Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite


September 2019
(1)

© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.
Zaterdag 7 september 2019

Ommerkanaal: stoffelijk overschot van vermiste Dedemsvaartse in in water gevonden auto

.In het begin van de zaterdagmiddag in het Ommerkanaal is even ten zuiden van de woonkern Ommerkanaal een auto met daarin een stoffelijk overschot gevonden.
Een gespecialiseerd team van de politie zocht sinds zaterdagmorgen op het water naar een vermiste 50-jarige vrouw uit Dedemsvaart.

Tegen 14:00 uur gaf de sonarapparatuur aan dat er een voorwerp in het water lag dat een auto zou kunnen zijn.
Brandweerduikers stelden vast dat er inderdaad een auto in het kanaal lag, met daarin een stoffelijk overschot.

Een gespecialiseerd bergingsteam haalde  rond 18:30 uur het voertuig met hulp van een bergingsbedrijf  zo zorgvuldig mogelijk boven water om geen sporen uit te wissen
De politie wilde namelijk niet alleen de identiteit van het lichaam vaststellen, maar ook zeker weten dat er geen sprake is van een misdrijf.
Uit dit onderzoek is vastgesteld dat het inderdaad om het stoffelijk overschot van de vermiste vrouw gaat.
Een bijdrage van de Ommenaar


Neuenhaus: fikse brand verwoest coniferenhaag en elektriciteitskasten

Vrijdagavond rond kwart over negen vloog een heg in brand aan de Beningstrasse in Neuenhaus. Daar de plaats, waar de brand woedde, zich op slechts 300 meter van de brandweerkazerne bevond, waren de vlammen al tijdens de rit duidelijk te zien vanuit de vier ingezette brandweerwagens.
Het vuur vrat zich met hoge snelheid door de 2.20 meter hoge heg over een afstand van 15 meter. Ook een elektriciteits- en een breedbandinternetverdeelkast werden beschadigd en de brandweer moest bij het blussen rekening houden met de gevaren van de aanwezige spanning.
Er was echter geen sprake van uitval van elektriciteit.
De brand werd geblust en de resten van de heg goed nat gemaakt, waarna nacontrole volgde met de warmtebeeldcamera.
De politie doet onderzoek naar de oorzaak van de brand


Dwingeloo: gewonde naar ziekenhuis na kop-staartbotsing
Zaterdagmorgen tegen half tien werd een verkeersongeval gemeld op de N855, de Spieregerweg, tussen Spier en Dwingeloo. Er zouden meerdere voertuigen bij betrokken zijn. De inzet van de brandweer bleek niet nodig te zijn: het ging om een kop-staartaanrijding tussen twee bestelauto's, waarvan de achterste een hondentransportbench met een hond er in in de laadruimte had.
Eén van de bestuurders is -zonder spoed- per ambulance voor nader onderzoek naar een ziekenhuis overgebracht.


Vrijdag 6 september 2019

Ommen: taxichauffeur redt rolstoeler van aanstormende train

Een man in een handbike rolstoel is aan het begin van de middag aan de dood ontsnapt op de spoorwegovergang in de Besthemeresweg.
Hij kwam met zijn driewielige handbike rolstoel vast te zitten in de rails en kon zelfstandig niet meer loskomen.
Terwijl de trein van 12:08 richting Mariënberg vanaf het station Ommen naderde zag taxichauffeur Gerben van Dam opeens dat de man op het spoor lag. De 61-jarige chauffeur moest bij het Vechtgenotenhuis tegenover de overweg zijn. Terwijl de bellen rinkelden, rode lampen knipperden en de spoorbomen al volledig naar beneden waren.
Hij stuurde zijn bus van werkgever Taxi Steen uit Ommen naar rechts. “Ik bedacht me geen moment en sprong uit de bus”, vertelt Van Dam.

De chauffeur uit Zwolle gaat met gevaar voor eigen leven naar de vastzittende man toe om hem van het spoor te helpen. Dan blijkt dat niet alleen de rolstoel vast zit, maar dat de 28-jarige Tsjech ook met zijn voet klem zit. “Hij lag of hing op één of andere manier onder zijn rolstoel, het ging zo snel. Hoe het precies zat weet ik eigenlijk niet.”
Van Dam weet uiteindelijk de man aan zijn jas uit zijn stoel én schoen te trekken en in veiligheid te brengen.

Terwijl beiden nog maar amper in veiligheid zijn, stormt de uit alle macht remmende trein over de overweg.
“Het was echt secondenwerk; die trein had geen moment eerder moeten komen”, vertelt Van Dam.
De handbike rolstoel wordt volledig aan gruzelementen gereden en tegen een pilaar naast het spoor geworpen, de brokstukken liggen tot tientallen meters verderop verspreid. De schoen van de ‘geluksvogel’ wordt aan flarden gereden; rode resten van de gymp op de spoorbalk zijn getuige van het geweld wat net is gepasseerd.

Van Dam vangt de man op in zijn taxibus in afwachting van de hulpdiensten. Terwijl de geschrokken mannen wachten, komt de vriendin van de man aanfietsen en vraagt aan Gerben wat er gebeurd was. “Ik vertelde dat er iemand met een rolstoel vast zat op het spoor en dat ik hem er net had afgetrokken. Ze vertrok helemaal van kleur en rende naar de bus.”
De man werd gecontroleerd door ambulancepersoneel, maar kwam wonderbaarlijk ongedeerd uit zijn ijzingwekkende situatie.
De man en zijn vriendin zijn door de ambulance naar het huisje op Camping Besthmenerberg gebracht waar zij verblijven.
Volgens politiewoordvoerder Frank de Valk is de Tsjech een jaar in Nederland.

Taxichauffeur Gerben staat nog wel te trillen op zijn benen. Hij werd opgevangen door zijn collega’s bij Taxi Steen, waar hij zo’n 3 jaar in dienst is en pakt het werk vandaag gewoon weer op. “Ik vind mezelf echt geen held ofzo, het is gewoon de menselijke plicht”, vertelt hij enigszins nuchter. “Maar dat beeld van die rolstoel die onder die trein verdwijnt zit me nog wel even voor de ogen”, voegt hij toch nog toe.
ProRail prijst de actie van Van Dam. “Wij zijn onder de indruk en zullen met betrokkene graag in contact komen om hem te bedanken”, vertelt woordvoerder Aldert Baas.

De trein is na te zijn gecontroleerd door de machinist rustig verder gereden richting Mariënberg.
Door het incident raakten meerdere overwegen in storing. Een spooraannemer en ProRail gingen druk aan het werk om de problemen te verhelpen.
Rond 15:30 uur was de storing voorbij en kwam de dienstregeling weer op gang.

Een bijdrage van de Ommenaar


Goor: zware aanrijding op de Scherpenzeelseweg

Vrijdagmorgen tegen elven werd een verkeersongeval op de kruising van de Nachtegaalstraat met de Scherpenzeelseweg in Goor gemeld.
De aanrijding ontstond, toen de bestuurster van een VW Caddy bedrijfsauto een fietser, die over de Nachtegaalstraat van rechts kwam, over het hoofd zag.
Na de aanrijding was de weg bezaaid met wrakstukken van beide voertuigen.
De fietser is met spoed naar een ziekenhuis overgebracht.
De Scherpenzeelseweg werd afgesloten voor het verkeer, omdat de verkeersongevallenanalyse in eerste instantie een onderzoek zou starten, maar dat was uiteindelijk niet nodig.
De flink beschadigde VW Caddy is door een bergingsbedrijf afgesleept.

Een bijdrage van Jan Willem Klein Horstman

Donderdag 5 september 2019

Haren: moeder en zoon zwaar gewond
Dinsdagavond zijn een 47-jarige vrouw en haar tienjarige zoon zwaargewond geraakt, toen hun Renault Scenic tegen 18:50 uur bij Haren (D) van de Süd-Nord-Straße raakte en tegen een boom botste. De vrouw verkeert in levensgevaar.
De twee zijn naar het ziekenhuis in Meppen vervoerd.


Emmen: brand in café de Brasserie
Rond 19:10 uur donderdagavond werd de brandweer gealarmeerd vanwege brand in Cefé de Brasserie aan de Hoofdstraat in Emmen.
Even later werd opgeschaald naar "middelbrand", waarop meer brandweereenheden, waaronder een hoogwerker werden opgeroepen.
De omgeving van café's De Zwetser en de Brasserie werd met linten afgezet, omdat het in het centrum behoorlijk druk was.
De brand die woedde in een meterkast was doorgeslagen naar het plafond, maar kon vrij snel bedwongen worden.


Woensdag 4 september 2019

De Krim: auto uit de bocht op de Beukenlaan
De blusgroep van De Krim spoedde zich woensdagmiddag even na enen naar de kruising Beukenlaan - Lutteresweg vanwege een "ongeval letsel". Er bleek een Suzuki Ignis stationwagen, die in de richting van De Krim reed, uit de bocht waar de Krimweg overgaat in de Beukenlaan gevlogen te zijn. De auto ging na de bermsloot over de kop, maar kwam weer op z'n wielen in een akker tot stilstand.
Politiemensen, burgers en ambulancepersoneel waren de bestuurster al te hulp geschoten. De vrouw kon zelfstandig naar de ambulance lopen, waar ze eerste hulp kreeg.
Berger Autax mocht de zwaar beschadigde 17 jaar oude stationcar ophalen.


Hoogeveen: vier gewonden bij nachtelijke kop-staartbotsing
Kort na middernacht vond er op de Echtenseweg een kop-staartaanrijding plaats, waarbij vier gewonden vielen. Drie van hen werden naar het ziekenhuis vervoerd; één is, na te zijn behandeld in de ambulance, door de politie naar huis gebracht.

Een Peugeot met meerdere inzittenden was van achteren hard aangereden door een VW Caddy bestelwagen. Door de klap schoot de Peugeot tegen een verkeersgeleider op een vluchtheuvel van de Leeuwenveenseweg.

De brandweer van De Wolden verleende assistentie bij het ongeval.
Er bleek niemand ernstig gewond, zodat de komst van een traumateam werd gecanceld.
Team Verkeersongevallen analyse van de politie deed onderzoek naar de toedracht van het ongeval.
Beide wegen waren gedurende enige uren afgesloten voor het doorgaande verkeer.
Een bijdrage van Persfotografie Hoogeveen

Dinsdag 3 september 2019

Neuenhaus: vier auto's beschadigd en acht gewonden door kettingbotsing

Dinsdagmorgen waren vier auto’s betrokken bij een kettingbotsing op de Uelsener Straße in Neuenhaus.
Tegen half acht reed een vijftigjarige man met zijn Volvo V70 in de richting van Neuenhaus, maar hij moest voor de rotonde stoppen.
Een VW Golf 3 en een Ford Focus stopten bijtijds achter de Volvo, maar de bestuurster van een daarachter rijdende VW Polo had dat te laat in de gaten en botste op de Ford Focus, die daardoor de ervoor staande auto’s op elkaar drukte.
Alle acht inzittenden van de betrokken voertuigen liepen licht letsel op.
De schade wordt geraamd op zo’n 20.000 Euro.


Maandag 2 september 2019

Noordscheschut: brandweer brengt sieraden in veiligheid

In een sloot in het bosje tussen de A37 en de Coevorderstraatweg in Noordscheschut heeft de brandweer maandagmiddag gestolen goederen uit het water gehaald. Een voetganger had de goederen, waaronder een horloge en ringen, zien liggen in het water onder een bruggetje nabij een ven en waarschuwde de politie.
De brandweer van Hoogeveen werd ingezet om de goederen boven water te halen.
Onderzoek zal moeten uitwijzen of de goederen en juwelen afkomstig zijn van inbraak of een overval.

Een bijdrage van Persfotografie Hoogeveen

Almelo: terreinwagen onherstelbaar beschadigd na botsing tegen boom

Een auto met aanhanger is maandagmorgen tegen een boom geknald op de Bedrijvenparksingel in Almelo.
De Toyota 4x4 was onherstelbaar beschadigd.
De aanhanger kantelde en lag op zijn zij op de weg.
Eén  inzittende is naar het ziekenhuis gebracht.

Een bijdrage van Alwin Winkel


Emlichheim: twee auto's total loss na kop-staartbotsing op de Ringer Straße
Maandagmorgen rond  07:00 uur is op de Ringer Straße in Emlichheim een kop-staartbotsing gebeurd.
Een Nederlander reed met zijn Chevrolet Spark in de richting van Ringe, toen hij waarschijnlijk verblind door de laagstaande zon zonder te remmen  tegen een tegen de stoeprand geparkeerde Skoda Fabia botste. De man liep een lichte verwonding aan een hand op.
De Skoda schoot ten gevolge van de klap zo’n tien meter naar voren.

Vanwege rook die uit de Chevrolet kwam werd de brandweer gealarmeerd, maar het bleek om koelvloeistof te gaan.
De brandweer ruimde de gelekte vloeistof op.
Beide auto’s waren economisch gezien total loss.

Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media
(dus ook op onze Twitter-accounts!) rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst- en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht
en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel.