Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite


November 2019
(4)

© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.
Zondag 1 december 2019

Holthone: auto total loss na buiteling op de Holthonerweg
Tegen half acht zondagavond werd een eenzijdig verkeersongeval gemeld dat op de Holthonerweg in Holthone gebeurd was. Bij aankomst troffen de hulpverleners, waaronder de brandweer van Gramsbergen, een zwaarbeschadigde Opel Astra aan, die van de weg geraakt was en na een boom geschampt te hebben, op zijn kant in een droge bermsloot tot stilstand was gekomen.
De bestuurder werd uit zijn voertuig bevrijd. Hij leek ongedeerd.

Coevorden: brand in schuur met rieten dak snel bedwongen
Zondagmiddag even na drieën werden de blusgroep van De Krim en blusgroep A van de Coevorder brandweer gealarmeerd in verband met brand in een schuur met een rieten dak bij een dito woning aan de Nieuwe Dijk. De bewoners van het huis waren niet thuis, maar de spuitgasten wisten de boosdoener -brand in een afvalcontainer- snel te blussen.
De schade bleef beperkt tot rook en roet in de schuur. De oorzaak van de brand was niet meer te achterhalen.

Zaterdag 30 november 2019


Vrijdag 29 november 2019

Erica: personenauto klapt op oplegger

Een personenauto is vrijdagavond tegen een trailer gebotst op de Verlengde Herendijk in Erica.. De auto schoot met de neus onder de achterzijde van de oplegger.
De automobilist is naar een ziekenhuis overgebracht.

Een bijdrage van van Oost Media


A37: kettingbotsing bij Hoogeveen
Op het Knooppunt Hoogeveen was het vrijdag in de avondspits weer raak. Een ongeval, waarbij drie bedrijfbusjes em twee personenauto's bij waren betrokken, leidde tot twee gewonden. Het had ook een kilometerslange file tot gevolg.
De A37 werd in de richting van Emmen afgezet voor de hulpverlening.
Het verkeer werd via de afslag Hoogeveen en de invoegstrook geleid. 

Een bijdrage van Persfotografie Hoogeveen

Donderdag 28 november 2019

Ommen: kop-staartbotsing op de kruising Voorbrug - Stationsweg

Donderdagavond kort na zeven uur heeft er verkeersongeval plaatsgevonden op de kruising van de Stationsweg met de Voorbrug in Ommen.
Een automobiliste die uit zuidelijke richting kwam, wilde vanaf de Stationsweg linksaf de Voorbrug op en stond zodoende stil op de kruising in afwachting van een kans om op te rijden.
Een andere automobiliste die op de Stationsweg vanuit dezelfde richting kwam, zag de stilstaande wagen over het hoofd en botste met de linker voorzijde tegen de rechter achterzijde van de stilstaande auto.

De bestuurster van de achteropkomende auto kon snel uitstappen. De bestuurster van de geraakte auto schrok flink en bleef in de auto zitten.
De politie fixeerde na aankomst haar nek, in afwachting van de ambulance.
Na aankomst daarvan is ze voorzichtig uit de auto gestapt en naar de ambulance gelopen. Na te zijn gecontroleerd door ambulancepersoneel bleek vervoer naar een ziekenhuis niet nodig. Ze kon na even te zijn opgevangen in een politieauto door haar echtgenoot worden opgehaald.
De bestuurster van de achteropkomende auto bleek na een check door de ambulance ook ongedeerd.

Tijdens de nasleep van het ongeval was het niet direct duidelijk of er verder onderzoek moest komen en werd de kruising tijdelijk afgesloten.
Het verkeer kon toen deels via het naastliggende fietspad passeren of omrijden. Niet voor alle automobilisten bleek de afsluiting duidelijk, wat soms tot flinke rijen op de Hessel Mulertbrug zorgde. Nadat duidelijk werd dat verder onderzoek niet nodig was, kon een bergingsbedrijf beide voertuigen afslepen en werd de weg worden geopend.

Een bijdrage van de Ommenaar

Woensdag 27 november 2019


Dinsdag 26 november 2019

Coevorden: Citroën ramt paal en vliegt uur later in brand
Dinsdagmorgen rond kwart over zeven werd een verkeersongeval op het Stationsplein in Coevorden gemeld. Er bleek een Citroën C2 tegen één van de ANWB wegwijzers bij de rotonde gereden te zijn; mogelijk omdat de bestuurster afgeleid was door het bord dat aangeeft dat de brug over het Stieltjeskanaal afgesloten is. De bestuurster is na controle in een ambulance zonder spoed naar het ziekenhuis overgebracht.
De auto was door de confrontatie met de zware paal zwaar beschadigd.

Een uur na het ongeval kreeg de Coevorder brandweer opdracht met spoed naar het Stationsplein te rijden vanwege een auto, die daar in brand stond. Het bleek om dezelfde Citroën C2 te gaan...
De brandweer maakte een eind aan de vlammenzee, maar de auto brandde goeddeels uit.
Een bijdrage van Peter Kramer

Maandag 25 november 2019

Vriezenveen: twee vrouwen naar ziekenhuis na aanrijding op het Westeinde
Twee automobilistes zijn maandagmorgen naar een ziekenhuis overgebracht, nadat ze letsel opgelopen hadden bij een aanrijding op de kruising van het Westeinde met de Krijgerstraat in Vriezenveen.
Hun auto's, die flink beschadigd waren, zijn opgehaald door berger Wolves
Een bijdrage van Alwin Winkel


Meppen (D): flinke drinkers betrapt
Politiemensen hebben zondag een 39-jarige automobilist betrapt, die met ‘iets teveel’ drank op achter het stuur zat. Getuigen meldden dat de man slingerend reed, waarop hij in de Rubensstraße aan de kant gezet en gecontroleerd werd.
De man blies 3.05 promille en in het politiebureau werd een bloedproef genomen.
Even later was het weer raak: op een parkeerplaats aan de B402 tussen Meppen en Versen stond een automobilist, die bij controle nog hoger scoorde: 3.24 promille.
Hij bleek bovendien niet in het bezit van een geldig rijbewijs. Ook hij mocht bloed afstaan.
Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media
(dus ook op onze Twitter-accounts!) rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst- en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht
en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel.