Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite


Oktober 2019
(3)

© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.

Zondag 19 oktober 2019


Zaterdag 20 oktober 2019

A37: Mercedes total loss na schuiver bij Wachtum

De twee jonge mannen die zaterdagmiddag tegen half zes bij Wachtum van de A37 raakten, mogen van geluk spreken dat ze er zonder letsel van af gekomen zijn.
De twee reden in een grijze Marcedes C320CDI in de richting van Hoogeveen, toen ze door nog onopgehelderde oorzaak in de berm belandden en in de bermsloot tot stilstand kwamen.
Ze zijn in een ambulance nagekeken waarbij geen verwondingen werden vastgesteld en werden in een ziekenhuis nader gecontroleerd.
De zwaar beschadigde Mercedes werd geborgen door de firma Koolen.

Beerzerveld: auto ramt boom: twee gewonden

Bij een eenzijdig verkeersongeval dat rond kwart over negen gebeurde op de kruising van de Knolsdijk en de Beerzerhaar in Beerzerveld, zijn twee lichtgewonden gevallen.
De bestuurder van de personenauto reed op de Knolsdijk in de richting van de Beerzerhaar. Hij verloor in de laatste knik van de Knolsdijk de macht over het stuur, waarop de auto in de berm kwam. Het voertuig ging daarna de Beerzerhaar over en kwam tot stilstand tegen een boom.
De bestuurder en zijn vrouwelijke passagier raakten niet bekneld. Ze liepen voor zover bekend relatief licht letsel op. Beiden zijn per ambulance naar een ziekenhuis in de regio vervoerd.

Een bijdrage van de Ommenaar

Vrijdag 19 oktober 2019


Donderdag 17 oktober 2019

IJhorst: vat en jerrycans in weiland gedumpt

In een weiland aan de Heerenweg in IJhorst zijn woensdagavond vaten en jerrycans met daarin een onbekende vloeistof gevonden.
Een passant zag het gedumpte afval liggen en nam direct contact op met de politie.
De brandweer werd gevraagd naar het betreffende perceel te komen om metingen te verrichten.
De brandweer kon geen gevaarlijke stoffen meten, wat inhield dat er geen vloeistoffen weglekten.
Na overleg tussen verschillende instanties werd besloten om de vaten en jerrycans op te laten halen door de gemeente zodat die later door een gespecialiseerd bedrijf zal worden afgevoerd.  Volgens de politie gaat het niet om afval van drugsproductie.

Ook de eigenaar van het perceel kreeg al snel te horen van alle bedrijvigheid en besloot een kijkje te nemen. Hij vertelde de politie dat er net een bericht van een kennis binnen was gekomen, dat het gedumpte afval al zeker vanaf de vroege morgen in het land lag.

De politie heeft de zaak in onderzoek. Getuigen kunnen zich melden via 09008844.

Een bijdrage van Henry Wallinga

Nordhorn: jonge automobilist zwaargewond
Een negentienjarige automobilist is woensdagmiddag even na tweeën zwaargewond geraakt op de Emsbürener Straße bij Nordhorn.
Hij kwam naast de rijbaan, slipte en botste tegen een boom links van de weg. De jongeman is per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.
Zijn auto was total loss.


Woensdag 16 oktober 2019

Nieuwleusen: gewonde bij aanrijding bromscooter - personenauto

Woensdagmiddag even na half vijf  gebeurde een verkeersongeval op de Burgemeester Backxlaan in Nieuwleusen, ter hoogte van het Esso tankstation.
Een brommer met twee opzittenden botste daar op de achterzijde van een stilstaande auto.
De bestuurder van deze auto stond op de rijbaan richting het zuiden stil om af te slaan naar het tankstation.
Terwijl hij wachtte voor tegenliggers zag hij de tweewieler in zijn spiegel verschijnen, alvorens die op zijn Mercedes-Benz botste.
Eén van de opzittenden van de brommer raakte gewond en is per ambulance naar het ziekenhuis in Zwolle vervoerd; de andere bleef nagenoeg ongedeerd.
De bromscooter raakte fors beschadigd; de personenauto liep nauwelijks schade op.

Een bijdrage van de Ommenaar


Hoogeveen: fietsster gewond na aanrijding met auto
Op de Galileilaan is woensdagmiddag een overstekende fietsster geschept door een personenauto (Peugeot 107) geschept.
Zij kwam met haar lichaam tegen de voorkant van de auto, met haar hoofd tegen de voorruit en kwam neer op de vluchtheuvel.
De jongedame is na te zijn gestabiliseerd in de ambulance, naar het ziekenhuis vervoerd.
De Galileilaan was tijdens het onderzoek door de VOA afgesloten voor het doorgaande verkeer
Een bijdrage van Persfotografie Hoogeveen


Meppen (D): inbraak in discotheek Update mislukt
In de nacht van dinsdag op woensdag is getracht in te breken in het pand van de voormalige discotheek Update aan de Brüsseler Straße in Meppen.
Maar toen de daders even na middernacht een raam op de bovenverdieping forceerden, ging het inbraakalarm af en maakten ze zich uit de voeten. De discotheek staat leeg sinds 30 april 2017.

Dinsdag 15 oktober 2015

Fluitenberg: parachutist gewond na verkeerd afgelopen landing

In een weiland aan de Domeinweg in Fluitenberg, dat door parachutisten als landingszone gebruikt wordt, heeft de brandweer van Ruinen en Hoogeveen dinsdagmiddag de ambulancedienst geassisteerd bij het in veiligheid brengen van een gewonde militaire parachutist.
Hij was door onbekende oorzaak verkeerd neergekomen en liep daarbij mogelijk rugletsel op. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis.
Afgelopen donderdag assisteerde de brandweer hun ambulncecollega's toen een militaire parachutist in een boom was geland.

Een bijdrage van Persfotografie Hoogeveen


Weusten (D): Nederlandse aanhangwagen vol stro in brand

De brandweer van Emlichheim, Hoogstede en van Ringe-Neugnadenfeld werd dinsdagmiddag opgeroepen vanwege brand in een lading stro.
De brand woedde op de Kanalstraße tussen Ringe en Emlichheim in de lading van de aanhangwagen van een vrachtwagen van een bedrijf uit Ootmarsum.
De chauffeur had de aanhanger tijdig afgekoppeld en een eindje weggereden, zodat de Scania en de daarop liggende lading geen gevaar meer liepen. De brandweer zette 58 man en vier voertuigen in.
Het vuur bleek moeilijk te bestrijden: de brandhaard bevond zich onder in de lading en de vlammen laaiden direct weer op, zodra de stralen bluswater ophielden.
Uiteindelijk werd de lading van de aanhanger gelost met een verreiker en kon het vuur gdoofd worden, nadat het stro op de weg gedeponeerd was. De weg was vier uur lang afgesloten.


Holten: zware schade door aanrijding op de N332
Dinsdagmorgen rond kwart over zeven liepen een bestelbus en een personenauto forse schade op op de kruising van de op- en afrit van de A1 met de N332.
De bestuurder van de bestelbus reed vanaf deA1 de kruising op, maar verleende geen vrije doorgang aan de personenauto, die in de richting van Laren (Gld) reed. Gelukkig bleef het bij materiële schade.
Een bijdrage van Jan Willem Klein Horstman

Maandag 14 oktober 2019

Balkbrug: twee keer brand bij afvalverwerker, loods uitgebrand
Maandagavond rond 18:20 uur werd groot alarm geslagen voor verschillende brandweerkorpsen, waaronder Hardenberg, Ommen, Dedemsvaart en Zuidwolde, in verband met brand in een loods bij afverwerker van Werven aan de Coevorderweg in Balkbrug.
Vlammen waren er echter niet te zien, wel wat vuilwitte rook, die uit de loods kwam.
Na een half uurtje vertrokken de meeste brandweervoertuigen naar de kazernes.

's Nachts tegen enen brak er echter opnieuw brand uit in dezelfde loods, die dit keer ondanks grootschalige brandweerinzet verloren ging. Bovendien moest er dinsdagmiddag even na enen nageblust worden.

Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media
(dus ook op onze Twitter-accounts!) rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst- en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht
en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel.