising
Vrijdagmiddag was het wederom raak op het kruispunt van de L43 met de Kreisstraße en de Am Sportplatz / Balderhaar, beter bekend als het Heideschlösschen.
Een Nederlandse Toyota RAV4 MPV, die op de L43 reed en uit de richting van Hardenberg kwam, kreeg onverwachts geen vrije doorgang van de bestuurder van een zilvergrijze Opel, die van de Kreisstraße de kruising op reed.
Bij de daarop volgende botsing liepen beide auto's aanzienlijke schade op, maar zowel de bestuurder van de Opel als de man en de vrouw in de Toyota bleven ongedeerd.

Het was even wachten op de politie, aangezien er op de Geteloër Straße in Uelsen ook een verkeersongeval gebeurd was, waarbij vier personen lichtgewond waren geraakt, waaronder een meisje van negen.


Wierden: Twingo vliegt van de Ypeloweg

Vrijdagochtend 10 mei om 07:47 uur werden de hulpverleners gealarmeerd vanwege een verkeersongeval op de Ypeloweg in Wierden.
Een automobiliste was in een bocht de macht over het stuur verloren, waarna de auto rakelings langs een boom gleed en met een harde klap onderaan het talud in de sloot terecht kwam.
De bestuurster is in de ambulance gecontroleerd. Ze was erg geschrokken, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis.
Een bergingsbedrijf takelde de Renault Twingo uit de sloot. De Ypeloweg moest daartoe tijdelijk worden afgesloten

Een bijdrage van Jan Willem Klein Horstman


Sögel (D): hoogbejaarde automobilist veroorzaakt ernstig ongeval
Bij een verkeersongeval op de L53 tussen Lathen en Sögel raakten donderdagmiddag drie personen gewond, waarvan twee zeer ernstig.
Het ongeval ontstond toen een 92-jarige automobilist, die in de richting van Sögel reed, in een langgerekte bocht een personenauto met aanhanger inhaalde.
Hij botste daarbij frontaal op de auto van een 71-jarige vrouw, waardoor de bestuurders bekneld raakten en levensgevaarlijk letsel opliepen. De passagier van de 71-jarige vrouw liep zware verwondingen op.
De slachtoffers zijn met ambulances naar ziekenhuizen in de regio vervoerd. Ze zijn inmiddels buiten levensgevaar.
De politie stelt een onderzoek in.


Staphorst: kalveren gewond bij brand in schuur

Bij een brand in een kapschuur aan de Klaas Kloosterweg West zijn donderdagavond rond kwart voor acht enkele pinken gewond geraakt.
Er  lag er ook een flinke hoeveelheid hooi in de schuur.
De boer kon samen met de brandweer de dieren uit de schuur halen. Een dierenarts behandelde de gewonde dieren ter plekke.
De brandweer van Staphorst kreeg hulp van de korpsen van Zwartsluis, Meppel en Havelte.

Een bijdrage van Henry Wallinga

Donderdag 9 mei 2019

Hoogeveen: lange file door kop-staartbotsing op de A28

Bij het knooppunt Hoogeveen ontstond donderdagmiddag een file van18 kilometer door een kop-staartbotsing tussen een elektrische Tesla en een Renault Twingo.
Laatstgenoemde vloog tegen de vangrail, waardoor de rijstrook naar de afslag Hoogeveen-Assen geblokkeerd werd.
Ambulancepersoneel keek de betrokkenen na en niemand had nader onderzoek of behandeling in het ziekenhuis nodig.
De afsleep van de elektrische Tesla zorgde voor extra oponthoud want deze bleek vastgelopen en mocht niet worden gesleept, omdat dan de motor beschadigd zou raken.
Het probleem werd opgelost door de oprijplaat onder de Tesla te schuiven.
Het leidde tot een lange file, voordat de rijbanen weer konden worden vrijgegeven

Een bijdrage van Persfotografie Hoogeveen

A30 drie kwartier afgesloten na verkeersongeval bij Schüttorf
Donderdagmorgen zijn ten gevolge van een verkeersongeval op de A 30 bij Schüttorf vier personen lichtgewond geraakt.
De 49-jarige bestuurder van een Mercedesbusje zag een BMW over het hoofd toen hij op knooppunt Schüttorf de A30 op reed. De 56-jarige bestuurder van de BMW kon niet tijdig remmen en raakte de auto, waarop de BMW over de kop ging.
De bestuurders en allebei hun passagiers liepen lichte verwondingen op.
De A30 is in de richting van Hannover 45 minuten afgesloten geweest, waardoor het verkeer rond het knooppunt aanzienlijke hinder ondervond.
De traumaheli landde nog wel, maar de hulp van het MMT was niet nodig. De gewonden zijn met ambulances naar nabijgelegen ziekenhuizen vervoerd.
De vrijwillige brandweer van Schüttorf zette zes voertuigen en 21 man in.


A1: oplegger verliest duizend liter chemische vloeistof
De hulpdiensten zijn woensdagavond 8 mei 2019 om 20:46 uur gealarmeerd vanwege een incident op de A1 nabij Rijssen. Het bleek te gaan om een vrachtwagencombinatie, waar een grote hoeveelheid witte vloeistof uit lekte.
De chauffeur die uit Rusland komt sprak geen Duits of Engels en de vrachtbrief gaf nauwelijks meer informatie dan dat het om chemische stoffen ging.
De brandweer heeft de vloeistof onderzocht en daaruit is gebleken, dat het om een middel gaat dat in wasmiddel word gebruikt.
Hoe de IBC-tank lek is geraakt is niet bekend. De tank met een inhoud van 1000 liter is volledig leeggelopen. De vrachtwagen was geladen met zeven IBC-tanks en één pallet met zakken met gevaarlijke stoffen. Die zijn gelukkig niet bij de vloeistoflekkage betrokken geraakt.
Een botsabsorber heeft de rechterrijstrook uren afgesloten.
Rijkswaterstaat probeert de vloeistof met een kolkenzuiger uit de berm te verwijderen; als dat niet lukt moet de berm worden afgegraven
Een bijdrage van Jan Willem Klein Horstman


Valthermond: vrachtwagencombinatie ramt drie bomen

Op het Zuiderdiep in Valthermond heeft een trekker met koeloplegger rond vijf uur donderdagmorgen twee bomen geramd voordat hij tegen een derde boom tot stilstand kwam. De eerste boom brak finaal af.

Naast een ambulance kwam ook een traumahelikopter naar Valthermond.De chauffeur is gewond naar het ziekenhuis gebracht.

Het Zuiderdiep is in beide richtingen afgesloten in verband met het politieonderzoek, dat de toedracht aan het licht moet brengen.
De berging zal nog geruime tijd in beslag nemen omdat de lading -diepvriesproducten- moet worden overgeladen in een andere vrachtwagen.
De mannen van de calamiteitendienst van gemeente Borger/Odoorn hebben de restanten van de bomen opgeruimd.
De berm zal moeten worden afgegraven, omdat de truck olie en brandstof lekte

Een bijdrage van van Oost Media

Woensdag 7 mei 2019

Dedemsvaart: pannetjestijd in de Lijsterstraat
Rond 13:00 uur kreeg de Dedemsvaarter brandweer opdracht met spoed naar de Lijsterstraat in Dedemsvaart te tijden vanwege een woningbrand. Het bleek om een geval van "vlam in de pan" te gaan.
De vlammen werden rap gedoofd.
De bewoonster is met haar kindje in een ambulance gecontroleerd aangezien ze in de rook had gestaan.


Nijverdal: auto ramt lichtmast; ademcontrole voor bestuurder
Woensdag even na middernacht werd een ongeval op de Mozartlaan in Nijverdal gemeld. Een VW was na een bocht tegen een lantaarnpaal gereden en op de andere weghelft in de berm vlak voor een andere lantaarnpaal tot stilstand gekomen.
De bestuurder is in de ambulance gecontroleerd, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

De politie vermoedde dat de bestuurder te veel gedronken had en nam hem mee naar het politiebureau voor een ademanalyse.
De flink beschadigde auto is door een bergingsbedrijf afgesleept.
Ook de lantaarnpaal heeft flinke schade opgelopen en zal moeten worden vervangen
Een bijdrage van Jan Willem Klein Horstman


Ommen: ravage door frontale botsing op de Stationsweg
Drie mannen zijn woensdagmorgen even na zevenen gewond geraakt bij een fors verkeersongeval op de Stationsweg ter hoogte van de Schapenallee in Ommen.
De witte Volkswagen Up die vanuit de richting van Ommen reed, kwam op de verkeerde rijbaan en botste frontaal op een tegemoetkomende Audi.
 Voorbijgangers verleenden direct eerste hulp en seinden de hulpdiensten in.
De bestuurder van de Audi liep slechts een wondje bij zijn hand op en had wat last van zijn borst. Hij was net een paar honderd meter onderweg toen het ongeval plaatsvond.

Ook voor de bestuurder van de Volkswagen Up bleek na controle door een ambulanceverpleegkundige dat vervoer naar een ziekenhuis niet nodig was. Zijn passagiers raakten wel gewond. De bijrijder wilde met hulp van de voorbijgangers uitstappen, maar zakte eenmaal buiten het voertuig in elkaar.

De twee passagiers, die achterin de auto zaten, zijn door de brandweer uit het voertuig gehaald. Daarbij werd de linker achterdeur uit de auto geknipt.
De drie passagiers uit de Up zijn allemaal afzonderlijk per ambulance naar een ziekenhuis in de regio vervoerd. De Stationsweg werd direct na het ongeval voor al het verkeer afgesloten. Ffietsers, waaronder veel scholieren, werden door de politie voorbij het ongeval geleid. De gemeente Ommen heeft in opdracht van de politie afsluitingen verzorgd.
De Verkeersongevallenanalyse van de politie deed onderzoek op de plaats van het ongeval.
Beide zwaar beschadigde auto’s zijn door een bergingsbedrijf afgevoerd.
Een bijdrage van Ardesch Media

Dinsdag 7 mei 2019

Wilsum (D): brand verwoest stacaravan op de Wilsumer Berge

Maandagavond 6 mei brak er brand uit in een stacaravan op camping "Wilsumer Berge" aan de weg Zum Feriengebiet. Er was gelukkig niemand in het onderkomen aanwezig. De stacaravan brandde volledig uit.
Een tweede caravan liep schade op ten gevolge van de hittestraling.
De vrijwillige brandweer van Wilsum rukte met 45 man uit en bluste de brand.
De politie doet onderzoek naar de oorzaak.


Maandag 6 mei 2019

Meppel: uit de bocht op z'n kant

Een personenauto is maandagmiddag op de Bouwkamp na een botsing tegen een lantaarnpaal gekanteld en op zijn kant terecht gekomen.
De bestuurder kwam door nog onbekende oorzaak in een bocht met zijn voertuig in de berm.
De man raakte niet gewond.
Bergingsbedrijf Hooikammer kwam in actie om de wagen op de wielen te zetten en af te voeren.
De schade aan het voertuig leek mee te vallen.
De gemeente Meppel zal zich ontfermen over de gesneuvelde lantaarnpaal.

Een bijdrage van Henry Wallinga


Enter: auto ramt muurtje en hek na botsing

Maandagmiddag rond vijf uur zijn twee auto’s zwaar beschadigd ten gevolge van een ongeval op kruising Ypeloweg – Wierdenseweg in Wierden. Eén van de twee -een Nissan Pixo- kwam met de voorwielen bovenop een tuinmuurtje van een woning en met de neus tegen een hek tot stilstand.
Een bestuurder is in de ambulance gecontroleerd, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

Een bijdrage van Jan Willem Klein Horstman


Holten: recreatiewoning onbewoonbaar na brand in keuken

De brandweer rukte maandagavond rond kwart voor zeven uit naar een vakantiewoning aan de Landuwerweg, waar brand was uitgebroken. Het bleek te gaan om een flinke brand in de keuken, waarbij veel rook vrij kwam.
De bewoners hadden zich bijtijds in veiligheid gebracht.
Ten gevolge van de brand en rookschade is de woning voorlopig niet bewoonbaar.

Een bijdrage van Jan Willem Klein Horstman


Wezup: brandweer bestrijdt hardnekkige brand in rieten dak
Rond half twee rukten diverse brandweerwagens uit naar een woonboerderij aan de Brinkstraat in Wezup (Dr.), nadat er een melding bij 112 binnengekomen was, dat het rieten dak in brand stond. De brand, die in eerste instantie alleen aan de basis van de schoorsteen te zien was, breidde zich langzaam maar zeker uit en bleek slechts met moeite te bestrijden.
De brandweer zette hierbij de hoogwerker uit Emmen in, terwijl brandweerlieden riet uit het dak trokken om uitbreiding te voorkomen.
Bovendien was het gevaar reëel dat de vlammen over zouden slaan naar de eveneens rieten daken in de directe omgeving. Dat gebeurde gelukkig niet.Rond half vijf werd gemeld dat men de brand meester was. De schade -met name aan het dak- is groot.
De bewoners waren op vakantie in Spanje.
De bouwwerkzaamheden (beton storten) bij een tegenover het brandende pand staand gebouw gingen gewoon door,


Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media
(dus ook op onze Twitter-accounts!) rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst- en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht
en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel.