Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite


September 2019
(3)

© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.Zondag 22 september 2019

Emmen: brand in loods van recyclingbedrijf Suez

Bij recyclingbedrijf Suez (voorheen Sita) in Emmen woedde zondagavond een flinke brand in een loods. Boven het bedrijventerrein in Emmen-Zuid hingen dikke zwarte rookwolken.
Volgens de eerste berichtgevingen brandde er afval, maar dat is nog niet bevestigd.
Suez Recycling & Recovery heeft meerdere vestigingen in Nederland. Het bedrijf verwerkt onder meer PMD-afval van particulieren, maar ook chemisch afval van bedrijven.
Blusteams uit Emmen, Sleen, Klazienaveen, Schoonebeek en Schoonoord zijn bezig met het bestrijden van de brand.

Een bijdrage van van Oost Media


Itterbeck (D): jongetje rent tegen auto: zwaargewond
Zaterdagavond tegen half zeven rende een zevenjarig jongetje uit Nordhorn over de parkeerplaats van een supermarkt aan de Hauptstrasse zonder op het verkeer te letten.
Hij zag de naderende auto van een 63-jarige Nederlander over het hoofd en botste tegen het passagiersportier van de auto, waardoor hij zwaargewond raakte.
Vanwege zijn verwondingen werd het jongetje per traumaheli naar de Euregiokliniek in Nordhorn gebracht.
De auto liep geen schade op.


Lutten: vier gewonden door zware aanrijding op de Jachthuisweg

.Rond elf uur zaterdagavond deed zich op de Jachthuisweg (N343) tussen het viaduct bij Lutten en de rotonde bij het Shell tankstation in Slagharen een forse aanrijding voor, waarbij vier gewonden vielen.
Een zwarte Opel Vivaro-bedrijfsauto, die richting Hardenberg reed, werd aangereden door een Opel Combo bestelauto, die richting Slagharen reed. De Combo raakte een ANWB-bord en kantelde in de westeljke berm
Bovendien liepen enkele auto's schade op door wrakstukken van beide busjes.
Toevalleige passanten belden 112 en hielpen de slachtoffers tot de hulpverlening -waaronder de Slagharense brandweer en vijf ambulances- arriveerden.

De Hongaarse bestuurder van de Combo is voor een ademtest meegenomen naar het politiebureau in HardenbergZaterdag 21 september 2019

Hardenberg: berging verzopen Volvo

Tegen half zes zaterdagmiddag werd gemeld dat er aan de Vechtstraat in Hardenberg een voertuig te water was geraakt.
Een man en zijn vriendin wilden na een tochtje op de Vecht hun speedboat op de trailer zetten en daartoe werd de auto achteruit naar het water gereden. Helaas hadden de achterwielen op het spekgladde beton onder water geen grip meer, waardoor de auto de Vecht in rolde en half onder water verdween. Gelukkig snelde een passant te hulp, die de Volvo aan zijn wagen vastmaakte, zodat de auto niet helemaal onder de waterspiegel verdween.
Berger Autax slaagde erin auto en trailer uit het water te lieren, zodat die -inclusief speedboat- net na zonderondergang op het droge stond.Hoogeveen: fietsers gewond bij aanrijding op de Eikenlaan
Op het fietspad langs de Eikenlaan in Hoogeveen kwamen zaterdagavond twee bejaarde fietsers met elkaar in botsing en raakten gewond. De gevolgen waren ernstiger dan de melding deed vermoeden.
Een man een en vrouw reden op het fietspad, toen een ander stel vanaf de Kastanjelaan het fietspad opreed. Daarbij deed zich een botsing voor waarbij een man en een vrouw gewond raakten.
Voorbijgangers verleenden eerste hulp. Twee ambulances werden ingezet en na stabilisatie van de slachtoffers bleek vervoer naar een ziekenhuis noodzakelijk.
De gewonde man werd afgevoerd naar het Wilhelmina Ziekenhuis in Assen; de gewonde vrouw werd overgebracht naar de Isala Kliniek in Zwolle.
Een bijdrage van Persfotografie Hoogeveen


Vinkenbuurt: weer raak op beruchte kruising

Op de beruchte kruising van de Koloniedijk met De Stouwe heeft zaterdagmorgen rond kwart over tien een aanrijding plaatsgevonden tusen twee personenauto’s.
Een zilveren Citroën crossover reed op de Koloniedijk richting Nieuwleusen. Een eveneens zilverkleurige Fiat reed op De Stouwe richting het noorden. De bestuurder van de Fiat Punto verleende geen voorrang aan de Citroën en een aanrijding volgde.
De Citroën eindigde na het ongeval op z’n kant in een droogstaande sloot naast de kruising. De Fiat draaide 180 graden en kwam tot stilstand op het wegdek.
Een vrouwelijke inzittende van de Citroën raakte gewond en werd na kort te zijn behandeld in een ambulance naar het ziekenhuis in Zwolle vervoerd. Een mannelijke inzittende van dezelfde auto ging als passagier mee.
De inzittenden van de Fiat bleven fysiek ongedeerd, maar de schrik zat er goed in.
Een bergingsbedrijf heeft beide zwaar beschadigde voertuigen afgevoerd.

Een bijdrage van de Ommenaar

Neuenhaus: aanhangerdieven sloegen weer toe

In de nacht van donderdag op vrijdag is een aanhangwagen gestolen op de Nordhorner Straße in Neuenhaus.
De schade bedraagt ongeveer € 1.500 Euro.
Heeft u relevante informatie, bel dan met de politie in Emlichheim: 00495943 92000.


Vrijdag 20 september 2019


Donderdag 19 september 2019

A30: drugssmokkelaars betrapt met een kilo amfetamine
Het grensoverschrijdende politieteam heeft woensdagmorgen twee drugssmokkelaars in de kraag gevat.
Het duo (53 en 52 jaar) werd op de parkeerplaats Waldseite Süd aan de A30 met 1,04 kilo amfetamine in hun Poolse Mercedes betrapt, nadat ze bij Bad Bentheim de grens gepasseerd waren.
De straatwaarde van de drugs bedroeg zo’n 12.000 Euro. Omdat de bestuurder onder invloed van verdovende middelen was, werd bij hem een bloedproef genomen. De twee zijn gearresteerd en zitten in voorlopige hechtenis.
Foto: Polizei


Esche (D): automobiliste naar ziekenhuis na aanrijding op de Haftenkamper Straße
Donderdagmorgen tegen half acht is op de Haftenkamper Straße in Esche een verkeersongeval gebeurd, waarbij een tractor met silagewagen, een VW Golf en een VW Polo betrokken waren. Het ongeval ontstond toen de bestuurster (19) van de Polo de brug op reed, hoewel haar daar een tractor tegemoet kwam. De auto botste op de landbouwtrekker en direct daarop botste de Golf achterop de Polo.

De 19-jarige man, die de Golf bestuurde en de tractorbestuurder konden hun voertuigen zelfstandig verlaten, maar het ambulancepersoneel besloot de zwaargewonde bestuurster van de Polo met de nodige voorzichtigheid uit haar auto te halen en alarmeerde daarom de brandweer van Veldhausen en Neuenhaus. Die arriveerde kort daarop met 25 man en vier voertuigen en knipte het dak van de auto, waarna de vrouw naar een ziekenhuis is overgebracht.

Daarna restte nog wat opruimwerk en na een uur kon de uitruk worden beëindigd
Foto's: Feuerwehr

Woensdag 18 september 2019

Dedemsvaart: schuur vol hooi in brand bij veehouderij aan de Langejacht

Tegen half vijf woensdagmiddag werd de blusgroep Slagharen gealarmeerd vanwege brand in een schuur van een veehouder aan de Langejacht, even ten noorden van de N377.
Het bleek al snel nodig op te schalen naar "middelbrand" en om 16:52 uur naar "grote brand", mede omdat er vee in de schuur stond.

De rook dreef in de richting van de N377, maar het spitsverkeer op deze drukke provinciale weg had er gelukkig nauwelijks last van.
Inmiddels werd er bluswatertransport aangelegd. Er was een graafkraan gearriveerd om het hooi uiteen te trekken en het naar buiten te rijden om het daar goed te kunnen blussen.
De schuur liep door de brand o.a. schade aan het dak op.
Naar verwachting zal de brandweer er nog tot in de avond druk met blussen bezig zijn.Lemelerveld: kop-staartbotsing bij werkzaamheden op de N348

Op de N348 bij Lemelerveld waren woensdagmorgen tegen half twaalf twee personenauto’s betrokken bij  een kop-staartbotsing.
De bestuurder van de rode Peugeot had te laat in de gaten dat er een file was ontstaan ten gevolge van werk aan de weg, waarop zijn auto de zilvergrijze VW Touran aan de achterzijde raakte.
De bestuurder van de zwaar beschadigde Peugeot is naar een ziekenhuis overgebracht.

Een bijdrage van Jan Willem Klein Horstman


Assen: rijtjeshuis zwaar door brand beschadigd
Een woning aan de Händelplaats is in de nacht van dinsdag op woensdag zwaar beschdigd door een uitslaande brand.
Het vuur, dat volgens getuigen in een slaapkamer op de eerste verdieping uitgebroken was, breidde zich uit naar het dak.
Het huizenblok waarvan de woning deel uitmaakte, is door politie en brandweer ontruimd omdat gevreesd werd dat de brand over zou kunnen slaan.
Eén bewoner is met ademhalingsproblemen naar een ziekenhuis gebracht.
 


Dinsdag 17 september 2019

Enter: motorrijder gewond door aanrijding met auto

Dinsdagochtend rond kwart over zeven kwamen op de kruising van de Eversdijk met de Wierdenseweg een personenauto en een motor in botsing. De automobilist wilde vanaf de Wierdensestraat linksaf de Eversdijk oprijden, net toen de motorrijder de auto aan het inhalen was.
De motor schoot door de aanrijding over een sloot en kwam in het weiland tot stilstand.
De gewonde motorrijder is naar een ziekenhuis overgebracht.
De auto en de motor zijn opgehaald door een bergingsbedrijf.

Een bijdrage van Jan Willem Klein Horstman


Hoogeveen: woningbrand aan de Leeuweriklaan

Tijdens  installatie van zonnepanelen dinsdagmorgen brak er brand uit in de meterkast van een woning aan de Leeuweriklaan in Hoogeveen.
Toen de brandweer arriveerde, stond de hal vol in brand. De woning kon worden gered, maar de rook- en waterschade is groot.
In de wijk Wolfsbos moest tijdelijk de stroom worden afgesloten.

Een bijdrage van Persfotografie Hoogeveen


Ringe (D): honderden pallets ontvreemd

In de nacht van zaterdag op zondag zijn van een bedrijfsterrein aan de Großringer Straße in Ringe 260 zogeheten H1-pallets gestolen.
Tussen 00:35 uur en 00:55 uur werd de toegangspoort opengebroken.
De pallets, die een waarde van circa € 10.400 vertegenwoordigen, waren in de buitenlucht opgeslagen.
Heeft u informatie, bel dan met de politie Emlichheim via 0049 5943 9200Valthermond: twee doden en een zwaargewonde door frontale botsing (update)
Ten gevolge van een frontale aanrijding tussen twee personenauto's op de Drentse Mondenweg (N379) zijn maandagavond twee jonge mannen om het leven gekomen. Het gaat om een 17-jarige uit Musselkanaal en een 18-jarige inwoner van 2e Exloërmond.
Voor het leven van de bestuurder van de andere auto -een 36-jarige man uit Ter Apel- wordt gevreesd.
Eén auto kwam in een naast de weg gelegen weiland tot stilstand.
Een bijdrage van van Oost Media


Maandag 16 september 2019

A37: VW Transporter klapt op achterzijde oplegger
Op de A37R is maandagmiddag even na vijven nabij de afslag Emmen-Oost / Klazienaveen een Volkswagen Transporter-busje hard tegen de achterzijde van een trailer gebotst.
Eén van de inzittenden van het busje is door de brandweer uit het wrak bevrijd. Een mobiel medisch team landde in een veldje nabij de snelweg.
De Poolse bestuurder van de Poolse trekker bleef ongedeerd.
Het ongeval gebeurde op zo'n 200 meter vóór de plaats, waar de voertuigen tot stilstand kwamen, getuige de wrakstukken en de auto's die met schade op de vluchtstrook gestopt waren.


Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media
(dus ook op onze Twitter-accounts!) rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst- en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht
en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel.