Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite


Mei 2019
(3)

© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.Zondag 19 mei 2019

Valthe: bestelauto tegen boom; zwaargewonde
Op de Exloërweg tussen Exloo en Valthe is zondagavond een Peugeot Partner bestelauto van de weg geraakt en tegen een boom gereden.
Eén zwaargewonde is door de brandweer uit de auto bevrijd nadat de auto gestabiliseerd was en per ambulance naar een ziekenhuis vervoerd.
Een bijdrage van van Oost Media


Dalerpeel: natuurbrand snel onder controle
Zondagmiddag tegen zessen werd gemeld dat er brand woedde in het natuurgebied aan de Berkmeerweg in Dalerpeel.
Er stegen onheilspellende rookwolken op uit het gebied en er werd dan ook al snel opgeschaald naar "middelbrand".
De brandweer spoedde zich naar de Oranjestraat om bij de brand te kunnen komen.
Onderwijl werd het gebied tussen De Krim en de Nieuwe Krim geteisterd door een zware hagelbui, maar voor zover bekend viel er geen neerslag in het natuurgebied waar de brand woedde. Desondanks was de brand snel onder controle.


N48: remmen caravan vastgelopen

De blusgroep van brandweer Balkbrug reed zondagmiddag rond 14:30 uur naar de N48 ten zuiden van Balkbrug, omdat er een voertuig in brand zou staan. Het bleek dat de remmen van een caravan oververhit  waren geraakt  en rookten. De bestuurder van het trekkende voertuig -een Chevrolet  1500 Camper Van- had de caravan al afgekoppeld.
De brandweer heeft de remmen met water gekoeld.
De politie zorgde ervoor dat het verkeer in beide richtingen veilig kon passeren.

Een bijdrage van De Ommenaar en U S Media


Zaterdag 18 mei 2019

Lathen (D): automobilist vestigt triest record: 3.38 promille

Donderdagavond controleerden agenten van de politiepost Haren een 61-jarige automobilist op de Emsstraße in Lathen.
De man was duidelijk onder invloed van alcohol, hetgeen werd bevestigd door een blaasproef: 3,38 promille.
In het ziekenhuis werd een bloedproef genomen en zijn rijbewijs kan hij voorlopig wel vergeten.


Vrijdag 17 mei 2019

Dalfsen: kop-staartje met motoren
Twee motorrijders zijn vrijdagmiddag tegen één uur onzacht met elkaar in aanraking gekomen in het buitengebied van Dalfsen.
Een handjevol BMW ‘allroad’ motoren reed vanaf de parallelweg van de Varsenerdijk (N340) de Hekmansweg in. Zo’n vijftig meter verderop botste één van de motorrijders met een lage snelheid achter op een voorganger die stil stond.
De ambulancedienst en politie kwamen met spoed naar de plaats van het ongeval.
De twee motorrijders zijn op de plaats van het ongeval kort behandeld door ambulancepersoneel en zijn daarna voor verdere controle per ambulance naar het ziekenhuis in Zwolle gebracht.
De betrokken motorfietsen zijn door kennissen opgehaald en leken op het oog minimale schade te hebben opgelopen
Een bijdrage van De Ommenaar


De Krim: aanrijding op kruising in de Drentseweg

Op de kruising van de Drentseweg met de Kikkertsveldweg tussen De Krim en Elim maakten vrijdagmorgen rond kwart voor elf twee automobilistes onvrijwillig kennis met elkaar. Het ongeval ontstond toen de bestuurster van een VW Golf,  die over de Drentseweg in de richting van Elim reed, geen voorrang verleende aan de oudere vrouw, die met haar Ford Fiesta van de Kikkertsveldweg naar links af wilde slaan, richting De Krim. Na de klap kwam de VW Golf -minus de voorbumper- met de neus in de bermsloot van de Drentseweg terecht; de Fiesta bleef vlak voor de droge sloot hangen tegen een schrikhek.
De Fiestabestuurster is voor controle met de ambulance naar het ziekenhuis meegegaan.
Donderdag 16 mei 2019

Klazienaveen: auto kantelt in voortuin
Donderdagavond even na zevenen werd de brandweer gealarmeerd vanwege een verkeersongeval op Het Anker in Klazienaveen. Er bleek een gekantelde auto in de voortuin bijna tegen de voorgevel van een woning te liggen.
Voor zover bekend heeft de auto de twee-onder-een-kapwoning niet geraakt.
Van de twee inzittenden is er één naar een ziekenhuis overgebracht.
De bewoners van de woning kwamen met de schrik vrij.
Een bijdrage van van Oost Media


Holten: twee gewonden en zware schade door botsing op de Oude Deventerweg
Tegen kwart over zeven donderdagmorgen werd een ongeval gemeld op de kruising van de Oude Deventerweg met de Jeurlinksweg in Holten gemeld. Het bleek te gaan om en ernstige botsing tussen twee personenauto’s, waarvan er één –de blauwe Volkswagen- tegen een boom tot stilstand was gekomen.
De bestuurster van het andere voertuig –de zilvergrijze Opel- lag half bekneld langs haar auto. Ze is door de brandweer bevrijd, waarna ze met spoed naar het ziekenhuis in Enschede is gebracht.
De VOA heeft een onderzoek ingesteld.
Een bijdrage van Jan Willem Klein Horstman


Woensdag 15 mei 2019

Nordhorn (D): fietsster (18) zwaar bekneld tussen auto en boom

Woensdagmorgen tegen 09:20 uur is een 18-jarige fietsster levensgevaarlijke gewond ten gevolge van een verkeersongeval op de rotonde in de Gildehauser Straße in Nordhorn.
Een 83-jarige automobilist sloeg daar af naar de Matildestraße, maar zag daarbij de overstekende fietsster over het hoofd.
De vrouw viel, werd daarbij opnieuw door de auto geraakt en raakte bekneld tussen de auto en een boom.
Ze is met zeer ernstig letsel naar een ziekenhuis overgebracht.
De bejaarde automobilist verkeerde in shocktoestand.
De politie stelt een onderzoek in.Nijverdal: fietser aangereden op rotonde
Woensdagmorgen tegen half negen is een fietser aangereden door een auto op de rotonde aan de Helmkruidlaan en de Baron Van Sternbach-laan in Nijverdal. De gewonde fietser is naar een ziekenhuis overgebracht.
De auto -een Renault Clio- heeft schade opgelopen aan de voorruit en aan de zijkant.
Een bijdrage van Jan Willem Klein HorstmanDalmsholte: auto ramt boom; passagier verdwenen

Twee passagiers van een personenauto zijn dinsdagavond gewond geraakt bij een verkeersongeluk in Dalmsholte, aan de voet van de Lemelerberg.
De bestuurder reed op de Ommerweg in noordelijke richting toen hij in de bocht waar de weg overgaat in de Dalmsholterdijk, ter hoogte van de kruising met de Oude Raalterweg, naast de weg terecht kwam.
De blauwe Volkswagen Polo eindigde tegen een forse boom en reed een bord van de Vechtdalkok en het ‘t Olde Manegepeerd plat.
Een voorbijkomende automobiliste stopte direct en verleende hulp aan de inzittenden van de auto. Op het moment van het ongeval zaten er vijf mensen in de auto.
Eén van de passagiers is na het ongeval weggelopen. Waar deze persoon is gebleven is op het moment nog onduidelijk. De politie heeft in de omgeving gezocht.
Het is onduidelijk waarom deze passagier is weggelopen van de plaats van het ongeval, maar de politie wil in ieder geval weten of hij gewond was.
Twee van de andere passagiers zijn per ambulance naar het ziekenhuis in Zwolle vervoerd. De andere passagier en de bestuurder zouden op eigen gelegenheid naar een huisartsenpost gaan.
De politie heeft de omgeving van de auto afgezet en de Verkeersongevallenanalysedienst van de politie doet onderzoek op de plaats van het ongeval.

Een bijdrage van Ardesch Media

Dinsdag 14 mei 2019

A37: vrachtwagen duwt Tesla tegen de vangrail

Aan het begin van de dinsdagavond werden hulpdiensten gealarmeerd voor een "aanrijding met meerdere voertuigen" op het viaduct van de A37 In Hoogeveen, ter hoogte van de afslag Hollandscheveld. Het bleek te gaan om een vrachtwagen en een personenauto.
De personenauto (een Tesla model S 90D met een nieuwwaarde van € 120.000,-) werd door een vrachtwagen bij een inhaalmanoeuvre in de balustrade van het viaduct gedrukt.
Eén inzittende van de auto is met de ambulance weggebracht. De vrachtauto, die een paar honderd meter verderop tot stilstand kwam, liep lichte schade op en kon zijn weg vervolgen.
De Tesla moest worden afgesleept.
https://youtu.be/BFce_jpDYQ0

Een bijdrage van Persfotografie Hoogeveen


Hasselt: vrachtwagen zakt weg in de berm
Op de N331 bij de nieuwe rotonde voor de Zwartewaterbrug is maandagmiddag een vrachtwagen weggezakt in de berm.
De chauffeur was al enige tijd aan het dwalen om de juiste weg te vinden naar zijn losadres. Om de juiste weg te vinden besloot de man de combinatie in de berm te parkeren.
Terwijl de trucker de weg zocht begon de vrachtwagencombinatie steeds verder weg te zakken in de zachte berm. Een poging om zelf uit de berm te komen lukte niet. Bergingsbedrijf Hooikammer werd opgeroepen om met het zware bergingsvoertuig te komen om de vrachtwagen los te trekken.
Tijdens de bergingsoperatie werden twee rijstroken afgesloten door de firma van der Kolk. Dezelfde firma heeft na de berging de berm weer aangevuld met zand. De gehele operatie nam zo’n twee uur in beslag.
Een bijdrage van Henry Wallinga


A28: aanrijding trekker - personenauto
Op het knooppunt Lankhorst zijn maandagavond een personenauto en een vrachtwagen met elkaar in botsing gekomen. De personenauto kwam vanaf de A32 en voegde in op de A28. De trucker, die op de A28 reed, zag de personenauto al slingerend op zijn rijstrook komen. Een botsing was niet meer te voorkomen.

De vrachtwagenchauffeur zette voorzichtig zijn combinatie -met de personenauto dwars voor de truck- aan de kant van de weg.
De opgeroepen brandweer van Staphorst hoefde niet in actie te komen. De twee inzittenden van de auto konden hevig geschrokken zelf het voertuig verlaten. Wel werden zij in een ambulance onderzocht op letsel. Na controle werd duidelijk dat het tweetal, net als de vrachtwagenchauffeur, ongedeerd waren.
Bergingsbedrijf Hooikammer voerde de flink beschadigde auto af naar het depot. De vrachtwagen kon op eigen kracht verder maar ging voor het afhandelen van de schade mee naar de firma. Door het incident was één rijstrook afgesloten en was een snelheidsbeperking ingesteld.
Een bijdrage van Henry Wallinga


Eerde: derde Renault op rij door brand verwoest

Een auto is maandagavond in brand gevlogen tijdens een rit over op de Hammerweg (N341) in Eerde. De automobilist uit Wierden reed in de richting van Ommen en was net de bocht bij de Eerderveldweg gepasseerd. Hij merkte rook op en zette zijn auto stil naast de weg. Toen de auto eenmaal stil stond ging de auto snel in vlammen op.
De bestuurder werd opgevangen door voorbijgangers en bleef ongedeerd.

Voor de brandweer van Den Ham bleek er geen redden meer aan.
De amper drie jaar oude Renault Talisman werd volledig verwoest. De politie geleidde het verkeer voorbij het nog nadampende wrak.
Een bergingsbedrijf heeft de resten van de auto afgevoerd.

Een bijdrage van Ardesch Media


Ommen: oplegger met vastgelopen remmen

Een vrachtwagenchauffeur heeft aan het begin van de maandagavond zijn combinatie stil moeten zetten op een parkeerplaats naast de Varsenerdijk (N340) bij Ommen.
Eén van de remmen aan de rechterzijde van de platte wagen bleek zodanig te zijn aangelopen dat deze hevig begon te roken.
De chauffeur koppelde de aanhanger los van de trekker en seinde de hulpdiensten in.
De brandweer van Ommen koelde de remmen af. Tijdens de bluswerkzaamheden was de rijbaan in de richting van Ommen korte tijd afgesloten. De politie geleidde het verkeer langs de hulpdiensten.

Een bijdrage van Ardesch Media


A28: lange file na ongeval bij Beilen

Op de A28 is ter hoogte van Beilen een personenauto in de vangrail van de middenberm terechtgekomen.
De oorzaak van het ongeval is nog niet duidelijk.
De brandweer van Beilen heeft een portier los moeten knippen om de betrokkenen uit de auto te halen.
Eén gewonde is naar een ziekenhuis vervoerd. Ten gevolge van het ongeval moest het verkeer via de vluchtstrook worden geleid en ontstond er een lange file.

Een bijdrage van Persfotografie Hoogeveen


Hoogeveen: Renault brandt uit op de Schweitzerstraat

In de Schweitzerstraat in Hoogeveen is rond middernacht een auto in brand gevlogen.
De auto, een Renault Megane Station, was net geparkeerd en de eigenaar rook al een brandlucht. Hij keek rond op de parkeerplaats, maar zag niets branden. Niet veel later bleek zijn auto al vol in de vlammen te staan. De oorzaak is een technisch mankement.
Van de auto en de inhoud bleef weinig meer over. Twee nabij geparkeerde auto's raakten licht beschadigd.

Een bijdrage van Persfotografie Hoogeveen


Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media
(dus ook op onze Twitter-accounts!) rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst- en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht
en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel.