Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssiteZondag 10 november 2019


Zaterdag 9 november 2019

Rijssen: gewonde door aanrijding op de Markeloseweg
Zaterdagmorgen even na negenen werden politie en ambulance verzocht naar de Markeloseweg te rijden vanwege een aanrijding tussen een snorscooter en een personenauto.
De automobilist sloeg rechtsaf naar een parkeerplaats, maar zag de vrouw op de snorscooter over het hoofd.
De vrouw is naar een ziekenhuis gebracht. De scooter was total loss; de auto had lichte schade.
Een bijdrage van Jan Willem Klein Horstman

Vrijdag 8 november 2019

Dwingeloo: bestelbus ramt boom aan de Spieregerweg

Vrijdagavond is de bestuurder van een Opel Vivaro bestelbus ernstig gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval op de Spieregerweg, de donkere en bochtige weg tussen Spier en Dwingeloo. De bestelbus kwam vlak voor een bocht in de zachte berm, kantelde en knalde op de zijkant tegen een boom.
De man is overgebracht naar de Isala Kliniek in  Zwolle.

Een bijdrage van Persfotografie Hoogeveen

Dedemsvaart: Toyota ramt bus en bedrijfswagen op de Hoofdvaart

Vrijdagmiddag werd een 'aanrijding letsel' gemeld, die op de Hoofdvaart in Dedemsvaart ter hoogte van huisnummer 87 gebeurd was.
Het bleek te gaan om een dubbele aanrijding: een buitenlandse Toyota had de linker zijkant van een Syntus lijnbus geraakt, waarbij een zijplaat van de bus losgerukt was en de Toyota een compleet voorwiel verloor.
Daarna raakte de Toyota de linkerflank van een Nissan Primastar bedrijfsbusje, dat ook schade opliep. De Toyota ploegde enkele meters door de berm, maar kwam gelukkig niet in de Hoofdvaart terecht.
Er viel één licht gewonde;naar verluidt een vrouw.Emlichheim: Nederlanders betrokken bij zeer zware aanrijding op de Kanalstraße (update)

Rond half twee vrijdagmiddag kwam een Nederlandse Volvo V70 in botsing met een Duitse Renault Scénic.
De Volvo reed van de Botterdiek de kruising op zonder te remmen en boorde zich diep in de linkerflank van de Renault, die over de Kanalstraße uit de richting van Emlichheim kwam. De Volvo, die bestuurd werd door een 42-jarige vrouw uit Schoonebeek, die haar vijfjarige dochtertje bij zich had, vloog ten gevolge van de klap een weiland in.
De Renault kantelde de bermsloot in en kwam op de rechterzijde tot stilstand. De machinist van een wiellaadschop, die in de buurt aan het werk was, reageerde alert en trok de Renault met de kraan op het droge, waardoor hij voorkwam dat de 28-jarige passagier verdronk.

De 57-jarige bestuurster van de Renault had levensbedreigend letsel opgelopen. Ze is met de traumaheli naar een ziekenhuis gebracht.
Haar 28-jarige zoon, die als passagier meereed, was eveneens ernsrig gewond. Hij ging met een ambulance mee. Beiden wonen in Emlichheim.

De inzittenden van de Volvo verkeerden in shocktoestand. Zij kregen bijstand van ambulancepersoneel.
De Kanalstraße en de Botterdiek zijn geruime tijd afgesloten geweest.


Traumahelikopter D-HYAL Christoph Westfalen van de ADAC Luftrettung tijdens de start


Slagharen: drama op de Coevorderweg (update 3)

Rond kwart over acht vrijdagmorgen klonk in en rond Slagharen het alarmerende geluid van meerdere sirenes van hulpverleningsvoertuigen, op weg naar de Coevorderweg richting De Krim, waar zich ter hoogte van huisnummer 145 een zeer ernstig ongeval had voorgedaan.

Het bleek te gaan om een 12-jarige fietser, die waarschijnlijk vanaf het voetgangers- en fietsersbruggetje de Coevorderweg overstak en gegrepen was door een grote bestelwagen, die richting Slagharen reed. De fietser en zijn fiets belandden na de aanrijding in de Lutterhoofdwijk, maar het slachtoffertje werd door alerte burgers op de wal getild.
De bestuurder van de bestelwagen -een 59-jarige inwoner van De Krim- is aangehouden en na verhoor vrijgelaten.

Daar probeerden ambulance-, brandweer- en politiepersoneel hem langdurig nog te reanimeren, hetgeen helaas niet meer lukte.
De N377 is ter plaatse afgezet vanwege de hulpverlening en het politieonderzoekGramsbergen: triest einde voor Volkswagen Polo

Het geplande bezoek aan de Praxis ging donderdagavond niet door voor een Coevordense en haar moeder: de VW Polo vatte vlam op de Coevorderweg, toen ze net het bebouwde-kom-bord gepasseerd waren.
Toen de Hardenberger brandweer arriveerde, stond de auto al in lichterlaaie, maar gelukkig hadden de inzittenden zich bijtijds in veiligheid kunnen brengen. De schrik zat er echter goed in bij de dames.

Berger De Jonge haalde het volledig uitgebrande wrak op.Lingen (D): in januari gestolen auto duikt weer op

Een -ooit- witte Skoda Octavia RS, doe in de nacht van 22 op 23 januari jongstleden was gestolen, is vanmiddag letterlijk weer opgedoken.
De auto bleek ter hoogte van de Darmer Hafenstraße op de boden van hetDortmund-Emskanaal te liggen; kennelijk al geruime tijd, gezien de schade door aanvaringen met binnenvaartschepen.
Bij forensisch onderzoek werd duidelijk dat de auto na een inbraak in de woning van de eigenaar aan de weg Altes Sägewerk was gestolen, tezamen met geld uit twee portemonnees en de autosleutels.

Foto: Polizei


Woensdag 6 november 2019

Zwaardere straffen bij ernstige verkeersdelicten

Op 1 januari 2020 gaat de wet in, die zwaardere straffen mogelijk maakt voor ernstige verkeerdelicten.
Zo gaat de maximale straf voor gevaarlijk rijden van twee naar zes maanden in de gevangenis.

Lees verderN48: geluk bij een ongeluk

De bestuurder van een Chevrolet Kalos mag zich gelukkig prijzen, toen zijn auto op de N48, net voorbij Knooppunt Hoogeveen over de kop ging.
Na controle door ambulancepersoneel bleek hij er beter van af was gekomen dat zijn auto: de man was nagenoeg ongedeerd, maar zijn auto kan naar de sloop.

Een bijdrage van Persfotografie Hoogeveen

Dinsdag 5 november 2019

A28: Belgische vrachtwagencombinatie in greppel bij Zuidwolde

Tegn vier uur dinsdagmiddag werden hulpverleners opgeroepen, daar er ter hoogte van de Lunssloten bij Zuidwolde een Belgische vrachtwagencombi\natie (trekker met oplegger) was gekanteld. De truck, die richting Hoogeveen reed, was de berm in gereden en op z'n rechterzij in een droge bermsloot tot stilstand gekomen.; de bestuurder bleef ongedeerd.

De berging werd uitgesteld tot na de avondspits om nog meer files te voorkomen. Niet alleen op de snelweg liep het verkeer vast, ook op de binnenwegen rond De Wijk en Zuidwolde.


en Persfotografie Hoogeveen

Maandag 4 november 2019

Werlte, Nordhorn: dieven stelen koperen ornamenten van graven
Dieven hebben het in de Nederlands-Duitse grensregio al geruime tijd voorzien op koperen voorwerpen, waaronder regenpijpen en dakgoten.
Opzienbarend is echter dat de criminelen zelfs de laatste rustplaats van overledenen afstruinen en graven van waardevolle metalen ornamenten ontdoen.
Onlangs werd bijvoorbeeld aan de Deegfelder Weg in Nordhorn (D) een graflantaarn van een familiegraf op het Nordfriedhof gestolen, hoewel dit voorwerp met een massief metalen ketting gezekerd was.
En op de begraafplaats aan de Meyerhof in Werlte (D) wisselde een messing en koperen kruis, dat op een grafsteen bevestigd was, op illegale wijze van eigenaar.

N36: twee gewonden ten gevolge van frontale aanrijding bij Bedrijvenpark Almelo

Op de N36 zijn maandagmorgen tegen half zeven twee automobilisten gewond geraakt door een frontale aanrijding ter hoogte van Bedrijvenpark Almelo.
Eén van de slachtoffers is door de brandweer met redgereedschap uit het wrak van zijn auto bevrijd. Beide bestuurders zijn naar het ziekenhuis overgebracht.

Een bijdrage van Jan Willem Klein Horstman


Sögel (D): stomdronken automobilist veroorzaakt ongeval

Een 23-jarige automobilist heeft zondag op de Sprakelerweg een verkeersongeval veroorzaakt. Hij ramde eerst een verkeersgeleider en kwam vervolgens in een voortuin tot stilstand. Hij leek onder invloed van alcohol en de blaasproef bevestigde dat: 2.26 promille.
Hij moest een bloedproef ondergaan en kon zijn rijbewijs inleveren.


Hardenberg: maaltijdbezorgster van geld beroofd

Zondagavond rond 18:30 uur is een jonge maaltijdbezorgster van haar geld beroofd op de Vechtstraat ter hoogte van de Koppel.
De politie hield kort daarop vijf mannelijke verdachten aan: twee 18-jarigen uit Hardenberg, een 19-jarige Gramsberger en twee minderjarigen uit Apeldoorn en Zetten.

Was u getuige van dit misdrijf ? Bel dan met 0900 8844


Schüttorf: grote verkeerscontrole rond discotheek Index

Tussen zaterdag 23:30 en zondag 08:00 uur hield de Duitse politie een grootschalige controle op het verkeer van en naar de ook bij Nederlanders populaire uitgaansgelegenheid Index.
Er werden veertig strafbare feiten vastgesteld en twaalf automobilisten moesten een bloedproef ondergaan. Twee niet-Duitsers moesten een borgsom betalen.Gasselte: BMW in de prak

Maandagmorgen is een BMW uit de 1-serie onherstelbaar beschadigd, toen de auto in de bermsloot van de Hunzelaan tussen Gasselte en Gasselternijveen belandde.
De bestuurder bracht het er aanzienlijk beter vanaf, zo bleek na controle in een ambulance.

Een bijdrage van van Oost Media


Zwartsluis: BMW in het Meppelerdiep; inzittenden spoorloos

In het kanaal langs de Zomerdijk vlak voor Zwartsluis vonden passanten rond 00:30 uur in de nacht van zaterdag op zondag een Duitse BMW X5 personenauto. Ze sloegen direct alarm, waarop de hulpdiensten met de nodige voertuigen naar de ongevalslocatie reden.

Na aankomst werd onmiddellijk het voertuig en de wijde omgeving afgezocht, maar de bestuurder was niet te vinden.
Brandweerduikers zochten het Meppelerdiep af met brandweerboten naar de bestuurder en eventuele passagiers.
Na lange tijd werd besloten de zoekactie te staken. De politie was ondertussen druk bezig te achterhalen wie de eigenaar van het voertuig was, maar had vannacht nog veel vragen over het ongeval. 
Bergingsbedrijf Hooikammer takelde de auto uit het water.
Getuigen van het ongeval kunnen zich melden bij de politie.

Een bijdrage van Henry Wallinga

Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media
(dus ook op onze Twitter-accounts!) rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst- en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht
en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel.