Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite


Mei 2019
(4)

© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.

Zondag 26 mei 2019

Dedemsvaart: E-fietser gewond naar ziekenhuis (update)

De bestuurder van een elektrische fiets is zondagavond rond kwart over zeven op de Zuidwolderstraat aangereden door een personenauto, die van de afrit Dedemsvaart-Centrum de kruising op reed.
De man is naar het ziekenhuis in Zwolle overgebracht.
De schade aan de e-bike en aan de Fiat Cinquecento was gering.


Zaterdag 25 mei 2019

Slagharen - Attractiepark: brand in camper tijdig geblust

Zaterdagavond tegen kwart voor acht werd alarm geslagen voor de blusgroep De Krim vanwege brand op het terrein van Attractiepark Slagharen.
De brand was niet in het park zelf, maar op  het kampeerterrein, door oververhitting en kortsluiting van de bedrading in het dashboard  van een Peugeot/Hymer kampeerauto. Bij aankomst bleek dat de vlammen al met een poederblusser bedwongen waren.
De cabine van de30 jaar oude camper had desondanks flinke schade opgelopen.

De kinderen van de eigenaar kregen elk een brandweerbeertje tegen de schrik en mochten bovendien -getooid met een brandweerhelm- in de tankautospuit rondkijken.N33: veel schade door ongeval bij Rolde

Vrijdagavond rond half twaalf vond er op de N33 tussen Rolde en Gieten een forse aanrijding plaats.
Een blauwe Renault, bestuurd door een vrouw raakte door onbekende oorzaak de middengeleider van de N33.
Een automobilist, die erachter reed, kon de wrakstukken niet tijdig ontwijken en kreeg een wiel van de eerste auto onder de voorbumper van zijn Toyota.
Beide auto`s raakten zwaar beschadigd.
De inzittenden van beide auto`s zijn in een ambulance onderzocht op verwondingen, maar die waren niet van dien aard dat ziekenhuisopname noodzakelijk was.Gedurende het onderzoek door de VOA en de berging was de N33 afgesloten van Rolde richting Gieten.
Bergingsbedrijf Hamstra uit Tynaarlo heeft de voertuigen opgehaald.

Een bijdrage van van Oost Media

Vrijdag 24 mei 2019

Bathmen: motor klapt tegen boom en vliegt weiland in
Vrijdagmiddag rond half twee is een motorrijder gewond geraak,t toen hij op de Braakmanssteeg in Bathmen de macht over het stuur verloor, tegen een boom klapte en in een weiland belandde. De motor vloog daarbij uiteen.
Het slachtoffer is met spoed naar een ziekenhuis overgebracht.
Een bijdrage van Jan Willem Klein Horstman


Emlichheim (D): twee zwaargewonden door botsing op de Ossestraße
Vrijdagmorgen tegen achten zijn twee personen zwaargewond geraakt ten gevolge van een verkeersongeval op de Ossestraße in Emlichheim.
De aanrijding ontstond, toen een 61-jarige man uit Uelsen met zijn VW Transporter picup van de Oelstraße de Ossestraße op reed. Hij zag daarbij kennelijk een Ford Focus over het hoofd, die in de richting van Emlichheim reed, met de botsing als gevolg.

De bestuurder van de Ford – een 32-jarige man uit het Duitse Haren- raakte bekneld in zijn voertuig en moest door de brandweer bevrijd worden. Hij had levensbedreigend letsel. Beide slachtoffers zijn naar Nederlandse ziekenhuizen overgebracht.
De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht.


Ringe (D): bejaarde fietser om het leven gekomen op de Kanalstraße
Een 81-jarige fietser is vrijdagmorgen rond 11:20 uur bij een verkeersongeval op de Kanalstraße (K19)  bij Ringe om het leven gekomen.
De man reed op zijn e-bike richting Emlichheim, toen hij door een passerende personenauto aangereden werd.
Het slachtoffer sloeg hard tegen de voorruit van de auto en bezweek ter plaatse aan zijn verwondingen.
De bestuurder van de auto liep een shock op.

De K19 is geruime tijd afgesloten geweest vanwege de berging en het opruimwerk.
Nederlandse verkeersdeelnemers versperden de rijbaan door hun caravans af te koppelen, te keren en weer aan te koppelen. Ze versperden hierdoor de weg voor eventuele later arriverende reddingswerkers.


Donderdag 23 mei 2019

Zuidlaren: zware aanrijding voor de brandweerkazerne

Bij een aanrijding op de kruising van de Havenstraat met de Hunzeweg zijn donderdag aan het eind van de middag drie mensen gewond geraakt.
Bij de botsing waren drie voertuigen betrokken, waarbij er twee frontaal op elkaar knalden en een derde auto op zijn kop op de weg belandde.
Naast de forse blikschade zijn er ook drie personen met uiteenlopend letsel naar het ziekenhuis vervoerd voor verder onderzoek.
Team Verkeersongevallenanalyse doet onderzoek naar de toedracht.
Voor de brandweermannen van Zuidlaren was even moeilijk om bij de kazerne te komen, aangezien het ongeval precies voor de uitrit van de kazerne plaats had gevonden.

Een bijdrage van van Oost Media


Enter: auto slipt tegen lichtmast

Dinsdagmiddag  om 14:07 uur werd alarm geslagen vanwege een ongeval op afrit Enter/Rijssen van de A1. Daar was een auto geslipt, waarna een lantaarnpaal uit de grond gereden werd. De auto kwam vlak voor een sloot tot stilstand.
De bestuurster is in de ambulance gecontroleerd en kreeg daarna het advies bij de huisarts langs te gaan.
Een gespecialiseerd bedrijf moest de spanning van de lichtmast af halen, voordat de berger de flink beschadigde Renault Clio op kon halen.

Een bijdrage van Jan Willem Klein Horstman


Holten: fabriek ontuimd na gesprongen leiding

De brandweer is dinsdag om 14:14 uur gealarmeerd, nadat er stank/hinder bij Vivera vegetarische vleesproducten aan de Handelsweg in Holten gemeld was. Er  bleek er in de fabriek een koolmonoxideleiding te zijn gesprongen.
De fabriek is door BHV'ers ontruimd: er stonden zo’n zeventig personeelsleden buiten voor de fabriek. Er niemand gewond geraakt door het gevaarlijke gas.
Het personeel heeft uren buiten moeten wachten tot het gevaar geweken was.

Een bijdrage van Jan Willem Klein Horstman


Den Ham: man bedolven onder instortende schoorsteen

Een man is donderdagmorgen kort voor elf uur gewond geraakt bij werkzaamheden in een oud pand aan de Brink in Den Ham.
Hij was daar asbest aan het saneren, toen een schoorsteen door een nog onbekende oorzaak omviel en op hem terecht kwam. Het slachtoffer was als ZZP’er die aan het werk voor Ardesch Sloopwerken uit Kloosterhaar.

Diverse hulpdiensten werden ingezet, waaronder een Duits traumateam dat per helikopter arriveerde. De hulpverleners zijn door het asbestsaneringsbedrijf voorzien van de nodige persoonlijke beschermingsmiddelen, waaronder de speciale adembescherming.
Het slachtoffer is met behulp van een ladderwagen van de brandweer uit het gebouw getild.
Na grondig te zijn afgespoeld door de brandweer is het slachtoffer naar de traumahelikopter gebracht, die geland was op het parkeerterrein achter hervormd centrum De Rank.
Het slachtoffer is hier in de helikopter getild, die hem naar het ziekenhuis in Enschede heeft vervoerd.

Een bijdrage van de Ommenaar

Woensdag 22 mei 2019

Hollandscheveld: auto ramt boom op het Hollandscheveldse Opgaande

Op het Hollandscheveldse Opgaande is rond middernacht een Peugeot hatchback tegen een boom gereden. De bestuurder raakte daarbij zwaargewond.
 De hulpdiensten waren snel ter plaatse. Het mobiel medisch team kwam met de auto, daar de traumaheli vanwege de weersomstandigheden niet kon vliegen.
Nadat de trauma-arts het slachtoffer had gestabiliseerd ging het met spoed naar de Isala Kliniek in Zwolle; de trauma-arts bleef aan boord.
De VOA deed onderzoek naar de oorzaak van het ongeval.

Een bijdrage van Persfotografie HoogeveenDinsdag 21 mei 2019

Laar (D): koelaanhanger gestolen
Aan de Vechtetalstraße in Laar is in de periode van zondagmiddag tot maandagmiddag een koelaanhangwagen van het merk Isopolar met kenteken NOH-RG17 gestolen.
Heeft u informatie over deze aanhanger? Bel dan aub 0049 5943 92000


Almelo: sporenonderzoek na geweldsmisdrijf in woning Pijlkruidstraat
De dienst Forensische Opsporing doet onderzoek naar aanleiding van een niet nader omschreven geweldsmisdrijf dat waarschijnlijk zondag heeft plaatsgevonden in een woning aan de Pijlkruidstraat in Almelo.
De politie vraagt mensen die daar iets ongebruikelijks hebben gezien kontakt op te nemen met 0900 8844 -of anoniem via 0800 7000
Een bijdrage van Alwin Winkel


Sögel (D): wolf sterft na aanrijding
Dinsdagmorgen rond 06:40 uur liep een wolf onverwachts de Schlagbrückener Weg op, vlak voor de auto van een 42-jarige man uit Meppen (D), die van Meppen richting Stavern reed.
Het dier overleed bij de daarop volgende botsing. De automobilist bleef ongedeerd.
De schade aan de auto wordt geschat op 500 Euro.
Het stoffelijk overschot van het dier -een rekel- wordt nader onderzocht.


Noord-Sleen: vrouw en kinderen naar ziekenhuis, auto's total loss
Op de kruising van de Middelesweg (N376) met de Tuinweg kwamen dinsdagmorgen een blauwe Peugeot 207 en een zilvergrijze Citroën C3 in botsing.
Beide auto's kwamen zwaar gehavend in een aardappelakker tot stilstand; de Citroën, waarin een vrouw met twee kinderen- ondersteboven.
De bestuurder van de Peugeot bleef voor zover bekend ongedeerd, de vrouw en de twee kinderen zijn per ambulance naar een ziekenhuis overgebracht.
De Middelesweg bleef ter plaatse afgesloten, tot de verkeersongevallenanalisten voldoende gegevens verzameld hadden.

Maandag 20 mei 2019

Nieuwleusen: tegenliggers raken elkaar hard op de Den Hulst

Maandagavond in de drukke avondspits liep het verkeer op de N377 (Den Hulst) vertraging op ten gevolge van een aanrijding, net buiten de bebouwde kom van Nieuwleusen.
Naar het zich laat aanzien is een Fiat Doblo bedrijfsauto, die in de richting van Balkbrug reed, gedeeltelijk op de verkeerde weghelft gekomen en heeft daarbij een Peugeot 207, die naar Nieuwleusen onderweg was, schuin in de flank geraakt. Zowel de 1.5 jaar oude Peugeot als de acht maanden oude Fiat liepen daardoor zeer zware schade op.
De bestuurster van de personenauto is na eerste behandeling in een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.
Het verkeer kon via de ventwegen langs de ongevalslocatie rijden.Hasselt: de reeënredders van de Dedemsvaart
De brandweer van Hasselt kreeg zondagmiddag om 13:06 uur een melding over een te water geraakt dier.
Omstanders zagen aan de Grindweg een ree in de Dedemsvaart zwemmen die nooit op eigen kracht weer aan wal kon komen. De oevers langs de vaart zijn simpelweg  te steil.
Twee brandweermannen in waadpakken gingen te water om het dier te redden. Het arme beestje wist niets van hun goede bedoelingen en zwom hard weg.
Na diverse pogingen raakte het dier uitgeput en konden de brandweermannen ‘m  uiteindelijk toch veilig aan wal zetten. Daarna is de ree vrijgelaten in een weiland en kon de brandweer met een tevreden gevoel  terug naar de kazerne.
Een bijdrage van Henry WallingaWaarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media
(dus ook op onze Twitter-accounts!) rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst- en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht
en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel.