Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite


Mei 2019
(5)

© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.


Zondag 2 juni 2019


Zaterdag 1 juni 2019

Lutten: gasfles ontploft bij containerbrand
Even na zessen zaterdagmiddag reed de blusgroep van Slagharen met toeters en bellen naar de kringloopwinkel aan de Anerweg in Lutten, waar een stalen afvalcontainer in brand stond. Achter de container stonden enkele gasflessen, waarvan er één al ontploft was.
Er werd dan ook met de nodige voorzichtigheid vanuit dekking geblust en gekoeld. De klus was rap geklaard.


Dalfsen: brand in schuur pluimveebedrijf dreigde over te slaan op biovergister
Zaterdagmiddag werd om vier uur groot alarm geslagen vanwege brand in een schuur van een pluimveebedrijf aan de Veldhoeveweg.
De rookwolken waren kort na de melding zelfs al vanaf de N48 bij Balkbrug te zien.
Vanwege het gevaar van overslag op de biovergistingsinstallatie werd de Veldhoeveweg volledig afgesloten.
Er werd groot opgeschaald en zelf om half zes reden nog steeds brandweerwagens uit diverse richtingen naar de onheilslocatie.
Naar verluidt is de schuur in de as gelegd, maar kon de biogasinstallatie voldoende met een waterscherm worden beveiligd.


Goor: auto klapt hard tegen paal en boom op onverharde weg
Vrijdagavond rond 19:00 uur werd alarm geslagen in verband met een ernstig eenzijdig ongeval op de -onverharde- Meenweg in Goor.
De auto -een Fiat- bleek na een botsing met een paal en een boom totaal vernield.
De bestuurder die bekneld zat, is door de brandweer uit het wrak bevrijd. De arts van de Lifeliner 4 traumaheli ging met de ambulance mee naar het ziekenhuis.
Een bijdrage van Jan Willem Klein Horstman


Almelo: brand in opslagbox Virulyweg
De brandweer rukte zaterdagmorgen met twee blusvoertuigen uit naar de Virulyweg in Almelo, waar brand was uitgebroken in een opslagbox in een complex met 20 boxen.
De spuitgasten wisten de brand tot één box te beperken, maar de ernaast liggende boxen liepen wel rookschade op.
Een bijdrage van Alwin Winkel


Nijverdal: ravage op de Meester Tijhuisweg

Vrijdagavond 31 mei 2019 werd om 19:45 uur een verkeersongeval gemeld op de Meester Tijhuisweg.
Er bleken drie auto’s bij het voorval te zijn betrokken.
De bestuurder van de grijze Audi A3 Sportback reed van de parkeerplaats de Meester Tijhuisweg op, maar zag daarbij de witte BMW 340i Xdrive die van links naderde over het hoofd. Bij de uitwijkpoging raakte de BMW een blauwe Volkswagen Polo.

De onherstelbaar beschadigde VW en de dito  BMW zijn door een bergingsbedrijf afgesleept; de Audi is door de politie meegenomen naar het politiebureau

Een bijdrage van Jan Willem Klein Horstman

Vrijdag 31 mei 2019

N377: dodelijke frontale botsing bij Balkbrug (update 5)
Even na zessen vrijdagavond werden diverse brandweer-, politie- en ambulance-eenheden, alsmede het MMT opgeroepen vanwege een zeer ernstig ongeval op de N377 tussen Balkbrug en Nieuwleusen. Het bleek te gaan om een frontale botsing tussen twee personenauto's, waarvan één met Duitse kentekenplaten.
De 24-jarige bestuurster van de Duitse auto werd snel bevrijd en met spoed naar een ziekenhuis overgebracht.
De verwondingen van de bestuurder van de Nederlandse (rode) auto waren zeer ernstig. De 42-jarige man uit Dedemsvaart overleed helaas ter plaatse, ondanks alle inspanningen van de hulpverleners.

Meerdere getuigen meldden dat er mogelijk een derde voertuig bij deze aanrijding betrokken zou zijn. De bestuurder (34) van dat voertuig is gevlucht en even later aangehouden. Zijn betrokkenheid bij dit ongeval wordt door de poltie onderzocht. (Zie foto in de reportage)

De politie zoekt getuigen van dit ongeval. Heeft u het ongeval zien gebeuren of heeft u een ouder type Volkswagen Golf (kleur zwart) met witte export-kentekenplaten vanavond gezien op de N377? Neem dan contact met ons op via 0900-8844

Meer foto's op de speciale reportagepagina
(Aanvullende foto's geplaatst zaterdagmorgen)Donderdag 30 mei 2019

Hardenberg: brand in meterkast
Tegen elven donderdagavond werd de Hardenberger brandweer verzocht, met spoed naar de Blanckvoortallee in Hardenberg te rijden vanwege brand in een twee-onder-een-kapwoning. Het vuur, dat snel bedwongen was, bleek te zijn ontstaan in de meterkast.
De rook werd met een overdrukventilator naar buiten geblazen.


A1: beschonken chauffeur rijdt vrachtwagen boven op de vangrail

De hulpdiensten zijn donderdag 30 mei 2019 om 06:00 uur gealarmeerd voor een ongeval op de A1.
Daar bleek er een Hongaarse trekker met oplegger van de weg te zijn geraakt en een informatiebord aan flarden te hebben gereden en bovendien zo’n   150 meter vangrail te hebben vernield.
De rechterrijstrook werd afgezet door een botsabsorber en de maximumsnelheid werd verlaagd naar 70 kilometer per uur.

De Russische vrachtwagenchauffeur is door de politie meegenomen naar het politiebureau, omdat men het vermoeden had dat de chauffeur te veel alcohol had gedronken. Daar bleek uit de blaastest dat de chauffeur drie keer de toegestane hoeveelheid alcohol op had.
Zijn rijbewijs is hij kwijt.

Om de vrachtwagen van de vangrail af te krijgen moest eerst een stuk vangrail worden verwijderd.
Daar de brandstoftank bij het ongeval  lek was geraakt, moest de berm worden afgegraven. Ook moet er een nieuwe vangrail worden geplaatst.
Die werkzaamheden zouden volgens Rijkswaterstaat tot 15:00 uur duren. Er ontstond een lange file op de rijbaan tussen Deventer en Hengelo.

Een bijdrage van Jan Willem Klein Horstman


A28: auto tegen de vangrail na botsing met vrachtwagen

Op de A28, tussen knooppunt Lankhorst en de afrit naar Staphorst, zijn woensdagmiddag twee mannen gewond geraakt. Ze zaten in een auto die in botsing kwam met een vrachtwagen tijdens het wisselen van rijstroken. Door de aanrijding sloeg de auto over de kop en kwam op de zijkant tot stilstand.

De brandweer heeft de auto voorzichtig op de wielen geplaatst om zo de twee inzittenden te kunnen bevrijden. Zij zijn overgebracht naar een ziekenhuis.
De snelweg was voor enkele minuten afgesloten. Later is er één rijstrook weer vrijgegeven voor het verkeer. Door het ongeval ontstond er een flinke file die voor veel vertraging zorgde.

Bergingsbedrijf Hooikammer heeft de gehavende auto overgebracht naar het depot. Ook de truckchauffeur ging naar het depot voor de afhandeling van de schade.
Na een half uur waren alle werkzaamheden gereed en kon de weg  geheel worden vrijgegeven.

Een bijdrage van Henry Wallinga


Staphorst: twee gewonden bij frontale botsing
Bij een ernstig verkeersongeval op de Oosterparallelweg in Staphorst zijn woensdagmiddag rond 15:50 uur twee personen gewond geraakt.
Een personenauto botste na een flauwe bocht frontaal op een autotransporter. Na de aanrijding kwam de autotransporter, met daarop een nieuwe auto, in de sloot tot stilstand.
De automobilist kwam door het ongeval bekneld in zijn voertuig te zitten en moest door de brandweer van Staphorst uit zijn benarde positie worden bevrijd.
De chauffeur van de vrachtwagen werd volgens omstanders uit de cabine, die door de enorme klap was losgekomen van het chassis,  geslingerd en kwam in de berm terecht.

Voor de ernstig gewonde automobilist werd een mobiel medisch team ingevlogen per traumahelikopter.
Ook de vrachtwagenchauffeur, die zelfstandig  op de brancard kon plaatsnemen, is voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis.
Bergingsbedrijf Hooikammer kwam in actie om de autotransporter, de auto die werd vervoerd en de betrokken auto af te voeren.
 De bergingsoperatie mocht pas aanvangen na het onderzoek van de verkeersongevallendienst.
Na afloop van alle werkzaamheden werd het wegdek gereinigd door de firma van der Kolk.
Rond 22:00 uur werd de Oosterparallelweg weer geopend voor alle verkeer.
Een bijdrage van Henry Wallinga


Rouveen: twee personenauto's zwaar beschadigd door botsing op kruising
Bij een aanrijding in het buitengebied van Rouveen is dinsdag aan het eind van de middag een vrouw gewond geraakt. Ze zat als bijrijdster in een auto die, op de kruising van de Conradsweg met de Klaas Kloosterweg, in botsing kwam met een andere auto.
Ze is overgebracht naar een ziekenhuis. De twee bestuurders bleven bij het ongeval ongedeerd.

Een Peugeot 308 met daarin twee personen reed vanuit Rouveen op de Conradsweg richting Zwartsluis. Ter hoogte van de kruising met de Klaas Kloosterweg werd het tweetal over het hoofd gezien door de bestuurstervan een Alfa Romeo Mito die vanuit de Klaas Kloosterweg de Conradsweg wilde oversteken, maar daarbij van rechts naderende voertuig compleet over het hoofd zag.


De verkeersongevallenanalysedienst stelde een onderzoek in naar de toedracht. Na dit onderzoek kreeg bergingsbedrijf Hooikammer de taak om de twee verwoeste voertuigen af te voeren.  Een medewerker van de gemeente Staphorst ging aan de slag om de schade aan het verkeersbord te herstellen.
Een bijdrage van Henry Wallinga

Dinsdag 28 mei 2019

Dedemsvaart: bestelbus raakt geparkeerde auto
De eigenaar van een rode Seat Ibiza kreeg vrijdag rond kwart over vier te horen dat zijn auto, die op de fietsstrook van de Schuttevaer geparkeerd stond, door een bestelbus was geraakt.
Beide auto's bleken flinke schade te hebben opgelopen, waarbij de wielophanging het begeven had.
De Seat is economisch gezien total loss; de Opel Vivaro bestelbus was pas vier weken oud..

Dedemsvaart: kop-staartbotsing op de Langewijk
De bestuurder van een Renault Kangoo is dinsdagmiddag tegen half vijf in een ambulance ter controle naar een ziekenhuis gebracht, nadat zijn auto op de Langewijk in Dedemsvaart van achteren door een gele Peugeot 106 was aangereden.
De bestuurster van de Peugeot kwam met de -hevige- schrik vrij.
Beide auto's liepen flinke schade op. Ze zijn door een berger opgehaald.

Maandag 27 mei 2019

A1: kettingbotsing van drie vrachtwagens bij Holten.
Maandagmorgen even na negen uur werd de hulpverlening opgeroepen vanwege een verkeersongeval op de A1 ter hoogte van Holten.
Al snel werd duidelijk dat het om een kettingbotsing ging, waar drie vrachtwagens bij betrokken waren.

De chauffeur van de achterste trekker-opleggercombinatie had te laat in de gaten dat er een file aan het ontstaan was en duwde de twee vrachtwagens tegen elkaar.
De Poolse bestuurder van de achterste vrachtwagen moest door de brandweer uit de cabine bevrijd worden. Hij is per ambulance naar een ziekenhuis overgebracht.

De voorste van de drie trucks was geladen met koeien, die overgeladen moesten worden, nadat een berger de vrachtwagen van elkaar had losgetrokken. Twee trekkers met oplegger en de aanhangwagen van de veetransporter zijn door een bergingsbedrijf afgesleept.
De file richting Deventer groeide tot circa elf kilometer.
De berging en de reparatie van het wegdek waren rond half drie afgerond.
Een bijdraege van Jan Willem Klein Horstman


Klazienaveen: stoffelijk overschot in kanaal gevonden
Maandag is ter hoogte van de van Echtenstraat is het stoffelijk overschot van een vrouw aangetroffen in het van Echtenskanaal in Klazienaveen.
Uit het politieonderzoek is gebleken dat het niet om een misdrijf gaat.
De politie heeft geen informatie vrijgegeven over de identiteit van de dode.
Een bijdrage van van Oost MediaWaarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media
(dus ook op onze Twitter-accounts!) rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst- en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht
en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel.